Forum Machete,Modelism,Hobby: B - 29 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

B - 29

#1 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 21 November 2009 - 02:50 PM

Am o nelamurire cu culorile: la unele culori este indicat codul ( FS), la altele mi se zice sec: gray, simply red, black; admitem ca la negru e usor, dar la galben, rosu??? cum aflu mai exact? Z- Mare, multam pt link, ma ajuta acolo unde am coduri, dar unde n-am, cum aflu?? OLIVE DRAB ??? Ce dreaku e asta??? Atasez poze ca sa se vada, iar unul din coduri are doar 4 cifre!! E clar ca e o greseala, dar cum pot afla codul corect?? Mentionez ca marca chitului e Academy
Imagine atasata: DSC_1918.JPGImagine atasata: DSC_1919.JPGJPG]919.JPG]
Imagine atasata: DSC_1921.JPG

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_1920.JPG

#2 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 21 November 2009 - 03:10 PM

Olive drab e un verde masliniu.

Aceasta postare a fost editata de tommy: 21 November 2009 - 03:56 PM

#3 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 21 November 2009 - 07:20 PM

Vezi postareatommy, la 21 Nov 2009, 15:10, a spus:

Olive drab e un verde masliniu.

"Olive drab" e o vopsea destul de complicata. Cum a spus colegul mai sus e un fel de verde masliniu...dar:
- in primul rand au existat mai multe nuante de olive drab de-a lungul timpului depinzand de tara (USA sau UK)-->asta ne incurca
-in al doilea rand era o culoare care se denatura foarte repede. In mai toate cazurile se spalacea dar, din cauza pigmentilor folositi, desi cand avioanele ieseau din fabrica erau aproape identice, cea americana vira in maro cu timpul pe cand cea britanica vira in verde. Actualul olive drab american este FS 14087 iar in RGB se aproximeaza cu 3C341F. Insa probabil nuanta era usor diferita in specificatiile din WW2. Se poate profita insa de faptul ca aceasta culoare se denatura la cateva luni de la intrarea avionului in exploatare, e greu de spus cum arata un Olive Drab "adevarat" pe un avion aflat in exploatare.

#4 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 21 November 2009 - 08:23 PM

Multumesc MIG, p-asta am lamurit-o, mai ramane cifra lipsa de le verde -FS 3515, si ce galben sa fac varful elicelor; daca nu-i dam de cap, o sa aleg un Ral orientandu-ma dupa poza de pe cutie. Si cu FS- urile fac la fel, le asimilez cu paletarele de la servici, si im fac acolo vopselele

#5 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 21 November 2009 - 09:20 PM

Pai daca vorbim de un B-29, exista un singur Olive Drab, ANA 613. Care arata destul de standard nou, insa cel putin pe bombardiere, expuse mult mai mult la raze UV, vira in diverse alte chestii

Pe un B-29, in Olive Drab ai de vopsit ca in schema, doar bombele... Asa ca orice verde masliniu merge, la cum erau tinute in noroaie si praf... Nu te stresa prea tare, cauta o poza pe net in care sa se vada ce culoare aveau, si foloseste ceva pe acolo.

Clear green/clear red - verde transparent, rosu transparent, luminile de pozitie.

Zinc chromate green e tot un verde ciudat, dar, tot ca in schema, ai avea de vopsit doar panoul din spatele motorului cu el. Si zau daca la 1/72 o sa se vada in vreun fel. Baga un verde, si asta e.

#6 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 22 November 2009 - 11:11 AM

Multam frumos de ajutor! Avand statut de incepator batran, normal ca nici ANA ...nu stiu cum se traduce, dar daca zici ca nu e asa important, imi aleg eu un masliniu din Ral sau ce mai am, ca astea stiu cu ce se mananca! Inteleg ca verde transparent e un verde iarba, iar rosu transparent e rosu coca-cola, ca astea sunt culori transparente; Oricum nu e graba, mai am mult de furca cu catargele la corabie, si mi-am jurat in barba sa nu lucrez la 2 proiecte odata, nu da bine la CV..., dar vreau sa ma informez si sa ma pregatesc din timp, mai ales ca mi-am luat scule dedicate...! :-D ( compresor & aerograf)

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 22 November 2009 - 01:24 PM

Salut,
Nu stiu daca ai vazut lista asta de conversie pe care am postat-o mai demult. Poate te ajuta : Lista de conversie Agama vs. restul lumii
Voselele care ati trebuie sunt cam astea:
- Oliv Drab => Tamiya Acrilic XF 62 (hobbyx.ro) sau Gunze Sangyo Enamel GS C304, GS C038 sau acrilic GS H 052 (xaba.ro)
- Galben : Tamiya acrilic X 8 (hobbyx.ro)
- Clear red : Tamiya acrilic X 27 (hobbyx.ro)( sau lac de unghii de la nevasta :-D )
- Clear green : Tamiya acrilic X 25 (hobbyx.ro)( dar asta s-ar putea sa nu o aiba! nevasta ma refer)
- Zinc chromate green : Gunze Sangyo enamel GS C 027 sau acrilic GS H 058.(xaba.ro)

Succes!

#8 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 22 November 2009 - 06:14 PM

Nu ma ajuta conversia aia, pt ca nu am folosit spalaturi de-alea ( nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar pt mine asta e descrierea corecta), si nici nu am de gand( avantajul meseriei) Dar ma ajuta la moral faptul ca incercati sa ajutati un biet nepriceput! Am inceput sa-mi schimb parerea dupa ce la topicul cu corabia nu m-a luat nimeni in seama...(Nu-l nominalizez ca nu are importanta)
Deci multumesc pt intentie, asta conteaza pt mine

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 November 2009 - 12:58 PM

Da-mi putin timp si incerc sa gasesc niste echivalente la nuantierul pe care il am la rine, desi sansele vor fi minime. Dar barem poti sa-ti faci o parere....

#10 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 23 November 2009 - 09:28 PM

Vezi postareaZ-mare, la 23 Nov 2009, 12:58, a spus:

Da-mi putin timp si incerc sa gasesc niste echivalente la nuantierul pe care il am la rine, desi sansele vor fi minime. Dar barem poti sa-ti faci o parere....

Nu te mai agita, Mare Zet, le-am deslusit rapid de pe monitor...taca-paca, in 5 min, le-am gasit echivalente, Dreptu-i ca nici nu sunt asa pretentios ca matale...daca seamana peste 80 %, la mine merge; normal nu fac asa pt clienti ( sa aleg culori dupa monitor), dar la mine la tara nu tre sa dau nimanui socoteala!
Oricum ,multam pt linkul ala Zet, cand o fi posibil ma revansez, deocamdata "e vremuri grele", dusmanii e cu ochii pe mine!

#11 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4821
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 23 November 2009 - 10:58 PM

Salut , Mutulica . Pentru un Oliv apropiat de cel american ,poti amesteca galben ( crom ?) cu negru in proportie de 50%+50%. Din cate imi aduc aminte , cel putin pentru o vreme (Tunisia -Italia 1943?,) armata americana a folosit aceasta combinatie pentru vehicolele terestre , insa .

Aceasta postare a fost editata de dany: 23 November 2009 - 10:58 PM

#12 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 23 November 2009 - 11:51 PM

Si pentru ca e mai greu sa-ti spun din gura sau din degete cum arata un olive drab, iaca poze.
Si daca vrei sa vezi ceva legat de B29, i-a d-aici ! Eu m-am scarbit pe la pagina 7. Gasesti si parti olive drab, si verde de interior si toate bazaconiile. http://airpower.callihan.cc/absoluteig/gal...amp;whichpage=1

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 372380116.jpg
  • Imagine atasata: kolb26i.jpg
  • Imagine atasata: PICT1850.jpg
  • Imagine atasata: Picture_025w.jpg
  • Imagine atasata: Picture_028w.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_11_2009/post-68-1259012980.jpg

#13 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 24 November 2009 - 09:16 PM

...Pe rand, bre! Nu va imbulziti ca ma daramati!!! Multam frumos la toat lumea, le-am si facut, le-am si luat acasa...Daca cineva vrea sa afle cu ce Ral-uri seamana FS-urile alea din primul post, sa ma sune...!
Ma mananca rau sa ma apuc de fortareata, dar mai iau un catarg la corabie, mai crosetez o ora si imi trece... :-D

#14 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 21 February 2010 - 11:23 PM

Bineinteles ca nu am rezistat tentatiei sa-l las asa in cutie, si m-am apucat de el, desi ar fi trebuit sa ma mai antrenez cu cateva chestii mai simple; Dar desi aveam o jena sa expun poze aici, avand in vedere stadiul de ucenic ' care este ', Wurger mi-a recomandat sa le pun totusi, ca doar nu o sa fiu executat pt atata...asa ca le-am pus...! Mai urmeaza pe masura ce avansez. Cine are comentarii sa-i dea drumul, accept si critica...Fisier atasat  DSC_0016.bmp (314.12K)
Numar de descarcari: 213Fisier atasat  DSC_0021.bmp (314.12K)
Numar de descarcari: 219[attachm
nt=49525:DSC_0023.bmp]Fisier atasat  DSC_0024.bmp (314.12K)
Numar de descarcari: 190Fisier atasat  DSC_0025.bmp (314.12K)
Numar de descarcari: 201mp]Fisier atasat  DSC_0026.bmp (314.12K)
Numar de descarcari: 192Fisier atasat  DSC_0028.bmp (314.12K)
Numar de descarcari: 200[attachment=495
1:DSC_0029.bmp]Fisier atasat  DSC_0032.bmp (314.12K)
Numar de descarcari: 208

Fisiere atasate

#15 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 22 February 2010 - 12:51 AM

Vezi postareamutulica, la 21 Feb 2010, 23:23, a spus:

... desi aveam o jena sa expun poze aici, avand in vedere stadiul de ucenic ' care este ', Wurger mi-a recomandat sa le pun totusi, ca doar nu o sa fiu executat pt atata...

Stai linistit. Din ce se vede in cele cateva foarte mici poze atasate, ai lucrat foarte curat si ingrijit.
Intr-adevar, ai inceput foarte abrupt, cu ditai' condoru asta. Sper ca ti-ai preparat cantitate suficienta de oliv (sau te-ai reorientat pe aluminiu?).

#16 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 February 2010 - 10:25 AM

Ce sa zic, pacat ca pozele sunt asa mici si nu se vede prea mult din ce ai muncit tu acolo.
Imi place ce ai facut pina aici, ai lucrat foartre ingrijit, cu inclinatie spre detaliu. Se vede ca "antrenamentul" ti-a priit. :drinks:
Sa vedem si restul!
Incearca sa pui poze mai mari, folosind functia data de forum, e mai bine asa.

#17 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 22 February 2010 - 01:39 PM

Multumesc baieti, ma simt magulit cand vine de la maestri...intr-adevar, m-au rascolit oxiurii cu ' condoru ' asta, si problema mare incepe dupa ce il termin, cu ampenajul lui...mai incerc o data cu poze ma mari. ( il fac argintiu, conform schemei de vopsire, m-am mai inspirat la un P-40 dupa o poza de pe net, si a iesit ca o voma de bebe strumf intercalat cu verde)
Deci zice ca format maxim pt o poza = 314 kb...asa ca pun un link, pana una alta

http://picasaweb.goo...paraschiv41/B29#

#18 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 22 February 2010 - 02:02 PM

Pai fa-le si tu JPEG nu BMP ca asa pui poze mici care ocupa spatiu mare...

#19 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 22 February 2010 - 04:19 PM

Vezi postareamutulica, la 22 Feb 2010, 13:39, a spus:

Multumesc baieti, ma simt magulit cand vine de la maestri...intr-adevar, m-au rascolit oxiurii cu ' condoru ' asta, si problema mare incepe dupa ce il termin, cu ampenajul lui...mai incerc o data cu poze ma mari. ( il fac argintiu, conform schemei de vopsire, m-am mai inspirat la un P-40 dupa o poza de pe net, si a iesit ca o voma de bebe strumf intercalat cu verde)
Deci zice ca format maxim pt o poza = 314 kb...asa ca pun un link, pana una alta
http://picasaweb.goo...paraschiv41/B29#

Ai sa razi dar in timpul razboiului, englezii chiar aveau o schema de vopsire care se numea ceva genul - "voma si noroi". Stiu altii mai multe pe subiectul asta.

#20 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 24 February 2010 - 10:50 PM

Imagine atasata: 001.jpgImagine atasata: 002.jpgImagine atasata: 003.jpg[a
tachment=49699:mic_004.jpg]Imagine atasata: 007.jpgImagine atasata: 008.jpg[
ttachment=49703:010.jpg]Imagine atasata: 012.jpg

Pare ca am avansat putin, dar m-am cam intrebuintat...ft dificil de lipit pe lungime mare, si la fuselaj si la aripi...

Conform invatamintelor lui Wurger, am pus si plumb in fata sa-l echilibrez. Pacat ca dupa asamblare nu o sa se vada detalile la care am bibilit...

Deja ma doare capul unde o sa-l pun...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mic_004.jpg
  • Imagine atasata: 010.jpg

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi