Forum Machete,Modelism,Hobby: Noutati ICM 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Noutati ICM 1/72

#41 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 04 October 2005 - 09:20 PM

Modelfan, am impresia ca te simti vizat de anumite comentarii... N-ai de ce.
Aici era vorba de importatori, monopol, etc... Nu cred ca intri in vreo categorie.

Zici ca

Citeaza

oricit de frumos ar suna ca pretul in magazin sa fie cu 10/15 % mai mare decit pe net ,asta nu se poate face decit pe sub mina din simplul motiv ca doar TVA este 19%.

Tin sa te contrazic... Daca un kit in magazin online afara costa sa zicem 20USD, ma mai costa transportul la el sa zicem 15USD, ei bine, sunt dispus sa dau aici, in Romania, la un magazin, maxim 40USD pe el. Ceea ce mi se pare absolut normal si justificat. Un importator oricum nu cumpara la pretul de magazin, ci la cel de distributie, care e mai mic. Si nici nu-l costa transportul cat ma costa pe mine, pentru un kit.
Iar cu vama, sa-mi fie cu iertare... Ca persoana fizica, cine aduce in limitele legii si pentru uz personal (nu pentru revanzare), e treaba lui si n-ai ce sa-i reprosezi.

Oricum, preturile la care se aduc Italeri/Revell sunt inca rezonabile, nu mi-am luat personal pana acum din afara vreun kit de la firmele astea doua, ci am preferat sa cumpar din Romania.
Cu o mentiune... Cele care le-am gasit si le-au adus, pentru ca, dupa cum ziceam, noutatile de anul trecut nu s-au obosit sa le aduca... Sau le-au adus dupa muult prea mult timp.

Vorbesti de intrarea in UE in ideea ca o sa fie mai costisitor de adus pe PF? Zic ca gresesti... O sa platesti TVA in tara de origine, dar vama oare o sa o mai platesti? Mi-e teama ca nu, si nici nu o sa mai ai limita de 45EUR... Abea atunci importatorii de aici o sa simta ce inseamna comertul online.

Si inca ceva... Tu, personal, cumperi marfa din aceleasi locuri si la aceleasi preturi la care poate cumpara oricine. In conditiile astea, normal ca nu poti sa-mi oferi un pret bun la acele machete, asta e evident. Tu platesti vama, TVA, impozit, si trebuie sa iti mai ramana si ceva in plus, ca sa stii de ce ai muncit. Asta e realitatea, incontestabil. Dar practic esti un intermediar, si asta e o 'mica' problema.
Prin faptul ca stii totusi cam ce se cere, aduci chestii noi, si esti in contact cu piata, vinzi. Mult, putin, tu stii... Ei bine, exact asta mi se pare ca NU fac ai nostrii importatori, si de asta ii numesc "samsari" (mersi pentru termen)... Si exact pentru asta sunt in situatia in care sunt. Dupa cum spuneam, aia cu "e vina clientului" mi se pare o aberatie.

#42 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 October 2005 - 09:22 PM

Revin

Citeaza

Tipul, desi nu era importator direct, luind marfa de la Frangulea, vindea foarte ieftin, preturile find compareabile cu cele din vest sau chiar mai mici in unele cazuri, si cu 10 - 20% mai putin ca in benzinarii, librari sau Metro, cu tot TVA-ul si adusul comercial lipite la pret!!!!!!!!!! De, omul stia sa faca comert!
Ma intreb cum reusea?

Citeaza

cita vreme cel ce comercializeaza este denumit"samsar"
Cum se numeste cel care ia o marfa dintr-un loc, adauga ceva pentru el (sub diverse motive) apoi o revinde? Misit?

Citeaza

Un importator oricum nu cumpara la pretul de magazin, ci la cel de distributie, care e mai mic. Si nici nu-l costa transportul cat ma costa pe mine, pentru un kit.
Din pacate unii uita treaba asta sau se fac ca nu o stie toata lumea!
Un vinzator ia marfa direct de la furnizor, mai adauga cele legale, dar cuser ca sa fie si el si clientul multumit si o pune in raft. Ghiseftul il face rulind banul rapit si nu dind "tunuri" la ce se cauta cu adausuri comerciale la limita legii. Din pacate "importatorii" nostri, ori nu inteleg acest lucru, ori nu-i intereseaza! Si isi mai pun in coada titul de "importator unic" La ce?
Stiam un tip care facea pretul cam asa: la pretul platit in angro punea adusul comercial maxim admis de lege si TVA-ul, apoi ce rezulta inmultea cu doi. Ceea ce obtiea era pretul la raft. Cu ceva timp in urma se plingea ca lumea nu mai cumpara pemparsi si a inchis suparat afacerea!
Parerea mea: ceea ce ne lipseste acum este un magazin de genul celui ce a fost cinva la Unirea!

Citeaza

Tu, personal, cumperi marfa din aceleasi locuri si la aceleasi preturi la care poate cumpara oricine.
In conditiile astea mai poti spune am adus cutere si cutare macheta, ori mai corect ar fi am primit????

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 04 October 2005 - 09:29 PM

#43 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK
  • Grup: Members
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 08 October 2005 - 12:00 PM

Ahmed, la Sep 27 2005, 10:43 AM, a spus:

Au aparut 3 noi kituri ICM 1/72 vehicole:
Sdkfz 222 http://www.icm.com.ua/en/model/72411
Sdkfz 260 http://www.icm.com.ua/en/model/72431
BM 21 grad http://www.icm.com.ua/en/model/72714

Abia astept sa le aduca Pavel, in special primele doua!

Au aparut :bang:

#44 Useril este offline   razvannicola 

• Membru deplin
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 21-August 05

Postat 08 October 2005 - 12:16 PM

mai, fratilor,l-am tot stuchit eu pe cel-cu-nume-de-apostol, dar ,se pare- ca e o bunatate la casa omului-si el, si firma- si stiti de ce? Nu le e foame, fratilor, vorba lui Z-mare. Oricum, parafrazandu-l pe Papa Inocentiu, pot sa spun doar atat de chestia cu importatorul '' oficial'': puterea apartine celui ce-o exercita. El zice ca a :bang: duce si Zvezda,sau Dragon ,tot " exclusiv"-dar ,ce fac eu cu exclusivitatea lui....asta-i alta poveste . Nu spun ce , ca se supara moderatorii.

#45 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 08 October 2005 - 12:25 PM

am si eu o nelamurire... de mult ma intriga "excusivitatea" asta a unora...cine o stabileste? o chestie inregistrata la camera de comert, fabricantul (cel care il alimenteaza pe "exclusivist")
ce il opreste pe altul mai serios sa se faca importator revell sau italeri sa zicem?

#46 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 08 October 2005 - 12:39 PM

Citeaza

ce il opreste pe altul mai serios sa se faca importator revell sau italeri sa zicem?
am impresia ca nimic legal. Ca doara poti achizitona si de la o terta persoana. Problema e alta: "exclusivistul" are ceva facitilati, printre care si un pret de livrare mult mai mic decit pentru cei "neexclusivisti". Asta inseamna ca "exclusivistul" poate vinde (asta daca vrea si nu se gindeste la adausuri comerciale aiuritoare!) mult sub pretul pietii. Par example: o firma de bauturi racoritoare (nu spui care, persoana importanta) are istribuitor "exclusivist" un supermagazin (nu spui care, persoana importanta). Acesta poate vinde (si vinde!) bautura respectiva mult sub pretul pietei (chiar 20%!). Dar asta nu inseamna ca alt magazin nu are voie sa acvizitioneze si sa vinda respectiva bautura, dar ca pretul e nitcai mai mare!

#47 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 08 October 2005 - 12:41 PM

MiG, la Oct 8 2005, 01:25 PM, a spus:

am si eu o nelamurire... de mult ma intriga "excusivitatea" asta a unora...cine o stabileste? o chestie inregistrata la camera de comert, fabricantul (cel care il alimenteaza pe "exclusivist")

Nici una dintre situatiile pe care le-ai dat.
Singurul care poate face chestia asta cu exclusivismul este contractul ca document scris intre parti si tine de felul cum a stiut cel care a negociat contractul sa optina ce s-a dorit.
Daca eu reusesc sa fac un contract bine pus la punc cu un producator si vine cineva sa incerce si el, producatorul verifica si spune: "nu am ce face, am un contract de exclusivitate cu o alta firma".
O firma ca Italeri nu va incalca clauzele contractuale si nu numai ei.
Daca mie ca producator nu-mi mai convine de tine nu am decat doua solutii
1 sa gasesc in contractul pe care l-am semnat cu tine un articol care sa-mi ofere portita de a te flitui (adica eu am respectat clauzele contractului pe cand tu n-ai respectat cutare clauza)
2 daca n-am portita in contract si tot nu-mi place colaborarea cu tine, la expirarea contractului nu-l mai reinoiesc.
Asta e in mare treaba.
Bafta!

#48 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 08 October 2005 - 12:49 PM

Citeaza

1 sa gasesc in contractul pe care l-am semnat cu tine un articol care sa-mi ofere portita de a te flitui (adica eu am respectat clauzele contractului pe cand tu n-ai respectat cutare clauza)
2 daca n-am portita in contract si tot nu-mi place colaborarea cu tine, la expirarea contractului nu-l mai reinoiesc.
Asta e in mare treaba.
Vezi Apa Nova. Pare nitel pe dinafara topicului, dar e un exemplu de actualitate si se poate intelege treaba mai ....udabil!
Poate ca ar terbui stipulat in contract si un nu miminim de achizitii sau, ma rog, ceva ce sa-l faca pe "exclusivistul" in cauza sa-i ....fie foame!

#49 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 08 October 2005 - 12:55 PM

Z-mare, la Oct 8 2005, 01:49 PM, a spus:

Poate ca ar  terbui stipulat in contract si un nu miminim de achizitii sau, ma rog, ceva ce sa-l faca pe "exclusivistul" in cauza sa-i ....fie foame!

Dupa cum am spus.
Nu depinde de cine ci de cum a stiut sa negocieze contractul.
In astfel de situatii fiecare dintre parti incearca sa obtina ce-i mai avantajos pentru el.
La final nu se obtine o egalitate intre avantajele partilor balanta inclinandu-se, mai mult sau mai putin, pe una din parti.
Pe care parte n-avem cum sti pentru ca n-am vazut contractul (nici pe ala de la Apa Nova :bang: )
Bafta!

#50 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 08 October 2005 - 01:06 PM

Eu zic sa revenim la:

Citeaza

Au aparut 3 noi kituri ICM 1/72 vehicole:
Sdkfz 222 http://www.icm.com.ua/en/model/72411
Sdkfz 260 http://www.icm.com.ua/en/model/72431
BM 21 grad http://www.icm.com.ua/en/model/72714

Abia astept sa le aduca Pavel, in special primele doua! 

Au aparut 

KIt-urile sint intr-adevar foarte bine lucrate, cu detalii foarte bune si un set de fotoincizii. Am si 222-iul de la Airfix. Nici nu se compara! Merita sa fie achizitionate!

#51 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 22 February 2008 - 09:54 AM

Krupp Protze tractor de artilerie Kfz 69 si un Pak 36
http://www.icm.com.ua/en/index.php?mp=esho...id=3&page=3 (in capul listei)

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi