Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#381 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Grup: Members
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 30 January 2011 - 02:15 PM

N U !
Si oricum,ce sa faci tu cu ele ?
Ai o revista frumoasa si draguta care-ti mai vara cate o bucata dintr-o corabie,asa pret de vreo 2 ani,la ce sa-ti bati capul cu planuri?

Aceasta postare a fost editata de axor: 30 January 2011 - 02:19 PM

#382 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 30 January 2011 - 04:57 PM

Vezi postareasosorin, la 30 Jan 2011, 13:32, a spus:

daca aveti vreun plan de ceva simplu(cum ar fi santa maria..)as fii foarte ancantat :bang:

Vezi aici:
Planuri Santa Maria

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 30 January 2011 - 04:58 PM

#383 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 30 January 2011 - 08:25 PM

in rusia revista se afla la nr 53, iar cu ajutorul cuiva de pe alt forum va impartasesc forumul rusesc unde se construieste nu se trancaneste http://modeli3d.ru/forum/40-122-300

#384 Useril este offline   LuCaS 

• Nou venit
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 31 January 2011 - 12:08 AM

rusii sunt mai avansati in toate ca noi

#385 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 31 January 2011 - 02:40 AM

Salut,

Abia am mai gasit primul numar (de fapt mi l-a cumparat maica-mea, care surda fiind, nu a inteles ca NU vreau sa cumpar barca din revista, plus ca ea imi spusese ca e nu stiu ce barcuta vikinga) :) Stiam de istoria de acum cativa ani a revistei, asa ca eram reticent, dar vazand publicitatea TV agresiva, am zis sa incerc. Ideea mi se pare super, iar termenul de 2 ani (desi probabil pt structura e suficient 1 an) nu ma deranjeaza, avand in vedere ca am 2 kituri pline de praf, inclusiv USS Constitution 1:96, de 6 ani pe raft...

Dar citind in revista, vad ca e impartita in 4 sectiuni, a cate 25 de numere fiecare, legate de 4 perioade diferite, avand undeva pe coperta 4 nave diferite... Inclin insa sa cred ca in 100 de numere e vorba de o singura nava de construit.. da? Numarul de piese per aparitie e prea mic pt a o putea construi doar din 25 de numere. Corect?

#386 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 31 January 2011 - 07:55 AM

Vezi postareamoflea, la 31 Jan 2011, 02:40, a spus:

Salut,

Dar citind in revista, vad ca e impartita in 4 sectiuni, a cate 25 de numere fiecare, legate de 4 perioade diferite, avand undeva pe coperta 4 nave diferite... Inclin insa sa cred ca in 100 de numere e vorba de o singura nava de construit.. da? Numarul de piese per aparitie e prea mic pt a o putea construi doar din 25 de numere. Corect?

:bang: :bang: :nea: :whistle: :pardon: :-o 8) :bang:

#387 Useril este offline   moflea 

• Membru senior
  • Postari: 235

Postat 31 January 2011 - 08:19 AM

Am inteles :)

Usurel, ca faci cucui ;)

Aceasta postare a fost editata de moflea: 31 January 2011 - 08:19 AM

#388 Useril este offline   mardale 

• Membru deplin
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 31 January 2011 - 11:31 AM

Dupa ultima logare prin septembrie 2009, si dupa achizitionarea primului numar din revista, am zis sa mai dau si eu o tura pe cartula, sa vedem ce mai zice lumea.
Astfel, aflu (cu oarecare surprindere) ca userul meu a votat deja in Poll-ul de la inceputul topicului. Posibil sa fi avut un termen limita, sper doar ca votul meu sa se fi dus la prima optiune, pentru ca am de gand sa cumpar tot tirajul.
Din pacate kitul am observat ca nu mai e disponibil pe piata (exceptie un magazin de prin Australia), si nici nu se vinde in avans (deh, incercarea moarte n-are). Sa speram doar ca nu vor fi piese lipsa, sau ca Artesania Latina va mai scoate un lot pe piata pe parcursul acestor doi ani.

Mult succes tuturor celor 71 ce si-au propus urmarirea acestui foileton (si celorlalti, de ce nu).

#389 Useril este offline   sebi32 

• Nou venit
  • Postari: 7

Postat 31 January 2011 - 08:10 PM

a-m o nelamuririe va rog un raspuns din cate imi dau seama o jumate din cala e deschisa adica din sectiune cea ce e inestetic dupa parerea mea si pare neterminat , asi dori s-a stiu daca se poate modifica intr-un fel kitul existen adica in perioda cand apare imbracamintea pentru coste din partea acoperita se poate lua revista de doua ori cu scopul de a avea materiale pentru a astupa si acea sectuine ne estetica dupa umila mea parere rog a ma ajuta cu un sfat si asi dori sa stiu daca ar functiona acesta ideie de mai sus si sa reusesc astfel la sfarsit sa am o corabie intreaga si nu una in sectiune merci mult pentru sfaturi si raspunsuri

#390 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 31 January 2011 - 08:35 PM

Vezi postareasebi32, la 31 Jan 2011, 20:10, a spus:

a-m o nelamuririe va rog un raspuns din cate imi dau seama o jumate din cala e deschisa adica din sectiune cea ce e inestetic dupa parerea mea si pare neterminat , asi dori s-a stiu daca se poate modifica intr-un fel kitul existen adica in perioda cand apare imbracamintea pentru coste din partea acoperita se poate lua revista de doua ori cu scopul de a avea materiale pentru a astupa si acea sectuine ne estetica dupa umila mea parere rog a ma ajuta cu un sfat si asi dori sa stiu daca ar functiona acesta ideie de mai sus si sa reusesc astfel la sfarsit sa am o corabie intreaga si nu una in sectiune merci mult pentru sfaturi si raspunsuri

Ce-mi place ca toti incepatorii se arunca, sper sa nu te plictisesti :bang: prea curand ca de abia nr. 28 trebuie cumparat de 2 ori, nr. 32 si 42 ar trebui vreo 3 bucati asta daca nu ai ceva furnir de mahon. Si inca odata cititi cele 2 topicuri pe acesta tema ca undeva sigur altii au mai intrebat de vreo 3-4 ori ce vreti sa intrebati.

#391 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 01 February 2011 - 01:42 PM

Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta careva.
(planul e sa cumpar fiecare numar al revistei, iar intrebarea este) , pentru cei care au luat nr 1, de unde as putea face rost de ceva material ca cel primit pentru "scandurile" de pe punte? Placile acelea subtiri de lemn.
Mai am o corabie in constructie , si mi-ar fi foarte util ceva material. :bang:

Mersi ,
zanu

#392 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 01 February 2011 - 01:52 PM

Vezi postareazanuGreuu, la 1 Feb 2011, 13:42, a spus:

Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta careva.
(planul e sa cumpar fiecare numar al revistei, iar intrebarea este) , pentru cei care au luat nr 1, de unde as putea face rost de ceva material ca cel primit pentru "scandurile" de pe punte? Placile acelea subtiri de lemn.
Mai am o corabie in constructie , si mi-ar fi foarte util ceva material. :bang:

Mersi ,
zanu

Se numeste furnir si se mai gaseste pe la fabricile de mobilier, dar e de indicat sa fie o nuanta un pic mai inchisa la culoare, asta-i prea alb, daca nu cumperi mai multe numere ale revistei, nr.1 era mai indicat fiind mai ieftin.

#393 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 01 February 2011 - 01:59 PM

Vezi postareaDGDaniel, la 1 Feb 2011, 13:52, a spus:

Se numeste furnir si se mai gaseste pe la fabricile de mobilier, dar e de indicat sa fie o nuanta un pic mai inchisa la culoare, asta-i prea alb, daca nu cumperi mai multe numere ale revistei, nr.1 era mai indicat fiind mai ieftin.

Ai dreptate era indicat sa iau mai multe numere. o sa mai comand unul, doar pentru ancore si furnir , mersi de raspuns.

#394 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 01 February 2011 - 04:30 PM

Tot de pe un forum rusesc, aici gasiti ce piese se gasesc in primele 53 de numere. Dupa parerea mea, trebuie asteptat pina la numarul 20, si abia dupa aceea de inceput constructia.

http://www.ship.deagostini.ru/forum/viewto...p?f=7&t=300

#395 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 01 February 2011 - 04:48 PM

http://sailmodel.alf...ips/nailing.htm

La link-ul de mai sus, gasiti un dispozitiv folosit pentru fixarea rapida a baghetelor sau placajului in navomodelism. Foarte inteligent...

#396 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 01 February 2011 - 06:28 PM

Vezi postareaAlexPl, la 1 Feb 2011, 16:48, a spus:

http://sailmodel.alf...ips/nailing.htm

La link-ul de mai sus, gasiti un dispozitiv folosit pentru fixarea rapida a baghetelor sau placajului in navomodelism. Foarte inteligent...

Scuze... La link-ul de mai sus se vede un divais (gadget?) care ajuta masiv la plantarea cuielor false in puntea(bordajul) unei nave.Filele sunt deja fixate.

#397 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 01 February 2011 - 07:55 PM

Vezi postareagobi71, la 1 Feb 2011, 18:28, a spus:

Scuze... La link-ul de mai sus se vede un divais (gadget?) care ajuta masiv la plantarea cuielor false in puntea(bordajul) unei nave.Filele sunt deja fixate.

Cum, doar atat, nici un comentariu sarcastic, mai dezamagit, asteptam nerabdator sa te vad pe aici cu vreo vorba de duh :bang: :bang:

#398 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 02 February 2011 - 09:47 PM

Noi ne numim modelisti, suntem mici copii.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: w15.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1561-1296676013.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1561-1296676016.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1561-1296676019.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1561-1296676023.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1561-1296676026.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1561-1296676031.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1561-1296676035.jpg

#399 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 03 February 2011 - 08:26 PM

Vezi postareaDGDaniel, la 2 Feb 2011, 21:47, a spus:

Noi ne numim modelisti, suntem mici copii.

Ai ratat cumva, pe undeva, un semn de intrebare si unu de exclamatie? Nu de alta, dar ti-a iesit ceva de genul: "Manusi pentru copii fara degete."

#400 Useril este offline   Mioriticul 

• Membru deplin
  • Postari: 76

Postat 04 February 2011 - 08:00 PM

Buna seara...

este primul meu mesaj pe acest forum. Mai junior de atat nu pot fi, cel putin in spatiul asta virtual, ca-n viata reala nu sunt :)

Una peste alta, calitatea de membru al forumului a fost generata de aparitia acestui kit. L-am cumparat instantaneu deoarece sunt innebunit dupa corabii (am 2 kituri de plastic - La Belle Poule si Bounty), dar de foarte mult timp imi doream o astfel de experienta in lemn.

Recunosc ca greseala imi apartine, nedand o simpla cautare pe google, dar probabil consideram ca nu pot exista kituri de lemn, ci doar modelisti care creeaza aceste corabii de la zero. In lemn nu am avut decat o tentativa, pe la vreo 14-15 ani, cand am traforat etrava, chila, etamboul si coastele unei corabii prezentate intr-o revista a pionierilor... hehehe. Le-am lipit, am aplicat furnirul, dar eram departe de perfectiune.

De ce va scriu... imi face o deosebita placere acest kit din lemn. Nu caut argumente sau contra-argumente ale acestei modalitati de realizare a unei corabii. Insa, dat fiind ca sunt convins ca exista lacune in experienta mea, indiferent de reusitele mele in plastic, as dori sa intreb un lucru simplu: "mai exista cercuri de modelism, in special navomodelism, unde se poate observa cum lucreaza cei cu experienta, unde se poate fura din secretele acestui hobby (in Bucuresti)?"

Rog sa-mi fie iertata intruziunea. Poate nu era locul potrivit pentru a posta intrebarea, dar una peste alta kitul acesta a generat totul in ce ma priveste :)

Multumesc

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic