Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#421 Useril este offline   Angelyc 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 10 February 2011 - 03:25 PM

catalinos nu e chiar asa cum zici ... uitate pe net si vezi cat costa kiturile similare .... e vorba de scara de complexitate ... sunt peste 1.000 ron cel mai simplu sa zic asa ... pe langa asta kiturile nu o sa iti dea atatea detalii despre constructie ca in aceste reviste , piesele la deagostini sint taiate cu laser iar in kit risti ca piesele sa fie pe placa si sa trebuiasca sa le tai tu ... panzele deagostini zice ca vor veni cusute .... sti cat timp ia sa cosi 5-6 panze .... sa nu mai zic de documentatia care vine pe langa piese ... istoria navala .. ai ajutor telefonic de care te poti folosi .... prin reviste astia de la deagostini mai scapa si unelte ... o pila ..o pensula .... si cine stie ce altceva (nu sunt uneltele foarte scumpe dar ajuta ). Pe langa asta ca sa faci o lucrare (corabie) ca asta iti ia ceva timp din cate am inteles cel putin 1 an ... deci eu ca incepator ar trebui intai sa fac 2-3 corabii usoare .... dupa aceea sa ma apuc de o caorabie pt avansati si dupa ce am terminat-o si pe aia sa ma apuc de una pe experti ca asta din revista... ia fa acuma calculul cat te costa sa ajungi la nivelul asta fara a cumpara 100 de numere la 15 Ron buc.

PS. daca am ofensat pe cineva prin exprimare imi cer scuze :(

#422 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 10 February 2011 - 07:07 PM

Pe mine ma amuza la culme ca in procent de 80% injuram aparitia dar cand apare un numar nou fugim cu spaga in dinti la primul chiosc.

Sa ne vedem la nr 100!
Razvan

#423 Useril este offline   shomoiogu 

• Membru deplin
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 03-March 09

Postat 10 February 2011 - 07:48 PM

Da si io am dat o cafea, toate merg pe sub mana, nustiu e treaba de stil...
nu vreau sa generalizez.

M-am apucat de cele doua ancore, le-am pilit de le-a luat naiba, nu mai pun poze sa nu va speriati
nustiu cum sa bricolez partea din lemn... (traversa)

Aceasta postare a fost editata de shomoiogu: 10 February 2011 - 08:26 PM

#424 Useril este offline   catalinos 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 10 February 2011 - 09:03 PM

Mai Angelyc, nu m-am suparat deloc, critica este constructiva si ceva bun v-a iesi sigur dupa acest dialog.Acum depinde fiecare ce intelege prin ''bun'' ,in cazul de fata existand 2 variante, fie renunti (vorbesc la general) ori dai inainte si astepti 2 ani sa contruiesti o macheta de parca ai faceo la santierul naval de la Galati.
Puteau sa renunte la atata maculatura si sa puna mai multe piese in mai putine editii, astfel terminam balciul in 6 luni de exemplu fiind mult mai bine pentru editura si pentru noi (parere personala) ca ieseam mai ieftin, iar apoi sa introduca alta macheta daca ii tin ''balamalele''.....colectia de reviste se putea comercializa separat ''Lumea Navigatiei'' pentru doritori, asemanator cu colectia Lumea Aviatiei.
Eventual in ultimul numar se putea introduce dvd-ul cu instructiuni de asamblare, ca o chestie de rabdare si suspans dar cel putin asteptam 6 luni nu 2 ani.
Si acum bomba bombelor......pe pagina 2 a primei editii undeva in dreapta jos deasupra numarului de contact , informatii si comenzi scrie asa, si citez:''Editorul isi rezerva dreptul de a intrerupe sau prelungi publicarea colectiei, daca este necesar".
Parerea mea este ca revista nu merita osteneala iar ce-i de-au editat-o sunt pusi pe jecmaneala.In stilul lor caracteristic, ca in 2005 vor scoate cateva numere si pe urma se vor opri. Vei ramane cu cateva surcele numai bune de aprins focul.Prefer mai bine sa cumpar un plan si sa tai la traforaj.
Din punct de vedere legal editura este acoperita , iar clientii vor ramane cu banii aruncati pe fereastra....poti sa reclami pana la Dumnezeu.
Am cumparat si eu primele 2 numere dar oricat de pasionat as fi cred ca ma opresc aici , ma limitez la ceva mai ieftin.Nu sunt nici fumator ca altfel ma lasam naiba de fumat si asa ar fi meritat asteptarea si costurile....banii de pe tigari ii dadeam pe corabie.
Ia fa tu calculul acum si vezi mai merita.....poate sunt eu pesimist incurabil......poate!?!

#425 Useril este offline   MalasorteChris 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 15-January 10

Postat 10 February 2011 - 10:07 PM

@Catalinos...... Nu vreau sa par lipsit de respect sau altceva, dar dupa cum vad eu problema (o problema care de fapt nu exista), fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu banii lui. Multi, putini, fiecare ii dramuie cum crede de cuviinta. Faptul ca DeAgostini a dat tepe si in trecut, si ca probabil o va da si in viitor, este un lucru pe care toti cei care citesc sau urmaresc topicurile din acest subforum il stiu. Acum nu vad rostul acestor postari de genul "Nu merita cumparata", "mai ganditi-va" etc.

Ai mentionat ca ai cumparat 2 numere si vei renunta. Aceasta este decizia ta, si "ne" (cred ca vorbesc in numele tuturor de aici) pare rau ca pierdem un coleg de suferinta. Asta este. Noi restul, decidem singuri si nu mai este nevoie sa ni se aminteasca la ce ne inhamam.

Sper ca nu te-am jignit. Imi spun si eu parerea la fel cum o faci si tu. O seara buna.

#426 Useril este offline   Mioriticul 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 10 February 2011 - 10:34 PM

Subscriu la ce a spus Malasorte. Postul este facut pentru a afla trucuri de modelism legate de aceasta corabie, nu divagatii economice. Eu sunt fraier si vreau s-o cumpar. Daca si numai daca aceasta revista nu va merge mai departe, voi cumpara oricum un kit, iar ulterior sper sa pot face chiar un model de la zero. Deocamdata imi fac mana, ma antrenez. Si o fac pe riscul meu.

Rog respectuos sa nu se mai discute de alegerea buna sau proasta. Chiar si un kit de-a gata nu poate fi realizat in 2 saptamani. Oricum iti ia cel putin un an jumate. Asta daca ai pasiune.

#427 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 11 February 2011 - 12:35 AM

vinde cineva primele 2 numere?

#428 Useril este offline   MariusA 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 07-February 11

Postat 12 February 2011 - 05:04 PM

Stimati colegi/colege de suferinta,

Am si eu o intrebare. Care ar trebui sa fie minimul de unelte pentru realizarea acestui kit.
Astazi am vizitat Bricostore-ul si am achizitionat urmatoarele: pensete, miniclesti, cuttere, pile, cleme de diverse marimi, pensule.
Lacul, aracetul si baitul il voi lua abia dupa aparitia nr. 10, pentru ca am inteles din topic ca Deagostini are prostul obicei sa se impotmoleasca la nr. 4. Desi ma mananca tare de tot palma o sa astept aparitia numerelor urmatoare si abia cand voi avea o baza suficienta si mai ales dupa ce voi urmari evolutia celorlalti voi incepe si eu lucrul.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: poza.jpeg.JPG

#429 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 12 February 2011 - 05:21 PM

Vezi postareaMariusA, la 12 Feb 2011, 17:04, a spus:

Stimati colegi/colege de suferinta,

Am si eu o intrebare. Care ar trebui sa fie minimul de unelte pentru realizarea acestui kit.
Astazi am vizitat Bricostore-ul si am achizitionat urmatoarele: pensete, miniclesti, cuttere, pile, cleme de diverse marimi, pensule.
Lacul, aracetul si baitul il voi lua abia dupa aparitia nr. 10, pentru ca am inteles din topic ca Deagostini are prostul obicei sa se impotmoleasca la nr. 4. Desi ma mananca tare de tot palma o sa astept aparitia numerelor urmatoare si abia cand voi avea o baza suficienta si mai ales dupa ce voi urmari evolutia celorlalti voi incepe si eu lucrul.

iti mai trebuie un CNC si joci la profesionisti... :lol:

#430 Useril este offline   Mioriticul 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 12 February 2011 - 06:58 PM

Uite aici cateva liste de scule, de la basic la advanced. Cele de baza sunt suficiente la momentul asta. Dupa ce vei incepe modelul vei constata daca ai chemare sau nu. Daca raspunsul este afirmativ, poti investi in scule cu pretentii

http://www.modelship...m/Page/02mt.htm

#431 Useril este offline   shomoiogu 

• Membru deplin

Postat 13 February 2011 - 11:27 AM

scuze daca deranjez pe cineva, un pic de offtopic

Dar am gasit pe sitele okazii.ro
o mini trusa pentru incepatori la pretul de 30RON
eu consider un pret bun
aici http://www.okazii.ro/catalog/52470682/kit-...ort-italia.html
am si e-mail vanzatorului daca va intereseaza
scuze incaodata si spor...

Aceasta postare a fost editata de shomoiogu: 13 February 2011 - 11:31 AM

#432 Useril este offline   Angelyc 

• Nou venit
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 13 February 2011 - 07:05 PM

Si eu am vazut ieri pe ocazi aceasta trusa si dupa cateva calcule am decis sa o achizitionez ... pt un incepator ca mine nu pare o investitie asa de mare ... e super trusa ... am mai gasit tot acolo multe alte scule pe care le poti folosi cu mare succes
bafta tuturor

#433 Useril este offline   ButonEL 

• Membru senior
  • Postari: 110
  • Inregistrat: 30-December 07

Postat 14 February 2011 - 01:23 PM

Pentru cei care au nevoie de un set hobby tools am gasit aseara la Obi (Berceni) un set de cutite cu lame. Pretul este de 22,00 lei dar din pacate nu am gasit la raft decat un singur set pe care l-am si cumparat (sunt sanse sa se mai gaseasca si in celelalte magazine ale lor). Ce imi place este sistemul de prindere din aluminiu deoare cutitele sunt mai rezistente fata ce cele cu sistem din plastic. Evitati pe cat posibil sistemul de prindere din plastic, se vede in fotografie de ce.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0139.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0138.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0134.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0132.JPG

Aceasta postare a fost editata de ButonEL: 14 February 2011 - 01:26 PM

#434 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 16 February 2011 - 08:51 AM

Si iata ca ne vedem si la numarul 3. :lol:

Imagine atasata: nr_3.jpg

Bafta!

#435 Useril este offline   MalasorteChris 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 15-January 10

Postat 16 February 2011 - 10:17 AM

Da. Tocmai am ajuns acasa si am avut si eu norocul sa mai prind un exemplar. L-am intrebat pe vanzatorul de la care l-am luat si mi-a spus ca este penultimul din 15 exemplare cate a avut. Cred ca in curand ar trebui sa incep si eu cu achizitionatul "pe sub mana"...:))

#436 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 16 February 2011 - 11:02 AM

aceeasi "problema" si aici , ultimul exemplar cumparat la 8:15. Zicea doamna ca nu primesc cate comanda, ci in functie de bugetul alocat , de partonul firmei de ziare. urat din partea lui :D

#437 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55

Postat 16 February 2011 - 05:14 PM

Nu cred ca e vorba de patron. Mi-am dat seama ca e un fel de abonament la vanzatorul de la chiosc. Daca stie ca iei mereu de la el, i-ti retine un exemplar. daca nu te cunoaste "n-are".

#438 Useril este offline   shomoiogu 

• Membru deplin

Postat 16 February 2011 - 06:15 PM

Sunt cu totul deacord cu D-nul repede
nu mai poti gasi revista decat pe sub mana,
cred ca tre sa-mi cumpar un traforaj nou, in cazul in care scap vre-un numar...

Aceasta postare a fost editata de shomoiogu: 16 February 2011 - 06:17 PM

#439 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 16 February 2011 - 06:25 PM

asa mi s-a intamplat si mie repede. dar inclin sa cred ca si vanzatorii fac putine figuri doar, doar le vei mai scapa si lor acolo cate ceva ca sa-ti tina urmatorul numar.

#440 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55

Postat 16 February 2011 - 07:18 PM

Pe cuvant ca nu am dat nici o firfirica in plus. Doar faptul ca vanzatoarea ma cunostea, si stia ca o sa cumpar mereu de la ea. Cand am cerut si Animalele Planetei ( revista care o cumpara de obicei nevasta-mea pt copii), mi-a zis: Da de ce nu mi-ati spus sa va retin si aia. Acum nu mai am>

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul