Pagina 1 din 1
Frigate La Renommee 1744
Postat 27 November 2009 - 08:38 PM
sper sa reusesti ce ti-ai propus,cu toate ca mie mi se par foarte ciudate anumite aspecte:
1. ai inceput sa tai coastele si chila dar tu nu stii inca la ce scara lucrezi
2.nu stiu daca la un concurs ai voie cu cartonul ala presat.probabil cei care au mai concurat isi pot da cu parerea.
3.dupa cite stiu eu la un concurs nava trebuie insotita de planul dupa care lucrezi.poate la nationale ai voie si cu planuri piratate,dar mai departe nu cred.
1. ai inceput sa tai coastele si chila dar tu nu stii inca la ce scara lucrezi
2.nu stiu daca la un concurs ai voie cu cartonul ala presat.probabil cei care au mai concurat isi pot da cu parerea.
3.dupa cite stiu eu la un concurs nava trebuie insotita de planul dupa care lucrezi.poate la nationale ai voie si cu planuri piratate,dar mai departe nu cred.
Postat 27 November 2009 - 09:55 PM
presupun ca nava asta va fi un c1.din punctul asta de vedere, la interior poate fi orice material, pentru ca amenajarile interioare nu se puncteaza.in privinta planurilor... ar trebui sa fie alea 'bune'.s-a exprimat mai deunazi fratele tulaji, nu ma repet eu, acum.scara de constructie ar fi fost bine sa fie stiuta deja... dar, ce stim noi?succesuri.ne vedem la constanta(?)
Postat 27 November 2009 - 10:30 PM
-buna si multumesc pt incurajari.....scara nu am cum sa o stiu deoarece planurile sunt marite pe foi A1 si in dreapta jos fiecare schita are un tabel mic unde se completeaza scara clasa si altele
-am sustinerea clubului de navo din Tm care este condus de Dan Lucian presedinte pe sectiunea navo din Romania si dumnealui a venit cu propunerea de a participa , ii multumesc foarte mult deoarece ma ajuta cu sfaturi tehnici de lucru si materiale
-provenienta planurilor nu cred ca este importanta la campionate internetul este plin de ele atat gratis cat si cu bani
-eu sunt hotarat am ambitia si rabdarea necesara pt a da nastere unui navomodel demn de o competitie nationala vreau doar sa particip sa intru in lumea navomodelistilor acesta este primul pas
-am sustinerea clubului de navo din Tm care este condus de Dan Lucian presedinte pe sectiunea navo din Romania si dumnealui a venit cu propunerea de a participa , ii multumesc foarte mult deoarece ma ajuta cu sfaturi tehnici de lucru si materiale
-provenienta planurilor nu cred ca este importanta la campionate internetul este plin de ele atat gratis cat si cu bani
-eu sunt hotarat am ambitia si rabdarea necesara pt a da nastere unui navomodel demn de o competitie nationala vreau doar sa particip sa intru in lumea navomodelistilor acesta este primul pas
Postat 28 November 2009 - 12:39 PM
Stiu ca exista monografie despre La Renommee realizata de Jean Boudriot la editura ACRE.M-am uitat un pic peste informatiile preliminare date de monografie.La Renommee e o fregata franceza din sec 18.Grad de dificultate mare, volum de munca la fel.Daca noi acum suntem in noiembrie si campionatul national e la vara prin iunie nu ai sanse sa termini nava asta pana atunci.O sa ai de lucru serios la ea chiar si daca vrei sa o pui pe masa de concurs la clasa c3.Sfatul meu e sa nu te grabesti cu ea sa o termini repede. Scara la care lucrezi tu modelul asta e si pentru mine o ghicitoare.
Postat 30 November 2009 - 09:26 AM
Buna,
Am taiat si lipt 4 coaste ele sunt taiate astfel: partea dreapta, stanga (slefuite simetric) si cea superioara.
Renuntat ca puntea inferioara sa fie curbata intre coastele 1-4 rspectiv 9-13 (are rol doar ca suport de tunuri, opera moarta) astfel reusesc mai bine ca partea drepta sa fie simetrica cu cea stanga iar puntea se lipeste mai usor prima bagheta urmand linia imaginara formata de aceasta punct cheie la filatul chilei
Am taiat si lipt 4 coaste ele sunt taiate astfel: partea dreapta, stanga (slefuite simetric) si cea superioara.
Renuntat ca puntea inferioara sa fie curbata intre coastele 1-4 rspectiv 9-13 (are rol doar ca suport de tunuri, opera moarta) astfel reusesc mai bine ca partea drepta sa fie simetrica cu cea stanga iar puntea se lipeste mai usor prima bagheta urmand linia imaginara formata de aceasta punct cheie la filatul chilei
Arata acest topic
Pagina 1 din 1