Forum Machete,Modelism,Hobby: Noutati ICM 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Noutati ICM 1/72

#21 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 September 2005 - 10:41 PM

Probabil ca tot dupa acelasi bun obicei vor livra pe la diverse librarii (alese in functie de ochii libraresei) kit-uri la KIL. Asa incat vom gasi in Dr. Taberei 856 kit-uri de Rata, in berceni 47 kit-uri de Citrombelixiplan si in alta parte alte 23 (toate la fel sau cel mult de doua feluri) di alt kit ICM....Pentru ca nu-i asa, noi machetistii cumparam machete asa ca sa fie la numar nu ca ar fi diferite.
Probabil ca domnul respectiv cand alimenteaza o benzinarie cu marfa nu se gandeste ca ar fi bine ca kit-urile sa fie putin diferite.
Si dup-aia se intreaba de ce au ramas alea 7 F14 in cutare loc...
O doamna la o librarie in cadrul unui magazin mare m-a si intrebat: " De ce sa ti-o mai arat draga si p-aia daca ai vazut-o p-asta?

#22 Useril este offline   cid 

• Membru senior
  • Postari: 357
  • Inregistrat: 13-December 04
  • Interests:Aviatie

Postat 28 September 2005 - 08:09 AM

Va rog sa ma iertati ca insist, si acum probabil voi parea si greu de cap, dar spuneti fiindca eu tot nu am inteles, mai aduce sau nu NICORO ITALERI in Romania ?

#23 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 28 September 2005 - 08:17 AM

Mare adevar graisi, Wurger!
Daca vrei sa iei trei modele diferite (tot de ICM vorbesc) atunci sigur va trebui sa iei Bucurestiul de la un cap la altul. Acelasi lucru daca vrei vopsele MM si pana la urma chiar produse Italerii.
Piata este plina de astfel de produse doar ca sunt extrem de raspandite prin librarii.
La libraria de pe Lipscani sunt cam 10 produse din care unul singur ICM. De fapt sunt 10 produse diferite si chiar la scari diferite. Pot spune ca marfa este diversificata doar ca daca ma intereseaza 1:35(de exemplu) pot cumpara doar un produs. Daca-l vreau si pe al doilea, ori astept luni de zile sa se schimbe produsele (nu se va intampla inainte ca marfa existenta sa se epuizeze) ori rog pe cineva sa-mi dea o adresa de librarie de prin Ttan sau Berceni ca sa am oarece sanse sa gasesc si altceva.
Aici sunt doua aspecte ale problemei.
1 libraria nu este prea interesata sa vanda asa ceva decat la "ce pica"
2 agentul/agentii de vanzari(?) de la Nicoro nu prea sunt interesati sa afle ce si cum este cu marfa lor de prin magazine si se complac la gandul ca daca au marfa in magazine, aceasta se va vinde intr-o buna zi.
Asfel exisat posibilitatea ca o parte din marfa sa ajunga intr-o zona unde nu prezinta interes, iar de la Nicoro nu poate fi luata pentru ca este deja prafiuta pe un raft pe undeva.
Asa ca, pana una alta ...
Bafta!

#24 Useril este offline   cid 

• Membru senior
  • Postari: 357
  • Interests:Aviatie

Postat 28 September 2005 - 08:20 AM

Scuze, nu citisem si pagina a 2-a .!!

Am inteles acum.

Sunt de acord cu voi in privinta diversitatii si a "aruncarii" produselor in tot felul de librarii obscure, sau in benzinariile afalte unele dintre ele la zeci de km intre orase.

Iar acum ca sa fiu si avocatul diavolului, din pacate nu cred ca are alta solutie in privinta distributiei atat timp cat nu exista macar in orasele mari (adica cel putin 20~30 de orase) magazine de specialitate. Acestea ar putea structura piata si comenzile putand solicita exact marfa de care au nevoie si in cantitatile exacte.

Pe de alta parte o neglijenta cred ca este lipsa vanzarilor pe net. Cred ca ar putea cu costuri minime sa-si asigure o desfacere relativ usoara si destul de consistenta (desigur sa functioneze cu corectitudine). Aa cel putin unei parti din ceea ce importa, si ar avea si piata tinta gata triata si structurata.

Parerea mea !

#25 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 28 September 2005 - 09:25 AM

cid, la Sep 28 2005, 09:20 AM, a spus:

Pe de alta parte o neglijenta cred ca este lipsa vanzarilor pe net. Cred ca ar putea cu costuri minime sa-si asigure o desfacere relativ usoara si destul de consistenta (desigur sa functioneze cu corectitudine). Aa cel putin unei parti din ceea ce importa, si ar avea si piata tinta gata triata si structurata.

Parerea mea !

Pai o vreme a avut site cu vanzare si Nicoro !
Mergea insa ca porcu' !! Chiar am vorbit odata la telefon cu un mucea de acolo, care a promis marea si sarea, ca trimite, ca face .... N-a trimis niciodata nimic !!!
Am inteles ca unii de pe forumul asta il stiu pe sefu' de acolo, pe musiu Frangulea sau cum l-o chema ?!
Nu i se poate explica omului asta, cum sta treaba ?!
Chiar nu vrea sa vanda si sa faca bani ?! :angry:

#26 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 September 2005 - 06:08 PM

Grea problema :angry:
Am vorbi de vre-o doua ori cu musiu Frangulea (cu prilejul 1 iunie) si i-am exlicat problema. A zis "da, da, inteleg" Ce a "inteles":
- ca, vorba lui wurger, cu cit dai mai multe kit-uri de acelesi fel intr-un loc cu atit e mai bine
- ca daca vrei un kit trebuie neaparat sa-ti iei masina si ca colinzi toate banzinariile si librariile din oras
- ca la vinzarea pe net trebuie si ceva munca (impachetat, trimis la posta recuperat banii) si nu ...renteaza
- ca marfa se vinde oricum (dupa vre-o trei ani)
- aduce ceea ce se cauta (adica machetele ce se vind mai bine :-o )
Si tot cum ziceas Wurger : " De ce sa ti-o mai arat draga si p-aia daca ai vazut-o p-asta? :bang: . Vinzatorii din librari au interesul pentru vinzarea kit-urilor egal cu al placerii de a juca popice pe ger!
O solutie extrem de simpa, ar fi inchirierea unui spatiu unde sa aiba toate kit-urile si accesoriile si in special noutatile.Va mai amintiti de magazinul lui Vali Beloiu de la Unirea??? Era un loc sigur de unde puteai sa-ti procuri ceva. Si nun lipseau niciodata noutatile!!!! Din pacate a ramas doar o amnintire :-o

#27 Useril este offline   modelfan 

• Membru senior
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 29 September 2005 - 10:18 PM

si de bine ce i-a mers mai functioneaza si azi :idea:

din pacate si asta zic datorita faptului ca nu ne permitem foarte putini prefera solutia magazinului,majoritatea cunosc diferite adrese si sistemul milogeala la cda comanzi 10 si primest 2.
in primul rind ca magazinul nu se poate compara cu netul sau gasitu' pe sub mina si cita vreme principalul argument este pretul, este net dezavantajat.
eu personal,avind magazin cu aprox 300 de coduri diferite 90 % in 1/72 si conditii rezonabile cunosc 1(unu) singur de pe acest forum care vine in magazin ca prima optiune.
faptul ca este client constant ma preocupa sa-i fac rost de kituri in zona lui de interes la pret workable,si este primul avizat de noutati.
merita oare 5-10 ron in plus la un kit genul asta de servicii?

raspunsul il vom afla in magazin

pina atunci vorba lui crios bafta la ce avem de lucrat prin casa.

#28 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 30 September 2005 - 12:35 AM

Modelfan, cu o chestie nu ai dreptate... Sincer vorbind, destul de multi ar veni sa cumpere de la magazin, in conditiile in care preturile ar fi cu 10-15% max mai mari decat cat ar iesi la o comanda pe net.
Eu de ex. daca reusesc sa gasesc ceva in conditiile astea, prefer sa iau de la magazin.

Buba MARE de tot e ca minunatii nostrii importatori (desi cred ca e un termen gresit), aduc noutatile de acum 2 ani... In conditiile astea, pot sa fie si 100 de magazine pline cu marfa, ca nu prea ma intereseaza sa vad aceleasi kit-uri pana mi se acreste. Il cumperi o data, si cam atat. Doar daca n-ai chef sa faci aceeasi macheta de 100 de ori... Practic satureaza piata cu aceleasi produse an dupa an, si se mai mira ca nu se vinde... Ce chestie, au redescoperit apa calda...

Am realizat un lucru... Va mai amintiti bisnitarii Lipscaniului de acum 10-20 de ani? Care vindeau orice, de la chiloti, la sapun, pasta de dinti, ceasuri si casetofoane? Aia priceputi la toate, dar in realitate la absolut nimic? Astia sunt ai nostii comercianti de machete, ii doare fix in pix despre ce marfa e vorba, habar n-au de piata, cerere, etc... Ca-s machete sau cartofi, acelasi drac pentru ei. Ce-i mai prost e ca specimene d-astea detin 'exclusivitate' la diverse marci...

Singurele sperante sunt magazinul lui Modelfan si cel de la Modelism. Plus Pavel... Din pacate, daca n-au de unde sa ia marfa, ca importatorii sunt sub orice critica, ata ete... Fiecare se descurca cum poate.

#29 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 30 September 2005 - 06:05 PM

Citeaza

si de bine ce i-a mers mai functioneaza si azi
. Din pacate nu cunosti cauza reala: dupa renovarea magazinului Unirea, i-au cerut o chirie atit de mare incit a trebuit sa renunte! (asta ca sa nu-i zica in fata ca nu-l mai vor!). Din pacate, avind alte prioritai, nu s-a mai interesat de problema. Tipul, desi nu era importator direct, luind marfa de la Frangulea, vindea foarte ieftin, preturile find compareabile cu cele din vest sau chiar mai mici in unele cazuri, si cu 10 - 20% mai putin ca in benzinarii, librari sau Metro, cu tot TVA-ul si adusul comercial lipite la pret!!!!!!!!!! De, omul stia sa faca comert!
Si, vinzatorii initial niste nestiutori, au inceput sa inteleaga ce inseamna sa vinzi si incepusera sa se "specializeze": stiau si ofereau detalii despre noutati sau chiturile "din dotarea" magazinului!

Citeaza

Sincer vorbind, destul de multi ar veni sa cumpere de la magazin, in conditiile in care preturile ar fi cu 10-15% max mai mari decat cat ar iesi la o comanda pe net.
Adevar graisi Cartula!

Citeaza

...aduc noutatile de acum 2 ani... In conditiile astea, pot sa fie si 100 de magazine pline cu marfa, ca nu prea ma intereseaza sa vad aceleasi kit-uri pana mi se acreste
. Cum spusei si mai sus, este politica firmei: "pai alea se vind, alela le aducem". Cu alte cuvinte, daca la aparitie s-a vindut bine, sa zicem, Bf109F2/4, atunci au continuat sa aduca in nestire acea macheta, chiar daca intre timp a aparut sa zicem, Ju 87 sau Be110! Mie personal mi s-a spus: nu aducem B&V222 ca "e scumpe" si lumea nu stie de el, dar Me262 s-a vindut bine anul trecut si de acea l-am mai adus! Parca ar fi ceapa sau salam de Sibiu! Pofim gindire de comersant! :bang:

Citeaza

Singurele sperante sunt magazinul lui Modelfan si cel de la Modelism. Plus Pavel
Cred ca ordinea corecta e ...viceversa :angry: Prieteni stiu de ce.....

#30 Useril este offline   misu 

• Membru senior
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 13-September 05

Postat 01 October 2005 - 10:14 AM

Ca sa nu existe dubii, va spun din capul locului ca sunt "avocatul" importatorilor si re-re-redistribuitorilor(sau cum le-o place lor sa se autointituleze) de machete de pe piata romaneasca.
Dar, ...
Exista insa un mare dar. Cam care sunt dorintele modelistului?: sa cumpere machete ieftine si bune , dar mai ales ieftine . Si daca nu se intampla asa, e numai vina negustorului!
O macheta la scara 1/72 daca sare de 15Euro devine strugurele acru (chiar daca eate Hasegawa sau Tamiya). Ce sa mai vorbim de machetele la 1/48 sau 1/35 care depasesc in mod curent 35-45euro!!!!.
Cine nu este de acord, poate sa citeasca rubrica vanzari/cumparari sau sa colinde "magazinele" unde mai apar din cand in cand si raritati. Si cu toate acestea ele raman pe rafturi. Din pacate cred ca puterea de cumparare redusa este cea care dicteaza oferta de pe piata. Si atunci...

#31 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 October 2005 - 10:35 AM

Misu, lucrurile nu stau tocmai asa.
E drept ca puterea de cumparare relativ redusa duce la un pret ceva mai mare la vanzare...
Dar... Si asta e un mare DAR... Ce te faci cand importatorii nu aduc noutatile, care se cer? Asta nu cumva e problema lor?
Ce te faci cand distributia e facuta dupa ureche, ca sa nu zicem mai mult?
Astea doua probleme zic ca sunt principalele motive pentru care ei nu prea vand... Si n-au legatura nici cu puterea de cumparare, nici cu clientii...

Sa-mi fie cu iertare, singurii responsabili pentru situatia in care sunt importatorii in momentul asta sunt chiar ei. Nu cred si nici nu o sa cred prea curand in textul cu "clientul e de vina".

E o situatie paradoxala... Clientii se plang ca n-au de unde sa cumpere, importatorii se plang ca nu reusesc sa vanda. Cum niciodata clientul nu se va mula pe dorintele importatorului, ramane doar ca importatorii sa cunoasca piata si sa incerce sa rezolve nevoile reale ale pietei...

#32 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 01 October 2005 - 11:27 AM

Citeaza

sa cumpere machete ieftine si bune , dar mai ales ieftine . Si daca nu se intampla asa, e numai vina negustorului!
O macheta la scara 1/72 daca sare de 15Euro devine strugurele acru (chiar daca eate Hasegawa sau Tamiya).
Da ai dreptate, ca tot omul, si machetistul e si el om, vrea sa cumpere ieftin si bun. Care-i problema???? :-o
Dar....daca merita dai si 40% de o macheta. Eu am avut de ales, pentru aceeasi macheta, intre kit-ul simplu si cel profipak. Diferenta era echivalentul unui set de vopsele. Pe care crezi ca l-am luat????? Gresesti :-o, am luat profipak-ul! Asa ca "scuza" asta nu tine!

Citeaza

Din pacate cred ca puterea de cumparare redusa este cea care dicteaza oferta de pe piata. Si atunci...
. Dai, ai oarece dreptate: neamtu' are un salar de 2000 euroi si da pe macheta 20, iar noi avem undeva in jur la 200 (in medie zic!) si dai pe aceeasi macheta 30, ca de, samsarul trebuie sa ia si el ceva! Deci, problema economica exista totusi!

Citeaza

ramane doar ca importatorii sa cunoasca piata si sa incerce sa rezolve nevoile reale ale pietei...
. Da-mi voie sa ma citez:

Citeaza

"pai alea se vind, alela le aducem". Cu alte cuvinte, daca la aparitie s-a vindut bine, sa zicem, Bf109F2/4, atunci au continuat sa aduca in nestire acea macheta, chiar daca intre timp a aparut sa zicem, Ju 87 sau Be110! Mie personal mi s-a spus: nu aducem B&V222 ca "e scumpe" si lumea nu stie de el, dar Me262 s-a vindut bine anul trecut si de acea l-am mai adus! Parca ar fi ceapa sau salam de Sibiu!
. Cind importatorii isi vor da seama ca banii lor se afla in buzunarele nostre, poate, isi vor schimba politica. Pina atunci ei ramin la deviza de mai sus :bang:
Hai sa vedem cite nouatati a scos Italeri si Revell in acest an si sa vedem care din ele sint acum pe piata! No ...alte coment!
Cum bine zicea Cartula:

Citeaza

Astea doua probleme zic ca sunt principalele motive pentru care ei nu prea vand... Si n-au legatura nici cu puterea de cumparare, nici cu clientii...

P.S. Uitati-va la magazinul Modelism: aprovizionarea se face in salturi, pe apucate si din ...consignatie! Tot promite noutatile care se CER de la Trumpeter si apoi vine cu ...o sa mai vedem noi. :angry:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 01 October 2005 - 11:34 AM

#33 Useril este offline   misu 

• Membru senior
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 13-September 05

Postat 01 October 2005 - 11:36 AM

[QUOTE]E drept ca puterea de cumparare relativ redusa duce la un pret ceva mai mare la vanzare...
Draga Cartula, eu n-am spus asa ceva. Poate doar la limita actului de comert sa apara o asemenea situatie.[QUOTE]
[/QUOTE]ramane doar ca importatorii sa cunoasca piata si sa incerce sa rezolve nevoile reale ale pietei...
Ei da, cu asta sunt de acord!!!
Si de fapt importatorii cunosc piata!!! Sa fim seriosi: nu misu si inca 10-12 modelisti de pe acest forum plus alti inca vreo 100 formeaza o piata de luat in seama. Mi-as dori, dar din pacate nu este asa. E unul am ajuns la concluzia ca lipseste cererea(parerea mea).

#34 Useril este offline   Maverick 

• Maverick
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 11-December 04
  • Interests:Mig's

Postat 01 October 2005 - 01:45 PM

"majoritatea cunosc diferite adrese si sistemul milogeala la cda comanzi 10 si primest 2. " e ceva prin care vanzatoru-importatoru,etc(cum vreti sa-i spuneti) isi face publicitate si-si face oferta cat mai atractiva,chiar daca cele 2 kituri pe care le primesti gratis nu sunt prea rasarite conteaza ca nu dai bani pe ele :-?
Cel care are acesta tactica sau cel ce are niste preturi mici fata de altii sau de majoritatea pietei vor sa ramana pe piata chiar daca nu ii o cale de imbogatire rapida si sigura.... :bang:
:angry:struguri acri:pai daca iti doresti un anumit kit neaparat tot il cumperi,nu aduc importatori,etc atunci recurgi la comenzi prin internet si o lasi balta cu magazinele... :angry:
gasesti undeva de vanzare un kit de iar-80 atunci nu mai stai pe ganduri sa negociezi pretu daca iti cere pe un pegasus 30 lei sau pe un MPM 40-50 atunci dai si nu cred ca nu ar face oricine asa pt ca iti doresti acest kit pe care mult il cauta dar nu prea se gaseste,acelasi lucru se intampla si cu noutatile:mi-am dorit kitu de la Zvezda Su-24 nu am comentat ca pretu e atat cat este sau daca am vrut Mig-21F13 de la revell conteaza sa-l vrei cu adevarat
Multi zic ca nu este vanzare,dar pe cati cunosc eu personal...cumpara c-am un kit pe luna si nu unu intr-un an
parerea mea....sper sa intelegeti ce-am vrut sa spun
Cu respect Mav

#35 Useril este offline   mielu 

• Membru senior
  • Postari: 2251
  • Inregistrat: 30-November 04
  • Interests:Aviatie, blindate

Postat 01 October 2005 - 08:30 PM

Ar mai fi totusi o problema: firma producatoare(Italeri) ma obliga pe mine importator(Nicoro), sa cumpar minim 12 sau 24 bucatii kiturii(minim o cutie din fiecare cod). Aceste kiturii se distribuie prin tara si la cele 2 magazine specializate(care de fapt este 1, Modelism) din Bucuresti. Dupa cateva saptamani facand un inventar, constata ca s-au vandut 5-6 bucatii kituri. Restul de kiturii zac cateva luni daca nu cumva anii prin magazine.
SUNTEM FOARTE PUTINI care practicam acest sport in Romania, iar banul trebuie sa circule nu sa fie blocat, dupa cum zice Frangulea.
Cam asta ar fi problema cu Nicoro si daca stau sa ma gandesc, are dreptate.
Nu sunt un APARATOR al lui Nicoro dar asta este realitatea. :hammer:

#36 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 01 October 2005 - 09:45 PM

Citeaza

iar banul trebuie sa circule nu sa fie blocat
Circula, daca sti cum sa faci treaba asta!

Citeaza

SUNTEM FOARTE PUTINI
Oare? Parca cineva facuse o socoteala la citi sintem pe acest forum.....

Citeaza

Restul de kiturii zac cateva luni daca nu cumva anii prin magazine.
. Da, unul intr-o benzinarie, altul la magazinul Muzica, inca unul intr-o librarie obscura, doua la un aptozar si al saselea la o farmacie. :angry:
Nici aprozaristul nu vinde toti castravetii, dar nu se plinge ca nu circula banul!

#37 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 October 2005 - 10:30 PM

Florin, spune-mi si mie o chestie... Cate bucati de JAS39 mai sunt in momentul asta nevandute? Din cele care le-a adus atunci, prima data? As tinde sa cred ca le-a cam dat aproape pe toate, nu?

Degeaba spui ca 'suntem putini', si in concluzie nu se prea vand... Degeaba spune Nicoro ca sta cu marfa-n raft cu anii...
Sa-mi fie cu iertare, n-am de ce sa stau sa fac munca de detectiv sa gasesc o macheta sa o cumpar, ca ei sunt baieti destepti si le imprastie in cele patru zari, fara nici o logica...
Nivelul de 'profesionalism' al Nicoro s-a vazut cand cu site-ul... Care l-au facut cu baiatul paznicului probabil, pe cateva beri... Sa nu coste prea mult, deh, ca oricum, ce nevoie au ei sa-si promoveze si sa-si vanda marfa?
Doar sunt importatori exclusivi, si nu se poate baga nimeni sa faca treaba buna. Lasa c-o fac ei prost, si toata lumea ar trebui sa fie fercita.

In rest, numai de bine... Noi sa fim sanatosi, si traiasca importul pe PF, care merge binisor... Ca asta pare solutia, lumea asta e mare si decat sa dau bani unuia care n-are chef sa faca treaba da' stie sa se planga, mai bine-l imbogatesc pe englez, pe american, pe japonez ca aia macar stiu sa faca afaceri. In curand o sa si uit cine mai e importator in tara asta...

PS: va mai amintiti vremurile in care era plin de machete in Unirii, in Metro, in benzinarii? Poate or mai fi murit din machetisti intre timp, dar pe vremea aia as fi zis ca mergea treaba... Oare ce s-o fi schimbat, ca parca totusi ne-am mai inmultit zic eu... :angry:

#38 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 02 October 2005 - 09:26 AM

Citeaza

va mai amintiti vremurile in care era plin de machete in Unirii, in Metro, in benzinarii? Poate or mai fi murit din machetisti intre timp, dar pe vremea aia as fi zis ca mergea treaba... Oare ce s-o fi schimbat, ca parca totusi ne-am mai inmultit zic eu...

De Cartula, a fost o data demuuuult. De murit nu cred ca a murit nimeni, poate unu doi, nu-i mai lasa nevestele :angry: , dar cred ca in locul lor au venit zece!

Citeaza

Noi sa fim sanatosi, si traiasca importul pe PF, care merge binisor.
......si prieteni mai stiu ei cine

#39 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior
  • Postari: 140

Postat 03 October 2005 - 06:34 AM

Eu nu cred ca sunt tocmai putini modelisti. Cind eram copil, imi placea sa asamblez machetele alea rusesti si mai stiu eu de pe unde, care se gaseau la vremea respectiva. Si sa fac corabii din polistiren. Si stiam destul de multi de virsta mea (vecini sau prieteni) care aveau microbul asta.

Pentru mine, cind am vazut primul kit de corabii in magazine, mi s-au facut ochii ca la melc, si l-am luat pe loc.

Problema este ca unii intr-adevar nu-si permit, nu sunt lasati (familie, etc.), au dat peste alte hobbyuri mai interesante sau (mai ales) nu au acces la internet, pentru a da peste vreo comunitate online de modelism. Sper numai ca radio santul sa functioneze tot mai bine, si lumea sa afle ca pe internet se gaseste si asa ceva (nu numai gagici goale, sau din alea de-ale computatoristilor :hammer:

#40 Useril este offline   modelfan 

• Membru senior
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 04 October 2005 - 07:39 PM

cita vreme cel ce comercializeaza este denumit"samsar" cu toata malitiozitatea de rigoare nici nu o sa poti gasi vreodata un comert civilizat ci asa cum zice misu la marginea legalitatii.
atita vreme cit o piata nu este un punct de atractie pentru un producator,si evident Romania nu este ,nici preturile nu pot fi atractive.
oricit de frumos ar suna ca pretul in magazin sa fie cu 10/15 % mai mare decit pe net ,asta nu se poate face decit pe sub mina din simplul motiv ca doar TVA este 19%.
Achizitia dupa net isi are si ea limitele ei,pina in momentul in care vom adera la UE si vom fi taxati cu TVA in tara de provenienta(in momentul facturarii)
Mai exista un aspect,pe care majoritatea il cunosc si acela ca atunci cind ridici de la posta un colet nu platesti taxe,ca de sunt niste plastice acolo ptr ala micu'(am asistat)
o firma nu se poate juca asa cu vama,respcetiv va vinde la un pret mai mare.
concluzia este una singura , fiecare isi cumpara modele de unde poate sau stie,oferta in magazine ramine asa cum o stim pentru ca nu se poate sustine financiar un astfel de comert.
ref:mave: mi-ar fi placut si mie ca la 10 comandate sa primesc 2 gratis,insa povestea e ca in bancul cu rusii,nu i s-a dat ci s-a luat,respectiv comand 10 si in loc primesc 2.

pina atunci numai de bine si spor la machete reusite(de oriunde) :angry:

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi