MiG, la Nov 18 2005, 07:14 PM, a spus:
Daca crios ar mai putea lua legatura poate Edy ne-ar putea da mai multe amanunte despre rezultatele cercetarii ei de piata , ce inseamna modelismul in Ro.
Crios mai tine legatura cu EDY asa cam din cand in cand.
Problema cu revista este ceva mai cu probleme si daca la inceput era vorba doar de o cercetare de piata, pe parcurs au aparut si alte probleme.
Este vorba in primul rand despre traduceri care musai trebuiesc refacute, este vorba despre pagini care se succed aiurea in cadrul unui numar si crede-ma pe cuvant, este vorba despre neadevaruri istorice datorate netraducerii complete a textelor. Un exemplu - se incepe publicatia vorbindu-se despre galionul "Sfantul Ioan Botezatorul", dar in realitate, textul se refera la omonimul sau "San Giovanni Battista". Acesta a fost construit in 1598 la cererea casei de Medici. In revista "Grandes Veleros" editat de "Ediciones Altaya" aceasta referire exista, dar dispare din textul tradus in limba romana.
O parte dintre cei care au fost duminica 13 la expozitie au vizionat filmul de pe CD si in afara faptului ca le-a placut ce au vazut, s-au dat pe spate de ras la anumite denumiri de scule traduse in limba romana.
Cam asta este asa ca revista cu a sa corabie probabil ca (daca) va reapare pe undeva pe la inceputul anului viitor cand sondajul (dupa umila mea parere si nu numai a mea) nu va mai valora nici doi bani, interesul va fi reajuns la cote 0, iar scepticismul va fi mai in floare decat la prima tentativa de lansare a revistei.
Din pacate exista o vorba din batrani care spune ca "boala lunga - moarte sigura", vorba care sper sa nu se aplice si in cazul revistei "Mari corabii". Partea proasta este ca nu pot continua constructia galionului folosind ca materiale doar sperantele. Oricum eu am gasit o oarece rezolvare ca sa nu raman doar cu 4 coaste prinse pe o bucata de chila si trei bucati de punti, rezolvare pe care sper sa am timp s-o aplic pana la necunoscuta data de reaparitie a revistei, iar daca va voii bunul Dumnezeu si va reapare, o voi relua de la numarul 1 al revistei. Daca nu va reapare voi ramane cu o sectiune prin acest galion reprezentand complet toata partea din fata a lui.
Pana una, alta .....
Bafta!