Buna ziua,
In urma cu aproximativ 6 luni am inceput prima mea nava mai serios asa, ea se numea Crucisatorul SUA si am lucrat la ea pana am terminat coca cu tot cu vopsea dupa care mi sa intamplat ceva si nu am mai avuto.
Si cu o dorinta arazatoare am zis sa mai incep odata dar altceva mai "pasnic" care sa nu tina de razboaie, asa ca am ales o corabioara. Numele ei este USS Constitution, ea fiind singura nava a carei planuri le-am gasit mai detaliate, care avea macar planuri pentru fiecare coasta in parte si pentru chila, ca asa am mai gasit si alte planuri dar doar coastele le avea schitate chila lipsea si nu ma pricep sa desenez eu.
In fine, am scos pe coli A3 13 pagini de planuri, foarte incantat de noul proiect m-am pus pe treaba.
Daca prima nava si anume Crucisatorul am facuto din carton presat aici sa schimbat treaba, caci mana Domnului a intrat in acest proiect si El ma ajutat cu placaj de 4 mm in 3 straturi.
De asemenea cu ajutorul lui Dumnezeu am primit un traforaj electric de la Einhell si o freza de la Dremel, scule extraordinare pentru modelism si nu numai.
Asadar am taiat fiecare coasta in parte si chila care era formata din 4 bucati si le-am lipit intre ele. Fiind mai nepriceput am facut o gramada de greseli: am rupt chila dupa ce am lipit toate coastele si de asemenea cred ca am gresit cumva la coaste pentru ca nu prea e simetrica si iarasi dupa ce am lipit chila la loc sa strambat dar foarte putin. Nava am acoperito cu carton dupa care am chituito. Fiindca nu am baghete ca sa o invelesc si sa ii dau aspectul de lemn am sa o vopsesc si o las asa, pentru ca in Galati aici unde locuiesc eu, cele mai subtiri baghete ce le-am gasit au 5 mm grosime iar pentru ce fac eu nu prea se potrivesc. Si nici de pe alte site-uri nu imi permit sa cumpar asa ca improvizez cu ce am si merg inainte ca ceva ceva tot trebuie sa iasa in final, nu ma astept la o bijuterie asa cum ar trebui sa fie dar macar o imitatie.
Atasez si cateva poze cu tot procesul de pana acum, si daca este vre-o cineva care poate sa adauge ceva sfaturi si indrumari chiar si critici sunt bine venite, eu accept cu placere orice poate ajuta.
Pagina 1 din 1
USS Constitution - o corabioara prima mea corabia facuta cel mai ieftin posibil - cred
Postat 27 October 2009 - 09:08 PM
Faptul ca ai ales intre a pierde timpul aiurea si a face ceva iar acel ceva sa nu fie daunator nici tie nici celor din jur e deja o prima reusita iar finalul nu poate fi decat unul bun. Cum va arata modelul la sfarsit tine in primul rand de cat iti vei da silinta sa arate cat mai bine iar daca tu vei fi multumit de rezultat, restul conteaza mai putin. Findca ,,tema'' ta e putin mai extinsa imi pot permite sa iti atrag atentia ca e o foarte mare deosebire intre religie si credinta si nu inseamna ca daca stii calea esti si neaparat pe ea. Si e bine sa nu cobori Mana Domnului printre maruntele trebi lumesti. Esti inca tanar si desi timpul e cel mai mare hot, ai inca vreme sa cauti si sa afli tu si nu sa te bizui pe ce spun altii despre calea cea buna, asta bineanteles daca si vrei sa afli.
Iti doresc spor la lucru in ambele situatii.
Postat 27 October 2009 - 09:57 PM
traian, la 27 Oct 2009, 21:08, a spus:
Faptul ca ai ales intre a pierde timpul aiurea si a face ceva iar acel ceva sa nu fie daunator nici tie nici celor din jur e deja o prima reusita iar finalul nu poate fi decat unul bun. Cum va arata modelul la sfarsit tine in primul rand de cat iti vei da silinta sa arate cat mai bine iar daca tu vei fi multumit de rezultat, restul conteaza mai putin. Findca ,,tema'' ta e putin mai extinsa imi pot permite sa iti atrag atentia ca e o foarte mare deosebire intre religie si credinta si nu inseamna ca daca stii calea esti si neaparat pe ea. Si e bine sa nu cobori Mana Domnului printre maruntele trebi lumesti. Esti inca tanar si desi timpul e cel mai mare hot, ai inca vreme sa cauti si sa afli tu si nu sa te bizui pe ce spun altii despre calea cea buna, asta bineanteles daca si vrei sa afli.
Iti multumesc pentru atentie domnule traian,
Dar eu insumi cred ca nu e cea mai buna alegere in a dedica viata unor lucruri, chiar daca acestea nu te strica nici pe tine si nici pe cei din jur. Chiar imi place modelismul, si asta pentru ca pot lucra cu lemnul si ii pot da aratari frumoase, dar prefer sa o fac cu o limita.
Eu de asemenea am fost incredintat ca daca il incluzi pe Domnul in toate treburile fie ele cat de mici din viata si lumea aceasta nu are ce sa iti strice, ba din potriva chiar te ajuta sa termini cu bine.
Uite un proverb a lui Solomon:
"Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului, si iti vor izbuti planurile." [Pilde 16:3]
Cat despre corabioara, aceasta nu va fi varful meu pentru ca eu sunt chemat intr-o lucrare mult mai frumoasa, asta o fac ca sa imi imbunatatesc creativitatea. O seara buna tuturor.
Postat 28 October 2009 - 01:37 PM
claudiuu, la 27 Oct 2009, 21:57, a spus:
Iti multumesc pentru atentie domnule traian,
....cred ca nu e cea mai buna alegere in a dedica viata unor lucruri ....... Chiar imi place modelismul... dar prefer sa o fac cu o limita.
Cat despre corabioara, aceasta nu va fi varful meu
....cred ca nu e cea mai buna alegere in a dedica viata unor lucruri ....... Chiar imi place modelismul... dar prefer sa o fac cu o limita.
Cat despre corabioara, aceasta nu va fi varful meu
In primul rand, hai sa renuntam la formulele de politete.Respectul nu e dat de formule ci de comportament.
Dedicarea e buna sau nu functie de ce alegi ca motiv de dedicatie iar daca motivul e bun si merita, greseala ar fi sa nu o faci. Bineanteles ca in toate e o limita si e foarte necesar de stiut unde e aceasta limita imediat ce ai inceput o lucrare. In acelasi timp, sa nu trecem cu vederea ,,ce faci,fa cu toata puterea ta'' , complectez eu: daca e un lucru bun. Nu inseamna ca daca faci un lucru cu dedicatie iti si dedici viata acelui lucru. Dar pe aceasta tema care desi e in topicul tau dar nu se incadreaza in profilul forumului prefer daca vrei sa discutam in particular.
Nu am fost de mult timp la Galati dar stiu ca erau pe ,,Dogariei'' o multime de ateliere printre care si de tamplarie. Foarte posibil sa gasesti pe acolo ceva care la ei sa fie deseuri dar pentru tine materiale de calitate. In plus, e si aici pe forum un pasionat din galati care nu cred ca ti-ar refuza o consultanta referitor la surse de materiale. Si tot aici o sa gasesti si o materializare a navei pe care ai inceput-o si care iti poate da o imagine a ceea ce trebuie sa faci iar realizatorul ei cred ca iti poate da unele detalii de constructie.
Numai bine!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1