Forum Machete,Modelism,Hobby: Lista cu filme de razboi - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lista cu filme de razboi

#141 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 20 April 2015 - 07:55 AM

Da, Florine, este un film excelent, facut cu mare atentie la detalii. Basca, mai e si dupa caz real.
Pe de alta parte, am vazut in week-end "The Water Diviner" (IMDB) si am ramas masca. In sensul rau al cuvantului.
Adica asteptam mult mai mult de la un film branduit Russell Crowe, iar nota de pe IMDB e mult overrated, dupa umila mea parere. E destul de simplu de bunghit si de ce - toti turcii care au votat au dat 10/10, iar australienii minim 9/10.
Practic, din ceea ce putea fi un film excelent (buget ok, locatii impecabile, casting super, documentat bine, plot interesant) a ramas un film bunicel, salvat in fapt de calitatile actoricesti ale personajelor principale (suplimentar, din partea mea, nota maxima pentru echipa turca), de subiect si de imagine.
Restul, adica regia si scenariul sunt departe de ce puteau fi. Am inteles ca e debut regizoral, da' parca asteptam mai mult de la cineva care a lucrat cu Ridley Scott, Ron Howard, Peter Weir and Michael Mann s.a. Impresia mea a fost ca, dupa inceput, filmul se stinge usor. Povestea devine la un moment dat atat de incredibila, de parca te uiti la Indiana Jones - numai ca incepuse ca o drama. Nu mai vorbesc de armata greaca din final, care zici ca sunt piratii din Caraibe ...
Si mai e o chestie - pentru noi, astia locati mai aproape de Canakale, nu prea tine deloc faza asta cu marea natiune turca avariata pe nedrept ca perdanta a razboiului (la momentul ala erau nu prea era unul dintre imperiile simpatice) - dar, traiasca finantarea turca pentru filmografia australiana.
PS - nu pot sa ma abtin: I love you, Olga ... :wub:

#142 Useril este offline   Bogdan_Constantin 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 29-January 13
  • Interests:Aviatie, Modelism, Istorie

Postat 20 April 2015 - 04:51 PM

Bitva za Sevastopol ruleaza in cinemaurile ucrainiene si rusestiImagine postata

https://www.youtube....h?v=qh9mTLqW1O4

1944 trebuie sa apara in curand

https://www.youtube....h?v=zIqt9y4bhoU

My honour was loyalty e gata, docamdata este inscris la festivalurile de filme

https://www.youtube....h?v=vIwimWccIoM

Iar cel mai asteptat de mine este filmul celor de la KVH Decebal de pe facebook despre soldatii romani din cehoslovacia

https://www.youtube....rVT0Ho_A/videos

https://www.facebook...decebal?fref=ts

Inchei cu lista mea de filme de razboi de pe IMDb

http://www.imdb.com/...=wt_nv_wl_all_0

Edit: Am uitat sa mentionez The Eternal Zero

https://www.youtube....h?v=gmMlWI5Z66I

Aceasta postare a fost editata de Bogdan_Constantin: 20 April 2015 - 04:52 PM

#143 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 21 April 2015 - 03:37 PM

Hai ca daca tot sunt intr-o perioada in care nu lucrez la machete, ma uit la filme. Si le mai si critic. O sa ziceti ca sunt carcotas. Cine, eu? :shiftyninja:
Aseara am vazut "Unbroken" (IMDB). Si iarasi nu-mi venea sa-mi cred ochilor - cum reuseste un regizor debutant (Angelina Jolie) sa termine o poveste si un personaj superb.
Adica ai un scenariu beton (fratii Cohen s.a.), actori OK, imagine excelenta, recuzita la fel si faci un film care nu reuseste sa spuna nimic? Daca il rupi in bucati, descoperi ca ai vazut filme mult mai bune cu privire la fiecare subiect in parte (despre lagare de razboi, despre echipaje de bombardiere, despre naufragiati, despre alergatori, despre Japonia etc.).
Am inteles ca e biografic, dar atunci de ce se termina odata cu razboiul? Ca viata lui Zamperini de dupa WW2 e cam la fel de senzationala (omul a trecut de socurile posttraumatice, a dat-o in alcool, l-a descoperit pe Dumnezeu, si-a iertat agresorii, s-a dus sa se intalneasca cu ei etc.). Tto e bine ca aflam o parte din chestiile astea, pe scurt, in ultimele secunde ale filmului.
Sa mor daca am priceput de ce prima parte de cafteala lasa impresia ca s-a filmat toata in studio / curtea din spatele casei Angelicai. De ce nu apar niciun fel de figuranti (zici ca in tot pacificul nu sunt decat Zamperini si echipajul lui - cel mai evident e cand se intorc rablagiti din misiune si aterizeaza forta: nu e nimeni pe tot aerodromul; nu tu echipe de salvare, nu tu un suflet; toate avioanele sunt parcate reglementar, iar pifanii au plecat la meci; epava lor zace la capatul pistei fara s-o adune nimeni; si tot asa - mai multe intrebari decat raspunsuri)
Si de ce nu e niciun fel de muzica, ceva, in fundal? Parca au uitat-o la montaj. De altfel, intregul film pare o carpaceala de scene disparate.
Mai mult, cum de reuseste personajul negativ cu toti acolitii lui sa nu ologeasca / omoare pe cineva (in afara de broscar) intregul film? Cum de prizonierii americani lasa impresia ca nu se ocupa cu nimic si doar asteapta semnarea armistitiului?
Un sfat - cititi cartea, ca e de 10 ori mai smart. Sau, daca vreti un film similar ca idee dar realizat decent, incercati "The Railway Man" (IMDB).
PS: exista in timpul razboiului steagul imperial doar cu bulina si fara raze?
PPS: puteau membrii echipajelor de pe B24 sa zboare doar in uniforma (adica fara costum de zbor si parasute)?

#144 Useril este offline   Bogdan_Constantin 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 29-January 13
  • Interests:Aviatie, Modelism, Istorie

Postat 21 April 2015 - 08:10 PM

Mie Unbroken mi-a lasat un gust amar..

M-am uitat din nou la luptele aeriene ca sa pot comenta.

Iar scenele de lupta aeriana sunt foarte slabe, indraznesc sa spun ca se apropie de nivelul celor din Red Tails..

Unde ii documentarea istorica in acest film?

Cine a auzit ca Zerourile sa atace un B-24 solitar in repetate randuri si sa aiba rezervoarele suplimentare inca atasate.. Asta este ignoranta crasa..

Cand un vanator ataca un bombardier o facea din picaj (ca sa profite de unghiurile moarte ale mitraliorilor) din spate deobicei, mai rar din lateral sau din fata, iar dupa urca inapoi pentru un nou picaj.
Sa ataci de sub e sinucidere, mai ales in cazul unui B-24 care are atatea guri de foc.
In film e un haos total, arata vanatori cum ataca de sub si de la acelasi nivel cu bombardierul.

Acest B-24 ramane in urma din cauza daunelor suferite si am numarat ca este atacat de 4 Zerouri in total.

Deci 4vs1.

Desigur, dar desigur ca acest avion solitar cu mitraliori raniti cu munitie pe terminate si ciuruit le doboara pe toate 4. Este absolut normal, nu?..

Zerourile alea saracele lupta cu rezervoarele acorsate, ataca de sub si se chinuie, trag si cu mitralierele de pe capota si cu tunurile din aripa, ciuruiesc saracul B-24, dar culmea de la tunurile si mitralierele a 4 avioane de vanatoare acest B-24 refuza sa ia foc, incredibil.

Imi aduc aminte cand citeam in cartea despre Grupul 1 Vanatoare in lupta contra USAAF in 1944 cum un B-24 lua foc si de la o rafala scurta de mitraliera de la un I.A.R.80

Cam asta iese cand o femeie ce toata viata a jucat la Hollywood in filme comerciale se gandeste sa faca un film "istoric"

Da, "The Railway Man" a fost exceptional!

Acel steag fara raze era si inca este drapelul Japoniei, stagul cu raze de care vorbesti este steagul marinei la ei, si inca este folosit si acum in marina

#145 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 21 April 2015 - 08:56 PM

Vezi postareaBogdan_Constantin, la 21 April 2015 - 08:10 PM, a spus:

Acel steag fara raze era si inca este drapelul Japoniei, stagul cu raze de care vorbesti este steagul marinei la ei, si inca este folosit si acum in marina

Thx pentru clarificare - nu ca m-as fi mirat sa o besteleasca si cu asta...

#146 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4851
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 22 April 2015 - 05:48 PM

Citeaza

Cand un vanator ataca un bombardier o facea din picaj (ca sa profite de unghiurile moarte ale mitraliorilor) din spate deobicei, mai rar din lateral sau din fata, iar dupa urca inapoi pentru un nou picaj.
Sa ataci de sub e sinucidere, mai ales in cazul unui B-24 care are atatea guri de foc.

Bogdan nu stiu care erau tacticile de combatere la japonezi , insa imi aduc aminte ca citisem mai demult despre cele germane . Cand se confruntau cu B17 ( B24 cadea mai usor ) spuneau ca cel mai bine era sa atace intr-un usor picaj din fatza , dupa care sa vireze rapid pe sub bombardier si sa-l prinda din spate , daca bine am retinut .

Citeaza

Cam asta iese cand o femeie ce toata viata a jucat la Hollywood in filme comerciale se gandeste sa faca un film "istoric"

Nu cred ca a dorit sa faca un film neaparat istoric ,ci mai mult sa transpuna greutatile prin care a trecut ea , intr-un context .
De vazut ,nu stiu daca am sa-l vad . Parca n-am chef .

#147 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 23 April 2015 - 11:46 AM

Salut !
Eu am vazut de curan un fel de Top Gun dar cu drone ,cica ar fi si dupa fapte realea dar bineinteles in stil holywood "Good Kill" https://www.youtube....h?v=28r87OzTVeo si ar mai fii vreo doua ce vreau sa le vad : primul tot cu baietii yankei dar parca mai la adevar Boys Abu Ghraib (asta doar din Trailere vazute ) https://www.youtube....h?v=LO_ZeYMbEBM si al doilea care de fapt e o miniserie de patru episoade "Gallipoli " https://www.youtube....h?v=dwXjDQkCURw .
Si apropo de cel cu Baietii di Abu Ghraib a se vedea cine doreste si stie engleza si " Taxi tothe Dark Side " un film documentar si baietii "mult mai buni decat sovieticii rai si ticalosi " pacat ca nu e de gasit si cu subtitrare in romana ! https://www.youtube....h?v=y4j62Z7NxTU

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 23 April 2015 - 11:48 AM

#148 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 23 April 2015 - 05:39 PM

In loc de "Boys of AG" eu iti sugerez sa vezi "Camp X-Ray". E pe aceeasi idee, insa ceva mai inteligent.

#149 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 11 August 2015 - 03:47 PM

Dupa cum spuneam - daca machete nu fac (in concediu fiind), ma uit la filme si particip la expozitii... :shiftyninja:
Azi ne ocupam de primul punct, asta cu filmele - am vazut recent "Bitva za Sevastopol", sau "Battle for Sevastopol" (linky IMDB), un proiect interesant ruso-ucrainean, finalizat in plin scandal international - bravo lor ca au reusit sa-l dea la gata si nu s-a ales praful de atata munca.
Pe scurt, o poveste biografica centrata pe ucraineanca Liudmyla Pavlychenko (linky WKI), pe fundalul celebrei batalii pentru Sevastopol (doamna e considerată cea mai de succes femeie lunetist din istorie, cu 309 de victime).
In primul rand, nu va asteptati la vreo minune cinematografica - nu e. In schimb, ii da 10 clase mult-mai-finantatului si raposatului Stalingrad din 2013, realizat de mult-mai-titratul Bondarchuk. Curios e ca ambele au niste nume aiurea, pompoase, raportat la intriga din film (cred ca in ambele situatii producatorii au mizat ca titlurile grandioase vor mai aduce cativa spectatori in sala si gologani la incasari).
Revenind la oile noastre, "Bitva za Sevastopol" parca se lupta sa se inscrie si el in lista de noi filme rusesti de razboi, imprumutand degeaba o serie de clisee, treaba care face ca povestea sa ramana goala, seaca.
De exemplu, de ce sa imi screm creierii de scenarist si sa mermelesc vreo 3 povesti de "dragoste in linia intai" in jurul personajului principal, cand deja am in spate povestea reala (si posibil mult mai interesant de dezvoltat) a femeii - Pavlychenko era deja maritata si avea un copil la inceputul razboiului. :pardon:
Una peste alta, un film OK (sunt tratate interesant cateva aspecte precum propaganda de razboi, relatia personajului cu Eleanor Roosevelt, tactica cu ochitul periscoapelor, poezia patriotica a fetitei s.a.), dar mult overrated (7.2) de votantii rusi inregistrati pe IMDB.
Totusi, zic eu ca merita vazut - pentru palmares si de curiozitate. :hi:
PS: Afisul filmului
Imagine atasata: SEV.jpg

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 11 August 2015 - 03:59 PM

#150 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 12 August 2015 - 08:39 AM

Ba, tu ar fi trebuit sa te faci columnist din asta de film.
Imi place ca esti impartial si intransigent - chestie care nu-mi place cand te uiti la machetele si figurinele mele.
Faza cu notele mari ale rusilor este explicabila cred eu. Probabil ca noi pierdem "in translation" multe subtilitati de care ei se bucura.
Oricum daca ai zis ca-i mai potolit decat Stalingradul ala, m-ai facut curios.
Concediu placut in continuare si cand mai treci prin dreptul "Shoping Bag", mai arunca o privire in sus sa-ti fac cu mana. Nu cadreaza sa urlu in zona aia.
Imagine postata

#151 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 12 August 2015 - 03:45 PM

Hai ca daca am descoperit ca am un cititor (din pacate, cam acelasi :whistle: ), ii dau inainte.
Tot recent, am vazut "Michiel de Ruyter" (linky IMDB), un film istorico-biografic olandez ?!?!? - despre cariera militara a celui mai amiral dintre amiralii olandezi si conjunctura politica din fundal (crearea republicii, oranjistii si razboaiele comerciale cu englejii din secolul saptispe').
Chiar daca nu e 100% corect dpdv istoric (pe mine m-a facut curios sa mai clarific cateva aspecte ulterior), pentru un film cu buget de 8 milioane de coco (fata de 100 pentru "Patriotul" lui Mel), e excelent.
Evident ca partea de efecte speciale mai scartaie pe la colturi (arunca saracii de-a rumegus in capu' la actori de incepusem eu sa ma scarpin), insa e un film cinstit, fara multa vrajeala patriotica indesata in subiect (chiar socant cat de liber infatiseaza, la final, barbarismul total al epocii respective).
Nu va asteptati la un Verhoeven, ca nu e - in schimb, infatiseaza foarte exact niste evenimente mermelite de cateva personaje istorice foarte interesante: Charles al II-lea cel nebun (mare plus pentru Charles Dance), Willem al III-lea cel fetita, Johan De Witt cel patriot.
Pacat ca, trebuind sa se inscrie in buget, scenaristii au inghesuit vreo 20 de ani de istorie in 2 ore si jumatate de film - e chiar funny ca niciunul dintre actori nu imbatraneste (tocmai d-aia probabil nu e niciun reper temporal pe la subtitle-uri).
PS: Nota maxima pentru Frank Lammers (l-am mai vazut in "Zwartboek" si "Rundskop")
PPS: Afisul filmului
Imagine atasata: lmdog09hfv.jpg
PPPS: Merci, ba, pentru atentie. Si eu astept cam de mult o socializare tet-a-tet. :-D

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 12 August 2015 - 03:46 PM

#152 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 12 August 2015 - 04:08 PM

Da ma.....Din pacate sunt prizonierul unor ...... Nu stiu cum sa le zic, care nu-mi plac deloc, nici unele, dar nici nu pot sa refuz.
Trist e ca mai nimeni nu intelege de ce e asa si nu altfel si cum poti ajunge in situatia sa nu poti sa spui NU.
Ma pregatesc insa sa sar cu tet-ul in tet-ul tau cand mai treci spre gradi.

La filmul holandez afisu zici ca e de la un concurs de figurine.

#153 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 12 August 2015 - 06:12 PM

Sa mor daca inteleg ce zici tu ca nu stii cum sa le zici, da' daca nimeni nu intelege, atunci astept sa-mi zici si poate am sa inteleg...
Clar?

#154 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 12 August 2015 - 09:21 PM

Cu " Michiel de Ruyter " m-ai facut curios , Alexandre.
Chiar imi era dor de un film cu vele...Ca de la ala cu Russell Crowe n-am mai vazut nimic...
Si trailer-ul promite...
Multumiri pentru cronici !

Aceasta postare a fost editata de busila: 12 August 2015 - 09:21 PM

#155 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 14 August 2015 - 01:05 PM

Alexandru sunt convins ca ai multi "follow-ri" (si ) aici, dar sunt timizi! Eu sunt unul...:-)
Si eu sunt acum (a se citi: de ~1 an) in concediu modelistic si am devenit mai cinefil.
In realitate, realizez ca mai mult am pirdut timpul....
Cu noile productii care fabuleaza sau nu spun nimic in 2 ore, ori repeta subiete tratatate mai bine in trecut, si ma gandeam sa ma las.
Dar mi-ai trezit interesul cu "Battle for Sevastopol" si " Michiel de Ruyter ".
Astept totusi craciunul asta cu speranta- a se citi STAR WARS VII.

Aceasta postare a fost editata de Romi: 14 August 2015 - 01:16 PM

#156 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 14 August 2015 - 02:34 PM

Forta fie cu tine, Romi... Si multumesc pentru bagarea in seama, atat tie, cat si lui Mishu.
Ma bucur ca ma mai citeste si pe mine cineva - deci exist. :whistle: Pe cale de consecinta, am sa va mai ofer cateva variante de omorat timpul.
Mai intai ceva mai putin razboinic, adica avand rezbelul doar ca fundal / context (va pastrez pentru o postare viitoare "bombonelele de pe coliva").
Highly recommended - "Woman in Gold" (linky IMDB) care vine bine dupa "Michiel de Ruyter", in ideea de a oferi o idee despre modul original olandez si austriac de a vedea lucrurile - in secolele XVII, XX si XI.
E o poveste adevarata, interesanta, bine documentata, bine transpusa pe pelicula (m-as mira daca mafrend Calin nu o stie deja). Helen Mirren si Daniel Bruhl joaca, ca de obicei, impecabil, iar Ryan Reynolds le tine trena fara probleme (o surpriza placuta dupa comedioarele cu care ne-a obisnuit).
Daca reusiti sa faceti abstractie de cele cateva clisee privind oprimarea universala a poporului ales combinata cu suprematia sistemului juridic american, finalul o sa va lase o impresie placuta.
PS: Pe aceeasi idee, sa inteleg ca daca mexicanii se adreseaza Curtii Supreme de Justitie Americane, li se da inapoi Texasul? Sau nu se da decat la comansi?!?!
PPS: Afisul filmului
Imagine atasata: Woman-in-Gold-movie-poster1.jpg
See ya!

#157 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 18 August 2015 - 07:53 AM

Next - "Adam Resurrected" (Linky IMDB) - pentru cei care nu l-au vazut deja, printre care ma numaram si eu pana acum vreo 2 saptamani, sunt convins ca va fi o surpriza placuta.
Este, dupa mine, filmul care ni-l ofera pe Jeff Goldblum la adevarata lui valoare. Cel in cauza joaca un fost comediant dezumanizat in lagarele germane, care se confrunta in prezent cu problemele multiplei personalitati, dublata de vina de a fi supravietuit - interesant, nu?
Un film extrem de inteligent, de atent facut (e regizat de scenaristul lui "Taxi Driver" si "Raging Bull"), care reuseste sa vorbeasca de WW2 si holocaust fara sa omoare pe nimeni... :huh:
Ca sa il puna complet in valoare pe Goldblum, in film mai joaca, la fel de impecabil Willem Dafoe, Derek Jacobi, Ayelet Zurer si multi romanasi mai putin cunoscuti (partial, filmul a fost realizat in Romania, la CastelFilm).
Lasati la o parte nota de pe IMDB si pierdeti-va o seara cu el. Merita.
PS: Afisul
Imagine atasata: Adam-Resurrected-2008.jpg

#158 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4971
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 18 August 2015 - 09:48 AM

Ce bine-i sta lui Willem Dafoe in costum Hugo Boss :))

#159 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 19 August 2015 - 08:42 AM

Vezi postarea1-0-9, la 18 August 2015 - 09:48 AM, a spus:

Ce bine-i sta lui Willem Dafoe in costum Hugo Boss :))

Esti rautacios - ce sa-i faci daca oamenii aveau gusturi bune? :pardon:

Next: Am vazut aseara ""Testament of Youth" (Linky IMDB) ... si mi-a placut mult. Ca si anterioarele, nu e un film de razboi, ci un film despre razboi.
La concret, e un film facut dupa o lucrare biografica, considerata intre cele mai bune de acest gen despre WW1. Este punctul de vedere feminin asupra razboiului si povestea maturizarii fortate al Verei Brittain (tinara studenta la Oxford), intr-un film despre razboi fara gloante trase.
Actorii, de la foarte buni in sus, grupati in jurul excelentei Alicia Vikander (care pe mine m-a lasat masca in "Ex Machina"). Eu zic ca merita.
Afisul filmului:
Imagine atasata: testament of youth00_.jpg

#160 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 19 August 2015 - 09:06 AM

Si daca tot vorbiram de "Testament of Youth", mi-am adus aminte de ceva similar, facut de engleji in 2007 pentru televiziune - "My Boy Jack" (IMDB)
Este povestea reala a tragediei generate de razboi in familia bine-cunoscutului autor Rudyard Kipling.
Din al meu umil punct de vedere, un film excelent, documentat, regizat si jucat impecabil (David Haig e tata Kipling, Kim Cattrall e mama Kipling, Daniel Radcliffe si Carey Mulligan e copiii Kipling). Concluzia e ca Radcliffe poa' sa joace si altceva in afara de HP1 HP2 HP3................., iar Catrall si altceva in afara de "Sex and the City" (despre Haig si despre Mulligan nu prea e nimic de comentat, ca ei oricum joaca impecabil in orice rol - cel putin din cea am vazut eu).
O treaba funny e ca multi s-au intrebat ce cauta Kim Catrall si accentul ei in rolul asta, insa nu e o greseala - nevasta lui Kipling era americana ... :good:
O alta treaba funny: in film, pe perioada instructiei, trupetii invata (vizibil) sa traga cu aratatorul, desi era vorba e un regiment de garda - in realitate, la vremea aia, regimentele de garda erau instruite sa traga cu miijlociul, pentru a creste "rate of fire" (aratatorul ramanea lipit de inchizator). :pardon:
O alta treaba funny: la batalia de la Loos, englejii avea casti. In realitate, n-avea, pana prin 1916. :wacko:
Watch it!
Afisul:
Imagine atasata: My_Boy_Jack.jpg

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 19 August 2015 - 09:09 AM

Arata acest topic

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10