Forum Machete,Modelism,Hobby: Flota lui Columb: Santa Maria, Pinta si Nina - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Flota lui Columb: Santa Maria, Pinta si Nina Heller 1/75

#1 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 21 November 2009 - 03:23 AM

Cu ajutorul lui Corsar am achizitionat in urma cu o luna de zile aceste trei corabii, produse de Heller la scara 1/75; pretul lor a fost in jur de 250 de lei. Deoarece nu am avut chef sa vopsesc scripetii pentru San Gabriel :-D , m-am dechis sa desfac cutiile si imi gasesc o ocupatie mai putin migaloasa.

Experienta mea de incepator  :-D imi spune ca aceste kit-uri sunt o calitate medie spre ridicata ridicata. Atasez mai jos cateva poze cu barcutele scoase din cutii. Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare  sunt velele, care nu arata la fel de bine ca cele produse de Zvezda pentru Nina si San Gabriel. Din acest motiv o sa incerc sa le confectionez din panza sau daca nu reusesc, le las fara vele.

Problema care ma roade o reprezinta catargele care sunt alcatuite din doua jumatati avand sectiunea goala si sunt foarte flexibile. Din cauza flexibilitatii ridicate, nu vreau sa le incovoi atunci cand tensionez "atele". Ma gandeam sa introduc in ele un adeziv pentru a fi mai rigide. Astept toate sugestiile voastre!!! 

Momentan am inceput sa vopsesc doar interiorul...

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

La aceasta ora imi pica ochii in gura si degetele sub tastatura, va rog sa ma scuzati daca debitez prostii.  :-o

Aceasta postare a fost editata de buha: 21 November 2009 - 03:26 AM

#2 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 21 November 2009 - 10:58 AM

la scara asta, nu cred ca ai face rau sa inlocuiesti de tot catargele.acelasi lucru se poate face cu orice piesa din cutie care nu-ti convine... :-D (velele!!!)

#3 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 21 November 2009 - 04:40 PM

Poti sa imi dai mai multe detalii cu ce sa il inlocuiesc si din ce esenta sa fie lemnul? Sa caut pe site-urile cu accesorii, catarge ce corespund corabiilor mele si apoi sa le tai la dimensiunile potrivite? Varianta propusa de mine, introducerea unui adeziv in interiorul catargului, nu este buna? 

Ce alte imbunatatiri as putea aduce kit-urilor, inafara de inlocuirea velelor? Ma bate gandul sa placez puntea cu furnir sau daca o las asa cum este cum, vreau sa o imbatranesc putin. Imi puteti da alte idei?

Momentan am investit peste 350 de lei in acest kit impreuna cu vopseaua aferenta si vreau sa imi dau silinta.  :-D Orice sfat este bine venit!

Aceasta postare a fost editata de buha: 21 November 2009 - 04:40 PM

#4 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 21 November 2009 - 05:31 PM

calitatea kit-urilor este excelenta, poate ai vrut sa spui complexitatea e medie....de inlocuit panzele cu material textil e ok dar catargele....
daca inlocuiest si catargele cu lemn, atunci fa totul din lemm, lesi numai coca din plastic

#5 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 22 November 2009 - 09:54 AM

asa e! daca incepi sa schimbi, probabil vei dori sa schimbi din ce in ce mai mult...si daca totusi te decizi, arborada era facuta in general din rasinoase.poti folosi cu succes lemnul de tei, pentru ca se prelucreaza usor si nu are fibre dezordonate.simplu ar fi sa comanzi la o tamplarie placute de diferite dimensiuni.eu mi-am facut placi de 5x40x800 si de 7x40x800 mm din tei. stejar si mahon, pana acum.pentru primele doua modele (prezentate pe forum)am folosit cel mai mult lemnul de tei.poti sa-l colorezi cu bait cum doreste arhitectul din tine...mai tarziu, vezi tu....

#6 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 22 November 2009 - 06:38 PM

Tot incepator ma consider si eu, doar ca am depasit stadiul tau. Pt mine a fost prea tarziu sa ma gandesc la alta varianta de catarge, deja am "crosetat ' la ele, dar pt ca una din matze mi-a distrus vreo 2 vele d-alea turnate, m-am interesat si am primit un sfat ( de fapt mai multe) de la profesorul Crios sa cumpar in la metru sa pun peste matritele turnate, apoi sa le pensulez cu aracet ca sa ia forma lor. Ceea ce am si facut, dar inca nu am pus n opera, pt ca mai am muuult de crosetat le vele; nu termin anul asta...
Eu nu as schimba catargele, daca tot kitul e din plastic, daca lucrezi cu finete, nu o sa le rupi cand tensionezi atele, dar la lipire va trebui sa-ti iei masuri sa ramana drepte, la mine au fost din 3 segmente si am avut probleme, nici acum nu sunt impecabile...avantajul tau este ca sunt mai simple, nu ai atatea vele!
Umila mea parere este ca daca lasi vreuna fara vele e ca si cum nu ai terminat-o...parca ma tenteaza si pe mine una d-asta mai simpluta
Spor la treaba!

#7 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 22 November 2009 - 06:55 PM

Inteleg ca nu este recomandat sa fac schimbari in lemn din cauza lipsei mele de experienta si in primul rand al bugetului (m-am intins cam mult cu banii). Repet intrebarea initiala: Cum pot rigidiza catargele?

Nu sunt rau, dar nu cred ca aceste kit-uri sunt excelente (calitativ vorbind). Cand ajung intr-o faza finala o sa scriu toate bubele pe care le-am gasit. :-o

Acest week-end a fost foarte productiv pentru mine: am vopsit interiorul barcutele, le-am asamblat coca si am chituit chila (deoarece am ramas fara hartie abraziva, finisarea chilei mai are de asteptat). Deoarece imi place sa simt barcuta cand o iau in mana, am facut din culee un sistem ce are rol de rigidizare si in primul rand de a asigura aderenta pietrei de ciment. Dupa ce am turnat laptele de ciment, mi-am dat seama ca trebuia sa cobor "armaturile". :-D O sa torn un strat subtire de aracet pentru a preintampina fisurarea.

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Inca ceva: vopsesc la pensula si am probleme foarte mari cu suporturile corabiilor, din cauza suprafetei mari si plane. Cred ca ar fi mai bine daca as folosi un spray Tamiya din acesta: "85001 TS-1 RED BROWN" (este mata?). Intreabarea mea este daca am nevoie de grund si ce inseamna TS si respectiv AS din denumirea produselor din oferta hobbyx. Mi-am luat un spray auto (maro ciocolatiu) dar mi se pare prea inchisa nuanta si in plus este vopsea lucioasa. :-D

Aceasta postare a fost editata de buha: 22 November 2009 - 07:15 PM

#8 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 28 November 2009 - 08:46 PM

La mine catargele erau sectionate si scobite la interior; daca si la tine e la fel, ma gandesc ca ai putea sa le umpli cu chit ca sa le rigidizezi; daca nu merge, atunci prevad ca o sa lucrezi cu penseta, ca mine...

#9 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 28 November 2009 - 09:55 PM

Daca tot ai facut aceste kit-uri, nu vrei sa atasezi cateva imagini cu ele? Mi-ar prinde tare bine!!!  :drinks:

Momentan am gasit doar aici flota, construita cu simt de raspundere.

Aceasta postare a fost editata de buha: 28 November 2009 - 10:01 PM

#10 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 29 November 2009 - 10:43 AM

Nu stiu unde am scris eu ca am facut flota lui Columb...am spus ca m-ar tenta o corabie asa mai simpluta, atat! Este un topic despre Preussen, unde nu m-a bagat nimeni in seama, la ala lucrez de vreo 3 ani...catargele lui nu seamana cu ale tale, din 5 catarge nici unul nu e gata inca, nu stiu daca are rost sa pun poze in stadiul actual...in topicul ala sunt niste poze cu corabia pregatita sa primeasca catargele pe care le lucrez individual ( am schimbat culoarea la barcuta vopsita cu galben si oranj, era prea ...hilar, ca sa fiu bland cu mine...)

#11 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 29 November 2009 - 04:54 PM

Vezi postareamutulica, la 29 Nov 2009, 10:43, a spus:

Nu stiu unde am scris eu ca am facut flota lui Columb...

Am citit printre randurile mesajele de mai sus si se pare ca am fost neatent.  :drinks:

#12 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 15 June 2010 - 11:26 AM

Mici progrese la Nina!
Am "murdarit-o" pe Nina folosind umbra naturala (vopsea pe baza de ulei) + esenta de terebentina.

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imi este rusine deoarece in aproape intr-un an Columb a navigat pana in "Lumea Nou", iar eu in aceeasi perioada de timp nu am fost in stare nici macar sa finalizez machetele. :hi:

Aceasta postare a fost editata de buha: 15 June 2010 - 11:28 AM

#13 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 15 June 2010 - 12:08 PM

Ai vopsit bine lemnul. Arta foarte bine. Nu stiu ce nuanta ar trebui exact sa fie dar arata a lemn.

#14 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 15 June 2010 - 09:39 PM

Multumesc!
Exista copii 1/1 a celor trei corabii dar lemnul este maro inchis si nu imi place. Am ales sa folosesc trei nuante (Dark Tan, Earth Red si Wood) dar tinand cont ca acest corabii au fost construite acum mai bine de 500 de ani din lemn adus din nu stiu ce padure a Europei, nu cred ca poate spune cineva exact cum aratau ele. :hi: Consider ca datorita acestui fapt la corabii se pot varia mai mult culorile decat la blindate si avioane unde exista mai multe imagini cu originalele.

#15 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 17 June 2010 - 09:02 AM

Navele astea erau construite din stejar,importat cu precadere din Polonia.

#16 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 06 July 2010 - 09:28 PM

Am lipit catargele, am imbatranit puntea (cred ca am exagerat cu negreala) si am vopsit suporturile si unele acesorii; planul pentru maine este sa dau cu umbra arsa bordajul, sa vopsesc vergele si sa desprind de pe rame scripetii.

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi