Forum Machete,Modelism,Hobby: ajutor pentru executie miniaturi 1/72 in atentia lui PANZER_GRENADIRE(CRISTIAN FLORESCU) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ajutor pentru executie miniaturi 1/72 in atentia lui PANZER_GRENADIRE(CRISTIAN FLORESCU) ajutor

#1 Useril este offline   balan 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 11-November 09

Postat 11 November 2009 - 09:01 PM

Din ceea ce am citit pe acest forum si vazand pozele pe care le-ati pus am inteles ca va-ti specializat in executia figurinelor 1/72, cel putin am obs. ca sunt unele din cele mai bune executii pe care le-am vazut la aceasta dimensiune.
intrucat as dori sa ma apuc sa dezvolt o tema foarte precisa in acest domeniu in speta evolutia armatelor din vechime si pana in prezent pt. a putea sa le execut la un standard inalt va rog daca se poate a ma ajuta in a intelege modul si etapele folosite de dvs. pana la executia finala in mod deosebit a soldateilor si cailor, iar in perspectiva tehnica militara. mentionez ca pana acum nu am lucrat in acest domeniu, de profesie sunt matriter si astept orice indrumare ,indicatie si precizare de la dvs. si cine mai este disponibil.
va multumesc anticipat.

#2 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 16 November 2009 - 02:06 PM

Salut Balan,

Scuze pentru intarzierea raspunsului insa in ultima perioada am fost plecat din tara.
De asemenea, multumesc mult pentru aprecieri, imi pare foarte bine ca iti plac aceste figurine.

Tema pe care vrei sa o ataci este una extrem de interesanta si utila. Nu conteaza ca nu ai mai lucrat pana acum, toti am inceput la un moment dat, si cel mai important este rabdarea.

Referitor la intrebarile tale, in ceea ce priveste vopsirea, eu urmez urmatorii pasi:
1. Vopsesc uniformele
2. Vopsesc detaliile mari (cizme, fete, arme , maini)
3. Vopsesc detaliile medii (tevi arme, gamele, bidoane etc)
4. Vopsesc detaliile mici (curele, catarame, nasturi, ochi, fete)
5. Dupa ce am vopsit totul, revopsesc in unele locuri uniformele si cizmele (se poate sa se curete putin din vopsea datorita manevrarii)
6. Adaug umbrele pe uniforme cu ulei negru destul de diluat
7. Spal fetele si mainile cu Brunt Sienna (ulei)
8. Adaug weathering-ul cu noroi (Humbrol 29) prin dry brushing.

Acelasi lucru este valabil si pentru cai.

In ceea ce priveste pensulele, folosesc unele obisnuite, dimenisunile variind.
Pentru detalii foarte mici, tai pensula pana ramane un singur fir si cu acela vopsesc astfel de detalii ultra mici.

Un sfat: Dupa ce ai vopsit ceva, cum ar fi o arma, s/ar putea sa dai si pe langa, de exemplu sa murdaresti uniforma. Te sfatuiesc sa corectezi acest lucru imediat dupa uscare, prin adaugarea peste pata nedorita culoarea uniformei.
Acest principiu este valabil in toate cazurile de rateuri.

Inca un sfat: mergi intotdauna de la detalii mari la detalii mici.

Si inca unul: Incerca sa debavurezi cat mai bine figurinele, sucestele in lumina in toate pozitiile pentru o cat mai buna identificare a acestora. Este pacat ca bavurile in exces sa iti altereze efortul depus la pictare.

Daca mai ai nevoie de informatii suplimentare, nu ezista sa ceri.

Mult succes si de-abia astept sa vad primele tale lucrari....

Cristian Florescu

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 16 November 2009 - 02:07 PM

#3 Useril este offline   balan 

• Nou venit
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 11-November 09

Postat 16 November 2009 - 08:16 PM

draga Panzer_Grenadire, multumesc pentru raspunsul dat si vreau sa-ti spun ca am asteptat ca un copil raspunsul tau (asa cum asteapta copii sa vina Mosu - FUMOS SENTIMENT). Aceasta stare a fost data de dorinta de a incepe cit mai repede, de timpul scurs pina l-am primit si toate acestea coraborate cu faptul ca eu sint de moda veche si calculatorul pentru mine este ca si o prietena care vrea sa ma invete rock iar eu nu stiu decit menuiet. Din acest motiv am sa te rog, daca se poate sa ne auzim la un telefon, pentru a putea scurta timpul de comunicare si ca safiu sincer pentr-u un confort personal mai bun (credeam ca sint un tip modern, dar se pare ca sint destul de conservator.... asta este). Numarul meu de telefon este: 0.765.917.543. MULTUMESC PENTRU INTELEGERE.
Apropous din practica curenta ce-mi recomanzi ca si firma din punct de vedere pret- calitate si daca sti cumva produsele se pot lua direct de la firma mama (cumva mai eftin?)

#4 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 17 November 2009 - 12:10 AM

Regret faptul ca te-am facut sa astepti, dar a fost independent de mine. In ceea ce priveste tehnica PC, te descurci destul de bine. Te voi suna maine la nr. indicat.
In ceea ce priveste firmele de baza, cred ca ar fi cel mai bine sa incepi cu produse de la companii mari si cu figurine turnate intro-o singura bucata sau care nu necesita prea multa asamblare. In acest sens, preferatele mele sunt Pegasus Hobbies si Caesar, insa si Revell, Italeri sau chiar HaT au unele seturi foarte bune. Raportul pret-calitate este unul corect insa achizitionarea se face din magazine. Olaf are mai multe seturin interesante in magazinul sau. Te pot ajuta sa alegi diverse kituri din WWII, in special nmeti, la acestia ma pricep destul de bine avand marea majoritate a seturilor lansate de/a lungul vremii. Pentru alte perioade te sfatuiesc sa consulti si acest site, acolo afli despre si vezi continutul a foarte multe seturi avand ca tinta orice perioada.

http://www.plasticso...om/Periods.aspx

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi