Götheborg
Postat 21 October 2009 - 09:46 PM
Nava originala, East Indiaman Gotheborg era un vas comercial si a fost lansat in anul 1738. Pe 12 septembrie 1745 cand se intorcea din cel de-al treilea voiaj din cei doi ani catre China, la intrarea in portul Gotheborg s-a scufundat in apele de mica adancime lovindu-se de o satanca. Datorita barcilor din apropiere tot echipajul a fost salvat.
Aproximativ o treime din marfa a fost salvata si vanduta facand expeditia profitabila, valoarea marfurilor fiind aproximate cu bugetul national.
S-au facut multe speculatii la acea vreme cu privire la scufundarea navei (probleme cu carma ?, capitanul a fost beat ?), in cele din urma East Indiaman Gotheborg a fost data uitarii timp de 240 de ani pana cand un scafandru a descoperit-o. Sapaturile arheologice au durat din 1986 pana in 1992 in acelasi timp aparand ideea reconstructiei navei.
Reconstructia a inceput in 1993 si terminata in 2005.
Mai multe aici : http://www.soic.se/4...d680002430.html
Aceasta postare a fost editata de ovidiusc23: 21 October 2009 - 09:47 PM
Postat 21 October 2009 - 11:44 PM
La punte neavand alt material am folosit filele foarte subtiri (0.7 mm ) din kit. Nu stiu ce fel de lemn este banuiesc ca ar fi fag.
Am preparat aracet negru din aracet si tus negru, pentru a imita calafatuirea.
Bordajul:
Baghetele pentru bordaj sunt cele din kit, din lemn de pin.
Pentru curbarea filelor am confectionat un dispozitiv, cred ca se vede in poza nr. 5
Cam asa a iesit la final:
Pentru vopsirea corpului am optat pentru un bait mat nuanta ciresului:
Ca vopsea am folosit o vopsea auto si cam aici am ajuns momentan:
Imi pare rau ca nu cunosc foarte multi termeni de specialitate sa pot da mai multe explicatii , dar invat
Am incercat sa aduc cateva imbunatiri kitului dupa imaginile navei reconstruite.
O sa revin cu poze noi.
Aceasta postare a fost editata de ovidiusc23: 21 October 2009 - 11:49 PM
Postat 22 October 2009 - 11:31 AM
Postat 22 October 2009 - 06:01 PM
Urmatoarea sigur o voi face de la 0 deoarece incerc sa cumpar un circular si atunci voi incerca sa respect scara.
Alte cateva poze :
La ferestre am folosit o plasa de imbinare pentru rigips din fibra de sticla pe care am dat cu aracet , dupa uscare a iesit cum se vede.
Aceasta postare a fost editata de ovidiusc23: 22 October 2009 - 06:10 PM
Postat 22 October 2009 - 09:09 PM
Acum o intrebare: nu stiu daca sa vopsesc cu alb de la linia de plutire sau sa o las asa cum este ???
Aceasta postare a fost editata de ovidiusc23: 22 October 2009 - 09:17 PM
Postat 22 October 2009 - 10:18 PM
la partea cu vopsitul parerile sint impartite.dar daca o sa vopsesti acea parte iti recomand ce mi-a recomandat mie la san felipe,un coleg de forum care are nick-ul Victorian,iar eu personal il respect mult pt cunostintele lui in istoria mai multor domenii.el mi-a zis sa nu vopsesc partea de jos in culoarea alba.motivul?pt ca de fapt in realitate acea perte statea in apa,iar din cauza apei sarate,si a algelor culoarea se schimba din alb in crem.de aceea as spune sa incerci o culoare asemnatoare margarinei.pe linga asta parca arata si mai bine ca aspect.
sa vedem ce vor spune si cei cu experienta despre acest lucru.
Postat 22 October 2009 - 10:19 PM
Felicitari pentru corabie si astept cat mai multe poze cu progresele facute!!! Foarte ingenioasa ideea cu plasa montata la ferestrele castelului de la pupa.
Postat 23 October 2009 - 07:45 AM
Acum incerc sa fac slupturile de la pupa(cei doi cocosi i-am facut, asa zic eu ca sunt cocosi desi mi se pare ca au iesit rate la cum arata) pentru ca la kit nu au venit .
Aceasta postare a fost editata de ovidiusc23: 23 October 2009 - 07:50 AM
Postat 23 October 2009 - 09:09 AM
ovidiusc23, la 23 Oct 2009, 07:45, a spus:
Acum incerc sa fac sclupturile de la pupa(cei doi cocosi i-am facut, asa zic eu ca sunt cocosi desi mi se pare ca au iesit rate la cum arata) pentru ca la kit nu au venit .