Forum Machete,Modelism,Hobby: Prezentare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prezentare Avioanele realizate pana acum

#1 Useril este offline   Arkangel 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 05-October 09

Postat 11 November 2009 - 04:12 PM

Salutare! Va urmaresc cu placere forumul si am decis sa ma prezint si eu si lucrarile mele. Ma numesc Musat Alexandru (Arkangel)
Vreau sa va spun ca sunt incepator in domeniul machetismului,si in afara de avioanele prezentate am mai realizat vreo 2-3. Unul lipit si nevopsit, altele 2 (elicoptere) vopsite dar cand inca nu auzisem de thinner sau color mix.
Sunt deschis la sfaturi si la critici.
Machetele de fata sunt cumparate de la Revell sunt vopsite cu emailuri, 2 cu pensula 2 cu aerograful (distribuit de firma revell). Va mai spun ca la aceste machete nu am folosit nici un kit (putty) petru a remedia imbinarile...si rezultatele sunt in consecinta . Nu am folosit nu pentru ca nu am vrut ci pentru ca nu stiam :pardon: . Dupa ce m-am mai informat ce si cum...planuiesc sa imi achizitionez un aerograf mai bun. Mai adaug ca la toate am incercat un weathering, dar mai am de inavatat si la acest capitol.
Astept parerile voastre!
primul facut.... am avut problemem la vopsirea cabinei...urmatoarele au iesit mai bine la acest capitol
Imagine atasata: Hurricane.jpg
Imagine atasata: Huu.jpg
Imagine atasata: hhu.jpg

Imagine atasata: spitfire.jpg

Imagine atasata: Spp.jpg

Imagine atasata: Sss.jpg

Imagine atasata: ffw.jpg

Imagine atasata: FokeW1.jpg

Imagine atasata: Fw109.jpg

Imagine atasata: FW.jpg

Imagine atasata: Corsar_u4_.jpg

Imagine atasata: C_u4.jpg

Imagine atasata: Cuu4.jpg

#2 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 11 November 2009 - 05:38 PM

Salut si bun venit pe forum!

Machetele sunt frumoase, e bine pentru inceput. La Spitfire ai vopsit cam gros cu acel verde. Daca a fost vopsit cu pensula probabil teai cam pacalit cu mastile si ai dat stratul de vopsea mai gros, daca a fost la aerograf nu orienta jetul inspre marginea mastii ca se acumuleaza vopsea acolo si cand dai masca jos apare acea "diferenta de nivel" intre culori.
Numai bine si spor in continuare!

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 November 2009 - 07:07 PM

Bun venit printre boi. Machetele arata binisor, se vede treaba ca ai talent.
La tine, contrar cele spuse de fratele meu (intii s-a descoperit chitul si pe urma timplaria!), ai descoperit chitul in urma modelismului! Nu-i bai, data viitoare stii ce sa faci!
Cind vopsesti cu masti, atit cu pensula cit si cu aerograful [banuiesc ca ai defapt un suflai (aerograf cu simpla actiune)], vopsirea se face dinspre masca inspre plastic, altfel se aduna vopsea pe marginea mastii si se intmpla... ca la tine!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: aerog.2s.JPG

#4 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 11 November 2009 - 09:15 PM

[quote name='Z-mare' date='11 Nov 2009, 19:07' post='97022']
Bun venit printre boi. :pardon: :drinks: :pardon: .Sunt convins ca e greseala de tastat .
N-am putut sa ma abtin. Scuze.

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 11 November 2009 - 11:10 PM

Vezi postareaZ-mare, la 11 Nov 2009, 19:07, a spus:

Bun venit printre boi...

Zetule !!!!!!!!!! Ce faci ??!! :pardon:

#6 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 12 November 2009 - 01:49 AM

Salut Alex si bine ai venit printre noi !
Si mie-mi plac machetele tale,impotant este sa eviti greselile la urmatoarele lucrari,sa te documentezi inainte de a incepe constructia,sa fi atent la instructiuni,sa ceri sfaturi cand situatia o impune si sa ai multa rabdare !Cu siguranta vei evoula de la o lucrare la alta.
Spor si numai bine :pardon:

Aceasta postare a fost editata de axor: 12 November 2009 - 01:50 AM

#7 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 12 November 2009 - 09:20 AM

:pardon:

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 November 2009 - 11:50 AM

Citeaza

Bun venit printre boi

AOLEU!!!!!!!Imi cer scuze! :drinks: :pardon: :-) :clapping: :80: :80: :pardon:
Mai pun degetul alaturi citeodata. De obicei corectez, dar de data asta mi-a scapat! Inca o data scuze TUTUROR!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 12 November 2009 - 11:52 AM

#9 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:aviatie

Postat 12 November 2009 - 09:40 PM

Ce tare a fost asta cu "noi" :pardon: . Se mai intampla, din viteza. Nu cred ca s-a simtit nimeni ofensat pt ca nici nu ar fi avut de ce.

#10 Useril este offline   Arkangel 

• Membru deplin
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 05-October 09

Postat 13 November 2009 - 11:51 AM

Va multumesc pentru aprecieri si sfaturi! Ma voi apuca in curand de un proiect mai vechi.Dar astept cu nerabdare sa vina sarbatorile sa imi aduca "Mosu" :pardon: un aerograf ( ceva recomandari pt un buget de 600- max 700 RON cu tot cu cumpresor.) . Eu pana acum am lucrat cu emailuri, dar ma gandesc sa trec pe acrilice. Ce parere aveti? Intentionez sa fac atat avioane WW2 cat si moderne.

#11 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:aviatie

Postat 13 November 2009 - 07:52 PM

Eu mi-am cumparat asa ceva asta primavara si inca sunt bune. Compresorul nu are tank de aer si nici zgomotos nu mi se pare.

http://www.hobbyx.ro...detalii&id=2018

http://www.hobbyx.ro...detalii&id=2654

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 November 2009 - 08:01 PM

Citeaza

Eu pana acum am lucrat cu emailuri, dar ma gandesc sa trec pe acrilice. Ce parere aveti?
Parerile sunt impartite...dupa cum s-a aobisnuit fiecare. Eu lucrez foarte bine cu emailuri, cu acrilice nu prea...
Un aerograf bun ar fi asta: http://www.hobbyx.ro...espre.2051.html nu-i prea scump si e un aerograf bun. Cit despre compresor iti recomand: http://www.hobbyx.ro...espre.2029.html . Si te incadrezi si in buget!

#13 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 13 November 2009 - 09:19 PM

Si eu recomand aerografele de la Hobbyx. Posed unul d`asta: http://www.hobbyx.ro...espre.2057.html . Singurul lucru la care trebuie sa fi atent este duza. NU o desface si strange decat in situatii extreme. Eu o desfaceam la fiecare spalare, asa ca, dupa 6-7 spalari am reusit sa-i rup filetul :drinks: s-a rezolvat prin cumpararea alteia noi.
Ca vopsea....nu stiu, vad ca parerile sunt impartite. Eu cu acrilice o dau in bara mereu, mi se usuca pe duza aerografului foarte repede, ajung sa fac vopseaua sa fie apa chioara ca sa o pot folosi. Asta nu mi se intampla la emailuri, desi e mai greu de curatat aerograful. Asa ca, testeaza si vezi.
Compresor...hmm. Eu am unul de la modelism, Rowi, luat acum 2 ani (parca), era cu tot cu aerograf si costa 375 lei. Aerograful nu-l mai folosesc (e prin absorbtie) dar compresorul isi face treaba foarte bine....mana sa ai :)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi