Forum Machete,Modelism,Hobby: T 34/85 Mod. 1944 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

T 34/85 Mod. 1944 Zvezda 3533 1/35

#21 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 12 December 2009 - 06:09 PM

puteai sa il faci kaki, darkgreen dar verdela ala sincer nu am vazut la T34 rusesti poate la cele moderne sa varieze camo dar este prea verde

#22 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 12 December 2009 - 06:18 PM

Omule!
Dă cu gun metal pe la muchii(daca asa vrei tu...) acuma,peste chrome.Vezi insa,nu da chiar pe la toate muchiile,ca-i prea de tot.Concentreaza-te mai mult la aripi(de pilda).
Dupa ce ai pus si gun metalul ala,vopseste cu verde toata(toata !!!!) masina - apropos: unde dracu ai gasit culoarea aia verde?
Lasa,nu ma lua in seama,e buna si aia. :pardon:

Cand ai terminat de colorat toata macheta,ia un spray fixativ de păr (parca ti-am mai spus asta) si da cu spray-ul peste tot(adica pe macheta,nu prin toata casa :drinks: ).
Sa nu-mi zici ca n-ai habar ce-i ala un spray fixativ,ca vin pana la Cernavoda si-ti arat eu :pardon: .
Deci:dupa ce se usuca si spray-ul,vopsesti cu alb mat,toata macheta si o lasi din nou sa se usuce.(nu da albul cu pensula,sufla-l cu ceva sau ia-ti alb mat spray).
La ultima faza,ia o periuta de dinti(nu aia cu care te speli tu,ia-o pe a prietenei tale),inmoai-o in apa(periuta,nu prietena) si freaca peste tot(macheta,nu altceva).Pe urma pune poze,sa vad ce...

Si lasa senilele alea deocamdata.Despre ele mai vorbim.
Succes.

#23 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 12-October 08
  • Interests:Am multe

Postat 20 December 2009 - 08:47 PM

Am mai facut cate ceva. Nu stiu cat de bine e, dar pe bune ca vopsirea asta imi scoate peri albi! :wub: Sunt prea multe de invatat, prea multe de incercat si reincercat, etc.
In fine, ce am mai lucrat:
1. Am vopsit tevile de esapament cu rust.

Am mai facut cate ceva. Nu stiu cat de bine e, dar pe bune ca vopsirea asta imi scoate peri albi! :hi: Sunt prea multe de invatat, prea multe de incercat si reincercat, etc.
In fine, ce am mai lucrat:
1. Am vopsit tevile de esapament cu rust(nu sunt puse pe tanc).
2. Am dat cu creionul pe la muchii, etc.
3. Am vopsit benzile de cauciuc de pe galeti.
4. Am vopsit lopetile(puse de forma), cutiile de munitie(nu sunt prinse de cutia blindata, st doar de forma puse).
5. Am vopsit senilele cu un amestec de rust si gunmetal.
6. Nu mai tin minte... :crazy:
Pozele:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.1.JPG
  • Imagine atasata: 1.2.JPG
  • Imagine atasata: 1.3.JPG
  • Imagine atasata: 1.4.JPG

#24 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 20 December 2009 - 08:59 PM

Verdele ala e prea tipator,puteai sa te inspiri din artwork-ul de pe cutie

http://commons.wikim...e:Char_T-34.jpg

http://www.bigscalemodels.com/tanks/t34-85...944858_tank.jpg

Sper ca nu te-a deranjat postarea mea
Spor in continuare :wub:

Aceasta postare a fost editata de axor: 20 December 2009 - 09:00 PM

#25 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 20 December 2009 - 09:08 PM

Da, stiu, Dar nu mai comentez nimic despre culoare, nu vreau sa dau foc la gaz. Culoarea, mama ei de culoare, strica tot farmecul, nu e un verde asa de deschis, dar la blitz se vede mai deschis, nu stiu, nu ma pricep prea bine sa fol camera. Restul tancului cum arata, o parere mai de doamne ajuta, asa?!

#26 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 20 December 2009 - 09:35 PM

Nu-ti face griji pentru verdele "primavaratic". Poti sa-l rezolvi linistit . Iti recomand sa dai un strat de "clear yellow" de la Tamiya adica o vopsea acrilica galben transparent (cod x-24 dar nu sunt sigur). Bine-ar fi s-o dai din aerograf. Dupa ce se usuca , niste filtre cu ulei nediluat "raw umber"o sa transforme verdele tau in ceva mult mai aproape de adevar. Asta daca te intereseaza evident.

#27 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 20 December 2009 - 09:42 PM

Acum astept sa treaca Craciunul, si am sa cumpar "clear yellow", dar, neavand aerograf, nu gasesc la tub spray ? Ce este sunt filtrele cu ulei nediluat ? Unde gasesc "raw umber"? Nu prea stiu tot, inca sunt la stadiul de invatacel!

#28 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 20 December 2009 - 10:05 PM

Nu gasesti la spray, cel putin nu cred. Filtru de ulei nediluat inseamna ca dai pe macheta un strat de vopsea "de ulei" nediluata, cu pensula, dupa care cu o cirpa , betisoare de urechi, bumbac, etc. stergi tot surplusul de vopsea de pe macheta pina cind ramine NUMAI un strat fin care va schimba nuanta verdelui tau. Vopsea gasesti la magazinele cu articole pentru pictura sau cele cu articole pt. modelism. Se cheama vopsea in ulei "raw umber" sau "umbra naturala". Nu trebuie sa fie neaparat straina si scumpa, la ce-ti trebuie tie e buna si romaneasca si ieftina. Se vinde la tub. Poti incerca si fara galben, doar cu ulei. Daca vrei sa faci treaba asta si cumperi vopseaua, inainte de a te apuca, sa-mi spui ca sa-ti explic cum se face.

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 20 December 2009 - 10:06 PM

#29 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 20 December 2009 - 10:10 PM

Aha, priceput, este exact ca cea tempera. Spune-mi de unde o cumpar, vre-un site ceva, eu stau in Cernavoda, iar la noi nu exista magazine de pictura, gasesti orice in afara de magazine pt modelism si pictura. E ceva de genul "Oraselul Lenes", exact ca pe Disney Channel(o dau in copilarii dar e pe buna dreptate). Sunt dispus sa invat, cat poate fi de greu?!

#30 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 20 December 2009 - 10:18 PM

Uite-aici asa arata http://www.machete.r...-umbra-naturala , din pacate Olaf se pare ca numai are pe stoc.

#31 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 20 December 2009 - 10:23 PM

Pff..Chiar nu gasesc in alta parte? Nu se poate sa existe doar un singur site de modelism cu produsul asta! Aaa, apropos, in afara de culoarea oribila a "ragaliei mele", cum arata restul tancului? Ma refer la detalii, o perere despre vopsire, pozitionare pe tanc..

#32 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 21 December 2009 - 12:03 AM

http://www.picturaonline.ro/shop/culori/01...l/prod_527.html
Mai pe la mijloc.Partea din spate e lipita prost.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 21 December 2009 - 12:05 AM

#33 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 21 December 2009 - 10:28 AM

Nu e lipita deloc prost, nici macar nu e lipita:))E doar de forma pus! Am uitat sa mentionez asta cand am pus pozele...

#34 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 21 December 2009 - 10:39 AM

Vezi postareaAditzu, la 20 Dec 2009, 22:10, a spus:

... Sunt dispus sa invat, cat poate fi de greu?!

Poate fi suficient de greu cit s-o lasi balta. Asta daca nu-ti place sportul asta suficient de mult. Cu cit vei face mai multe machete cu atit vor fi mai bine facute. Dar si asta in fericitul caz in care esti dispus sa progresezi. Ca mai sunt si care NU VOR sa progreseze. Nu stiu sa fie nici o scurtatura. Cu cit faci mai multe machete, cu cit ai scule, materiale si kituri mai bune, cu cit te informezi mai mult si cu cit bagi mai multi bani in toate astea, cu atit rezultatul va fi mai multumitor.

#35 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 21 December 2009 - 10:58 AM

Pai asta e primul kit facut de la A la Z.Primele doua, un tiger revell si un panzer IV italerii,ambele 1/72, doar le-am asamblat, iar tigrul l-am gresit(i-am pus tunul cu sus-ul in jos si mitraliera de pe tun este in stanga, nu in dreapta cum ar trebui si senilele invers). Am cumparat acum "umbra arsa" de pe www.picturaonline.ro(mersi tgr)...

Nu mai cumpar de pe www.picturaonline.ro! :wub: Taxa postala este de 18.04 lei, iar pt o vopsea platesti 28.04(vopseaua 10 lei), nu se merita pt o comanda asa mica. Un alt site in care gasesc "umbra arsa" sau "raw umber" dar cu o taxa normal, nu asa peste limita bunului simt, unde gasesc?

#36 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 21 December 2009 - 02:45 PM

Vezi postareaAditzu, la 21 Dec 2009, 10:58, a spus:

Pai asta e primul kit facut de la A la Z.Primele doua, un tiger revell si un panzer IV italerii,ambele 1/72, doar le-am asamblat, iar tigrul l-am gresit(i-am pus tunul cu sus-ul in jos si mitraliera de pe tun este in stanga, nu in dreapta cum ar trebui si senilele invers). Am cumparat acum "umbra arsa" de pe www.picturaonline.ro(mersi tgr)...

Nu mai cumpar de pe www.picturaonline.ro! :wub: Taxa postala este de 18.04 lei, iar pt o vopsea platesti 28.04(vopseaua 10 lei), nu se merita pt o comanda asa mica. Un alt site in care gasesc "umbra arsa" sau "raw umber" dar cu o taxa normal, nu asa peste limita bunului simt, unde gasesc?

Daca iei putine produse, nu prea e rentabil.
Ar mai fi http://www.galeriart.ro/ dar nici astia nu-s ieftini la transport.Magazine mai sunt, le gasesti cautand pe internet.Dar majoritatea au transportul mai mare decat cele axate pe modelism sau au comanda minima de 50lei.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 21 December 2009 - 02:49 PM

#37 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 04 January 2010 - 09:51 PM

Sa nu incepeti iar cu verdele :hug: Chiar nu mai are rost sa il modific, lasandu-l asa imi va fi invatare de minte sa mai gresesc comenzile... Cutia blindata nu este lipita de partea inferioara, doar pusa de forma, mai am de lucri la galetii din stanga si senila. Acum e acum: Credeti ca e prea mult noroi sau prea multa vopsea sarita(unde sunt petele negre)? Vreau sa stiu ca pe viitor sa nu stric machetele din aceleasi cauze :whistle:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG

#38 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 05 January 2010 - 06:42 PM

Prea mult noroi nu este....capcana sta in aplicarea lui. Desi pare o treaba simpla chiar nu este si cu siguranta nu este o treaba de 3 min (sincer nu cred ca a luat mai mult) de a `tufli` cu o pensula cu ceva pigment diluat pe partea inferioara a blindatului. Aplicarea `noroiului` poate si de obicei dureaza mai mult decit vopsirea de baza a blindatului. Sincer nici nu stiu de unde sa incep dar `noroiul` final de pe un model este rezultatul mai multor straturi de pigmenti aplicati uscat sau umed, vopsele de ulei (si nu numai), materiale pentru textura (vegetatie, granulatii). Primul lucru care frapeaza este faptul ca bandourile de cauciuc de pe galeti sint murdari.....nororiul nu prea sta pe ele, discrepanta prea mare intre verde si noroi...trebuie sa existe niste zone de tranzitie mai prafuite,etc. Desi sint adeptul noroiului `mult` pe blindat acesta este greu de realizat din prima (trebuie sa para ud cu zone uscate printre altele). Daca imi permiti un sfat desi sper sa nu fie rau inteles ca de obicei la primele modele incearca metode simple de `noroi` pentru ca vei avea staisfactii mai mari. La ce ma refer daca ai aerofraf: o prafuire de la distanta a partii inferioare cu 1-2 nuante de pamint sau daca nu ai aerograf cu pigmenti aplicati uscat tot asa 2-3 nuante de pamint. E foarte greu daca nu ai experienta sa sti cum se depune noroiul. La tine arata foarte nerealist si urit spatele blindatului unde murdaria se opreste asa brusc la partea orizontala a cazematei. Acolo noroiul este aruncat de senile si sta mai mult pe marginile placii oblice de la spate cumva in v. Incearca sa copiezi un model facut de altcineva sau o poza reala atfel e foarte dificil sa sti asa din `casa` cum sta si unde sta noroiul. Imi plac in schimb urmele de uzura ...ce ai folosit un burete ?...bine mai putin faptul ca ai folosit negru si modelul de pe teava tunului.Sau uite aparatoarea de noroi dreapta fata este murdara superior si curata inferior....nu e firesc.

Aceasta postare a fost editata de orogos: 05 January 2010 - 06:53 PM

#39 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 05 January 2010 - 07:49 PM

Merci pentru sfat! Observasem in poze toate problemele, am mai lucrat la el, mai mult la noroi... Eu ma gandeam sa il fac ca si cum ar fi trecut printr-o mlastina sau ceva de genul ceva si era asa de murdar. Oricum am mai dat cu niste oroi umed, apoi putin noroi uscat, niste rugina, iar noroi. Tancul l-am facut cam plin de praf si jeg, dar in fine, trebuie sa ma intelegeti, este prima data cand fac asta, etc...nu stau sa ma plang acum de ce am facut asa ceva. Uzura am facut-o cam "la fel" cu ce arata Miguel Jimenez pe blog-ul lui...cu un burete inmuiat in vopsea, apoi storcand surplusul de vopsea, am dat pe tanc pe unde ma gandeam ca ar fi putut uzat tancul. Tunul, acelasi lucru ca tine orogos cred si eu, este cam nerealist cu petele alea pe el. Pe tanc, tot jeg-ul este pigment praf dat cu pensula pe el fara a fi inmuiat, am vrut sa imit un pic(mai mult a iesit) praful...In orice caz, niste poze pun acum sa va dati o parere, buna sau rea, nu ma supar orice ar fi, omul din greseli invata...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG

#40 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 05 January 2010 - 09:03 PM

Am o intrebare ...asa offtopic cite panzere IV construite mai ai 2 ?:)
Din punctul meu de vedere arata muult mai bine. Acum daca mai o nunata de pamint (pigment) ceva mai inchis....incerca sa o depui pe la muchii pe unde se imbina planurile....in general pe la aripi....daca ai si o a 3 :) sa o dai un pic aleator peste petele de pigment care le ai deja ar fi ideal. Ceea ce mai deranjeaza tare este interiorul galetilor..personal a-s incerca 1-2 spalati cu vopsea de ulei sau cu pigmenti (alta nuanta decit ceea aplicata). Neaparata sa faci ceva cu senila 1-2 spalari cu ulei culoarea pamintului +(optional) pigmenti alta culoare decit cea folosita + neaprat drybrush pe muchile senilei cu vopsea steel sau cu praf de grafit. Poate poti incerca ceva pigment rosiatic (rust) pe tobe(chiar pe tevile te esapamnet care sint scurte nu si pe apratori) + pigment negru (gaze evacuare) chiar pe orificile de evacuare.
Aaa...acum am citi mai sus....de ce nu ai facut whitewashu ?......e scaparea tutror vopsirilor defectuoase:)

Aceasta postare a fost editata de orogos: 05 January 2010 - 09:15 PM

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi