Forum Machete,Modelism,Hobby: Via Egnatia - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Via Egnatia Cavaler Bizantin aprox 54mm

#1 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 24 October 2009 - 09:47 PM

Tot asa, acum mult timp m-am apucat de lucrarea asta.
Este o copie ruseasca dupa o obscura firma italieneasca.
Turnarea lasa de dorit, detaliile mai mult ghicindu-se.
A fost greu si sa atribui unei epoci costumul si harnasamentul calului. De fapt in epoca respectiva, cavaleria grea bizantina semana cu cea sasanida si cu altele din imprejurimi, fiecare dintre aceste popoare imprumutand unul de la altul, caracteristicile fiind date mai mult de forma coifului, a scutului si a insemnelor de lupta (drapele, embleme etc.)
Rusii fiind atunci influentati major de imperiul roman de rasarit, se putea foarte bine sa fie un cavaler rus. Chiar ma gandeam sa-l intitulez "Alexander Nevski".
Pe urma studiind ici si colo cand am avut timp am ajuns la concluzia ca pot face din el un cavaler greu "Cataphractos" bizantin.
Pentru asta, am inlocuit scutul cu unul facut de mine dintr-o bucata de plumb pe care am decupat-o rotund dintr-o foaie de plumb si apoi am finisat-o si am curbat-o cu ajutorul unui maner de lemn cu cap rotunjit pe o suprafata moale.
Mai jos se vad etapele de lucru - mai ales la cal de care imi placea de fapt cel mai mult.
Pe anumite piese de armura (armura cap cal, scutul flexibil de pe pieptul calului, cnemidele soldatului, discurile de piept si spate si coiful) am pus foita de aur - shlachmetal (un aliaj folosit la aurirea icoanelor)
Calul am dorit foarte mult sa-l fac sur patat si zic eu ca am reusit. L-am vopsit cu Humbroluri (un sand, negru, gri si alb) cu aerograful. Petele albe le-am mai intarit ulterior cu putina culoare de ulei (alb titan). Ca model am folosit poze de pe net.
Am mai adugat aparatoare de nas la coif, flamura la sulita, doua panglici la coif si haturi noi, originalele fiind prea groase.
Baza am facut-o din pasta DAS, pe care am impartit-o cu o lama de cutit mai groasa si apoi am impuns-o cu periuta de dinti veche si ce mi-a mai cazut in mana ca sa-i dau o structura neregulata. Cand s-a uscat am vopsit-o cu acrilice si la final i-am dat un drybrush cu un gri foarte deschis.
Bineinteles ca am dat o gaura in piciorul calului si am introdus o tija de otel (iata-ma si veterinar)

Via Egnatia era o importanta cale de acces in capitala imperiului, Constantinopole. In oras se intra pe Poarta de Aur.
Povestea ar fi ca tocmai pe acolo se intoarce dintr-un avanpost acest calaret care a scapat din incercuirea unor....Si aici puneti ce vreti voi - Bulgari, Sasanizi, Persani....

Mai jos pozele din timpul lucrului si cu lucrarea aproape terminata (i-am facut poze inainte sa dau cu lac mat pe toalele neicushorului).
Lucrarea va fi prezenta in expozitia de la Alba.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Amestec_002.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_003.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_004.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_005.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_006.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_020.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_021.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_022.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_023.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_024.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_027.jpg
  • Imagine atasata: Amestec_030.jpg

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 24 October 2009 - 10:49 PM

Esti in concediu, sau te-au dat astia afara? - doamne fereste! Foarte tare!
Pieptarul bidiviului era metalic ????? Adica putea sa-l care?

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 24 October 2009 - 11:06 PM

Mai nene, ce licori bei? :drinks:
:rolleyes:

Bafta!

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 24 October 2009 - 11:08 PM

Erau ca niste curele de piele care aveau ca niste buzunare pe toata lungimea. In alea se fixau solzii.
Eu ma gandeam ca sunt pusi prost avand in vedere oarece ploi de vara dar cica asa alunecau mai iute varfurile obstacolelor pt cavalerie.
Tot ansamblul era flexibil dar totusi greu.
Gandeste-te insa ca erau si cai imbracati aproape complet, si cu Tin Man in spinare. Eu mi-as fi dat de mult demisia - "Sa te care mata asa nituit bai saracule ! " - zi-se calul. :rolleyes:

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 24 October 2009 - 11:27 PM

Vezi postareacrios, la 25 Oct 2009, 00:06, a spus:

Mai nene, ce licori bei? :drinks:
:rolleyes:

Bafta!

Amare nene Crios....Ca din suferinta se naste inspiratia.

#6 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 24 October 2009 - 11:33 PM

Imi place tot ce ai adaugat sau modificat tu la dl caaler, scutul, flamura de la steag, fraiele si panglicile de la cascheta arata excelent si se muleaza perect pe miscarea dlui in armura. De asemenea, Isus arata perfect,deh, cine picteaza icoane, stie.... :drinks:
Foarte mult imi place expresia calului, pusa in valoare de narile frematande si pozitia ochilor, super....
Ce nu imi place este ca gloaba e cam prea mata, putea sa fie pielea mai lucioasa...(imi plac micile pete de alb de pe piele). La luciul pielii poate sa fie de vina si rasnita de aparat...
Si ce imi displace sunt copitele, arata de parca si le-a dat cu lac de unghii.....contrastul este foarte mare intre luciul copitelor si matul pielii. Cred ca ar merge sa le matuiesti nitel (chiar mai mult).... :rolleyes:

P.S. Salutari din H., e al dracu de frig cel putin seara mult sub zero

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 October 2009 - 01:21 AM

Ai dreptate cu copitele. Se va prafui problema.
Ba, da parintii tai (si/sau alte rubedenii) stie ce faci tu p-acolo ?!

Calu e chiar mat, nu-i de la aparat. Asa a vrut mandezu.

#8 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 25 October 2009 - 02:12 AM

Ai scos "Cavaleria Grea" la bataie?!

Fain lucrat... FELICITARI!!! :rolleyes: :drinks: :clapping: :clapping: :clapping: :hi:
Poti sa ne dai detalii cum ai imbinat fraiele de zabala? Arata foarte bine. Zabala parca nu o vad in pozele Kitului. Ai confectionat-o sau a venit cu kitul?

Cand "prafui" copitele calului poate un pic merge, in degrade, si pe cizme. Apropo'... cizma stanga nu sta "ferm" in scara... asa ai gandit-o?

#9 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 25 October 2009 - 07:38 AM

Ce sa zic? As pune si eu smiley-ul ala care-si scoate palaria, dar de atitea ori a fost pus in postari care ne-aratau ce masinute noi au mai primit pe la benzinarii, incit consider ca ar fi lipsa de respect. Nu ma pricep nici la figurine si cu atit mai putin la "Cataphractosi", dar nu trebuie sa te pricepi ca sa-ti dai seama ca figurina arata excelent. Cu calul sur si foita de aur, e o chestie, dar cu scutul nene..., am impresia ca subconstientul tau a hotarit sa ne ia un pic la misto. Pentru asta trebuie talent , nu numai sa stii sa amesteci vopselurile si sa nu-ti tremure mina.
Ma bucur mult ca te-ai hotarit sa le dai drumul. Ma mai bucur si ca te-ai lasat de blindate , ca altfel nu mai incapeam de tine p-aici :rolleyes:

#10 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 October 2009 - 09:28 AM

Intr-adevar, zabala erau de fapt doua bolduri taiate si infipte acolo.
Am facut 2 chestii din sarma de cupru. E o zabala din aia nearticulata (in gura calului) si care actioneaza prin schimbarea pozitiei barei in interior cand se trage de parghii. Prin buclele de jos am trecut banda de plumb si am, pliat-o dupa care am facut din alta banda mai ingusta cate o gaica. Totul s-a asigurat cu superglue lichid si s-a vopsit.
Acum pare cam lucios fraul. O sa-l mai matuiesc.

Marhaba, lasa nene ca nu se ajunge asa usor sa faci un tanc calumea din multe puncte de vedere.
Eu am personalitate multipla si as face si acum un Pz IV dar asta asa ca sa ma simt eu bine. Nu cred ca te ajung vreodata pt ca pur si simplu nu ma tin balamalele pana la sfasitul unui kit.

Oricum, multumesc de aprecieri.

#11 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 28 October 2009 - 12:16 PM

Scutul ala este esenta concurentei neloiale. Mai lipseste sa il pictezi la fel si la 1:72 ca sa ma apuc de colectionat servetele parfumate. Da cu calu' ce-ai avut de-a iesit asa bine?

#12 Userul este online   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 October 2009 - 01:30 PM

Da, faina treaba. Jos colopu'! :lol: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
Daaaa....am si io o intrebare: la-ai facut doar din clic-clic????? :whistle:
Hait, te-am prins! :-P Pe scut jos, ai uitat dungile negre!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 28 October 2009 - 01:32 PM

#13 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 28 October 2009 - 02:33 PM

@Olaf - de fapt pentru cal m-am apucat de asta, deci ar fi fost culmea sa nu-mi iasa tocmai asta.

@Z-Mare - Nope, nimbul crucigen nu se face si jos ca se trage de la imaginea Pantocratorului amestecata cu imaginea imprimata pe stergarul Veronicai pe Drumul Crucii. La rusi se numeste SPAS reprezentarea si la greci....nu stiu cum. Faza e ca pe cele 3 brate se pun 3 initiale O, Omega (dar unul ca un W rotunjit) si N si inseamna .....o sa va spun exact ce scrie in Erminia Picturii Bizantine.

#14 Userul este online   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 October 2009 - 09:10 AM

E, vorbeam si io ca un pacatos... :lol:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul