Forum Machete,Modelism,Hobby: noroi - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

noroi cum se realizeaza

#1 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 21-January 09
  • Interests:tir cu arcul, boomerangurile,tom waits

Postat 09 November 2009 - 11:20 AM

buna ziua,
m-am lovit de o mica problema: incerc sa fac un suport pentru un tanc rusesc [JS3 Stalin de la Tamiya 1:35] care sa reprezinte un teren noroios. pentru murdarirea senilelor am folosit tamiya weathering stick si sunt multumit de rezultat.un stick intreg a fost folosit la aceasta operatie,daca ar trebui sa folosesc aceeasi metoda si la suport ar ajunge mai scump decat macheta.ce as putea folosi in schimb?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1012833.jpg
  • Imagine atasata: P1012831.jpg
  • Imagine atasata: P1012832.jpg

#2 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 09 November 2009 - 12:05 PM

Salut,
Am niste propuneri:
tempera + aracet+ nisip
Imagine postata
sau aracet si oxizi (prafuri folosite la zugraveli)
sau pamant faramitat + aracet
scrum de tigara si aracet
ipsos sau poxilina vopsite
Sunt multe variante (majoritatea nedescoperite) , ieftine si de efect.

#3 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 09 November 2009 - 12:25 PM

Recomand oxizii pentru zugravit , galben , rosu, negru si alb. Ieftini si prin amestec se obtin diverse nuante. Se fixeaza cu Fixer MIG, terebentina, gaz de bricheta si cine mai stie ce ... Pot fi folositi uscati sau pasta )amestecati cu apa sau fixer)

#4 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 09 November 2009 - 01:00 PM

Pentru textura terenului pe care vrei sa il reprezinti poti folosi fara probleme nisip si chiar pamint faramitat desi pe ultimul nu prea il recomand deoarece e cam ciudat in contact cu aracetul diluat pe care il vei folosi ca sa fixezi baza. Vopsirea terenului o poti face fara probleme cu aerograful obligatoriu cu mai multe nuante de vopsea ( acrilice {firme de modelism, sau cele pentru artisti}, emanel ) incercind sa faci tot felul de umbre si degradeuri simulind o sursa de lumina asupra bazei blindatului. Mai departe sigileaza si foloseste o serie de spalari cu ce vrei tu vopsele de ulei, acrilice,emanel,tempera (nuante de pamint). Mai departe daca vrei desi rezultatul pina la acest punct va fi foooarte multumitor poti folosi pigmenti. Iti recomand sa achitionezi o cutie de batoane pastel (atentie nu cele cerate) de la magazinele de artisti orientindu-te spre o cutie care are culori care iti trebuiesc mai mult (adica culoarea pamintului, etc). Prin razuire (cutter,sita,smirghel) o sa ai pigmenti pentru mai multe modele si diorame. Fixarea pigmentului o faci cum vrei tu ....ori picuri cu o pensula niste esenta de petrol,white spirit,etc. sau pur si simplu cind sigilezi cu aerograful cu lacul final. Atentie pigmentul dupa lacul de sigilare cam dispare asa ca ori exagerezi un pic inainte ori repeti pasul adica iara pigment si sigilare.

#5 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 10 November 2009 - 03:23 PM

Daca vrei sa reprezinti noroi ud neaparat sa dai un strat de lac lucios peste. Daca vrei noroi uscat, incerci cu un strat de la mat sau vopsea mata/acrilice. Poti folosi cu succes acuarele si o pensula, iese efectul aproximativ de pamant uscat.

