PZL 23 Karas
Postat 28 September 2005 - 09:54 AM
Lucrez la un PZL 23 Karas de la Heller, pe care il voi face cu inmatriculare Romaneasca. Vopsirea sugerata de Heller este Humbrol 86 pe partea superioara si Humbrol 65 pe partea inferioara.
Poate cineva sa imi spuna daca aceste culori sunt corecte?
Daca nu, care ar fi nuantele cele mai apropiate?
PS. Intrucat nu ma pricep la amestecuri de culori, si vopsesc cu pensula, va rog sa imi spuneti daca exista culori "din fabrica" care sa se potriveasca cu ce am eu nevoie.
Postat 28 September 2005 - 06:55 PM
si RLM 71=Humbrol30/fs34096/Dark Green
Dupa cum spun la http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/s...olauthentic.htm
Postat 28 September 2005 - 07:58 PM
- RLM71 nu este echivalent nici pe departe cu Humbrol 30
- RLM61 nu este echivalent nici pe departe cu Humbrol 65
- RLM80 nu este echivalent nici pe departe cu Humbrol 86
Cit priveste respectarea standardelor decatre romani, ai perfecta dreptate!
Daca Karas-ul a fost revopsit in tara mai degraba poate fi culoarea verde folosita si pe IAR 80, adica ar merge mai bine MM1713.
Postat 29 September 2005 - 01:05 AM
http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/s...olauthentic.htm
La inceputuri eu astea le am folosit, pana sa imi prepar singur vopseaua. Culorile mi se par apropiate de cele bune.
Combate-ma cu argumente.
Mai vorbim.
Postat 29 September 2005 - 06:23 PM
- parte din echivalentele date de ipms au fost verificate cu vopseaua in fata si cred ca doar cam 60% au fost OK. Noroc ca au corectat RLM 02, care pina mai ieri il dadeau ca Humbrol 91!
- RLM 71 este mult mai inchisa si mai rece decit Humbrol 30 (care are prea mult galben) sau chiar decit Humbrol 116 (care "bate" inspre oliv), o alta varianta data de ipms. As putea spune ca mai buna este Humbrol 91!
- RLM 65 (intradevar nu era vorba de 61, am pus degetul cu o diagonala mai jos ) este mai gri-verzuie si mult mai inchisa decit Humbrol 65, care este aproape albastra. Cred ca e cea mai proasta varianta pentru RLM 65! Din pacate nu am gasit o culoare Humbrol cit de cit apropiata! Poate un amestec intre Humbrol 87 si 175 (atentie, nu luati de bun ce scrie in catalog: RLM 76 helgrau! Nu are nici o legatura cu RLM76!!!!!!), dar nu pot fi sigur, nu am incercat varianta!
- RLM 80 o culoare inchisa, de brad iarna, rece, cu tenta slaba oliv. Humbrol 86 este prea deschisa, nitel mai calda si cu tenta certa de oliv. Mai buna pentru RLM 80 ar fi Humbrol 172 sau chiat Humbrol 149!
Pe ce ma bazez? Pe "Luftwaffe color chart", Ealgel, mostre certificate fotospectrometric de catre Warnecke & Bohm, GMBH &Co, lack- und Farbenfabrik, (cu semnatura si stampila!) principalul furnizor de vopsea pentru Luftwaffe.
Postat 29 September 2005 - 09:04 PM
Uite ce am gasit:
http://www.clubhyper...e/pzl37lk_1.htm
http://www.us-aircra...ig.pl?read=1447
Postat 30 September 2005 - 12:57 AM
Citeaza
In poze unele PZL23 ARR sunt vopsite pe extrados in doua culori,nu stiu daca acest camuflaj in doua culori a fost dat de romani sau de polonezi.
Cu siguranta la un moment dat (probabil inaintea campaniei de la Stalingrad)au intrat in reparatii capitale unde pe extrados au fost vopsite in verde oliv romanesc si intrados albastru deschis romanesc.
AlexPl,daca nu ma insel crucile date de cei de la Heler au dunga alba intrerupta,eu nu am vazut vreo poza pana acum in care PZL23 ARR sa aiba acest model de Cruce a lui Mihai,in pozele vazute de mine pana acum, sunt 2 modelele de Cruce a lui Mihai pe PZL 23(vezi poza de mai jos)
Cu ce nr vrei sa faci imatricularea PZl-ului tau?
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Mgc151184: 30 September 2005 - 01:43 AM
Postat 30 September 2005 - 08:00 AM
Postat 02 October 2005 - 11:07 PM
Citeaza
In rest...bine gindit!
Din intimplare, cautam ceva pentru He-112, am gasit ceva ce poate exemplifica cele de mai sus
Da Z-mare,unele He 112 foloseau acel model de cruce a lui Mihai cu acele dungi care ,dupa cum ai spus(scris) si tu, par a fi "legaturile" dintre partile componente de la masca folosita pentru vopsire, dar la PZL23 eu pana acum nu am vazut acest model de cruce.
Postat 05 October 2005 - 02:34 PM
Ai nostri imprumutau de pe la nemti ceva vopsea !?. In perioada aceea cred ca am avut cele mai "standard" camuflaje din istoria aviatiei noastre.(ma rog cat poate inseamna pt noi standard).
Si Z-mare eu incercam sa ofer o solutie simpla fara amestecuri
In privinta RLM 65 sunt perfect de acord cu tine.
Dar ce pe facem cu VERDELE
Cat despre cruci sau M-uri cred ca doar nemtii foloseau sabloane
Postat 05 October 2005 - 04:15 PM
Citeaza
Iar ai nostrii le corectau probabil;-)
In poza de mai sus este un Bf109G din Esc.53 care nu a luptat in Rusia. In 1943 esc.53 a fost atasata la JG4 pt. apararea Ploestiului iar in vara lui 44 a fost inglobata grupului 7vt pt. apararea teritoriului.