Forum Machete,Modelism,Hobby: Mercedes L 4500 A (Zvezda + Aires + Hasegawa) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mercedes L 4500 A (Zvezda + Aires + Hasegawa) Zwei Kameraden

#101 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 10 January 2010 - 11:13 AM

Extraordinar de frumos!E o bijuterie ce ai facut aici!

#102 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 10 January 2010 - 11:58 AM

Serus Daniel,
Frumos a iesit, felicitari !
Camionul e foarte reusit si simbioza cu Messer-ul e spectaculoasa. Numai un ochi format ar vedea mica diferenta de scara, e excelenta lucrarea.
Spor,
Bill :whistle:

#103 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 January 2010 - 12:24 PM

Intr-adevar, spectaculos! Se pun in evidenta unul pe altul. Arata excelent.

#104 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 10 January 2010 - 12:59 PM

Va multumesc pentru aprecieri.
Diferenta de scara este destul de putin sesizabila,m-am straduit s-o mai diminuez,pe cat posibil.La drept vorbind,in momentul in care am "imbinat" cele doua kituri,am facut ochii mari,vazind diferenta de gabarit.Imi parea de-a dreptul neverosimila.Apoi am "verificat" realitatea,folosind o figurina 1/35,pe care am postat-o de proba,pe rand,langa cele doua modele,luate separat;atunci lucrurile au inceput sa se lamureasca:
intr-adevar Me-ul era urias pe langa camion,era evident ca si in realitate lucrurile stateau la fel.

Ceea ce m-a chinuit,de fapt,a fost "grefarea" kitului de la Aires(motor,batiu motor,post de pilotaj cu tot interiorul,conceput anume pt.un G-u)peste kitul Hasegawa (de fapt un ME 109 K ref.nr.08173,pentru ca nu gasisem disponibil nici un "G"-u la 1/32).
Aici lucrurile incepeau sa devina de-a dreptul dramatice,in special la imbinarea batiului+motor si a bateriei armelor,cu restul:era nevoie de modificari gen rasina,cu sau peste,plastic.Atunci mi-a venit ideea cu prelata(ma rog,carpele care acopera avionul).De fapt cautam o idee de a masca neajunsurile si nepotrivirile dintre cele doua kituri de Me-u.
Eram destul de disperat,pentru ca urma sa pun poze,aici pe forum,sa le vedeti toti(ca nu puteam sa las topicul "Zwei Kameraden" in aer!!)si imi devenea tot mai clar ca ma voi face de ras.
Pe urma am facut cu nervii la culori,in lipsa unui ghid de vopsire,in special pentru motor si toate restul.
Desigur,tot ansamblul se poate imbunatati(chiar mult,daca as mai avea rabdare,nervi etc.sa-i fac,de pilda,toate cablurile si conductele motorului :whistle: )
Una peste alta,ma bucura ca "m-am scos" cat de cat,onorabil cu toata povestea asta.
Nu prea cred ca o sa mai repet o figura d-asta,cel putin nu prea curind. :punk:

#105 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2480
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 10 January 2010 - 01:07 PM

Este superb.
Ba sa mai incerci. Eb o adevarata desfatare sa privesti ce ai realizat.

#106 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 10 January 2010 - 01:47 PM

Serus
Desi prin alte topice nu-mi permit sa-mi dau cu parerea, in al tau o voi face.

Asa cum am mai zis si joi seara ma repet si aici; public fiind, poate reusesc sa te impulsionez putin.
Parerea mea :
1.Defineste culoarea prelatei mari (cea mica merge si asa)
2. Schimba cutele de pe stanga prelatei din orizontale in verticale-oblice, nici chiar stranse nu stiu in ce masura vor sugera naturaletea faldurilor create prin strangerea pe fuselaj.
3. Coboara colturile prelatei in partea din spate pentru a sugera caderea/greutatea naturala, eventual pune franghii ce sugereaza o posibila strangere a ei pentru trasportul pasarii (musai bucle largi) cu capetele eventual dispuse spre fata masinii.
4. Cauciuc (cum am mai zis-UZAT) pus in nasul pasarii din bena, sugerand protectia la o posibila franare atat a axului zburatoarei cat si a herenvolk-ului din cabina.
5. Daca aparatul nu-i pus jos fortat, fa bine si pune-i si niste conducte, tre' doar chef si o juma' de ora din timpul tau liber.
6. Ar fi fost bine daca-i coborai putin si suspensia spate la masina, acum e cam tardiv...

A, si sa nu uit :
-Carpa rosie cu buline, fa-mi placerea si pune-o.
Oricum, te mai bazai la cap si diseara la mine. Ca de altfel in ultimii 20 de ani, right ?
Spor si keep up. Subiecte sunt destule, curiosi asemenea. Inclusiv eu.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 10 January 2010 - 01:52 PM

#107 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 10 January 2010 - 04:35 PM

Si daca-mi permiti sa fac si eu o completare

Imagine postata
Imagine postata

Altfel fire, filtre, prelate, motoare, aplecarea la sange catre toate cele este umbrita rau (parerea mea).

Bafta!

#108 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 January 2010 - 04:45 PM

:punk: da,povestea cu prelata o putem lungi mult si bine:culoare,falduri,snururi.D-aia am si zis ca subiectul se putea trata in cel putin alte zece mii de feluri.
Acuma,chestia cu carpa de semnalizare,agatata in coada...eu stiu? :lol: ...si musai rosie cu buline albe? :whistle:

Crios,ok,in pozele de fabrica e in regula cu tevariile si cablurile,de altfel am toata(aproape)schema acestor fire.M-ai convins,le voi "depune"si eu impreuna cu toate conductele aferente.Sa vad ce-o sa iasa.

#109 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 January 2010 - 04:58 PM

Din pacate nu la tevi si fire se refereau pozele si nici postarea.
Pe alea n-am sa le numar niciodata si chiar daca as sti ca lipseste careva, tot nu scriam.
Special am pus doua poze. In prima motorul aproape ca lipseste din cadru.
Am vrut sa-ti atrag atentia ca ceva nu este in regula cu ce se vede in aceste trei poze:

Imagine postataImagine postata
Imagine postata

Bafta!

#110 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 January 2010 - 05:03 PM

Ah.da.Te referi la aripi.Mai exact la sectiunea lor in punctul de imbinare cu fuselajul.Pozele alea erau oricum dintr-o postare anterioara,la care scrisesem ca mai este de lucru,nu?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 10 January 2010 - 05:04 PM

#111 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 January 2010 - 05:17 PM

Exact! La asta ma refeream.
Mai ai si de taiat si de pus si partea de dedesubt pentru ca zona de incastrare sa fie cat de cat ok.
Asta daca nu cumva pui prelata peste. In situatia asta, ca sa para real ar trebui sa acoperi si cabina si o parte din motor.
Fireste, daca nu cumva, deja ai apelat la una dintre solutii, lucru care ar face inutila interventia mea.
Dar, inditerent daca mai faci sau nu ceva, felicitari pentru toata munca deosebita depusa.

Bafta!

#112 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 January 2010 - 05:23 PM

Multumesc frumos Crios.Punctele alea este necesar sa le maschez,pentru ca,asa cum arata kitul Hasegawa(evident nu a fost gandit pentru ce am intentionat eu sa fac) intr-adevar punctele de imbinare a aripii cu fuselajul si baia trenului de aterizare sunt mult simplificate.
O sa vad cum o mai scot la capat si cu partea asta.

#113 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 13 January 2010 - 12:10 AM

Frumos. Am urmarit topicul cu interes fiindca si eu am Merțu asta. Mi-a placut si epava de avion. Ma gandeam si eu la o abordare asemanatoare dar poate la o scara mai mica. poza dupa care ma voi inspira, daca ma voi apuca de treaba este asta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: luftss17_912.jpg

#114 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 10 April 2012 - 12:15 AM

Mega! Imi place foarte mult modelul! Incarcatura-i foarte originala)!

#115 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 06 June 2013 - 09:10 AM

Ti-am dat un PM Longinus, m-am tot uitat peste camionul tau sa fur ceva detalii ca m-am apucat si eu de unul. :drinks:

#116 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 06 June 2013 - 09:38 AM

Bussule, am primit PM-ul de la tine.
Din pacate what you see, is what you get. Nu am planuri cu si despre motor.
De fapt, din cuprinsul topicului reiese ca am avut anumite probleme cu detaliile motorului si colegii m-au ajutat cu sfaturi si idei, care cum a putut si cum s-a priceput.
Oricum, topicul fiind inca deschis, orice alte adaugiri, aici (poze,planuri,schite,idei) cred ca pot fi adaugate.

#117 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 06 June 2013 - 10:00 AM

Sperand ca nu va fi considerata intruziune postarea mea in discutia de pe privat , atasez 3 imagini (cred eu sugestive) care-ar putea servi pentru oricine va fi interesat sa obtina o simbioza similara cu cea care face obiectul topicului.

Imagine atasata: 1.jpg
Imagine atasata: 2.jpg
Imagine atasata: 3.jpg

Planse tehnice privind motoarele DB montate pe 109 se mai gasesc si ele. Depinde doar ce nivel de detaliere se cauta.

Spor la toata lumea.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 06 June 2013 - 10:08 AM

#118 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 06 June 2013 - 10:21 AM

AdiP, multumim.Nu-i nicio intruziune.
N-am fost eu destul de clar, acuma-mi dau seama: Bussul cerea niste detalii cu motorul camionului L4500.
Asa ca, daca "se exista" si se poate, rugam frumos little help.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 June 2013 - 10:26 AM

#119 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 06 June 2013 - 01:17 PM

Da, ma refeream la motorul mertzanului. Am gasit cateva topicuri cu constructia detaliata a acestei machete dar poze concrete din epoca sau muzeu foarte putine. :drinks:

Ma interesa in mod special partea dreapta a motorului, cea cu rampa de injectie si aprindere si partea cu filtrele de aer care sunt si niste variante mai mari.

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Buss: 06 June 2013 - 01:25 PM

#120 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 06 June 2013 - 02:08 PM

Bussule ,din poza pe care-ai postat-o, se pot observa niste filtre de aer mult diferite fata de ce gasesti in cutia Zvezda.
Nu stiu care a fost sursa de inspiratie a rusilor, dar in foto de mai sus s-ar putea sa vedem un exemplar reconditionat putin mai...altfel.
Intr-adevar poze de epoca sau schite/planuri/axonometrii cu motorul DB de pe camion...nu prea sunt (asta ca sa nu spun ca nu sunt deloc!).

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi