Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#401 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 04 February 2011 - 08:38 PM

Vezi postareaMioriticul, la 4 Feb 2011, 20:00, a spus:

mai exista cercuri de modelism, in special navomodelism, unde se poate observa cum lucreaza cei cu experienta, unde se poate fura din secretele acestui hobby (in Bucuresti)?

Sportul Studentesc inca mai are sectie de navo dar nu se mai ocupa nimeni de invatat pe alti. Forumurile si intalnirile dintre membrii au ramas cam singurele optiuni.

Bafta!

#402 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 04 February 2011 - 09:10 PM

@Mioriticul mai era in fel de cerc de modelism la Palatul copiilor dar in doi ani l-am cautat pe nenea profesorul de vreo 10 ori si nu a fost de gasit.Eu miercuri o sa am treaba acolo asa ca nu o sa-mi fie greu sa aflu ceva.

Aceasta postare a fost editata de Razvan: 04 February 2011 - 09:12 PM

#403 Useril este offline   Mioriticul 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 04 February 2011 - 11:00 PM

Multumesc pentru raspunsuri... din pacate ma asteptam la asa ceva.

In fine, atunci ma multumesc cu trucurile descoperite pe aici. In plus, am mai descoperit un forum in engleza, foarte interesant, pe aceeasi tematica, cu o groaza de sfaturi aranjate pe categorii de operatii, si multe posturi de prezentare a stadiilor de realizare ale unor corabii (mi-e greu sa cred ca nu stiti de el - modelshipworld)

#404 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 05 February 2011 - 12:32 AM

sunt o multime de forumuri interesante pe aceasta tema. dar pe cel mentionat de tine, il gasesc si eu printre favoritele mele alaturi de cartula, care desi mai lancezeste cateodata, iti va oferi posibilitatea sa gasesti pe cineva care sa-ti dea ajutorul intr-o problema careia nu-i gasesti rezolvare.

#405 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 13-September 08

Postat 05 February 2011 - 07:31 PM

stie cineva daca pretul ramane constant 14,99 ron? Daca ne trezim ca la nr 60 il fac 20 ron si la 80 25 nu-i a' buna

#406 Useril este offline   Mioriticul 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 05 February 2011 - 10:35 PM

Este un risc pe care ti-l asumi si cand iei in leasing o masina. Daca dobanda creste?

In cazul in care riscul nu poate fi suportat, iti cumperi masina cu banul jos.

Intre timp, daca tot am aflat ca nu mai sunt mentori prin cercuri de modelism, am inceput sa caut si prin youtube. Poate unii le stiti deja, dar pentru cei care vor sa mai invete ceva trucuri nu strica http://www.youtube.com/watch?v=piVGscJ6grk...25BC3F01FAFA000

#407 Useril este offline   shomoiogu 

• Membru deplin
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 03-March 09

Postat 09 February 2011 - 04:54 PM

A aparut si nr.2, vanzatoarea de la chiosc mi-a spus ca dacaca din nr. 1 primise 40 buc nr.2 a primit doar 20buc.
si mi-a mai spus ca nici nu le scoate pe taraba, ca pana la ora 10 le da pe toate. Se testeaza piata... hm....

#408 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 09 February 2011 - 05:48 PM

http://www.cartula.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=48849

#409 Useril este offline   sx4alex 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 09 February 2011 - 07:44 PM

Vezi postareashomoiogu, la 9 Feb 2011, 16:54, a spus:

A aparut si nr.2, vanzatoarea de la chiosc mi-a spus ca dacaca din nr. 1 primise 40 buc nr.2 a primit doar 20buc.
si mi-a mai spus ca nici nu le scoate pe taraba, ca pana la ora 10 le da pe toate. Se testeaza piata... hm....

E o chestie logica ca primul numar sa fie in numar mai mare decat celel ce vor urma. Nu multa lume ce si-a luat primul numar a stiut ca vasul va fi definitivat cu numarul 100 al revistei, deci se lasa pagubasi, mai ales ca urmatoarele numere sunt mai scumpe.

#410 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 09 February 2011 - 08:06 PM

Numarul doi a aparut in suficiente cantitati incat sa nu-mi fac probleme in a-l achizitiona.
Imagine atasata: nr_2.jpg

Pe scurt cateva deosebiri fata de cel de acum 5 ani
1- filmul de pe cd este acum in format DVD fata de VCD cum era acum 5 ani
2- traducerea este mai buna si vocea este de data asta a unui roman
3- la punctul asta nu-i nici o deosebire, filmarile sunt identic aceleasi

Imagine atasata: vcd_dvd.jpgImagine atasata: cd_uri.jpg

revenind la punctul 2, nu-i tocmai un lucru bun. A fost mult mai amuzant sa urmaresc filmul de acum 5 ani.

Si la piese sunt cateva mici diferente costructive fata de prima aparitie.
Partea scris pare aproape identica cu exceptia fonturilor.
Ca si in primul numar editura ne anunta ca isi rezerva dreptul de a intrerupe publicarea inainte de cele 100 de numere cat si continuarea dupa aceste 100 de numere daca acest lucru este necesar.

Bafta!

#411 Useril este offline   ionutfifa 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 02-February 11

Postat 09 February 2011 - 09:44 PM

Vezi postareacrios, la 9 Feb 2011, 20:06, a spus:

Ca si in primul numar editura ne anunta ca isi rezerva dreptul de a intrerupe publicarea inainte de cele 100 de numere"

Asta nu suna prea bine. Inseamna ca "de data asta au zis ca nu vor intrerupe revista" era doar o minciuna.

#412 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 09 February 2011 - 10:06 PM

Vezi postareaionutfifa, la 9 Feb 2011, 21:44, a spus:

Asta nu suna prea bine. Inseamna ca "de data asta au zis ca nu vor intrerupe revista" era doar o minciuna.

Nu! Au scris ca o intrerup sau o lungesc daca este necesar.
Avand in vedere ca pana una alta se gaseste aproape pe toate drumurile, cred ca este OK!

Bafta!

#413 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 09 February 2011 - 10:31 PM

Vezi postareacrios, la 9 Feb 2011, 22:06, a spus:

Nu! Au scris ca o intrerup sau o lungesc daca este necesar.
Avand in vedere ca pana una alta se gaseste aproape pe toate drumurile, cred ca este OK!

Bafta!

Nu este OK pentru ca deja in zona mea au aparut deficiente. Desi dupa impactul primului numar necesarul de piata ar fi trebuit sa fie macar dublu, azi a fost disponibil aproape de jumatate din solicitarile inscrise la prima aparitie. As vrea sa consider a fi un accident dar in cazul in care situatia se repeta si la urmatorul numar ma vad nevoit ca in implicarea pe care o am in domeniu in zona, sa apelez/informez media internationala de profil despre situatie.
Toate bune.

#414 Useril este offline   ionutfifa 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 02-February 11

Postat 09 February 2011 - 10:44 PM

sunt curios daca maine dimineata il mai gasesc cand ies de la lucru. n-am vorbit cu niciun vanzator deoarece primul numar o rezistat cateva zile bune prin tarabele de ziare si am zis ca nu e necesar.

#415 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 10 February 2011 - 12:18 AM

eu cand am ajuns azi la chiosc la 07.40 si am intrebat-o pe vanzatoare, mai avea doar un numar din 15. si ala era pastrat pt mine ca vorbisem cu ea de saptamana trecuta.

#416 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 February 2011 - 10:26 AM

Vezi postareatraian, la 9 Feb 2011, 22:31, a spus:

Nu este OK pentru ca deja in zona mea au aparut deficiente. Desi dupa impactul primului numar necesarul de piata ar fi trebuit sa fie macar dublu, azi a fost disponibil aproape de jumatate din solicitarile inscrise la prima aparitie. As vrea sa consider a fi un accident dar in cazul in care situatia se repeta si la urmatorul numar ma vad nevoit ca in implicarea pe care o am in domeniu in zona, sa apelez/informez media internationala de profil despre situatie.

Nu stiu care a fost impactul primului numar, dar ar fi trebuit ca tirajul numarului doi sa fie macar egal cu primul numar. Desi n-am avut probleme in achizitionarea numarului 2, el aflandu-se in numar relativ suficient la chioscul de unde l-am cumparat (altul decat cel de unde am luat numarul 1), am inteles ca aproape peste tot distributia a fost cam la jumate ceea ce, asa cum bine ai subliniat, nu mai este OK deloc.

Bafta!

#417 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 10 February 2011 - 11:17 AM

Din primul numar au distribuit un numar mare de reviste deoarece sau asteptat la multi cumparatori, din acel numar de reviste sau vandut o parte. La al doilea numar probabil au oferit un numar de reviste cat sa acopere numarul de reviste cumparate din primul numar la care au adaugat cateva in caz ca se mai trezeste un intarziat si vrea revista. Daca din primul numar nu sau vandut toate e normal ca la al doilea sa fie oferta mai mica, pana se stabilizeaza piata, si dupa ce se stabilizeaza daca vor avea profit revista va fi la vanzare.

Si nu uitati ca mai sunt care au deja primele 4 numere si daca se ajunge la numarul 5 si continua aparitia ii castiga probabil si pe acei cumparatori, deci mai creste tirajul.

#418 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 10 February 2011 - 11:18 AM

Sunt si eu incepator in ale corabiilor. Am facut pana acum doar macete de plastic, inclusiv o corabie (dar plastic). Asta ( cum a postat cineva pe forum) este chiar lucrare de diploma. Ma intreb daca, pentru incepatori, nu ar fii indicat achizitionarea si finalizarea unei corabii mai simple ( Nina, Pinta sau alte sugestii?) cu o singura punte si 1-2 catarge, vele mai putine, etc. In alta ordine de idei si eu am cumparat nr. 2 pe sub tejghea. Vanzatoarea a comandat 30 bucati si a primit 5. Oare de ce?

#419 Useril este offline   catalinos 

• Nou venit
  • Postari: 2

Postat 10 February 2011 - 02:09 PM

Salutare.Mai fratilor, mai baieti, chestia asta cu Mari Corabii este o MARE HOTIE.Pai ia ganditiva putin, faceti un simplu calcul, daca o revista costa 15 lei si sunt 100 de editii dea lungul a 100 de saptamani o sa terminati corabia peste 2 ani si la final daca faceti totalul o sa va coste 1500 de lei sau 15 milioane lei vechi.Pai cu 15 milioane imi iau barca adevarata si ma duc cu ea pe Olt si dau la peste.Sper ca v-ati lamurit.Pasiunea cere sacrificii dar nici chiar asa....dao-ncolo de treaba!

L.E.--Si inca o chestie am sunat la editura si mi-au zis ca nu se pot comanda toate editiile deci o sa imbatraniti pana o terminati.Dar daca editura da faliment pe la numarul 56 de exemplu? Ei zic ca nu sunt sanse de faliment dar nu se stie niciodata.
Cel mai bine cautati pe net sunt site-uri specializate in comercializarea acestor machete, au preturi accesibile si primiti toate componentele, doar sa le asamblati.Ciao.

Aceasta postare a fost editata de catalinos: 10 February 2011 - 02:17 PM

#420 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55

Postat 10 February 2011 - 02:27 PM

Catalinos are dreptate. Eu o sa cumpar revista, Just for fun, dar cred ca o sa incep cu ceva mai simplu ( si mai ieftin),

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul