barca din chioscul cu ziare, mari corabii
Postat 25 January 2011 - 02:46 PM
Postat 25 January 2011 - 04:02 PM
cum topicul Barca din chioscul cu ziare a fost inchis, postez aici un raspuns de la DeAgostini legat de aceasta colectie:
Va informam ca primul numar din colectia "Mari Corabii" va fi distribuit la centrele de presa pe data de 26.01.2011, cel de-al doilea numar va aparea la o diferenta de 2 saptamani, uilterior aceasta va fi saptamanala.
Pretul primului numar este de 6.9 lei, incepand cu numarul 2, pretul va fi de 14.9 lei.
Acestea se pot achizitiona numai de la centrele de presa, putand face comanda la noi, doar pentru numerele aparute anterior, in cazul in care ratati vreun numar, abonamente neputandu-se inregistra.
Faptul ca nu fac abonamente cred ca spune multe despre cat de seriosi sunt si cu aceasta colectie...
Postat 25 January 2011 - 10:06 PM
Ideea e ca de data asta colectia nu se mai opreste...
Pt ca nu e un test de piata cum au fost cele 2 precedente. A beneficiat de o reclama (tocmai am vazut-o la ProTV), si va aparea un toata tara, nu doar in 4 orase.
Nu am nici o treaba cu DeAgostini, dar stiu ca asta e strategia lor, cu teste de piata. Cei pasionati, eu zic ca n-ar fi pacat sa se "bage".
Eu inca ma mai gandesc. 15 RON pe sapt e cam mult. Daca era din 2 in 2 sapt. ma bagam sigur.
Oricum, o sa aiba de pierdut ca au dezamagit deja de 2 ori lumea ...
Va fi ca in fabula cu lupul la oi :)
Aceasta postare a fost editata de Piniuli: 25 January 2011 - 10:08 PM
Postat 25 January 2011 - 10:58 PM
Postat 26 January 2011 - 02:28 PM
m-am tepuit si eu cu editiile anterioare dar am sunat
am sunat la redactie si tot asa,s-au juruit ca merg pan la capat
am cumparat nr 1
si...SURPRIZA!!!
calitatea supercaliflagelistica
adica super ok
mai bune piesele de cat in trecut
taiate cu laser
sa speram ca ,desi traim in romanica,nu ne mai tepuiesc iar
sa auzim numai de bine!
si... cum urez eu in lumea aeromodelistilor...sa dea DOMNUL sa aterizam la final!
petrutviulet, la 26 Jan 2011, 15:25, a spus:
m-am tepuit si eu cu editiile anterioare dar am sunat
am sunat la redactie si tot asa,s-au juruit ca merg pan la capat
am cumparat nr 1
si...SURPRIZA!!!
calitatea supercaliflagelistica
adica super ok
mai bune piesele de cat in trecut
taiate cu laser
sa speram ca ,desi traim in romanica,nu ne mai tepuiesc iar
sa auzim numai de bine!
si... cum urez eu in lumea aeromodelistilor...sa dea DOMNUL sa aterizam la final!
PS
referitor la pret,nu-i mare
cat costa un model de vitrina la magazine?
pai vedeti ca nu-i mare?
si mai este si damblaua de a realiza singuri asta.
nu?
Postat 26 January 2011 - 02:33 PM
Piniuli, la 25 Jan 2011, 23:06, a spus:
nu e greu de trimis prin posta, piesele nu sunt atat de voluminoase...
páici pe unde sunt eu acum aceleasi colectii se trimit prin posta, in fiecare luna iti trimit un colet cu cele 4 numere din luna respectiva
Postat 26 January 2011 - 02:38 PM
Citeaza
nici n-ajung bine dimineata la sapa si ma trezesc cu telefon de la (oricum nu va da prin cap) FlyBoy care imi explica pe scurt ca a cumparat primul numar.
OK! - ii zic si-l si felicit pentru pretioasa achizitie.
Iau o pauza de la dat cu tarnacopul si fug pana Carrefour Baneasa. Vad standul de presa din interiorul complexului si vad ca vad "Mari corabii".
Intru si cumpar si eu un exemplar ca tot aceam un defect la una dintre ancorele din numarul prim cumparat cu mai bine de 5 ani in urma.
Eram curios si de o comparatie intre cele de atunci si cele de acum.
Doar la o prima vedere si din aducere aminte
- sunt aceleasi piese ca si in numarul de acum 5 ani si ceva, nu mai apare borcanasul cu aracet apare insa o pila dreptunghiulara si un suport care are o gaura pentru surub/holsurub cu cap ingropat. Pensula pare a fi de o calitate mai proasta decat cea de la prima aparitie.
- partea scrisa difera simtitor fata de prima aparitie in sensul ca daca la prima editie a numerelor 1-4 instructiunile de constructie erau date la fiecare numar, acum sunt toate. Toate de la numarul unu la numarul de care n-am trecut inca in doua incercari nereusite, respectiv pana la numarul patru.
In brosura scrisa deja suntem amenintati ca nu mai primim ca la prima editie un CD cu instructiuni ci un DVD.
Mai este inca o brosura care reuseste sa ma lamureasca. Piesa cu gaura este prima piesa din cavaletul de lucru. Aceasta brosura constituie si primul numar din partea de istorie.
Majoritatea pozelor imi sunt cunoscute, textul ... urmeaza sa-l citesc.
Pana la numarul al II-lea va doresc toate bune si in speranta ca de data asta trecem si la numarul al V-lea ...
Bafta!
Postat 26 January 2011 - 04:21 PM
Am urmarit promo la tv care anunta aparitia la chioscuri, deci azi am dat fuga la chioscul de ziare si am luat primul numar. In tm cel putin vad ca se gaseste din plin, un coleg de-al meu a cumparat revista de la un alt chiosc, pentru al sau copil stimulat la fel de reclama tv.
Acum, vom vedea daca se va respecta promisiunea facuta de editare a celor 100 de numere.
Nu sunt un fan al vaselor vechi, imi plac navele moderne, in special cele civile care transporta conteinere, petrol, sau alte marfuri.
Am considerat ca este o experienta interesanta totusi cumpararea acestei reviste, un kit intreg neinteresandu-ma, dar pe bucati pot strecura cheltuiala in celelalte sume alocate diferitelor hobbyuri.
Oricum am facut lobby acestei reviste, mai mult pentru a stimula acest tip de hobby care merita sa ajunga si pe la noi la nivelul la care se regaseste in tarile din jur. Macar din acest punct de vedere revista este o realizare. Evident, este o miscare cu bataie lunga, sau foarte lunga. Dar daca in timp, oamenii vor deveni mai interesati de aceste activitati, daca foamea de bani va mai scadea si nivelul de trai va mai creste, poate ca vor fi din ce in ce mai multe firme interesate in a investi in astfel de publicatii.
Asa ca, tuturor celor pasionati, sau incepatorilor, bafta.
Postat 26 January 2011 - 05:15 PM
Totusi nu sunt lamurit, se poate construi sau neconstrui o laterala pentru a se vedea interiorul?
Postat 26 January 2011 - 07:25 PM
DGDaniel, la 26 Jan 2011, 17:15, a spus:
Din cate tin eu minte se poate construi doar cu vedere printr-un bord (nu ca n-ar merge puse file si acolo) si probabil ca ar fi pacat de acoperit pentru ca tin minte ca se spunea ca va avea si interorul destul de detaliat.
De data asta DeAgostini face si promisiune scrisa ca va merge pana la capat (sau cel putin asa mi s-a parut mie).
Si o imagine cu ce ofera numarul 1 si felul cum va ajunge dupa numarul 4 (nu este montata partea de chila livrata la numarul 4).
Un fel de acum 5 ani si in prezent.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 26 January 2011 - 07:31 PM
Postat 26 January 2011 - 07:52 PM
PS amatorilor: nu incepeti puntile ca o sa iasa eronat, sau daca o faceti macar lucrati-o ca in poza lui Crios, e si o greseala intr-o poza referitor la punti, poza cu nava in 3 ipostaze de constructie.
Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 26 January 2011 - 07:59 PM
Postat 26 January 2011 - 08:29 PM
In total sunt 100 de numere . Corabia va avea 78 cm lungime si 66 cm inaltime ,scara 1/50 .Este o reproducere a Corabiei Sfantul Ioan Botezatorul .
Sper ca cei de la DeAgostini sa duca seria pana la capat !
Bafta !
Aceasta postare a fost editata de bburago26: 26 January 2011 - 08:30 PM
Postat 26 January 2011 - 08:29 PM
Postat 26 January 2011 - 08:34 PM
DGDaniel, la 26 Jan 2011, 19:52, a spus:
Nu poti sa zici decat ca sunt cat porcu si mai sunt si altele nu numai coastele care nu se preteaza la o constructie cu interior, dar una peste alta, este un compromis la mijloc. Nava a fost facuta pentru tot cititorul. Cei care sunt un pic mai versati in domeniu vor apela la diverse alte trucuri si completari despre care putem discuta in timp.
Material sa dea DeAgostini iubitorilor de nave de epoca ca mai vedem noi pe parcurs.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 26 January 2011 - 08:34 PM
Postat 26 January 2011 - 08:43 PM
o intrebare,ce ziceti sa folosesc? Direct culoari acrilice,sau sa mai bag si lac? Lacul se aplica inainte de culori nu ? Scuzati ca intreb dar sunt nou in alte modelatului :D.
Postat 26 January 2011 - 09:18 PM
klausn, la 26 Jan 2011, 20:43, a spus:
Ca sa nu te ametesc prea tare de la inceput iti pot spune sa nu folosesti nici una nici alta.
Daca vrei sa folosesti totusi ceva atunci poti folosi bait.
Cu asta da pe piese in imaginile din revista. Este gresit tradus vopsea acrilica.
Sfatul meu este sa nu folosesti totusi nici macar bait, dar tu decizi.
Si de data asta, de pe siteul DeAgostini unde revista n-a fost prezenta pana acum:
Citeaza
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 26 January 2011 - 09:31 PM