Postat 30 November 2009 - 03:46 AM
O rapida traducere a vopselelor... Tine cont ca acolo-s denumirile folosite in '43, cand a fost facut manualul, si indicatiile nu sunt pentru modelisti ci pentru cei care construiau/reparau aparatele...
Lemon-yellow: cum scrie si in subsolul paginii, culoarea asta se refera la grundul zinc chromate. Foloseste ce gasesti modelistic "zinc chromate yellow". MM avea o nuanta decenta, nu tin minte codul exact.
Flat bronze green no.9: un verde destul de inchis, am folosit un Forest Green de la MM candva, parea ok ca nuanta.
Yellow-green: asta-i tot zinc chromate, insa sub forma de lac de protectie, doua straturi, si de obicei al doilea strat era amestecat cu lamp black pentru a observa unde a fost aplicat al doilea strat si unde nu. Scapi cu un zinc chromate yellow amestecat cu ceva negru dupa gust (reteta originala era 10:1), sau da cu incredere cu un interior green
Acum, din text, rezulta asa:
- cockpit : bronze green
- orice alt compartiment interior: yellow-green
- compartimentul barcii de salvare: lac aluminiu
- cala bombelor, compartimentele trenului de aterizare, nacelele motoarelor: lac aluminu
- elicile, negru exterior, negru interior pana la diametrul deschiderii nacelei
- trenul de aterizare: lac aluminiu
- panoul de instrumente: negru
O sa ma uit prin documentatie sa vad ce i-ar lipsi machetei de la Accurate Miniatures, insa cum nu am la indemana macheta de C/D, trebuie sa ma bazez pe memorie...
Ce stiu SIGUR ca macheta nu are deloc sunt placile de otel de la turele. Pe C/D-uri cam erau. Sunt usor de facut din foaie de plastic.