My Mustang Colectia de P 51 Mustang diversi producatori construite de Tibi
Postat 03 March 2010 - 08:30 AM
MiG, la 2 Mar 2010, 23:17, a spus:
Tamiya AS 12 reprezinta culoarea unui avion nevopsit, si este semi lucios dar mai este si TS 17 Gloss Aluminium dar pe care inca nu l-am incercat, acesta este lucios. La unele machete Tamiya este recomandat AS 12 la altele TS 17.
Parerea mea este ca sunt vopsele foarte bune, si o alternativa buna daca nu ai Alclad II (cu exceptia lui 107 Chrome pe care nu-l bate nici o vopsea care se gaseste in Europa).
Cu toate ca unii nu vor fi de acord cu ce spun vopseaua face build-up daca nu este diluata, deci o diluare 60 - 70 % diluant da rezultate exceptionale. Aceasta este a treia macheta din cele cinci pe care le-am vopsit cu aceasta vopsea. Pentru cei interesati repet numele diluantului - Gunze Sangyo Mr. Color Thinner si se gasete in doua variante la xaba.ro.
Postat 08 March 2010 - 07:49 PM
Am mai terminat un Mustang, de data asta unul restaurat.
Macheta a fost bine ansamblata, de aceea am avut putin de lucru la finisaje. Munca mai nasoala a fost curatarea vopselei vechi, lucru ce a mers de minune cu solutia de curatat aragaz - Triumf. Cred ca vopseaua care a fost folosita a fost o vopsea din spray, aici ma va corecta Daniel daca nu a fost asa. In orice caz, vopseaua a atacat putin plasticul, dar nu a fost o problema. Dupa curatarea vopselei de pe exteriorul machetei, am trecut la regravarea intregii machete. Lucru relativ usor in acest caz. Dupa gravare a urmat slefuirea completa a machetei si spalarea ei. Etapele vopsirii au fost ca la Mustangurile precedente.
Mici modificari au fost, suportul scaunului, am gaurit tevile de esapament, am taiat si schimbat tevile mitralierelor, am schimbat palele elicei cu un set de rezerva de la ICM.
Decalurile sunt o parte Tamiya (de la Kit) o parte Aero Master. Va las cu fotografiile si sper sa va placa si aceasta macheta!
Postat 08 March 2010 - 09:49 PM
Vreau si eu asa colectie, super tare
Daca se poate o poza cu tevile de esapament si cu ce leai gaurit?
Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 08 March 2010 - 09:52 PM
Postat 08 March 2010 - 10:51 PM
@ Norbi - trebuie sa iti iei un sac mare de popcorn ca urmatorul apare cel mai devreme peste o luna... Pina atunci incerc sa te delectez tot cu o pasare argintie... dar nu Mustang
@ DGDaniel - legat de tevile de esapamant - nu pot face o poza clara in seara asta, incerc maine cind vin de la servici. Pina una alta pot sa iti spun cum am procedat. Am dat semn cu un ac in mijlocul fiecarei tevi de esapamant, cu un burghiu de 0,5 mm am facut o gaura de aprox. 1 mm adincime. Cu un burghiu de 0,8 mm am mai largit gaurile. Asa pare mai real.
Urmeaza sa mai fac putin weathering pe aici si pe acolo dar asta cind ma simt in stare!
Numai bine!
Postat 09 March 2010 - 09:14 AM
tibi22, la 3 Mar 2010, 08:30, a spus:
Parerea mea este ca sunt vopsele foarte bune, si o alternativa buna daca nu ai Alclad II (cu exceptia lui 107 Chrome pe care nu-l bate nici o vopsea care se gaseste in Europa).
Cu toate ca unii nu vor fi de acord cu ce spun vopseaua face build-up daca nu este diluata, deci o diluare 60 - 70 % diluant da rezultate exceptionale. Aceasta este a treia macheta din cele cinci pe care le-am vopsit cu aceasta vopsea. Pentru cei interesati repet numele diluantului - Gunze Sangyo Mr. Color Thinner si se gasete in doua variante la xaba.ro.
daca vopsele sunt la doza presurizata, cum procedez ca sa le diluez? sau nu inteleg eu bine?
Postat 09 March 2010 - 09:44 AM
Foarte simplu. Agiti bine doza de spray. Dozele de spray de la Tamiya si Gunze au o prelungire cilindrica la diuza. Pe aceasta prelungire poti pune o bucata de pai ( cel pentru suc si cam de 4 - 5 cm lungime). Daca ti se pare ca paiul nu sta prea fix, poti sa-l lipesti cu banda scotch sau patafix. Descarci cantitatea care iti trebuie intr-un recipient din sticla, plastic sau direct in cupa aerografului. Diluantul il adaug numai in cupa aerografului.
Daca vrei sa scoti mai multa vopsea din spray (ceea ce iti recomand numai dupa ce te familiarizezi cu tehnica asta)si vrei sa-l depozitezi intr-un reciepient trebuie sa tii cont de urmatorul lucru :
odata ce vopseaua a iesit din spray si se acumuleaza in recipient, incepe sa "fierba" citeva secunde. Este bine ca in acest moment sa nu pui capac peste si sa inchizi, si mai mult, sa nu tii mina pe recipient pentru ca mina ta este calda si acest lucru poate sa faca ca fierberea sa fie si mai intensa. Fierberea asta este defapt perioada se eliminare a propelantul. Lasa vopseaua sa stea fara capac cam 20 - 30 minute dupa care poti sa-l inchizi.
Vorba lui crios - Bafta!
Postat 09 March 2010 - 10:44 AM
Citeaza
Citeaza
Postat 09 March 2010 - 12:03 PM
Z-mare, la 9 Mar 2010, 10:44, a spus:
Z-mare, da, vopselele din doze de spray auto (exemplu Duplicolor ) nu au nevoie de diluant. Acest lucru am observat si eu dar vopselele Tamiya mai ales cele mate sau semimate (AS 12 spre exemplu) se usuca foarte repede. Vopseaua nediluata sa diluata insuficient face "Build-up". Gunze a facut acest diluant special pentru a dilua vopselele din propria linie de spray-uri, acum a fost copiat cu un produs similiar de Tamiya care din pacate nu se gaseste in Romania si chiar greu de gasit in Europa ( Laquer Thinner ).
Pentru cei interesati, aveti aici un tutorial postat pe Tamiya SUA unde este explicat cum se face : http://www.tamiyausa...?article-id=301