Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#81 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 11 October 2005 - 07:39 AM

crios, la Sep 30 2005, 12:05 PM, a spus:

La final, unii dintre cei care nu sunt machetisti, vor deveni si vor ramane dupa 2 ani, in urma cumpararii revistei si cu un minim de scule specifice nu numai cu macheta si cu istoria, desigur.

S-a raspuns deja la intrebarea ta.
Mai citeste o data.
Bafta!

#82 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 11 October 2005 - 11:26 AM

Am o intrebare grea.
Ma poate ajuta cineva cu 2 bucati numarul 1 din revista "Mari corabii"
Nu ma intereseaza numerele 2 si 3 care au aparut ci doar numarul 1.
Prietenii stiu de ce :bang: .
Bafta!

PS In Giurgiu, numarul 1 s-a epuizart.

#83 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 11 October 2005 - 01:19 PM

crios, la Oct 11 2005, 12:26 PM, a spus:

PS In Giurgiu, numarul 1 s-a epuizart.

Hmm ?! Macar atat !
Partea trista e ca, daca experimentul esueaza, nici cei care au cumparat cele cateva nr. nu vor putea finaliza corabia, nu ?!

#84 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 11 October 2005 - 01:30 PM

Blue-Max, la Oct 11 2005, 02:19 PM, a spus:

Partea trista e ca, daca experimentul esueaza, nici cei care au cumparat cele cateva nr. nu vor putea finaliza corabia, nu ?!

Ba da!
Pentru locurile unde s-a vandut se va merge pana la ultimul numar.
Bafta!

#85 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 11 October 2005 - 01:31 PM

Asta daca gasesti numerele lipsa... Vezi cazul tau :bang:

#86 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 11 October 2005 - 01:47 PM

crios, la Oct 11 2005, 02:30 PM, a spus:

Blue-Max, la Oct 11 2005, 02:19 PM, a spus:

Ba da!
Pentru locurile unde s-a vandut se va merge pana la ultimul numar.
Bafta!

Aha ! :roll:
Dar daca sa zicem in Vaslui s-a inceput cu 10 nr. si s-au vandut doar 5.
Restul de 5 vin la retur, nu ?! Se insista de fiecare data sa se trimita 10 nr. pana la sfarsitul seriei?!
Ce se intampla cu cele 5 nr. care vin mereu la retur ?!

EDY, poate ne luminezi tu ?!

Oricum treaba imi pare inceputa cu stangul .... :-D
Mai bine se mergea pe o asociere cu revista Modelism de ex. si cu siguranta un procent "sanatos" din cititorii de la Modelism, s-ar fi inscris sa cumpere corabia. Iar Modelism apare in toata tara si "strange" un destul de mare nr. de machetisti.
Chestia cu hai sa contaminam de machetism pe romani in 4 orase target e o idee cel putin nefericita ..... :bang:

#87 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 11 October 2005 - 02:28 PM

Daca se importa/produce un numar egal de exemplare pentru fiecare numar, in mod cert tot vor aparea diferente cantitative intre numere. Daca se merge pe ideea de a se aduce din ce in ce mai putine, in functie de retururile anterioare, vor exista numere care nu vor fi suficiente. Cine pierde in ambele cazuri?

#88 Useril este offline   EDY 

• Membru deplin
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 30-September 05

Postat 11 October 2005 - 02:52 PM

bunnnn....ideea este ca nu se pune in vanzare mereu acelasi nummar de reviste si avem exemplul cel mai clar faptul ca ne suna lumea ca a ratat primul numar si nu il mai gasesc...asa ca stim ca nu vor fi acelasi numar de reviste vandute...sunt calculate mereu aceste pierderi numai ca nu trebuie sa existe puse in vanzare 10 si sa se vanda 1 de exemplu. ezista mereu o marja de siguranta suportata. asa ca nu va faceti probleme de asta. si oricum de aia exista un numar pus la dispozitie ca sa sunati sa va plangeti nu??? :cry: facem si noi ce putem nu? :bang: oricum va multumesc pentru ce faceti pentru noi si cred ca avem toate sansele sa patrundem in toata tara daca se mai suna in stilul asta si sunt cerintele astea...va salut cu respect baieti! :-D e meritul vostru daca se reuseste :-)

edy!

#89 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 11 October 2005 - 03:06 PM

Hmmm! Incepe sa sune din ce in ce mai rau! Deci cine pierde? Inteleg ca se va vinde o cantitate din ce in ce mai mica (sau inegala). Si atunci eu, care am cumparat TOATE numerele, mai putin ULTIMUL, se cheama ca am mari sanse sa raman si cu banii dati si fara jucarie?
Ce ma fac daca, brusc, la mijlocul "colectiei", se trezesc FOARTE multi "clienti noi" care cumpara numarul X in speranta ca le vor gasi si pe cele anterioare, iar eu raman fara respectivul numar?

#90 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 11 October 2005 - 03:09 PM

EDY, la Oct 11 2005, 03:52 PM, a spus:

oricum de aia exista un numar pus la dispozitie ca sa sunati sa va plangeti nu??? :cry:

Pot sa ma plang si eu?
Eu si un prieten de-al meu (meritul lui) avem numerele 2 si 3 si nu avem numarul 1 :hammer:
Solutii?
Bafta!

#91 Useril este offline   EDY 

• Membru deplin

Postat 11 October 2005 - 04:31 PM

se ia o marja de eroare in functie de vanzarile ultimului numar adica daca numarul 3 s-a vandut bine sa zicem 100 de numere, numerele urmatoare se vor distribui mai multe si tot asa, pentru ca se intampla ca unele persoane sa cumpere revista doar pentru istorie sau doar pentru un anumit capitol despre veliere si atunci ce facem???ii lasam pe oameni fara barca???nuuuuu!!!distribuim mai multe numere data viitoare.oricum primul numar s-a distribuit intr-o anumite cantitate si al doilea cu inca 30% mai mult asa ca stiu despre ce vorbesc. si nu va faceti griji ca nu ne-am gandit la chestia asta....tocmai asta era si ideea cu testul asta...greu se mai face o campanie de genul asta baieti
:bang: :-D :-) :-D :bang: :bang: :bang: :bang:

oricum toata stima pentru voi si pentru eforturile voastre!
crios astept un telefon de la tine sau scrie-mi un e-mail in legatura cu numarul unu ca nu am inteles prea bine ce se intampla....

edy

#92 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 11 October 2005 - 05:22 PM

EDY, la Oct 11 2005, 05:31 PM, a spus:

crios astept un telefon de la tine sau scrie-mi un e-mail in legatura cu numarul unu ca nu am inteles prea bine ce se intampla....

OK!
Bafta!

#93 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 11 October 2005 - 06:36 PM

Intrebari pt. EDY:

1.) ce se intampla cu nr. de revista nevandute in cele 4 orase ?
2.) pot fi ele cumparate ulterior de locuitori din alte orase ?
3.) daca da, cum ?
4.) daca NU, de ce ?? :bang:

#94 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 11 October 2005 - 08:44 PM

Citeaza

S-a raspuns deja la intrebarea ta.
Mai citeste o data.
Bafta!

stiu ca s-a raspuns o data dar pentru fiecare pasionat care suna la numarul de tel. se da alt raspuns. si de lamurit tot nu m-am lamurit cate numere. 25? 100? 80?

am eu primele 2 numere in plus. le aduc cu mine in bucuresti cand vin la Expomil . cine le vrea sa ma anunte!

#95 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 12 October 2005 - 06:38 AM

Dupa atitea intrebari si lucruri neclare, eu, personal, mi-am pierdut interesul pentru aceasta revista. :-D

Cit timp nu pot avea o garantie ca pot aduna un kit cap-coada, iar "algoritmul" de distributie si de completare a colectiei este ciudat si de neinteles, facut in mod economic... eu zic pas. :bang:

Nu imi plac prea mult improvizatiile si lucrurile facute "pe genunchi". Si aceasta revista imi face tot mai mult impresia ca se incadreaza la aceasta categorie.

#96 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879

Postat 12 October 2005 - 07:13 AM

Salut,
Am acelasi sentiment ca si Tazz. Si voi avea aceeasi atitudine.
Spor,
Bill :bang:

#97 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 12 October 2005 - 07:59 AM

horia, la Oct 11 2005, 09:44 PM, a spus:

stiu ca s-a raspuns o data dar pentru fiecare pasionat care suna la numarul de tel. se da alt raspuns. si de lamurit tot nu m-am lamurit cate numere. 25? 100? 80?

Sincer ma indoiesc de afirmatia ta.
Dintre cei care chiar au sunat nu stiu pe nimeni sa i se fi dat un raspuns atat de evaziv.
Ca unul care a vorbit de prima data cu Edy (din acest forum) pot spune ca fara sa ma cunoasca, fara sa stie cine sunt si de unde sunt mi-a spus ca acea corabie va fi gata la final. Adica atunci cand vei avea toate numerele lucru pe care l-am si scris. Poate cand am spus ca la final, pe langa istorie si ceva scule, ne vom alege si cu frumoasa corabie, n-am fost suficient de explicit.
Pacat ca n-ati sunat voi sa vorbiti cu ea. Este deosebit de amabila spre deosebire de multi dintre cei care au sunat-o (pe unii ii stiu :bang: )
De restul ..... probabil ca voi veni la intalnire.
Bafta!

#98 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 12 October 2005 - 09:09 AM

TaZzz are mare dreptate cand vorbeste de o (minima) garantie! Iar la intrebarile lui Max mai adaug cateva carcoteli:

Nu s-a ajuns decat la nr.3 si deja nr.1 s-a epuizat, sau se gaseste greu. Teoretic (acolo unde s-a inceput distributia) ar trebui sa fie disponibila si usor de gasit, tot timpul, o cantitate suficienta din toate numerele anterioare, sau cel putin din ultimele 5-10 anterioare ultimului aparut. Fara conditionare de rezultatele studiului de piata.
Asta pentru ca cei care descopera la nr.X ca jucaria merita sa aiba de unde procura si restul. Sau daca puştiul (sau eu :bang: ) strica/pierde unul sau mai multe repere dintr-un numar anterior sa poata fi inlocuite. Sau daca la nr.X ma trezesc ca mai vreau un kit sa am de unde sa-l cumpar.
Mi se pare evident ca, cel putin o data la 3-4 ani, seria trebuie reluata.

Nu m-am lamurit daca un kit va fi livrat de la nr.X pana la nr.X+Y, sau va fi ceva aleator care se va termina la nr.FINAL? Asta daca nu gresesc cand afirm ca sunt 4 kituri. Eu cel putin asa am inteles.

Sunt ferm convins toti difuzorii de presa judeca cam asa: "daca apare saptamanal, asta-i o revista. Ce nu s-a vandut se returneaza saptamana urmatoare." Ceea ce e total gresit. Indicat ar sa se difuzeze mai mult prin librarii, acolo marfa sta mai mult timp in raft.

#99 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 12 October 2005 - 09:27 AM

Eugen, sincer sa fiu, daca nu cititi ce scriu deja incep sa inteleg ca nu are rost sa mai scriu.
Deja devine pierdere de timp din partea mea si mai ocup si spatiul pe server fara rost.
Bafta!

#100 Useril este offline   EDY 

• Membru deplin

Postat 12 October 2005 - 09:36 AM

MARI CORABII:
O colectie de 100 de fascicole impreuna cu toate piesele necesare pentru a construi un model al unui galion din secolul al XVII-lea. Toate fascicolele vor include de asemenea cartonase cu instructiuni de asamblare, descriind fiecare etapa in parte. Al doilea numar contine si un VCD educativ ca sprijin suplimentar privind constructia galionului. Sunt 4 volume: 1) de la inceputuri pana in secal XVII-lea; 2) intre secolele al XVII-lea si al XVIII-lea; 3) secolul al XIX-lea; 4) veliere contemporane. index si glosar.
Velierul arelungimea de 78 cm si inaltimea de 66 cm.
Toate instrumentele de construire al acestiu velier se pun in vanzare pe parcursul numerelor vandute: vopsele acrilice, lipici cu priza rapida, un ciocanel, un cuter, fierastrau mic etc. Velierul este complet din lemn si metal.
Kitul il veti realiza dupa ce veti cumpara fiecare revista. In fiecare numar exista o revista cu istoria velierelor, cartonase cu instructiuni in montarea pieselor din numarul respectiv, un supliment despre galionul Sf Ioan Botezatorul, plus materiale care ajuta la construirea navei. DECI KITUL ESTE FORMAT DIN ACELE INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE SI SE FACE DUPA CE SE CUMPARA TOATE NUMERELE. LA FEL CA SI VELIERUL RESPECTIV. SI REVISTELE SE RETURNEAZA DUPA 2-3 SAPTAMANI IN CAZ CA ASTA ESTE PROBLEMA. AVETI TIMP SA O GASITI! Acestea fiind spuse astept in continuare telefoane cu injuraturi de la voi si neintelegeri! :bang: :-D :-)

Respect!
Edy

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou