Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#361 Useril este offline   danut 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 09-April 09

Postat 29 January 2011 - 07:09 PM

Vezi postareaPletila, la 28 Jan 2011, 11:27, a spus:

Vad ca sunt cativa care se incapataneaza sa nu inteleaga scopul acestei publicatii si tot cauta nod in paura.O sa incerc sa sustin si eu cauza cu amendamentul ca nu sunt de accord cu felul in care a procedat DeAgostini in datile trecute.Dar:

1.Adresabilitate:

Revista nu se adreseaza modelistilor cu experienta, campionilor regionali ,nationali, balcanici,europeni,mondiali,fosti sau actuali si nici maistrilor emeriti ai sportului.Poate doar modelistilor incepatori care nu au avut curajul sa inceapa un asemenea proiect de anvergura.Revista se adreseaza celor fara experienta.Oamenilor sau copiilor care nu au mai avut contact cu asa ceva.Atat in paginile ei cat si in prezentare se subliniaza ca este gandita in asa fel incat SA FIE USOR DE CONSTRUIT.E un starter kit, un formator de opinie din care omul sa isi dea seama daca poate sau nu , daca ii place sau il plictiseste.Atat.

Faptul ca unii dintre dumneavoastra o veti cumpara, pentru oricare motiv, fie el colectie, palmares,sau proiecte comune cu familia, nu inseaman ca este un produs destinat modelistilor asa ca nu il mai judecati din prisma asta.

2.Pretul

Pretul pentru acest kit nu este nici mare nici mic.Este pretul lui.Diferenta dintre mare si mic o face sistemul la care va raportati.Un kit din comert poate fi mai ieftin sau mai scump in functie de producator si de calitate, dimnesiuni, etc.In astia 1500 de ron pe care i-am calculat intra si restul ce vine la pachet.Plus placerea asta a colectionarului pe care poate unii nu au avut-o sau au uitat-o.Va mai amintiti colectiile de timbre?
Pur si simplu atat platiti pentru acest pachet,fiecare decide daca este mult sau putin raportat la valorile sale, dar asta nu inseamna ca ceea ce ii rezulta este valabil pentru toti.

Exemplu scurt: In perioada asta se platesc impozitele pentru case si masini.Desi impozitul pentru un imobil mic si un automobil cu aspect de sifonier e de zece ori mai mic decat pretul "Mari Corabii" mie mi se pare de zece ori mai mare avand in vedere ca in schimbul lui...nu primesc nimic de la statul roman.Doar dreptul sa le detin, da ala mi-l dadea constitutia...gratis.Nu drumuri nu facilitati, nu infrastructura de stat.Bani degeaba.

Pentru cei care isi doresc sa faca "modelism adevarat" (care o fi definitaia sintagmei?),ii anunt ca achizitionarea de planuri,materiale,scule si accesorii etc ,costa mai mult decat cei 1500 ron.Credeti-ma pe cuvant de ...modelist neadevarat.Daca doriti sa mai apelati si la servicii gen taiere laser (kit-ul mari corabii e taiat laser) pentru pecizie sporita sau strungarie va spun ca veti depasi costurile astea cu mult.Inainte de a face afirmatii de acest gen...pune-ti mana pe un traforaj.Si utie asa ajungem si la o alta problema:

3.Timpul

Cumparati astazi un kit de nava de lemn,la un pret corect.Cu banu' jos.Ca sa va permiteti acest lucru tre' sa aveti un serviciu sau un bussiner privat deci o resursa de timp liber limitata.Bun.Acum imaginati-va cum va arata kit-ul vostru peste doi ani.Mie mi se pare ca tot in cutie se afla.Sau ma rog...partial montat.Dar nu complet.Cine isi imagineaza ca o un astfel de model se cumpara azi si e gata in doua luni de zile e "modelist adevarat".Asa ca doi ani, nu e chiar un termen asa de lung.

Mai sunt doua cazuri: a.Pensionarul care are timp liber da nu are bani,si parca nici nu mai vede asa bine.

b.Omul care are bani si timp liber, nu are apasari si isi permite orice.Da asta nu poate fi modelist.Si in orice caz revista asta nu i se adreseaza.

Scuze daca nu sunteti de acord:
1.Adresabilitate
-pt.pr....cu bani sau neinitiati in "dormi in pace,cineva iti va trimite...
2.Pretul
-incepe sa achiti cateva numere si mai vorbim,daca nu te descurci incearca cu Provident
3.Timp
-peste 2 ani s-ar putea sa dormi "bine",asa ca un autentic navomodelism,dupa ce are documentatia,lucreaza "non-stop" sa vada ce iese din mainile lui si nu numai el

#362 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 29 January 2011 - 07:51 PM

Te superi daca te rog sa ne dai si noua traducerea la cele ce le-ai scris?

Vezi postareadanut, la 29 Jan 2011, 19:09, a spus:

Scuze daca nu sunteti de acord:
1.Adresabilitate
-pt.pr....cu bani sau neinitiati in "dormi in pace,cineva iti va trimite...
2.Pretul
-incepe sa achiti cateva numere si mai vorbim,daca nu te descurci incearca cu Provident
3.Timp
-peste 2 ani s-ar putea sa dormi "bine",asa ca un autentic navomodelism,dupa ce are documentatia,lucreaza "non-stop" sa vada ce iese din mainile lui si nu numai el

Bafta!

#363 Useril este offline   LuCaS 

• Nou venit
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 29 January 2011 - 08:30 PM

ma crios nu cred ca vorbeam cu tn
sfatu meu :ar fi mai bn sa nu te bagi degeaba
de unde stii u ce vreau sa vb eu cu ea?

p.s : mai lasane frate sa mai vb si noi

#364 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 29 January 2011 - 08:47 PM

LuCaS: reciteste regulamentul (de data asta cu atentie), in special 2b. Daca nu binevoiesti sa te exprimi inteligibil, exista sanctiuni. Daca ai chef de cearta, la fel...
Valabil ce-am scris mai sus si pentru utilizatorul danut.

Aveti amandoi un avertisment.

#365 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 29 January 2011 - 08:52 PM

Da...in 5 zile avem parte de 66 de postari (asta dupa o pauza de 7 luni,desigur,aparitia revistei a dat apa la moara) si vreo 4 membrii noi fix in subiectul asta...
Iote unu' cu cateva ore de existenta pe forum care se infoaie :bang:
Spor tuturor celor care vor sa construiasca macheta asta cu adevarat si sa aveti parte de toate numerele pentru a duce la bun sfarsit lucrarea!Aaaa si multa rabdare :bang:

Aceasta postare a fost editata de axor: 29 January 2011 - 08:56 PM

#366 Useril este offline   sx4alex 

• Nou venit
  • Postari: 2

Postat 29 January 2011 - 10:52 PM

Salut

Sunt nou pe acest forum si in ultimele zile am citit cu atentie ce s-a scris.
Am cumparat si eu revista si sper sa nu se intrerupa difuzarea ei. Ca va fi sau nu ceva serios ramane de vazut. Putini au observat faptul ca publicitatea care s-a facut a atras atentia asupra modelismului.
Ca pret si ca intindere in timp mi se pare cam mult (pentru cineva care nu a mai facut modelism), dar aceasta parere se poate schimba in timp.

PS: Moderatorii ar trebui sa stearga off-topic-urile sau mutate, cum se intampla pe alte forum-uri .

#367 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 29 January 2011 - 11:16 PM

Vezi postareaLuCaS, la 29 Jan 2011, 20:30, a spus:

ma crios nu cred ca vorbeam cu tn
sfatu meu :ar fi mai bn sa nu te bagi degeaba
de unde stii u ce vreau sa vb eu cu ea?

p.s : mai lasane frate sa mai vb si noi

Atata timp cat te-ai adresat public inseamna ca m-ai intrebat si pe mine. Daca doreai sa nu-ti raspund ii trimiteai PM.
Daca erai interesat sa vezi de ce ti-am raspuns tocmai eu trebuia sa citesti topicul de la inceput. Si ca sa intelegi si mai bine ceea ce am scris (desi cred ca am scris romaneste si nu inteleg de ce te-ai ofuscat) poti da un clic pe numele utilizatorului EDY. Poate in felul asta, inainte sa te infoi inca o data ai vedea ca ultima data a accesat acest forum pe 2 ianuarie 2008. Asa ca "frate", liber la vorbit.

Bafta!

#368 Useril este offline   borissorin 

• Membru deplin
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 21-January 07

Postat 30 January 2011 - 01:34 AM

Vezi postareaLonginus, la 27 Jan 2011, 23:10, a spus:

Acuma vreau sa intreb si eu ceva(adica am o curiozitate):
cine produce kitul ,de fapt ? DeAgostini il face felii si-l vinde la suta de grame.Bun ,asta am priceput. Dar cine il produce? A cui mana este ? Se stie firma(sa zic asa)?
Nu are foarte mare importanta ,dar eram si eu curios.
.

Am impresia ca a trecut neobservata intrebarea aceasta, asa ca imi permit s-o repet.
Deci, cine e fabricantul?

#369 Useril este offline   sosorin 

• Nou venit
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 30 January 2011 - 02:30 AM

sall,sunt nou si as vrea sa stiu daca ami poate trimite cineva planuri detaliate a unei corabii simple,ca materiale am pentru ceva simplu
:bang:

#370 Useril este offline   ovidiusc23 

• Membru senior
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-May 06
  • Interests:Navomodelism

Postat 30 January 2011 - 03:08 AM

Deja s-a ajuns la discutii inutile, tipic romanesc, este la fel cum ai cumpara un ziar (exluzand partea financiara) sau cum te uiti la un post tv sau asculti un post de radio, ai posibilitatea de a alege.
La cate tampenii sunt astazi pe piata ...indiferent cate numere vor aparea din aceasta revista, un lucru important adus de ea si mai ales reclama tv este ca a trezit atentia pentru "barcute", din cate se vede.
Daca in eventualitatea aparitiei pana la final si la cati si-au manifestat interesul de a o cumpara, peste doi ani vom avea "flota" inapoi :bang: , poate ne va scoate si din criza.

"Succesuri" la toata lumea.

#371 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 30 January 2011 - 05:36 AM

Pana una-alta, am facut un sub-forum al sectiunii de marina, cu scopul de a organiza aici discutiile pe tema acestei serii, fara a se 'pierde' printre celelalte subiecte de la sectiunea "Marina". Am mutat cele doua subiecte despre care stiu in nou creatul sub-forum, daca mai sunt si altele care ar trebui mutate va rog sa le semnalati.

Spor la lucru, ca la vorbarie nu ne-ntrece nimeni :bang:

#372 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 30 January 2011 - 08:26 AM

Vezi postareaborissorin, la 30 Jan 2011, 01:34, a spus:

Am impresia ca a trecut neobservata intrebarea aceasta, asa ca imi permit s-o repet.
Deci, cine e fabricantul?

Neobservata n-a trecut. Informatia asta nu exista drept pentru care orice speculatie nu cred ca ar fi benefica.

Bafta!

#373 Useril este offline   LuCaS 

• Nou venit

Postat 30 January 2011 - 10:04 AM

no bine ma crios
atunci am si eu o nelamurire

#374 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 30 January 2011 - 10:42 AM

Vezi postareaLuCaS, la 30 Jan 2011, 10:04, a spus:

no bine ma crios
atunci am si eu o nelamurire

No bine hunedorene, nelamurirea asta am rezolvat-o. :bang:
Pune totusi pe viitor astfel de intrebari pe forum si vei vedea ca nelamuririle devin destul de repede lamuriri. Nu stiu daca toate dar cu siguranta asta se va intampla in cea mai mare masura.

Bafta!

#375 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 30 January 2011 - 11:37 AM

Danut sau Lucas..si ce altceva ai dori sa vorbesti cu mine?

#376 Useril este offline   claurss 

• Nou venit
  • Postari: 9

Postat 30 January 2011 - 12:26 PM

Va salut.

Citeam mai sus ca postarea asta cu barca din revista atrage useri noi. Hop si eu :bang:
Cochetez de ceva vreme cu idea de a ma apuca de modelism, mai exact de cand fac machete de hartie (papercraft). Mi-am luat primul numar si m-a fascinat. Acu imi rod unghiile asteptand celelalte numere. Citind in acest forum m-am hotarat sa trec la alt nivel decat hartia. Nu stiu unca daca modelismul naval sau dioramele. O sa vedem. In orice caz, dupa ce vor mai aparea cateva numere si mai invat, o sa incerc sa ma mai apuc de un model.

Referitor la "Botafogo" - cum ii spuneau portughezii, eu am vopsit toate piesele, pentru ca daca ati observat, galionul va avea cala deschisa pe o parte, asa ca nu stiu exact ce se va vedea si ce nu, si prefer sa nu risc.

#377 Useril este offline   LuCaS 

• Nou venit

Postat 30 January 2011 - 12:59 PM

am si eu o intrebare
se poate face abonament?
si cate numere iti trebuie sa finalizezi barca ...

#378 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 30 January 2011 - 01:13 PM

Vezi postareaLuCaS, la 30 Jan 2011, 12:59, a spus:

se poate face abonament?

Vezi postareafeste, la 25 Jan 2011, 16:02, a spus:

Va informam ca primul numar din colectia "Mari Corabii" va fi distribuit la centrele de presa pe data de 26.01.2011, cel de-al doilea numar va aparea la o diferenta de 2 saptamani, uilterior aceasta va fi saptamanala.
Pretul primului numar este de 6.9 lei, incepand cu numarul 2, pretul va fi de 14.9 lei.

Acestea se pot achizitiona numai de la centrele de presa, putand face comanda la noi, doar pentru numerele aparute anterior, in cazul in care ratati vreun numar, abonamente neputandu-se inregistra.

Vezi postareaLuCaS, la 30 Jan 2011, 12:59, a spus:

cate numere iti trebuie sa finalizezi barca ...

Vezi postareacucux, la 26 Jan 2011, 11:20, a spus:

Am sunat la ei si au spus ca o sa aiba in jur de 100 numere colecția.

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 30 January 2011 - 01:14 PM

#379 Useril este offline   sosorin 

• Nou venit

Postat 30 January 2011 - 01:32 PM

buna sunt tot eu,nu ami poate da nimeni planuri,cum am mai spus materiale am din belsug,daca aveti vreun plan de ceva simplu(cum ar fi santa maria..)as fii foarte ancantat :bang:

adresa mea de imeil este:soso_the_b3st@yahoo.com

#380 Useril este offline   sosorin 

• Nou venit

Postat 30 January 2011 - 02:15 PM

nu are nimeni planul vreo unei nave simple?

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul