T 34/85 Mod. 1944 Zvezda 3533 1/35
Postat 05 January 2010 - 09:28 PM
Offtopic: Am un panzer IV H Italeri 1/72, este pus la "Panzer IV & variante", si un panzer IV F1/F2 Italeri 1/35 la care lucrez acum(deocamdata sunt in pauza cu el, am terminat tancul asta, iar pt panzer astept sprayul german grey tamiya), il fac varianta F1 sa nu spuna lumea ca fac aceeasi chestie cu Razvan, care face acelasi kit dar varianta F2.
Postat 06 January 2010 - 02:10 PM
La inceput, pentru cei ce incearca weathering-ul, exista o tendinta spre exagerare.Si eu am avut, si probabil mai toti, in special cu rugiuna.E bine ca ai incercat.Urmatorul va arata mai bine, si tot asa.Ia uite ce rugina bagam si eu.
Nu cred ca s-ar supara nimeni daca ai face aceeasi varianta de Pz IV ca Razvan.Mie unuia. tunul ala bont nu-mi place deloc, si nu pot sa zic acelasi lucru despre varianta cu teava lunga.Alegerea ta.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 06 January 2010 - 02:21 PM
Postat 06 January 2010 - 04:23 PM
In legatura cu Panzer IV F1, asa zicea si tata despre tunul ala scurt(el fiind jandarm si stiind destula istorie), ca arata urat cu el, este prea mic, iar lui ii place cel lung pt F2, dar acum incer varianta F1, mai ales ca am cumparat si Spray German Grey pt el, iar pe viitor voi face si un F2.
Cum pot scapa de silvering-ul decalurilor, am stricat deja 2 decaluri pe T34, cele cu care ma gandea sa il inmatriculez?! Acum voi face niste decaluri la pensula, incercam si asta ...
Postat 06 January 2010 - 06:06 PM
Am avut si eu probleme cu decalurile la inceput. Cred ca le tineam prea mult in apa. Incearca sa nu le "inmoi" mai mult de 20 de secunde.
Trebuie puse neaparat pe suprafata lucioasa, deci se cere un lac glossy inainte de aplicare, din spray sau aerograf.
Am observat ca silveringul este diminuat de 1-2 straturi de lac lucios. Eu il aplic din spray Tamiya, ca sa "sigilez" decalurile.
Recent am cumparat de la machete.ro solutiile pentru decaluri de la Vallejo si am scapat de probleme. Foloseste-le cu incredere, sint ieftine si merg super. Si au sa-ti ajunga pentru zeci de machete.
Am inteles ca si Agama are produse similare. Gasesti pe parcmodels.ro.
Bafta!
Postat 06 January 2010 - 09:35 PM
Aceasta postare a fost editata de Aditzu: 06 January 2010 - 09:38 PM
Postat 07 January 2010 - 09:37 AM
Citeaza
Inteapa decalul, usor, in zona unde-i silvering.Apoi umezeste decaul cu alcool izopropilic si asteapta pana se usuca complet.Foloseste putin alcool.Daca decalul se zbarceste asteapta ca-si va reveni.
Eu am folosit tehnica asta si zicea-i ca-s vopsite.
Ce a zis florinjenica:
Citeaza
Dar sa stii ca decal-urile se aplica inainte de prafuiri, pt ca si ele sufera aceleasi modificari datorate weathering-ului ca intreg vehiculul.
Inca ceva...dupa ce dai cu lac, mult praf va disparea sau isi va schimba culoarea.Deci trebuie sa le gandesti de dinainte.Depinde si cu cat lac dai.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 07 January 2010 - 09:43 AM
Postat 25 January 2010 - 04:24 PM
Lucrez si eu la acelasi model de tanc, si intampin o mica problema la montajul galetilor din partea din fata a tancului. Este vorba de cei mai mici in diametru din toti. Problema e ca din cate am observat, ei se monteaza pe un brat aparent ajustabil. Practic in functie de cum rotesc acel brat determin pozitia galetilor. Ideea e ca daca lipesc acel brat intr-o anumita pozitie nu prea am cum sa stiu daca senilele se vor aseza bine. Voi ati intampinat aceasta problema ? Cum ati procedat?
Ah si inca ceva .. senilele se unesc inainte de a fi asamblate pe tanc (pot fi montate si incheiate) sau dupa ce le asezam pe el ?
Zvezda sunt zgarciti rau in informatii pe scheme. Am sa revin ulterior cu poze daca nu se intelege ce am vrut sa spun.
Postat 25 January 2010 - 04:36 PM
Postat 28 January 2010 - 06:33 PM
Postat 29 January 2010 - 10:01 PM
Inca o chestie care nu reusesc sa ii dau de capat e cum sa fac ca senilele sa pice pe galeti, adica jumatatea superoara sta in aer. Sunt din cauciuc si nimic nu se lipeste deci sa le lipesc de galeti e cam imposibil. Daca le intind la maxim devin greu de montat dar si atunci tot cam in aer raman. Voi cum procedati ?
Postat 02 February 2010 - 07:31 PM
Postat 02 February 2010 - 07:51 PM
Am facut prostia sa ma iau dupa desenul dupa cutie si am atasat antena de blindaj si nu te turela. Acum daca rotesc turela spre drepata risc sa rup antea.
Nu urmati toate sfaturile rusilor .
De asemenea nu gasesc nici o utilizare celor 2 profiluri de cutie. Sunt prea mari pentru a le pune pe lateral, iar in spatele turelei as acoperi gurile de aerisire, deci cred ca or sa ramana pentru urmatorul tanc sub marca Zvezda.