Forum Machete,Modelism,Hobby: My Mustang - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

My Mustang Colectia de P 51 Mustang diversi producatori construite de Tibi

#81 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 29 June 2013 - 06:03 AM

Salut prieteni, va multumesc celor care au aruncat o privire peste lucrarea mea.
Am sa va raspund pe rind la intrebari/comentarii.

Vezi postareaBMF, la 28 June 2013 - 05:44 PM, a spus:

Cum ai facut vopseaua sarita?Palele elicei sunt lucioase? Asa trebuie sa fie? Chiar mă gandeam acum cum sa le fac la t-boltul-ul meu...dar aveam oarecum impresia ca palele ar trebui sa fie mate.Cum ai facut fumul de la mitraliere? Dar cel de la esapament?

Vopseaua sarita este vopsea argintie aplicata cu pensula si scobitoarea. Nu este cea mai realista realizare dar merge. Palele elicei nu sunt lucioase dar nici foarte mate. Este undeva intre. Fumul mitralierei si al esapamentului este realizat cu aerograful.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 29 June 2013 - 06:18 AM

#82 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 29 June 2013 - 06:06 AM

Vezi postareaJangBogo, la 28 June 2013 - 06:01 PM, a spus:

1. cum s-au comportat vopselurile Agama in combinatie cu celelalte?
2. cum ai facut diferitele straturi de aluminiu, mai inchise/mai deschise, de pe aripi, de mare efect?
3.cum ai sigilat macheta?
Cu multumiri,
Nicu

1. nu folosesc multa vopsea Agama deoarece nu am decit cele in culori transparente. Nu am avut reactii adverse.
2. Spre exemplu, aripa are trei nuante metalice, Aluminiu, Duraluminiu si Argintiu. Am aplicat mai intai Aluminiu si Duraluminiu dupa care le-am mascat si am aplicat Argintiu.
3. Sigilarea este ca intotdeauna la mine cu lac acrilic lucios si semi lucios Gunze ( B 501 si B 502)

#83 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 29 June 2013 - 06:10 AM

Vezi postareaflorin13, la 28 June 2013 - 07:14 PM, a spus:

Ai folosit decaluri pentru nose-art, nr. de serie si stelele americane, daca da, cum s-au comportat? Nu se vede nicio urma, sunt puse ireprosabil

Multumesc Florin, nu am folosit decalul pentru nose-art. nici dungile galbene de pe aripi, totul este vopsit. Restul "decorului" sunt decaluri. Au iesit toate foarte bine, mai putin steaua de pe aripa stinga. Acolo am o cuta de care nu am putut scapa. Este a doua oara cind mi se intimpla asta la un Mustang. Noroc ca este extrem de greu sesizabil altfel las fi dat jos.

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 29 June 2013 - 06:20 AM

#84 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 29 June 2013 - 06:17 AM

Vezi postareabog_ldx, la 28 June 2013 - 10:36 PM, a spus:

Singura hiba din punctul meu de vedere ar fi rotile, din pacate cele date de Tamiya sunt dragute dar se pierd detalii la slefuirea imbinarii (dezavantajul rotilor din 2 bucati). Asa o realizare ar merita niste roti de rasina, de exemplu Eduard Brassin, sunt fantastice si nu costa mult. In rest cum am mai spus, e superb! :hi:

Poate ti se pare arogant dar eu unul zic ca rotile de la Tamiya sunt foarte bune, faptul ca lipseste putin din profilul rotilor o poti interpreta ca uzura. Asta am si vrut. Pe de alta parte cu rasinile Eduard sunt satul. La rotile lui F 16 de exemplu am avut o gramada de gaurele de astupat. Am muncit atunci aproape 2 ore ca sa le fac sa imi placa mie. Dar nu cred ca pentru asta am dat banii extra. Mi-a fost si invatatura de minte si am stat in banca mea. Quickboost si Aires au calitate mai buna si de asta am preferat palele si flapsurile de la ei.

Salutari,
Tibi

#85 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 29 June 2013 - 09:22 AM

Adevarul e ca am auzit cam multe pareri ca rasinile Eduard chiar daca sunt prezentate ca cele mai grozave sunt cu probleme, dar ce am luat eu (printre altele si rotile pt Mustang) arata foarte bine, nu am vazut sa aibe defecte de turnare. Voi vedea cum se comporta cand ajung sa le folosesc.

Aceasta postare a fost editata de bog_ldx: 29 June 2013 - 09:28 AM

#86 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 01 July 2013 - 03:52 PM

Super fain !:hi:

#87 Useril este offline   luci71 

• Membru senior