Fantoma din Bagdad 1/72 Academy
Postat 30 October 2009 - 12:42 AM
Cu cele pina in 30 piese ale sale, F-ul 117 de la Academy pare ideal ca "diversiune" : Usor de asamblat, usor de vopsit.
Cutia:
Ce avem noi aici:
Fuselajele intr-o piesa cu aripile - foarte convenabil:
Prezentarea destul de draguta inauntru:
Cele citeva piese, din care jumatate nu vor fi utilizate (lansatoarele retractabile, rachetele etc).
Turnarea este bunicica, fara bavuri deranjante.
Partea de sus; panouri gravate in negativ, arata bine:
Partea de jos. Calele trenului principal - pustii:
Prizele de aer sint turnate odata cu fuselajul...hmmmm
Cupola, gata "aurita" - iarasi foarte convenabil:
Decalul, destul de saracacios:
Detalii:
Bombele Paveway si elevoanele (din cite doua bucati--nasol- lene mare)
Jambele si rotile sint suficient de detaliate:
Usitele trenului si ale calei bombelor sint si ele suficient de detaliate, cu un wash o sa se vada bine.
Lansatoarele retractabile, complet fictive (bune poate la altceva)
si tabloul de bord saracutz (e ok- avem decal pentru el)
Scaunul de catapultare (din 4 piese) seamana mai mult cu un MB7 nu cu Aces, asa ca voi folosi unul din rasina.
Postat 31 October 2009 - 12:50 AM
Cu un virf de ac am mai aplicat liberal citeva puncte galbene si rosii pe ici pe colo.
Am adaugat cele trei displayuri din foitza de plastic.
Tot in cockpit am facut din foitza de plastic cele doua aparatori de soare si o misterioasa cutie aflata in fata colimatorului.
Bila de la FLIR e prea mica, asa ca va fi inlocuita si ea.
Pe dedesupt, am dat cu alb prin calel bombelor si ale trenului.
Postat 03 November 2009 - 01:58 PM
O sa-l fac negru tuci, voi lasa niste panouri mascate dupa care voi da cu antracit. ceva spalari etc. Sper sa iasa bine.
Daca merge, va fi urmat de ceilalti doi seniori niggeri, un SR-71 si un U2 (pe care nu-i am inca, dar nu e bine sa-l las singur :))
Intre timp, am reusit sa lipesc cele doua jumatati de fuselaj. Nu a fost usor. Partea de sus a fost usor indoita (lucru se pare obisnuit la F-117 Academy, in ciuda ambalarii ingrijite). Am rezolvat prin alinierea atenta a virfului si a cozii, lipite cu superglue gel, urmata de lipirea bordului de atac al aripii cu nitro si fortarea in pozitia corecta. Voi reveni cu poze pe seara.
Postat 03 November 2009 - 08:36 PM
Am taiat un pic din fuselaj . in partea din spate, pentru a-l alinia mai bine. Cu mult entuziasm. Acum a trebuit sa repar.
Am nevoie de un sfat. Cum as putea sa tai cozile astea? In poze le-am vazut in orice alta pozitie , dar in cea neutra, nu prea.
Postat 03 November 2009 - 11:37 PM
1-0-9, la 3 Nov 2009, 21:36, a spus:
2. Am nevoie de un sfat. Cum as putea sa tai cozile astea? In poze le-am vazut in orice alta pozitie , dar in cea neutra, nu prea.
1. Vezi sa nu lasi mana aia curenta fixata acolo, in fata transponderelor. La varianta aleasa de tine nu avea aceasta forma.
2. Traforaj + rigla metalica.
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 03 November 2009 - 11:38 PM
Postat 04 November 2009 - 01:09 AM
Am taiat cu lama ciobita de zmare, in partea din fata am taiat de la bordul de atac inapoi, sacrificind virful pe care l-am lipit inapoi la partea mobila.
Am dat cu un pic de future+tus pe piesele albe.
Postat 08 November 2009 - 09:21 PM
Z-mare, la 3 Nov 2009, 10:27, a spus:
Iertata fie-mi bagarea in seama ca musca-n lapte.
Am un Kit Academy de Zero, foarte fain kit, numai pacat ca nu l-am facut. Ei, dar altundeva vreau sa ajung. Pe lateralul cutiei sunt niste poze cu un Zero foarte fain realizat, cu capota motorului neagra si cu panourile evidentiate cu ceva culoare mai deschisa . E o culoare undeva intre un gri si alb. Ceva de genu` pozelor de mai jos, prima fiinde de calitate naspa dar fiind exact poza de pe cutie. Ai putea incerca. Scuze daca postul nu e inteligibil , sper ca ai inteles cam ce vreau sa zic.
Postat 08 November 2009 - 09:31 PM
2. Vopseaua japoneza in WWII era renumit de proasta si sarea incontinuu (ca proasta);
3. Vopseaua de pe F117 nu are voie sa fie proasta. Ca ii i-a mama pe aia daca vad contribuabilii americani pe ce s-au dus banii lor.
Cel mai cionstit este sa ne uitam la poze (mai ales ca asta mai exista pe ici pe colo si poti gasi poze destule si chiar color) si sa facem ce se vede acolo, nu sa ne luam dupa mode modelistice si sa evidentiem panouri doar ca "asa-i regula".
Postat 09 November 2009 - 10:22 AM
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 09 November 2009 - 10:24 AM
Postat 17 November 2009 - 07:17 PM
wurger, la 8 Nov 2009, 21:31, a spus:
Fara suparare dar Vopseaua de pe F117 nu are cum sa fie proasta (adica jupita) pentru ca vopseaua este una din componentele anti radar avand proprietatea de a absorbi undele radio acestea nemaitorcandu-se la sursa si astfel avionul e invizibil pentru radar.