Forum Machete,Modelism,Hobby: B-25 Mitchell - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

B-25 Mitchell Italeri 1:48

#1 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 25 November 2009 - 10:10 PM

Salutare. Dupa ce am revazut filmul Memphis Bell asa ma apucat un chef de a face un B-17, dar cum nu am gasit ceva de calitate (ca astfel nu muncesti prea mult) m-am oprit la un B-25 si dupa mult google am ajuns la concluzia ca cel de la Accurate Miniatures este cel mai de calitate. Dupa si mai mult google am vazut ca cei de la Italeri au facut si ei un B-25 dupa matritele Accurate si cum doar pe acesta l-am gasit, l-am cumparat si acum i-a venit randul. De fapt Italeri au importat de la Accurate si l-au ambalat in cutia lor cu mai multe decaluri asa ca e un kit super. In ideea de a face o diorama cu acest avion am cumparat un Jeep Willis de la Hasegawa si ceva omuleti de la ICM. Ca imbunatatiri am luat centuri de la Eduard si cred ca o sa mai iau niste gun barrels si ceva PE.
Si azi am plecat la servici cu instructiunile in geanta si mi-am bagat picioarele in munca (ca oricum sunt in fara plata) si am studiat fiecare detaliu ajungand la concluzia ca o sa fac versiunea C in defavoarea versiunii A ca asta e de la sfarsitul razboiului si de pe frontul asiatic, cu toate ca versiune A are decaluri si nume mai frumos "Mitch the Witch". Oricum dati-va si voi cu parerea.
Va rog sa va dati cu parerea si despre vopsele si alte detalii ca am invatat de la voi ca Italeri o cam dau in bara cu vopselele.

:-D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05975.jpg
  • Imagine atasata: DSC05977.jpg
  • Imagine atasata: DSC05979.jpg
  • Imagine atasata: DSC05981.jpg
  • Imagine atasata: DSC05983.jpg
  • Imagine atasata: DSC05984.jpg
  • Imagine atasata: DSC05985.jpg

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 25 November 2009 - 10:12 PM

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 25 November 2009 - 10:23 PM

Nu mi-e foarte clar ce versiune vrei sa faci, vorbesti de A si C, insa vad ca si versiunea B de inmatriculare apare ca fiind din Noua Guinee, in '44... C e de prin Sicilia...

Camo standard, Olive Drab / Neutral Gray... Ce da Italeri, MM1711 e Olive Drab 41 mai degraba, si cam prea foarte oliv pentru un avion asa de tarziu. As miza mai degraba pe ANA613. Oricum, tre' gasita o poza cu subiectul, sigur exista pe undeva.

Daca te intereseaza detalii de constructie sau alte detalii, am manualul de reparatii pentru B-25C/D. Doar sa-mi zici ce vrei exact. Macheta e foarte faina, dar o sa-ti manance zilele la asamblare...
Singura chestie care bate rau la ochi e la deschiderea capotajului motorului, e prea mica gaura, si arata un pic ciudat. Nu-i greu de rectificat.

#3 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 25 November 2009 - 10:41 PM

M-am oprit la versiunea C (de pe instructiuni) cea din Sicilia B-25C. Am pregatit olive dram de la MM si sand de la Tamiya. Daca ma poti ajuta cu manualul iti raman profund indatorat. Referitor la capotalul motorului crezi ca asta http://www.xaba.ro/index.php?operation=sho...hell&page=1 rezolva problema, de fapt nu se potrivesc versiunile, never mind.
Multumesc

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 25 November 2009 - 11:09 PM

Manualul integral nu ti-l pot da, insa dupa cum am spus, pot sa postez pagini din el.

De ex. o sectiune interesanta e cea referitoare la vopsiri, unde sunt specificate cam toate zonele de interes.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled_1.jpg
  • Imagine atasata: Untitled_2.jpg
  • Imagine atasata: Untitled_3.jpg
  • Imagine atasata: Untitled_4.jpg

#5 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 26 November 2009 - 10:15 PM

TE ROG, sau va rog

ANA613 sub ce denumire se gaseste?
Lemon Yellow e lafel ca insigna yelow?
Yellow Green e bun asta http://www.xaba.ro/index.php?operation=sho...es=&page=18 ? ca Italeri da MM 1764

Ce am inteles pana acuma e ca Green zinc cromate de la MM il inlocuiesc cu GS H 058 grunze.

Mersi

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 November 2009 - 10:26 AM

Revell are, la 1/72, o macheta de B-25 J, de foarte buna calitate.

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 November 2009 - 03:46 AM

O rapida traducere a vopselelor... Tine cont ca acolo-s denumirile folosite in '43, cand a fost facut manualul, si indicatiile nu sunt pentru modelisti ci pentru cei care construiau/reparau aparatele...

Lemon-yellow: cum scrie si in subsolul paginii, culoarea asta se refera la grundul zinc chromate. Foloseste ce gasesti modelistic "zinc chromate yellow". MM avea o nuanta decenta, nu tin minte codul exact.

Flat bronze green no.9: un verde destul de inchis, am folosit un Forest Green de la MM candva, parea ok ca nuanta.

Yellow-green: asta-i tot zinc chromate, insa sub forma de lac de protectie, doua straturi, si de obicei al doilea strat era amestecat cu lamp black pentru a observa unde a fost aplicat al doilea strat si unde nu. Scapi cu un zinc chromate yellow amestecat cu ceva negru dupa gust (reteta originala era 10:1), sau da cu incredere cu un interior green

Acum, din text, rezulta asa:

- cockpit : bronze green
- orice alt compartiment interior: yellow-green
- compartimentul barcii de salvare: lac aluminiu
- cala bombelor, compartimentele trenului de aterizare, nacelele motoarelor: lac aluminu
- elicile, negru exterior, negru interior pana la diametrul deschiderii nacelei
- trenul de aterizare: lac aluminiu
- panoul de instrumente: negru

O sa ma uit prin documentatie sa vad ce i-ar lipsi machetei de la Accurate Miniatures, insa cum nu am la indemana macheta de C/D, trebuie sa ma bazez pe memorie...

Ce stiu SIGUR ca macheta nu are deloc sunt placile de otel de la turele. Pe C/D-uri cam erau. Sunt usor de facut din foaie de plastic.

#8 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 14 January 2010 - 10:15 PM

Cu toate ca am pe masa de lucru 5 avioane, mai apuc sa fac cate ceva, cand la unul, cand la altul. In acest caz B-25' u care interior de fapt arata mai bine decat in poze, dar cand va fi inchis fuselajul nu se mai vedea nimic, asa ca daca zice careva ceva de rau, oricum nu se va vedea vreun detaliu.

PS: acesta este primul avion american dintr-o serie care are "node art" cu "gagici" :clapping:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06104.JPG

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 14 January 2010 - 10:25 PM

Arata frumos...

Am uitat sa-ti zic o chestie, dar nu e prea tarziu pentru ca e de facut de abea dupa ce inchizi fuselajul.

Vezi ca existau niste placi de otel aplicate pe fuselaj in zona turelelor, pentru a proteja aluminiul de socul salvelor. Am in manual un desen cu forma si pozitionarea placilor respective, o sa-l caut si il postez. Placile respective nu exista figurate in kit, dupa stiinta mea.

Acum, iarasi nu mai tin minte pe de rost, insa daca avionul tau avea in bot un .50 cal in loc de .30 cal, atunci exista un sistem de scripeti si contragreutati pentru mitraliera Browning, care iarasi nu e in kit (daca vrei sa le figurezi neaparat).

A, si inca o nota interesanta, poate te ajuta.

Incearca sa faci rost de urmatoarele 2 filme:

- 30 Seconds Over Tokyo
- Catch 22

Ambele au filmari cu B-25-uri C/D reale, inclusiv interioare, si sunt bunicele de referinta. Cel putin 30 Seconds Over Tokyo e de referinta, pentru ca este un film turnat in '44 si ca atare filmarile sunt cu aparatele asa cum aratau in timpul razboiului.

#10 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 15 January 2010 - 10:29 AM

referitor la cele 2 filme prezentate de Cartula...vezi ca le poti viziona online pe amandoua...cel putin "30 sec. over Tokio"...este pe youtube...in mai multe episoade...

#11 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 15 January 2010 - 07:40 PM

Thirty Seconds Over Tokyo acuma ma uit la el si imi place, frumusel filmul. Filmele se gasesc usor pe torrentz, subtitrarea nu o gasesc dar nu-i mare problema.
Unde se afla placile de protectie, in sau inafara fuselajului?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06107.JPG
  • Imagine atasata: DSC06111.JPG

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 15 January 2010 - 07:41 PM

#12 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 15 January 2010 - 07:58 PM

In 30 Seconds over Tokyo sunt 3 tipuri de filmari... Unele cu machete (care-s usor de identificat), majoritatea cu B-25C/D (in special partea cu antrenamentul in US), si "comoara" reala e faptul ca-s incluse cam 45 de secunde in total din filmarile originale ale decolarilor aparatelor participante la raid.
E o "comoara" pentru ca filmul a fost replicat pentru distributie, si calitatea a ramas extraordinara. Din pacate filmele originale ale US Navy din arhive s-au degradat, asa ca acum alea-s cele mai bune secvente inca existente. Pe baza lor am gasit un "nose art" nedocumentat pentru unul din aparate (parca postasem si un topic pe tema asta, candva)

Ref. la "blast shields"... Exerioare. Ce ai tu in imagine sunt cele pentru "gun packs". Asigura-te intai ca aparatul pe care il vei construi cara asa ceva.
Eu ma refeream la placi similare aflate in zona turelelor din spate (dorsala si ventrala). N-am kitul la indemana, dar cel putin la B-uri nu exista nici macar in instructiuni.

Mai da-mi o saptamana-doua, mai devreme n-am cum sa le caut... N-am decat laptopul de la munca, si nu pot sa leg discurile pe care am doc. la el.

#13 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 15 January 2010 - 08:31 PM

Eu fac B-25D, versiunea A de pe instructiuni cu "Mitch the Witch" si aceasta versiune nu avea turele decat dedeasupra, totusi nu am prea inteles, in interiorul fuselajului sau in exterior, asta ca sa stiu daca sa inchid fuselajul sau nu. Vad ca nici pe laterale nu are turele, cu toate ca am vazut versiuni care aveau.

Multumesc

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2867065488_6cdc0220bd_o.jpg

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 15 January 2010 - 08:33 PM

#14 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 15 January 2010 - 09:00 PM

Placile de otel erau la exterior. Cel putin pentru cea superioara, intotdeauna era instalata una dintre placi, pe spatele avionului, imediat dupa turela.

Nu stiu daca erau scoase placile pentru turela inferioara in cazul in care nu era instalata. As tinde sa cred ca da.

Intre timp am descoperit ca am catalogul de piese de schimb pentru C/D, asa ca mai postez din el.

Mai jos, instalarea .50 cal

Si cea fixa, daca al tau o avea:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 50_cal_install.jpg
  • Imagine atasata: fixed_50_cal_install.jpg

#15 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 20 February 2010 - 10:18 PM

Am fost avertizat de problemele pe care le voi intampina la constructie. pacat ca nu voi putea sa fac trapele deschise dar asta e.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06259.jpg
  • Imagine atasata: DSC06260.jpg

#16 Useril este offline   Bigbibi 

• Membru deplin
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 16-January 10

Postat 26 March 2010 - 10:49 PM

Vezi postareaDGDaniel, la 14 Jan 2010, 22:15, a spus:

Cu toate ca am pe masa de lucru 5 avioane, mai apuc sa fac cate ceva, cand la unul, cand la altul. In acest caz B-25' u care interior de fapt arata mai bine decat in poze, dar cand va fi inchis fuselajul nu se mai vedea nimic, asa ca daca zice careva ceva de rau, oricum nu se va vedea vreun detaliu.

PS: acesta este primul avion american dintr-o serie care are "node art" cu "gagici" :lol:

Salut,

Am inceput si eu lucrul la aceeasi macheta si vreau sa-ti arat cateva poze cu cala pentru bombe. Din aceste poze reiese ca doar sistemul de fixare/eliberare al bombelor este de culoarea aluminiului.
Imagine atasata: bomb_bay1.jpg Imagine atasata: bomb_bay2.jpg
Imagine atasata: bomb_bay3.jpg Imagine atasata: bomb_bay4.jpg
Imagine atasata: bomb_bay5.jpg

Seara buna,
Claudiu

#17 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 27 March 2010 - 07:27 PM

Fain , mersi, dar eu o sa inchid trapele din cauza acelei ramforsari. Cu ce culoare il vopsesti?

#18 Useril este offline   Bigbibi 

• Membru deplin

Postat 27 March 2010 - 09:57 PM

O sa merg pe versiunea A din manual - "Mitch".
Ce ai patit mai exact, de a trebuit sa adaugi ranforsarea?
Seara buna,
Claudiu

#19 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 28 March 2010 - 09:33 AM

Vezi postareaBigbibi, la 27 Mar 2010, 21:57, a spus:

O sa merg pe versiunea A din manual - "Mitch".
Ce ai patit mai exact, de a trebuit sa adaugi ranforsarea?
Seara buna,
Claudiu

Cand am imbinat fuselajul am observat ca e usor arcuit pe axa longitudinala, nu stiu daca din cauza mea sau vreun defect al kitului.

GDDaniel, am mai avut rugamintea asta: cind raspunzi da clic pe butonelul Add Reply, nu pe Reply. Nu are rost sa incarci pagina, inutil, cu citate.
Z-mare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06259.jpg
  • Imagine atasata: DSC06260.jpg

#20 Useril este offline   Bigbibi 

• Membru deplin

Postat 06 April 2010 - 10:12 PM

Salut,

Ai continuat proiectul acesta?
Cum spuneam, am si eu in lucru aceeasi macheta si sunt curios cum iti iese.
Mersi,
Claudiu

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi