Forum Machete,Modelism,Hobby: Kraft Repair chit acrilic - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kraft Repair chit acrilic

#1 Useril este offline   AcidCod3 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 07-September 09

Postat 30 October 2009 - 06:29 PM

Facand diverse cumparaturi am dat peste Kraft Repair, kit acrilic. Eram curios daca a folosit cineva asa ceva si cum e. Avand in vedere ca o cutiuta de 0.4kg costa 3.5 lei :lol: am facut acest sacrificiu si am sa il pun la teste, dar poate ma mai scutiti voi de incercari. Oricum la prea multe nu ma astept, dupa pret asa si calitate. Ramane de vazut.

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 30 October 2009 - 06:32 PM

Vorbim de banalul chit de cutit? Ala de reparat peretii?

E bun daca vrei sa faci o baza de diorama. Dar pe plastic nu prinde, e casant, se desprinde... In schimb merge rezonabil la chituit lemn.

#3 Useril este offline   AcidCod3 

• Membru deplin

Postat 30 October 2009 - 06:50 PM

Da, se pare ca ala e... Mai era si ceva chit pt masina la vreo 12-14 lei... ar merge mai bine ala?
P.S. Daca imi ziceti careva pe unde gasesc lac Sinto in Cluj va dau o bere :lol:

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 October 2009 - 07:10 PM

Chitul poliesteric pentru masina merge ceva mai bine, dar nu cu mult... Acum sincer, un tub de chit special pentru machete (Tamiya, Gunze, Revell, etc) costa mult prea putin si e mult mai eficient decat substitute de genul asta.

#5 Useril este offline   AcidCod3 

• Membru deplin

Postat 30 October 2009 - 07:22 PM

Da stiu, oricum momentan folosesc de la Tamiya ceva, dar eram curios :lol: . Multumesc de raspunsuri

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 November 2009 - 10:50 AM

De obicei, chiturile cu alte destinatii decit cele modelistice sunt, dupa uscare, mai dure decit plasticul machetei. Aceatsa iti creaza probleme la slefuit: se roade plasticul dar chitul nu!

#7 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 03 November 2009 - 04:22 PM

Chiturile auto sunt de vreo 3 feluri : de incarcare, care permite grosimi mai mari, avand mai mult talc si mai putina rasina, de finisaj, cu mai putin talc si mai multa rasina, e mai pastos, amandoua sunt bicomponente si iti trebuie experienta sa pui pe spaclu 3-4 % de intaritor, si vb lui Z sunt cam dure la slefuit, si mai exista un chit monocomponent nitroacrilic pt zgarieturi fine, cu uscare ft rapida, asta din urma ar putea merge,imi pare rau ca nu mi-a cazut fisa mai repede sa-mi iau si eu un tub acasa, ca tot aveam pe stoc...aaa, mai exista un chit poliesteric pt plastice, si ala e bicomponent, dar e mai scump decat alea clasice si e cam greu de gasit, nu il aduc toti importatorii, si ....aaaa... mai e si chitul cu fibra de plastic care nici asta nu va e de folos, e extrem de dur, deci pana la urma ' e mai multe ' ; repet, dupa mintea mea, ala nitroacrilic ar putea merge, e si mult mai ieftin, vreo 10-15 lei tubul ( e ca un tub mare de pasta de dinti )
Chitul de cutit nu vi-l recomand nici eu, merge bine pe lemn si zidarie ( fisuri mici), dar atat!

#8 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 03 November 2009 - 04:39 PM

Mutulica, chitul nitro merge perfect la machetele din plastic. Doar ca, el e facut la origini pentru reparatii superficiale... Si se strange destul de mult la uscare din pacate. Dar intr-adevar merge folosit, chiar daca nu-i tocmai o alternativa la cele dedicate.
E drept ca am auzit de nitroacrilice care nu s-ar strange mai deloc, dar pe la noi n-am gasit pana acum decat nitrocelulozice pentru auto care se comporta cum ziceam mai sus... Daca ai vreo idee/sugestie referitor la ce sa cautam si unde, n-ar fi rau...

#9 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 04 November 2009 - 10:12 AM

Vezi postareacartula, la 3 Nov 2009, 16:39, a spus:

Mutulica, chitul nitro merge perfect la machetele din plastic. Doar ca, el e facut la origini pentru reparatii superficiale... Si se strange destul de mult la uscare din pacate. Dar intr-adevar merge folosit, chiar daca nu-i tocmai o alternativa la cele dedicate.
E drept ca am auzit de nitroacrilice care nu s-ar strange mai deloc, dar pe la noi n-am gasit pana acum decat nitrocelulozice pentru auto care se comporta cum ziceam mai sus... Daca ai vreo idee/sugestie referitor la ce sa cautam si unde, n-ar fi rau...

Domnu' admin, chitul nitro pe care il facea Policolorul, este muuuuuult diferit fata de produsele de import de acum, asa ca eu nu recomand acel produs, si nici nu mai e nevoie, ca nu se mai face...
Eu am la servici 2 produse, unul nitroacrilic si altul nitroalchidic, la primul stocul este epuizat, si aducem destul de rar marfa de la acel producator, iar la cel nitroalchidic pun aici fisa tehnica; produse de acest fel trebuie sa aiba toti importatorii de vopsele auto, numai ca nu stiu in ce masura se gasesc in magazine, fiind produse profesionale. La noi la magazin eu stiam ca e, dar nu stiu daca am voie sa pun adresa magazinului pe forum ( pe alte forumuri e interzisa reclama). In orice caz, produsul e ambalat la tub de 180 gr, costa 13.5 lei/ buc- tva inclus ( la mine la depozit) in magazin nu stiu ce pret are, nu am treaba eu cu magazinul... Daca pot sa mai ajut cu ceva, spuneti-mi...
Fisier atasat  1069_en_03.pdf (35.29K)
Numar de descarcari: 509

Aceasta postare a fost editata de mutulica: 04 November 2009 - 10:14 AM

#10 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 04 November 2009 - 10:49 AM

Mutulica,

Buna informatia... Ref. la 'reclama', poti sa pui linistit adresa tinand cont ca se refera la lucruri care tin/ajuta la modelism&machete.

M-am uitat un pic la fisa aia tehnica, si mi-a atras atentia procentul de 75% non-volatil din greutate. Interesant cat ar fi din volum, cat de mult se 'strange' la uscare... Si cat de gros poate fi stratul in care se aplica.

Prin afara, multi laudau 3M Acryl Blue-ul (nitroacrilic) cum ca nu s-ar strange mai deloc. Am incercat sa caut cand fusei pe afara, dar dupa cum zici si la noi, fiind produse profestionale nu prea se gasesc la magazine uzuale.

#11 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin

Postat 04 November 2009 - 08:39 PM

[quote name='cartula' date='4 Nov 2009, 10:49' post='96522']
Mutulica,

Buna informatia... Ref. la 'reclama', poti sa pui linistit adresa tinand cont ca se refera la lucruri care tin/ajuta la modelism&machete.

M-am uitat un pic la fisa aia tehnica, si mi-a atras atentia procentul de 75% non-volatil din greutate. Interesant cat ar fi din volum, cat de mult se 'strange' la uscare... Si cat de gros poate fi stratul in care se aplica.

Prin afara, multi laudau 3M Acryl Blue-ul (nitroacrilic) cum ca nu s-ar strange mai deloc. Am incercat sa caut cand fusei pe afara, dar dupa cum zici si la noi, fiind produse profestionale nu prea se gasesc la magazine uzuale
Cartula:o reiau pe puncte:adresa mag: sos Pantelimon 287, mag ONIX; repet, nu stiu ce preturi au, dar daca va strangeti ma multi si imi comandati mie, va garantez pretul afisat in postul anterior, ideea e ca nu fac factura pe un tub si nu avem la depozit casa de marcat pt ca nu suntem magazin ( la Otopeni)
2. te asigur ca nu procentul de corp solid e important, ci faptul ca actioneaza ca un izolant, e gandit ca ultim retus inainte de a vopsi masina, zgarieturi fine care le descoperi dupa slefuirea fillerului ( sau fuler sau izolante), deci nu are voie sa fie absorbant, la nimeni! sau, daca vrei, NU se strange!
cat despre grosime, am spus, e de FINISAJ! NUpoti face grosimi! mi se pare ca si scrie in fisa, daca e nevoi de grosime ( cativa mm) dai strat peste strat, dupa uscarea celui precedent; cred ca mai mult de 2mm nu merge la un strat, dar e doar o parere, ar trebui probat
3. In lumea service-urilor auto, 3M e perceput ca o firma cu produse de top, calitate si pret pe masura; cine se respecta, foloseste abrazive si polish de la ei...mai mult pt astea sut cunoscuti pe piata noastra;
p de alta parte, eu, care am intrat in lumea lor (service-uri), va spun ca 3M sunt buni, dar nu detin ei adevarul absolut pe piata de profil, in ziua de azi, concurenta pe vopsele auto e absolut extraordinara, nu exista mila, prajitura e prea importanta ca sa-si poata permite vreunul slabiciuni; deci nu e cazul sa va cramponati de o marca anume, credeti-ma ! ( daca vreti...) :lol:
seara buna tuturor!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi