Götheborg
#43
Postat 02 November 2009 - 09:58 PM
daca ai avea un polizor, ar fi foarte usor sa ii dai forma initiala. dupa aceea iti poti face tu niste roti de lemn pe care sa lipesti benzi de smirghel cu diferite granulatii. la urma ai avea nevoie si de o pasta abraziva pe care sa o folosesti impreuna cu roata de pasla sa-i dai un lustru final.
ar mai trebui sa ai in vedere si faptul ca unghiul de ascutire trebuie sa fie undeva intre 17-25 grade, in functie de duritatea lemnului pe care vrei sa-l sculptezi. pe timpul lucrului, pentru ascutire, sunt bune si niste pietre de ascutit (dar nu ca alea de bucatarie).
Aceasta postare a fost editata de KIT: 02 November 2009 - 09:59 PM
#44
Postat 02 November 2009 - 11:47 PM
#45
Postat 03 November 2009 - 12:10 AM
pana la urma, totul depinde de obisnuinta fiecaruia. daca nu faci asta in fiecare zi, atunci cred ca niste pietre ar fi mai bune. numai ca, unele intr-adevar bune, sunt destul de scumpe. si se folosesc si cu un ulei special. daca ai timp, uita-te la urmatorul link si ai sa vezi ce variante sunt: http://www.lucas-imp...aspx?id=93&it=3.
iti trebuie si ceva exercitiu ca sa ascuti cum trebuie. la un dispozitiv facut cum ti-am zis cu niste roti de lemn pe care sa lipesti smirghel (de 120 si 240) ar trebui sa ai grija sa nu "prajesti" daltile. asta se poate observa in luciu. daca se schimba culoarea, se decaleste dalta. sunt o gramada de chestii. eu m-am documentat mai mult tocmai pentru ca vreau sa-mi cumpar niste pietre de ascutit. si momentan, la noi, nu am gasit decat la linkul de mai sus.
Aceasta postare a fost editata de KIT: 03 November 2009 - 12:11 AM
#46
Postat 03 November 2009 - 10:00 AM
Acum am ceva probleme, in kit nu au venit tunurile avand doar capacele care in instructiuni imi arata ca se lipesc peste bordaj.
Este tardiv acum sa mai fac tunurile ? Trebuia sa las dinaintea lipirii filelor locurile pentru tunuri? sau se mai poate face ceva?
#48
Postat 03 November 2009 - 02:36 PM
Problema mea este, descoperind ulterior, ca am gresit am pus bordurile prea apropiate si acum distanta unde trebuie sa pun capacele suportului de tun este foarte mica cam jumatate din cat am eu pe plan.
Daca as pastra capacele care le am in kit mi-ar veni peste bordura si nu stiu daca este corect.
#54
Postat 13 November 2009 - 09:03 AM
Am facut si primele capace de tun.
Acum o intrebare:
Capacele de tun, pe interior, am citit pe acest forum cred ca intr-un post al lui crios ca interioarele se vopsesc tot cu rosu.
Exterioarele trebuie sa fie culoarea bordajului?
Am citit in Hystoric ship Models ca la vasele comerciale se vopseau in negru si se numeau "capace false".
#58
Postat 21 November 2009 - 10:15 AM
Pe plansa A1 unde este aratat modul de asamblare a acestora la unele imi arata ca trebuie vopsite si unele nu aici ma refer la verge.
La catarge, coloanele (cred ca asa se numesc) nu imi arata ca trebuie vopsite.
Gabierul la arborele mare nu imi arata ca trebuie vopsit la celelate doua da (de la prova si pupa , nu stiu cum se numesc sigur , trinchet si artimon), acelasi lucru si cu arboretul.
Imi pare rau ca nu pot fi mai explicit dar nu stiu denumirea pentru fiecare.
Multumesc ,
Ovidiu
#60
Postat 21 November 2009 - 11:52 AM
M-am gandit la o varianta de a le da cu acelasi bait cu care am vopsit bordajul si apoi le voi slefui si ajung la o culoare mai deschisa, cred.