#6 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 10 November 2009 - 03:35 PM

Vezi postareaorogos, la 9 Nov 2009, 13:00, a spus:

Pentru textura terenului pe care vrei sa il reprezinti poti folosi fara probleme nisip si chiar pamint faramitat desi pe ultimul nu prea il recomand deoarece e cam ciudat in contact cu aracetul diluat pe care il vei folosi ca sa fixezi baza. Vopsirea terenului o poti face fara probleme cu aerograful obligatoriu cu mai multe nuante de vopsea ( acrilice {firme de modelism, sau cele pentru artisti}, emanel ) incercind sa faci tot felul de umbre si degradeuri simulind o sursa de lumina asupra bazei blindatului. Mai departe sigileaza si foloseste o serie de spalari cu ce vrei tu vopsele de ulei, acrilice,emanel,tempera (nuante de pamint). Mai departe daca vrei desi rezultatul pina la acest punct va fi foooarte multumitor poti folosi pigmenti. Iti recomand sa achitionezi o cutie de batoane pastel (atentie nu cele cerate) de la magazinele de artisti orientindu-te spre o cutie care are culori care iti trebuiesc mai mult (adica culoarea pamintului, etc). Prin razuire (cutter,sita,smirghel) o sa ai pigmenti pentru mai multe modele si diorame. Fixarea pigmentului o faci cum vrei tu ....ori picuri cu o pensula niste esenta de petrol,white spirit,etc. sau pur si simplu cind sigilezi cu aerograful cu lacul final. Atentie pigmentul dupa lacul de sigilare cam dispare asa ca ori exagerezi un pic inainte ori repeti pasul adica iara pigment si sigilare.

Vezi postareaAdyAero, la 10 Nov 2009, 15:23, a spus:

Daca vrei sa reprezinti noroi ud neaparat sa dai un strat de lac lucios peste. Daca vrei noroi uscat, incerci cu un strat de la mat sau vopsea mata/acrilice. Poti folosi cu succes acuarele si o pensula, iese efectul aproximativ de pamant uscat.

As dori sa postati, daca se poate, ceva fotografii cu terenul si noroaiele pe care le-ati facut voi, dupa metodele pe care le-ati descris. Cred ca ar fi mai clar daca am discuta pe marginea lor. O stiti p-aia cu "o poza cit 1000 de cuvinte". Multumesc

#7 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 10 November 2009 - 03:45 PM

Au fost incercari pe care nu le mai am. Structura era realizata din polistiren expandat cioplit, strat de chit de cutit pentru lemn, vopsit si lacuit, ceva urma de verdeata lipita cu aracet. Din pacate nu am poze cu ele. Probleme au fost la acrilice care au avut un obicei prost in anumite zone sa nu prinda bine pe chit, probabil grasime sau vopsea veche (?!).

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 10 November 2009 - 05:50 PM

Vezi postareamarhaba, la 10 Nov 2009, 15:35, a spus:

As dori sa postati, daca se poate, ceva fotografii cu terenul si noroaiele pe care le-ati facut voi, dupa metodele pe care le-ati descris. Cred ca ar fi mai clar daca am discuta pe marginea lor. O stiti p-aia cu "o poza cit 1000 de cuvinte". Multumesc

Subscriu.

#9 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 10 November 2009 - 05:57 PM

Eu am folosit intotdeauna adeziv de faianta, amestecat cu vopsea enamel, sau ulei, cu foarte mult diluant.
Are o textura fina. Se fixeaza excelent de macheta. Suporta umbriri, dar nu drybrush. Rezultate mari cu cantitati mici.
Facand abstaractie de realizarea cazanului (e din epoca precambriana), ai un exemplu de noroi in strat gros (se regleaza din dilutie si numar de straturi).
Imagine atasata: Machete_DSC00406.JPG

#10 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 10 November 2009 - 06:45 PM

Ma scuzati acum pentru remarca fina domnule Marhaba, dar edwaits a cerut un sfat pentru relizarea terenului si fiecare si-a dat cu parerea in functie de modul lui de lucru. Nu am vazut nicaieri ca trebuie sa postez imagini cu terenurile realizate de mine. Daca in cele spuse de mine era ceva care te-a mirat era mai potrivit sa punctezi acele aspecte. Nu am folosit niciodata oxizi de zugravit dar sper ca asta nu este o probelma...nu ? dar desi nu am umblat cu ei niciodata nu cred ca sint mai fini ca o creta pastel de calitate. Cum bine banuiesc ca sti termenul de noroi in modelismul blindatelor se pierde atit pentru model in sine cit si pentru baza in mai multe metode si tehnici suprapuse care sint mai complicate decit termenul in sine la prima vedere. Ma idoiesc ca cineva vrea sa faca o baza pt macheta o gropa de porci dintr-un amestec de ceva lipicios cu ceva pigment in el. Dupa cum bine banuiesc ca sti batoanele pastel razuite sint bunicii pigemtilor atit de celebrului mig si inca sint folosti cu scucces de foarte multi dintre noi.Cum bine a spus si alexie metodele de relizare a terenului sint multiple unele mai consacrate unele un pic mai din epoca palatului pionierilor deci nu vad care este problema.Te rog inca odata daca crezi din punctul tau de vedere ca este ceva ciudat in ceea ce am postat sau nu ai incercat/inteles iti stau la dispozitie cu lamuriri.

Multumesc

#11 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 10 November 2009 - 06:51 PM

va multumesc de raspunsuri. baza am realizat-o din chit ptr modelaj [alb] peste care am lipit nisip si silicat[niste graunte a caror scop primar e litiera matei].azi am vopsit-o cu maro mat si maro lucios [acrilice].va urma iarba,tancul,niste boscheti,vopsirea cu aerograful si mazgalirea cu creta.acum ma lupt cu construirea unei plase de camuflaj.voi posta poze cand va fi gata sau aproape gata.

#12 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 14 November 2009 - 12:49 PM

Vezi postareaedwaits, la 10 Nov 2009, 18:51, a spus:

va multumesc de raspunsuri. baza am realizat-o din chit ptr modelaj [alb] peste care am lipit nisip si silicat[niste graunte a caror scop primar e litiera matei].azi am vopsit-o cu maro mat si maro lucios [acrilice].va urma iarba,tancul,niste boscheti,vopsirea cu aerograful si mazgalirea cu creta.acum ma lupt cu construirea unei plase de camuflaj.voi posta poze cand va fi gata sau aproape gata.

am postat la blindate tancul cu suport cu tot.

#13 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 14 November 2009 - 02:12 PM

Vezi postareaorogos, la 10 Nov 2009, 18:45, a spus:

Ma scuzati acum pentru remarca fina domnule Marhaba, dar edwaits a cerut un sfat pentru relizarea terenului si fiecare si-a dat cu parerea in functie de modul lui de lucru. Nu am vazut nicaieri ca trebuie sa postez imagini cu terenurile realizate de mine. Daca in cele spuse de mine era ceva care te-a mirat era mai potrivit sa punctezi acele aspecte. Nu am folosit niciodata oxizi de zugravit dar sper ca asta nu este o probelma...nu ? dar desi nu am umblat cu ei niciodata nu cred ca sint mai fini ca o creta pastel de calitate. Cum bine banuiesc ca sti termenul de noroi in modelismul blindatelor se pierde atit pentru model in sine cit si pentru baza in mai multe metode si tehnici suprapuse care sint mai complicate decit termenul in sine la prima vedere. Ma idoiesc ca cineva vrea sa faca o baza pt macheta o gropa de porci dintr-un amestec de ceva lipicios cu ceva pigment in el. Dupa cum bine banuiesc ca sti batoanele pastel razuite sint bunicii pigemtilor atit de celebrului mig si inca sint folosti cu scucces de foarte multi dintre noi.Cum bine a spus si alexie metodele de relizare a terenului sint multiple unele mai consacrate unele un pic mai din epoca palatului pionierilor deci nu vad care este problema.Te rog inca odata daca crezi din punctul tau de vedere ca este ceva ciudat in ceea ce am postat sau nu ai incercat/inteles iti stau la dispozitie cu lamuriri.

Multumesc

Nu trebuie nici sa te oparesti, nici sa ma "domnesti". Si nici nu e obligatoriu sa postezi decit ceea ce doresti. Cum spuneam, era mai simplu sa dicutam la concret, adica pe marginea unor fotografii. Asa puteam invata cu totii citeceva. Apropo de cretele pastel, pentru a obtine o granulatie fina (ca cea a pigmentilor) e mai bine sa fie rupte in bucatele si date printr-o risnita de cafea.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi