Forum Machete,Modelism,Hobby: B - 29 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

B - 29

#21 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 25 February 2010 - 12:47 AM

Acum vad cum se prind aripile.
Sunt consolidate bine. N-ar trebui sa ai probleme.
Iese bine

#22 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 25 February 2010 - 08:19 AM

Mutulica ti-as da un sfat. Adezivul pe care-l folosesti nu este ideal pentru lipirea asa lunga. S-ar putea sa ai surprize pe parcurs asa cum am avut eu cu stuka. Sfatul meu este sa folosesti Tamiya Extra Thin cemet, Revell Contacta Professional sau Nitrosolv.
Imbinarea se face si mai bine si cu putina indemanare imbinarile nu mai au nevoie de chit. Adezivele astea sunt mai agresive si dizolva plasticul, imbinarea devine plastic/plastic si se poate slefuii dupa o ora de uscare. Lipirea se face prin capilaritate si o poti face cu partile gata imbinate si potrivite.

Succes!

#23 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 25 February 2010 - 02:17 PM

Merci pt sfat, o sa tin cont.

#24 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 11 March 2010 - 06:58 PM

Imagine atasata: 04A.jpgImagine atasata: 05A.jpg

Ajunsei si pana aici...si aparu dilema: il mai lacuiesc sau nu? vopseaua e lucioasa, cat se poate vedea in poze, dar nu e superlucioasa, asa ca indrumati-ma s pe mine, va rog!

#25 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 12 March 2010 - 01:29 AM

Eu zic ca e suficient de lucioasa incat sa primeasca decaluri.
Pune si tu unul mai putin vizibil undeva si dup-aia ai rabdare sa vezi cum reactioneaza. Lasa-l pana a doua zi.
Mai problematice sunt decalurile care au parti mari transparente. La alea se vade cel mai rau silveringul. Daca ai unul din asta, pune-l si testeaza.
Posteaza o poza cu coala de decaluri si-ti zic pe care.

#26 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 28 March 2010 - 10:22 PM

Imagine atasata: 007a.jpgImagine atasata: 008a.jpgImagine atasata: 009a.jpgImagine atasata: 011a.jpgImagine atasata: 012a.jpgImagine atasata: 014a.jpgImagine atasata: 015a.jpgImagine atasata: 017a.jpgCam despre asta era vb...Acu, daca tot n-am reusit sa-l echilibrez, tre sa-i fac si cutie, nu? Da, dar nu am facut pana acum...!
scuze pt calitatea pozelor, asa ies dupa ora stingerii...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 010a.jpg
  • Imagine atasata: 013a.jpg
  • Imagine atasata: 016a.jpg

#27 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 29 March 2010 - 07:26 AM

Frumos! :lol:

#28 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 March 2010 - 08:47 AM

Frumos lucrat! Felicitari. :lol:

#29 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 29 March 2010 - 10:01 AM

Mare Z, ori vrei matale sa ma flatezi, ori nu vezi firele de praf prinse in vopsea, imbinarea fuselajului in partea superioara si ce-o mai fi pe acolo; zau, mie nu imi plac meritele nemeritate! Daca il intrebi pe Wurger, cred ca imi 7 cu indulgenta, si ma cheama cu mama la scoala...
De data asta dau vina pe calitatea pozelor, era tarziu si eram obosit. oricum eu iti multumesc pt compliment, cand vine de la un clasic in viatapt mine conteaza, inseamna ca sunt totusi pe drumul cel bun... :lol:

#30 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 29 March 2010 - 10:53 AM

Intr-adevar, se vede linia pe spate, cauciucurile sunt prea negre si prea lucioase si pentru o macheta "profesionista", aluminiul e prea uniform si ramele cupolei sunt cam chinuite ca si vopsire si imi face impresia ca se vede prea net unirea cu fuselajul.
In rest culorile sunt nimerite (zic eu), montajul complex executat bine, nu sunt strambaturi ale ansamblului.
Dar asta nu-i profesionista. E a 3-a si poate prima mai serioasa.
Ce, ti-e rusine sa o expui !?
Pe cinstite-lea zic ca e de nota 8 spre 9.
Da' eu nu dau note.
Sunt altii mai exeprimentati care fac machete care imi plac mai putin. E chestie subiectiva asta cu placutul.

Inteleg ca forma fusiforma si culoarea ti-a rascolit amintirile piscicole....Tot a folosit la ceva.
Urmatoarea macheta SERIOASA de avion, trebuie sa fie cel mult bimotor, monocolor, nu argintiu si kit de calitate. Sunt sigur ca o sa iasa mult mai bine. Si FARA GRABA !

Felicitari pentru primul proiect finalizat.

#31 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 29 March 2010 - 11:16 AM

Mutulica, cu firele de praf ai se te lupti toata viata! Este singurul lucru care pe mine ma enerveaza cu adevarat in modelism.
Pentru a contracara treaba asta nici nu mai stiu ce sa fac!
Legat de imbinarea aia din spate, da, nu este frumoasa, dar culoarea argintie o amplifica. Daca era alta culoare era greu sesizabil. Ti-am scris mai sus, rezultatul cel mai bun pentru imbinarea partilor este folosirea adezivului Tamiya Extra Thinn Cement sau Nitrosolv. Lipirea cu adeziv mai putin fluid nu va da rezultate bune si sint situatii cind in timp aceste imbinari se dezlipesc.

In alta ordine de idei, modelul tau este unul complex, ai multe componente, lucru care iti poate atrage atentia numai in anumite zone, altele iti scapa (cunosc fenomenul din experienta proprie ). Eu zic ca este bine si chiar daca tu nu esti multumit de macheta, pe asta ai mai invatat citeceva si la urmatoarea macheta le vei face mai bine.

#32 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 29 March 2010 - 01:01 PM

Multam frumos de incurajari, intr-adevar ca am mai invatat ceva, asta e indubitabil, cum a zis ciobanul din banc...Numai ca vreau o schimbare acum, eu nu sunt chitit numai pe avioane, ma asteapta pe sifonier un cap tractor australian, un tanc Leopard la 1:35 ( cadou de la colegi), asa ca va mai dura ceva pana la urmatorul avion. Important e ca sunt pe drumul cel bun, am multe de recuperat, si inca mai multe de invatat!

#33 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 March 2010 - 01:23 PM

Citeaza

Mare Z, ori vrei matale sa ma flatezi, ori nu vezi firele de praf prinse in vopsea,
Nu, nu te flatez si am vazut si neregulile, dar, avind in vedere ca e prima macheta terminata, chiar e frumos lucrata! Sa vedem ce faci pe mai departe! :lol:

#34 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 29 March 2010 - 03:34 PM

Salut,
Si eu imi manifest admiratia pentru realizare si nu doar pentru ca e printre putinele realizate. Aptitudinile se vad de la inceput.
Felicitari !
Pentru ca automultumirea sa fie incurajanta urmeaza sfatul Wurgeresc si monteaza o macheta mai putin complicata. Dar asta e doar o sugestie, nu exista adevaruri absolute in modelism.
Spor,
Bill :lol:

#35 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 29 March 2010 - 04:18 PM

O macheta foarte frumoasa! Felicitari!

#36 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 29 March 2010 - 07:50 PM

Daca tot am starnit atatea pasiuni, am mai facut nste poze.Poate dupa 2-3 sprituri imi fac niste curaj sa-mi fac si galerie... Imagine atasata: 020a.jpgImagine atasata: 018a.jpgImagine atasata: 019a.jpgImagine atasata: 023a.jpgImagine atasata: 024a.jpgTeoria ca teoria, dar ma asteapta u camion pe sifonier, cum sa aman asa bijuterie si sa mai iau alte rogodele pt experienta...??? eu nu am sute de kituri in asteptare cum am citit ca au unii pe aici, ce draku!? vine nasu' in vara si ma fac de ras daca nu-l gaseste terminat...
Una peste alta chiar ma simt magulit de atatea incurajari, sper sa nu mi se urce la cap!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 021a.jpg
  • Imagine atasata: 026a.jpg

#37 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 30 March 2010 - 08:55 AM

Lu' nashu ii arati pasaroiu' si-i explici ca asta a terminat razboiu' cu 1 singura bomba, in timp ce tirul ala, aduce carnati la Real.
Nu se compara :lol:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi