Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#321 Useril este offline   klausn 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 26-January 11

Postat 26 January 2011 - 09:42 PM

Asta e...mi-a spus cineva de Bait ,dar am uitat denumirea.Eu zic ca voi folosi strict vopsele acrilice,sau sa vad ce va mai fi mai departe...totusi,nu e exagerat 100 de numere? Si la pretul acesta !!!

#322 Useril este offline   klausn 

• Membru deplin

Postat 26 January 2011 - 09:43 PM

Eu zic ca e exagerat 15 lei/saptamana,100 de numere !!!

#323 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 26 January 2011 - 09:56 PM

...din ciclul """sa punem carul inaintea boilor...eu si nu numai eu, zic sa asteptam sa apara numarul 5...multi de pe acest forum, printre care ma numar si eu...au achizitionat primele 4 numere, unii chiar de 2 ani, dac anu ma insel...

Despre pret, eu unul cred ca e OK...atat timp cat apare revista...cu cat sunt mai multi cumparatori avem sanse ca cei de la Deagostini sa continue seria.

Bafta

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 26 January 2011 - 09:56 PM

#324 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 January 2011 - 09:15 AM

Este deja al treilea topic deschis pe tema asta.
Poate se indura moderatorii sa uneasca cele trei intr-unul singur.
Celelalte doua:
Colectia mari corabii
si
Mari Corabii - DeAgostini (nelamuriri)

Bafta!

#325 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 January 2011 - 11:44 AM

Am luat si eu primul numar. Toata familia a fost fericita ca vom avea un proiect comun cu finalitate estetica. S-au mai domolit cand au inteles cat costa distractia si cand o sa avem produsul finit.
Dupa un calcul scurt corabia, insotita de documentatie si alte reviste ce-i drept, va costa 15 milioane vechi 1500 ron.
Inca nu am apucat sa vad cat costa un kit Mamoli sa zicem sau alta firma la calitate asemanatoare. E ca si cum ti-ai lua corabie in leasing.
Inca nu m-am hotarat daca merita, avand in vedere si spatiul pe care va trebui sa-l ocupe, praful, ....Chestii d-astea. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca grecu' se poate razgandi si sa opreasca difuzarea.

#326 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 January 2011 - 11:58 AM

Nu-i totuna, asa cum ti-a zis Crios.
Baitul este o solutie transparenta subtire ca apa colorata in diferite nuante (nuc, castan, frasin, mahon etc.)
Acrilicele sunt paste, la tuburi sau borcan care trebuiesc diluate si cu care nu ai spor. Daca te incomodeaza deja pretul corabiei, gandeste-te ca daca mai adaugi cateva tuburi de acrilice x 10 lei tubul si catas munca presupune colorarea, o sa renunti pe la numarul 3.
Baitul costa cel mult 10 lei sticla de 1/2 kil si-ti ajunge la toata corabia.

#327 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 27 January 2011 - 12:20 PM

Astia de la DeAgostini s-au prins ca sunt unii in RO carora le place sa tot cumpere cate 4 numere din revista.Si tot scot ca daca tot e cerere si se vinde...Eu m-am tepui in 2005,in 2010 am evitat,da cum memoria tine maxim cinci ani, in 2011 am luat iar revista.:)

In 2005 ne-am consolat cu faptul ca am ramas cu piese de o sectiune...Daca nu merge nici acum seria vom avea piese pentru doua sectiuni.

#328 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 27 January 2011 - 01:25 PM

Wurger, o va face sigur daca nu mai are vinzari...
Acum 4 ani a fost si in Germania si tot de la deAgostini o corabie care se vindea la chioscul de ziare sau la abonament.
Gorch FockPe vremea aia dorinta mea a fost sa reincep sa lucrez, sa fac machete. Am cumparat citeva numere prin intermediul unui partener de afaceri care s-a oferit sa imi cumpere toate numerele. Dar dezamagirea a fost mare cind am aflat ca revista se intinde la 120 de numere! La pretul de 5,99 EUR bucata ajungi la colosala suma de 718,80 EUR!
Sa platesti atit de mult si sa astepti atitia ani... no thank you! Acelasi lucru se va intimpla si aici si sunt curios cite machete vor fi gata...

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 27 January 2011 - 01:26 PM

#329 Useril este offline   add2mix 

• Membru deplin
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 14-March 06

Postat 27 January 2011 - 01:28 PM

buna ziua,
sa inteleg ca a mai fost o editie in trecut si mai departe de nr 5 nu au ajuns? e cam riscant, mai ales ca 100 de numere s-ar intinde pe vreo 2 ani...
cineva a facut un calcul in euro; eu am calculat in lei si toata corabia ajunge la 1500 ron (15 milioane) iar pe luna trebuiesc alocati 60 ron. 1500 ron e cam mult sincer mai ales ca e made in china (made in prc), probabil ca au adaos 1000%. pe de alta parte este o idee faina treaba asta.

#330 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12671
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 January 2011 - 01:31 PM

Am unit cele doau topice cu tema oarecum comuna. Deci, continuati discutiile aici.

#331 Useril este offline   klausn 

• Membru deplin

Postat 27 January 2011 - 02:49 PM

Sincer ,as cumpara corabia pana la capat,dar 2 ani si 15 milioane,nu e mult,e exagerat !
+ ca daca pierzi un numar,la revedere,sau stiu eu,nu tot timpul pe acesti 2 ani vei putea sa fi fidel la cumpararea revistei...si atunci ce faci?

#332 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 27 January 2011 - 02:57 PM

In loc de pensula aia mai bine punea o periuta de dinti.

#333 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 27 January 2011 - 03:09 PM

Fratilor, parerea mea e ca e o mare nebunie. 15.mil? In 2 ani? Fara sa am garantia ca in 2 ani nu se vor razgandii, sau nu vor creste pretul. Pai daca tot vreau un velier, din lemn ma duc la Hobbyx, fac comanda de la firma OcCre (OCCIO CREATIVO - nave de lemn) si la un pret care variaza intre 785 lei (adica aproape 8 mil) si 1100 lei (adica 11 mil.) imi fac damblaua. Nu ma va costa 15 mil. si nici nu stau 2 ani (ca sa nu mai discut de toate aspectele de nesiguranta a aparitiilor sau a pretului garantat).
Daca vreau neaparat navomodelism si nu am banii necesari pentru un velier "de-a gata" imi cumpar placaje de diferite grosimi, fac rost de planuri (care o mare parte din ele le gasesc in vechile reviste modelim), imi iau baghete de balsa, furnir, aracet, clei de oase si ma apuc de treaba - asta asa ca sa fac modelism adevarat.

#334 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 January 2011 - 03:12 PM

Acuma hai sa fim seriosi:
- unu la mana : daca ati cumpara acelasi lucru(un kit de corabie din lemn - gasiti de pilda pe Hobbyx.ro ,dar mai sunt si in alte parti)-sa zicem produs de PanArt sau Artesania Latina sau mai stiu eu cine, v-ar costa cel putin tot atat . Este adevarat ca ati primi kitul dintr-un foc ,dar tot asa ati achita si pretul.
Bun.Atunci ramane varianta achizitionarii revistei (sau cum sa-i zic?) saptamanal ,pe indelete ,pe rand si cu treaba buna.Cat poate dura? doi ani? intr-un an sunt 52 de saptamani :bang: .
- doi la mana : hai sa-i credem pe DeAgostini ! Spun asta gandidu-ma si la povestea cu colectia ce priveste aviatia.Si atunci am spus toti ca poate o fi,poate-o pati si iaca:apare constant de 45 de numere . Nu le iau apararea ,n-am temeiuri ,dar zic si eu ca poate ... :bang:

#335 Useril este offline   LiviuMaff 

• Membru senior
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Interests:istorie, aviatie militara, modelism

Postat 27 January 2011 - 03:19 PM

Cu aviatia a ajuns la numarul 51 si, daca ne uitam peste gard, la rusi, acolo a trecut de numarul 100.

#336 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 January 2011 - 04:20 PM

Vezi postareaPletila, la 27 Jan 2011, 12:20, a spus:

Astia de la DeAgostini s-au prins ca sunt unii in RO carora le place sa tot cumpere cate 4 numere din revista.Si tot scot ca daca tot e cerere si se vinde...Eu m-am tepui in 2005,in 2010 am evitat,da cum memoria tine maxim cinci ani, in 2011 am luat iar revista.:)

In 2005 ne-am consolat cu faptul ca am ramas cu piese de o sectiune...Daca nu merge nici acum seria vom avea piese pentru doua sectiuni.

Mi-ai adus aminte Mihai cum recurgeai tu la pile sa faci rost de revista pentru amandoi si cum cautam eu sa fac rost de doua exemplare ale numarului 1 ca p-asta il scapasem impreuna. Macar eu sunt mai avansat ca am sectiunea inceputa. :bang:
De data asta n-am scos piesele din tipla nici macar pentru inspectie. Astept sa ajung la numarul 10 si poate incep atunci.

Doi ani si ceva pana la numarul 100?(da Doamne s-ajungem acolo).
In conditii lejere de hobby si ma refer aici la timp liber dedicat strict acestui hobby, probabil ca tot in doi ani si ceva poti termina nava.
Pentru cei strict nepretentiosi si care dores ca vada rezultate, vor avea de lucru in fiecare saptamana. La inceput numai cateva ore dar pe parcurs dificultatea si orele de lucru se vor inmulti. Per general, ca sa zic asa, in fiecare saptamana, dupa achizitionarea revistei, va avea ceva de facut pe o periada de 2 ani si ceva. Pana la urma pasiune adevarata este aia de lunga durata.
Eu lucrez de mai bine de juma' de an la Golden Hind scara 1:53 si n-am depasit inca stadiul de coca asa ca ... timpul trece repede si nici n-o sa-mi dau seama cand au mai trecut inca 2 ani.
Pretul ... mai toata lumea se rezuma la kit, dar inpreuna cu piesele kitului, bucata cu bucata, vine si o interesanta istorie a navelor. Si asta este in pret. Sunt si niste scule si este posibil sa mai fie si altele (nu stiu cum a fost gandita colectia). Posibil sculele sa se vanda separat. Oricum, scump sau ieftin este o chestiune relativa despre care s-a mai discutat pe forum.

Bafta!

#337 Useril este offline   Piniuli 

• Membru deplin
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 27 January 2011 - 04:24 PM

Asa cum am mai spus, voi ati fost speriati de cele 2 "teste de piata". Atunci revistele s-au gasit doar in 4 orase din tara. Nu putea sa va zica ca e test de piata, ca era clar ca nu le mai iesea un rezultat obiectiv.
Testul de piata din 2005 a fost un esec, cel din 2010 a fost mai bun, dovada ca acum au aparut peste tot. Au dat in scris ca garanteaza colectia, si au facut reclama la TV, in care probabil au investit ceva, ca am vazut de 4 ori intr-o ora. Test de piata s-a facut in aprilie si la Comorile Pamantului. Aici in Bv au aparut 4 numere dupa care s-a oprit. Seria a aparut prin octombrie, parca

Treaba cu pretul e alta. Mie imi convenea mai mult daca aparea din 2 in 2 saptamani, chiar daca lucram 3-4 ani la ea. Asa, inca ma gandesc daca o iau.
Lucrul bun e ca dai banul pe rand, iei corabia in rate, ca tot s-a cam terminat cu creditele si leasingurile acum cu criza.

#338 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 27 January 2011 - 05:53 PM

Propun un BuiltGroup pe aceasta tema, probabil va fi cu cei mai multi participanti de pana acum

#339 Useril este offline   add2mix 

• Membru deplin
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 14-March 06

Postat 27 January 2011 - 07:31 PM

da, ar fi fost mai ok daca aparea odata la doua saptamani d.p.d.v. al costurilor lunare. iar faptul ca asamblarea se intinde pe vreo doi ani nu e o problema, ideea asta de a primi piesele cu portia intr-o ordine cat de cat gandita te tine ocupat exact cat trebuie in perioada dintre aparitii.
si nici pretul final nu ar fi un capat de tara (desi 60 ron pe luna e ceva gaura la buget) daca ar exista siguranta aparitiei tuturor numerelor. daca fac astia vreo gluma proasta si inceteaza aparitia dupa 10 sau 15 luni si inca nu au livrat toate piesele corpului sau alte piese pe care nu le poti face singur atunci sa te tii distractie. si tinand cont de factorul .ro nu m-ar mira. in anglia de'agostini ofera yamato, victory si cutty sark cu abonament. cu doua variante ca intindere in timp/nr de reviste - 22 si 44 de numere daca am retinut corect.
vom trai si vom vedea. mai fumez un pachet de tigari si poate ajung si eu la o decizie plus ispita dl-ui DGDaniel cu un groupbuild.

#340 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 27 January 2011 - 07:45 PM

"ideea asta de a primi piesele cu portia intr-o ordine cat de cat gandita te tine ocupat exact cat trebuie in perioada dintre aparitii"

deja ancorele venite cu primul nr. 1 au sa te tina ocupat pana la nr. 100 :bang: . Ordinea pieselor e destul de aiurea, sa stii

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

34 useri citesc topicul