Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#341 Useril este offline   add2mix 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 14-March 06

Postat 27 January 2011 - 08:00 PM

pai de aceea am si zis "cat de cat". acum doar nu or fi atat de cazuti in cap incat sa tina vreo coasta sa zicem, pana undeva la nr. 40. sper.

#342 Useril este offline   klausn 

• Membru deplin
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 26-January 11

Postat 27 January 2011 - 08:15 PM

Am zis ca daca tot nu am ce face...sa pictez si eu ceva :)) ( nu stiu daca e sau nu potrivit,dar da,am folosit acuarele )
http://img816.images...27012011001.jpg

#343 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12671
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 January 2011 - 08:51 PM

Citeaza

Fratilor, parerea mea e ca e o mare nebunie. 15.mil? In 2 ani?
Hmmm. Un pachet de tigari pe zi x 12 lei x 365 de zile x 2 = 8760 lei in doi ani [adica ...87,6 milioane in doi ani! :bang: (mama, ce de bani as cistiga daca as fuma si m-as lasa!!!)] Pai taman aici e gaselnita: nu pui toti banii o data jos, ci in ...rate, si unde mai pui, fara dobinda! Eu am, tot de la DeAgostini, colectia de roci, 19 bucati (19 x 10= 190 lei). Fratele meu are, de la Adevarul, 100 de volume, a 11 lei (11x 100 = 1100 lei) si nu ne plingem nici unul! In concluzie, daca esti pasionat, daca vrei un lucru deosebit, te inhami la ...rate. Siiiiii... da exista pericolul ca in doi ani sa se intimple multe. Dar sa fim optimisti!

#344 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 January 2011 - 09:03 PM

Alexandru, mai e o chestie. Aia cand simti ca cineva te cam ia de fraier.
Adica dai 10 lei pe revista cu pietre si te alegi cu niste cioburi de roca atat de mici ca nu mai sesizezi diferenta intre sare si cuart sau intre pirita si calcit si daca faci o vizita la Muzeul de Geologie (ca tot e Antipa inchis de 2 ani), gasesti la magazinul din hol niste geode cat pumnul cu 5, 7, 9, 12 lei, in functie de frumusete, raritate si dimensiune.
Pana si Luca de 4 ani a fost de acord ca mai bine luam cate un bolovan in fiecare weekend decat sa dam banii pe o traducere din italiana cu gugle si niste pietris frumos ambalat.
A'propos, italienii astia de la De'Agostini au sediul in Spania si creierul comercial in Grecia.....Mai rau nici ca se putea.
O sa continui un timp cu revista cu barca sa vedem ce o iesi.

#345 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 January 2011 - 09:07 PM

Vezi postareaklausn, la 27 Jan 2011, 20:15, a spus:

Am zis ca daca tot nu am ce face...sa pictez si eu ceva :)) ( nu stiu daca e sau nu potrivit,dar da,am folosit acuarele )
http://img816.images...27012011001.jpg

Asa cum bine ai scris, n-ai avut ce face. :bang:

@DGDaniel, cel putin pana la numarul 4 ordinea este OK. Cred ca se va pastra si dupa. Nu uita ca eu am vazut deja filmul inca de acum mai bine de 5 ani si nu cred ca se va modifica ceva. Va exista o ordine logica pana la final si poate ca vom ajunge si noi la final. Nu suntem noi romanii primi care fac nava asta si se testeaza pe noi.
http://pracowniamodelarska.pl/portfolio/ok...jan-chrzciciel/
http://www.aranako.c...20Astillero.htm (dati clic pe poza cu nava din imagine, stanga sus).

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 27 January 2011 - 09:10 PM

#346 Useril este offline   klausn 

• Membru deplin

Postat 27 January 2011 - 09:10 PM

Eu unul renunt.Punct.

#347 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 27 January 2011 - 09:13 PM

OK, cu interiorul sunt linistit, nu se prea preteza coastele ca dimensiune si numar dar culoarea puntii, e buna? mi se pare cam alb lemnul.

#348 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 27 January 2011 - 09:34 PM

Vezi postareaDGDaniel, la 27 Jan 2011, 21:13, a spus:

OK, cu interiorul sunt linistit, nu se prea preteza coastele ca dimensiune si numar dar culoarea puntii, e buna? mi se pare cam alb lemnul.

Da! Filele puntii sunt cam deschise la culoare. Se mai ingalbenesc cu niste ulei de in cat sa iasa cat de cat OK.

Vezi postareaklausn, la 27 Jan 2011, 21:10, a spus:

Eu unul renunt.Punct.

:bang: Avem deja un "invins".

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 27 January 2011 - 09:36 PM

#349 Useril este offline   klausn 

• Membru deplin

Postat 27 January 2011 - 09:52 PM

Mai vedem noi... :bang:
...atat am de spus.

#350 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 January 2011 - 11:10 PM

Acuma vreau sa intreb si eu ceva(adica am o curiozitate):
cine produce kitul ,de fapt ? DeAgostini il face felii si-l vinde la suta de grame.Bun ,asta am priceput. Dar cine il produce? A cui mana este ? Se stie firma(sa zic asa)?
Nu are foarte mare importanta ,dar eram si eu curios.
Am cumparat si eu un exemplar.Sunt de-acord cu Crios (parca el zicea asta pe undeva ,mai sus) ca ar fi indicat sa inceapa constructia navei ,abia dupa 4 ori 5 numere. La drept vorbind ,pana atunci nu prea ai ce sa faci ,mare lucru.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 January 2011 - 11:11 PM

#351 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 28 January 2011 - 10:47 AM

Salutare,
din punctul meu de vedere sunt mai multe aspecte care trebuie discutate.

Din punct de vedere al producatorului, faptul ca producatorul este in China nu conteaza, sau nu are de ce sa impacteze. Majoritatea machetelor, cartilor, albumelor se produc azi in China de catre subcontractanti ai marilor firme in domeniu, motiv pentru care stima mea afata de acea natie a crescut exponential in ultimii ani. Daca se lucreaza sub licenta, produsele realizate in China, fie ele jucarii sau scule, sau orice altceva, au calitatea corespunzatoare.

Referitor la seriozitate, cred ca producatorul va duce pana la capat initiativa (parere personala, sustinuta si de parerile unor colegi), s-a investit in reclama, iar alte serii demonstreaza acest lucru. Un exemplu este si enciclopedia aviatica, destul de scumpa privind raportul nr de pagini/pret, care nu s-a oprit din difuzare desi nu se vinde ca pita calda.

Ca si pret, nu pot sa spun ca este nici mare nici mic. Pretul total este unul destul de piparat, mai ales ca se foloseste principiul ratelor, unde la fel ca si la o banca, platesti si dobanda. Pretul per bucata este mare sau mic in functie de bugetul fiecaruia. Probabil ca este mare pentru puterea de cumparare din tara noastra, este mic fata de alte reviste sau tabloide care nu aduc nimic, chiar strica mult din punct de vedere intelectual. Oricum se numara pe degete nr persoanelor care au de unde sa scoata in zilele de azi bani pentru achitarea integrala a unui kit de calitate.

Marele avantaj care insa cred eu ca se contureaza consta in popularizarea acestui hobby (in varianta sa postrevolutionara), modelismul, printr-un mijloc care este unic prin impactul sau in zilele noastre: televiziunea. Odata ce multa lume va avea acces la aceasta informatie, sau isi va pune cel putin intrebarea vazand un promo, cu ce se manaca acest "modelism", este posibil ca sa existe putin aer curat si pe la noi in acest domeniu.

In concluzie eu zic ca este un lucru bun, am si votat pentru, si urez bafta celor care vor sa incerce in premiera sau nu sa "se joace" cu aceasta noua serie.

#352 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 28 January 2011 - 11:27 AM

Vad ca sunt cativa care se incapataneaza sa nu inteleaga scopul acestei publicatii si tot cauta nod in paura.O sa incerc sa sustin si eu cauza cu amendamentul ca nu sunt de accord cu felul in care a procedat DeAgostini in datile trecute.Dar:

1.Adresabilitate:

Revista nu se adreseaza modelistilor cu experienta, campionilor regionali ,nationali, balcanici,europeni,mondiali,fosti sau actuali si nici maistrilor emeriti ai sportului.Poate doar modelistilor incepatori care nu au avut curajul sa inceapa un asemenea proiect de anvergura.Revista se adreseaza celor fara experienta.Oamenilor sau copiilor care nu au mai avut contact cu asa ceva.Atat in paginile ei cat si in prezentare se subliniaza ca este gandita in asa fel incat SA FIE USOR DE CONSTRUIT.E un starter kit, un formator de opinie din care omul sa isi dea seama daca poate sau nu , daca ii place sau il plictiseste.Atat.

Faptul ca unii dintre dumneavoastra o veti cumpara, pentru oricare motiv, fie el colectie, palmares,sau proiecte comune cu familia, nu inseaman ca este un produs destinat modelistilor asa ca nu il mai judecati din prisma asta.

2.Pretul

Pretul pentru acest kit nu este nici mare nici mic.Este pretul lui.Diferenta dintre mare si mic o face sistemul la care va raportati.Un kit din comert poate fi mai ieftin sau mai scump in functie de producator si de calitate, dimnesiuni, etc.In astia 1500 de ron pe care i-am calculat intra si restul ce vine la pachet.Plus placerea asta a colectionarului pe care poate unii nu au avut-o sau au uitat-o.Va mai amintiti colectiile de timbre?
Pur si simplu atat platiti pentru acest pachet,fiecare decide daca este mult sau putin raportat la valorile sale, dar asta nu inseamna ca ceea ce ii rezulta este valabil pentru toti.

Exemplu scurt: In perioada asta se platesc impozitele pentru case si masini.Desi impozitul pentru un imobil mic si un automobil cu aspect de sifonier e de zece ori mai mic decat pretul "Mari Corabii" mie mi se pare de zece ori mai mare avand in vedere ca in schimbul lui...nu primesc nimic de la statul roman.Doar dreptul sa le detin, da ala mi-l dadea constitutia...gratis.Nu drumuri nu facilitati, nu infrastructura de stat.Bani degeaba.

Pentru cei care isi doresc sa faca "modelism adevarat" (care o fi definitaia sintagmei?),ii anunt ca achizitionarea de planuri,materiale,scule si accesorii etc ,costa mai mult decat cei 1500 ron.Credeti-ma pe cuvant de ...modelist neadevarat.Daca doriti sa mai apelati si la servicii gen taiere laser (kit-ul mari corabii e taiat laser) pentru pecizie sporita sau strungarie va spun ca veti depasi costurile astea cu mult.Inainte de a face afirmatii de acest gen...pune-ti mana pe un traforaj.Si utie asa ajungem si la o alta problema:

3.Timpul

Cumparati astazi un kit de nava de lemn,la un pret corect.Cu banu' jos.Ca sa va permiteti acest lucru tre' sa aveti un serviciu sau un bussiner privat deci o resursa de timp liber limitata.Bun.Acum imaginati-va cum va arata kit-ul vostru peste doi ani.Mie mi se pare ca tot in cutie se afla.Sau ma rog...partial montat.Dar nu complet.Cine isi imagineaza ca o un astfel de model se cumpara azi si e gata in doua luni de zile e "modelist adevarat".Asa ca doi ani, nu e chiar un termen asa de lung.

Mai sunt doua cazuri: a.Pensionarul care are timp liber da nu are bani,si parca nici nu mai vede asa bine.

b.Omul care are bani si timp liber, nu are apasari si isi permite orice.Da asta nu poate fi modelist.Si in orice caz revista asta nu i se adreseaza.

#353 Useril este offline   agathodan 

• Nou venit
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 28 January 2011 - 10:22 PM

Stiu ca sa discutat anterior si fiecare se gandeste in sinea lui la neseriozitatea acestei colectii cu barca
Nutresc un sentiment de teama,ca doar traim in Romania si oricand se poate spala pe maine firma deagostini si la numarul 20 sa zicem sa opreasca colectia pe motiv de nevanzare; e greu cu datul in judecata si improbabil sa o faca multi… voi ce credeti ;exista date mai clare asupra colectiei;garantii ca se termina? Risipa nu este mare 15 ron pe saptamana insa daca la numarul 80 se opreste o sa am cosmaruri tot restul vietii

#354 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 28 January 2011 - 10:30 PM

La mine cosmarul deja a inceput :bang:

#355 Useril este offline   agathodan 

• Nou venit
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 28 January 2011 - 11:09 PM

Vezi postareaDGDaniel, la 27 Jan 2011, 19:45, a spus:

"ideea asta de a primi piesele cu portia intr-o ordine cat de cat gandita te tine ocupat exact cat trebuie in perioada dintre aparitii"

deja ancorele venite cu primul nr. 1 au sa te tina ocupat pana la nr. 100 :bang: . Ordinea pieselor e destul de aiurea, sa stii

nu ia nimeni in calcul construirea machetei dupa ce ai toate piesele? totusi doar n-o sa stai 2 ani cu ele insirate ; se pierd,strica; patina timpului o sa-si spuna cuvantul ultima piesa pusa in opera o sa faca nota discordanta cu prima; deci ordinea pieselor pentru mine cel putin nu are relevanta;

#356 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 13-September 08

Postat 29 January 2011 - 10:53 AM

Vin si eu cu o intrebare de begginer...

Vad ca pe Hobbyx si pe machete.ro sunt niste nave superbe la 7-800 ron. Ce avantaje ar avea cumpararea corabiei deagostini in afara de "rate"? Pretul este mai ridicat, nu exista garantia clara a aparitiei tuturor numerelor... Plus ca din cate am inteles din discutiile de aici nici calitatea nu este una excelenta ci medie...

#357 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 29 January 2011 - 11:18 AM

Octav ,exemplul ar fi cam asta:

pe hobbyx.ro vezi un producator> in cazul nostru Occio Creativo. Mai departe: un model comparabil cu "Sf.Ioan Botezatorul" ma refer la dimensiuni si detalii, ar fi,acolo pe lista de produse , galionul "Apostolul Filip" ori "San Marcos".
Dupa cum observi ,oricare dintre cele doua (pe Hobbyx) costa 1100 lei si sunt pe comanda(nu stau pe stoc si mi se pare normal).La asta mai adaugi inca ceva paralute pt.transport/destinatie.Toata cutia cantareste ceva kile.
Cum am spus mai ieri/alaltaieri : obtii kitul dintr-o data ,dar platesti pretul pe loc. Iti convine ? Nu-ti convine? Tu decizi.

Eu am in cutie "San Felipe" 1/75-neatins.Pentru el am platit 450 de euro cu vreo doi ani in urma.Mi l-a adus un italian ,direct de la producator ,ca altfel ma costa vreo 600 de euro.Toata cutia cantareste cam 5 kile.

#358 Useril este offline   LuCaS 

• Nou venit
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 29 January 2011 - 04:00 PM

salutare
sunt nou si am si eu o nelamurire
as vrea sa vorbesc u edy dca se poate la un id de mes sau mail
multumesc cu stima si respec lucas

#359 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 29 January 2011 - 04:25 PM

imi aduc aminte...cateva pagini, de forum, mai in fata...cat de entuziasmat eram la primul numar...si cum m-am desumflat dupa al 4-lea numar...SPER SA MA INSEL AMARNIC...DE DATA ASTA :bang:

#360 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 29 January 2011 - 06:26 PM

Vezi postareaLuCaS, la 29 Jan 2011, 16:00, a spus:

salutare
sunt nou si am si eu o nelamurire
as vrea sa vorbesc u edy dca se poate la un id de mes sau mail
multumesc cu stima si respec lucas

Salutare!
Daca ai nelamuriri legate de revista exista un numar de telefon dedicat acestui scop - "Pentru mai multe informatii sunati la 021 40 10 888"
Dca ai alte treburi de discutat cu Edmona, nu mai trece p-aici prezenta ei fiind ocazionata doar de aparitia primei editii de proba a revistei.
Ultima informatie pe care o am despre ea este ca acum cativa ani (3-4 cred) se casatorise. Sper sa-i fie bine acolo unde este si sa aiba o casnicie fericita si de ce nu, un copil frumos.
:bang:

Bafta!

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou