Forum Machete,Modelism,Hobby: Vopsea incepator - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vopsea incepator

#1 Useril este offline   andevil 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2009 - 01:00 AM

Salutare! Tocmai ce am intrat si eu in lumea asta minunata, mi am cumparat si primul kit Zvezda IL-2 Sturmovik 1/72. Acum inainte sa incep, as vrea sa mi recomandati o varianta pt vopsit. spray uri, vopsea si pensula? As dori ceva gen set din care sa fac mai multe culori mai ales ca sunt destul de scumpe si fiind student, cam greu cu latura financiara. Stiu ca imi mai trebuie si chit, ceva primer, hartie abraziva, cateva pile, am si clestisor si bisturiu, ceva in genu. Ce altceva mi ar mai trebui?

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 November 2009 - 10:43 AM

Eu am o vorba: Nu strica o macheta de 30 euro facind economie de 2 euro la voposea.
Sfat: cumpara vopsele bune, de culoarea care ai nevoie. Nu este singura macheta pe care o faci, vei avea sigur nevoie si de alte vopsele, asa ca...
Poti cumpara si vopsele, la kg din comert, (Dyo de exemplu) pe care sa le amesteci, daca te pricepi. Pentru ca un aerograf este o investitie destul de mare, avind in vedere ca ai nevoi si de compresor, te sfatuiesc sa incepi cu pensula. Vopselele la spray sunt mai greu de gasit ca vopsea dedicata (ma refer la nuante) pentru o anumita macheta!

#3 Useril este offline   andevil 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2009 - 11:33 PM

Ai dreptate, suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine. Vroiam un sfat, ce mi recomandati. Intentionez sa cumpar primer(cred ca asta merge spray ca va fi folosit la multe machete si se va aplica mult mai ok fata de pensula), chit pentru eventualele gauri, si vopsea sa se preteze la pensula. Firma, tip (email, acrilice, am inteles ca astea merg mai bine la aerograf), banda pt mascat, etc. Un fel de lista cu ce mi trebuie si firma, cv. Va raman recunascator, chiar vreau sa fac ceva care sa arate bine!

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 November 2009 - 10:49 AM

Problema e cam complicata si cere pagini de scris. In primul rind ai nevoie de citeva ustensile "casnice": clestisor din trusa de manichiura, penseta, citeva pile de ceasornicar, un bisturiu cu lama interschimbabila, hirtie abraziva chit, banda de mascare (cea folosita de zidare e foarte buna). Cit despre vopsele, e mai greu, sfatul poate fi subiectiv. Eu lucrez foarte bine cu emailuri (merg mai bine cu pensula), altii cu acrilice. Ca firme...Agama, Revell, Model Master, Tamiya, Gunze, PolyScale...da si tu pe la tata Gugle, o sa afli mai multe.
Cel mai bine ar fi sa citesti ce s-a scris pe aici, pe acest forum (si nu numai!), o sa gasesti raspunsuri la toate intrebarile tale.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi