Forum Machete,Modelism,Hobby: My Mustang - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

My Mustang Colectia de P 51 Mustang diversi producatori construite de Tibi

#21 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 02 March 2010 - 11:17 PM

Frumoase mustanguri Tibi. Dintre vopselele Tamiya la spray care ti s-a parut ca reda cel mai bine aluminiul?

#22 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 03 March 2010 - 08:30 AM

Vezi postareaMiG, la 2 Mar 2010, 23:17, a spus:

Frumoase mustanguri Tibi. Dintre vopselele Tamiya la spray care ti s-a parut ca reda cel mai bine aluminiul?

Tamiya AS 12 reprezinta culoarea unui avion nevopsit, si este semi lucios dar mai este si TS 17 Gloss Aluminium dar pe care inca nu l-am incercat, acesta este lucios. La unele machete Tamiya este recomandat AS 12 la altele TS 17.
Parerea mea este ca sunt vopsele foarte bune, si o alternativa buna daca nu ai Alclad II (cu exceptia lui 107 Chrome pe care nu-l bate nici o vopsea care se gaseste in Europa).
Cu toate ca unii nu vor fi de acord cu ce spun vopseaua face build-up daca nu este diluata, deci o diluare 60 - 70 % diluant da rezultate exceptionale. Aceasta este a treia macheta din cele cinci pe care le-am vopsit cu aceasta vopsea. Pentru cei interesati repet numele diluantului - Gunze Sangyo Mr. Color Thinner si se gasete in doua variante la xaba.ro.

#23 Useril este offline   LiviuMaff 

• Membru senior
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Interests:istorie, aviatie militara, modelism

Postat 03 March 2010 - 10:03 AM

Frumosi "cai". Sa-i strunesti cu placere! :bang:
Vin si eu din urma, dar la o scara mai mica. Tocmai am aproape de gata P-51 "MAH SWEET Eva Lee" de la Italeri. Tu ai o herghelie de mustangi, eu vin din urma cu una de ponei :bang: .

#24 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 March 2010 - 10:31 AM

Excelent mestere!!! Frumos avion!

#25 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 03 March 2010 - 02:21 PM

Felicitari Tibi,foarte frumos si ultimul exemplar!
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-2148-1267618844.gif

#26 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 03 March 2010 - 03:34 PM

Va multumesc domnilor! Ma bucur ca va place! Ramaneti pe aproape, sper sa termin inca un "calut" peste citeva zile!

#27 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 03 March 2010 - 06:06 PM

Si de aceasta data ai reusit un finish excelent.

#28 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 08 March 2010 - 07:49 PM

Salut!

Am mai terminat un Mustang, de data asta unul restaurat.
Macheta a fost bine ansamblata, de aceea am avut putin de lucru la finisaje. Munca mai nasoala a fost curatarea vopselei vechi, lucru ce a mers de minune cu solutia de curatat aragaz - Triumf. Cred ca vopseaua care a fost folosita a fost o vopsea din spray, aici ma va corecta Daniel daca nu a fost asa. In orice caz, vopseaua a atacat putin plasticul, dar nu a fost o problema. Dupa curatarea vopselei de pe exteriorul machetei, am trecut la regravarea intregii machete. Lucru relativ usor in acest caz. Dupa gravare a urmat slefuirea completa a machetei si spalarea ei. Etapele vopsirii au fost ca la Mustangurile precedente.
Mici modificari au fost, suportul scaunului, am gaurit tevile de esapament, am taiat si schimbat tevile mitralierelor, am schimbat palele elicei cu un set de rezerva de la ICM.
Decalurile sunt o parte Tamiya (de la Kit) o parte Aero Master. Va las cu fotografiile si sper sa va placa si aceasta macheta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: MajCarson.JPG
  • Imagine atasata: Fotomontaj_03.jpg
  • Imagine atasata: DSC09372s.jpg
  • Imagine atasata: DSC09373s.jpg
  • Imagine atasata: DSC09376s.jpg
  • Imagine atasata: DSC09377s.jpg
  • Imagine atasata: DSC09378s.jpg
  • Imagine atasata: DSC09380s.jpg
  • Imagine atasata: DSC09383s.jpg

#29 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 08 March 2010 - 08:04 PM

brici tibi! :blink: siii mult crom :bang:

Aceasta postare a fost editata de gabriel chelaru: 08 March 2010 - 08:05 PM

#30 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 08 March 2010 - 09:49 PM

Intradevar, a fost vopsit cu sprey crom si nu doar faptul ca a atcat plasticul trebuie mentionat ci si ca fara primer vopseaua a scos in evidenta toate neregularitatile plasticului din timpul injectarii.
Vreau si eu asa colectie, super tare :bang: :blink: :-o :-(

Daca se poate o poza cu tevile de esapament si cu ce leai gaurit?

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 08 March 2010 - 09:52 PM

#31 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:aviatie

Postat 08 March 2010 - 09:51 PM

Meserie! :bang:

#32 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 08 March 2010 - 09:51 PM

Inca unu? Cate mai ai? Imi iau acum punga cu popcorn sa ma uit?

E bestial si asta. Felicitari! :bang: :blink:

#33 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 08 March 2010 - 10:01 PM

Sunt superbe Tibi.

#34 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 08 March 2010 - 10:51 PM

Ma bucur ca va place si acest model!
@ Norbi - trebuie sa iti iei un sac mare de popcorn ca urmatorul apare cel mai devreme peste o luna... :blink: Pina atunci incerc sa te delectez tot cu o pasare argintie... dar nu Mustang :bang:
@ DGDaniel - legat de tevile de esapamant - nu pot face o poza clara in seara asta, incerc maine cind vin de la servici. Pina una alta pot sa iti spun cum am procedat. Am dat semn cu un ac in mijlocul fiecarei tevi de esapamant, cu un burghiu de 0,5 mm am facut o gaura de aprox. 1 mm adincime. Cu un burghiu de 0,8 mm am mai largit gaurile. Asa pare mai real.

Urmeaza sa mai fac putin weathering pe aici si pe acolo dar asta cind ma simt in stare!

Numai bine!

#35 Useril este offline   steelnox 

• Membru deplin
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 02-December 08

Postat 09 March 2010 - 09:14 AM

Vezi postareatibi22, la 3 Mar 2010, 08:30, a spus:

Tamiya AS 12 reprezinta culoarea unui avion nevopsit, si este semi lucios dar mai este si TS 17 Gloss Aluminium dar pe care inca nu l-am incercat, acesta este lucios. La unele machete Tamiya este recomandat AS 12 la altele TS 17.
Parerea mea este ca sunt vopsele foarte bune, si o alternativa buna daca nu ai Alclad II (cu exceptia lui 107 Chrome pe care nu-l bate nici o vopsea care se gaseste in Europa).
Cu toate ca unii nu vor fi de acord cu ce spun vopseaua face build-up daca nu este diluata, deci o diluare 60 - 70 % diluant da rezultate exceptionale. Aceasta este a treia macheta din cele cinci pe care le-am vopsit cu aceasta vopsea. Pentru cei interesati repet numele diluantului - Gunze Sangyo Mr. Color Thinner si se gasete in doua variante la xaba.ro.

daca vopsele sunt la doza presurizata, cum procedez ca sa le diluez? sau nu inteleg eu bine?

#36 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 March 2010 - 09:44 AM

Salut,
Foarte simplu. Agiti bine doza de spray. Dozele de spray de la Tamiya si Gunze au o prelungire cilindrica la diuza. Pe aceasta prelungire poti pune o bucata de pai ( cel pentru suc si cam de 4 - 5 cm lungime). Daca ti se pare ca paiul nu sta prea fix, poti sa-l lipesti cu banda scotch sau patafix. Descarci cantitatea care iti trebuie intr-un recipient din sticla, plastic sau direct in cupa aerografului. Diluantul il adaug numai in cupa aerografului.

Daca vrei sa scoti mai multa vopsea din spray (ceea ce iti recomand numai dupa ce te familiarizezi cu tehnica asta)si vrei sa-l depozitezi intr-un reciepient trebuie sa tii cont de urmatorul lucru :
odata ce vopseaua a iesit din spray si se acumuleaza in recipient, incepe sa "fierba" citeva secunde. Este bine ca in acest moment sa nu pui capac peste si sa inchizi, si mai mult, sa nu tii mina pe recipient pentru ca mina ta este calda si acest lucru poate sa faca ca fierberea sa fie si mai intensa. Fierberea asta este defapt perioada se eliminare a propelantul. Lasa vopseaua sa stea fara capac cam 20 - 30 minute dupa care poti sa-l inchizi.

Vorba lui crios - Bafta!

#37 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 March 2010 - 10:44 AM

Citeaza

fara primer vopseaua a scos in evidenta toate neregularitatile plasticului din timpul injectarii.
Pai de ce crezi ca folosim astfel de vopsea pe post de ...detectiv? :bang:

Citeaza

daca vopsele sunt la doza presurizata, cum procedez ca sa le diluez?
Vopseaua din doza nu trebuie diluata! O pui in cupa aerografului si o dai pe macheta! Iti faci un dispozitiv de genul acesta (foto) pentru a scoate vopseaua din doza.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: doza_1.jpg

#38 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 March 2010 - 12:03 PM

Vezi postareaZ-mare, la 9 Mar 2010, 10:44, a spus:

Vopseaua din doza nu trebuie diluata! O pui in cupa aerografului si o dai pe macheta! Iti faci un dispozitiv de genul acesta (foto) pentru a scoate vopseaua din doza.

Z-mare, da, vopselele din doze de spray auto (exemplu Duplicolor ) nu au nevoie de diluant. Acest lucru am observat si eu dar vopselele Tamiya mai ales cele mate sau semimate (AS 12 spre exemplu) se usuca foarte repede. Vopseaua nediluata sa diluata insuficient face "Build-up". Gunze a facut acest diluant special pentru a dilua vopselele din propria linie de spray-uri, acum a fost copiat cu un produs similiar de Tamiya care din pacate nu se gaseste in Romania si chiar greu de gasit in Europa ( Laquer Thinner ).
Pentru cei interesati, aveti aici un tutorial postat pe Tamiya SUA unde este explicat cum se face : http://www.tamiyausa...?article-id=301

#39 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 09 March 2010 - 12:14 PM

Serus Tibi,
Inca un Mustang foarte frumos realizat, felicitari !
Spor,
Bill :bang:

#40 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 09 March 2010 - 12:49 PM

Salut Tibi :-o
Fa una bucata poza cu toate Mustang-urile tale,ar fi de efect,acum nu stiu cum te-ai descurca cu spatiou sa le inghesui pe toate :blink:
Felicitari si pentru ultima realizare,vad ca ai spor,da-i inainte :bang:

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi