Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#141 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 14 October 2005 - 02:40 PM

Mai dau eu 2 link-uri la obiect (obiectul fiind macheta).

http://www.aranako.c...20Astillero.htm
Pe macheta din imagine se vede steagul spaniei.

si din timpul constructiei. Pentru tipul respectiv a fost prima nava construita.
http://www.aranako.c.../SJBAUTISTA.htm

Bafta!

#142 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 04:43 PM

Referitor la ce zicea Max si am gasit pe net mai la repezeala.
Un shogun ceva mai "ciudat" pentru vremurile lui si pe care se pare ca il chema Date Masamune a dispus realizarea unui galion care sa aduca cu el si inbunatatirea relatiilor cu Spania urmand ca acesta sa faca drumuri intre cele doua tari. Galionul a fost gata in 45 de zile si s-a numit Date Maru pentru japonezi si ceva mai tarziu, spaniolii l-au numit San Juan Bautista.
N-am gasit inca nicaieri daca shogunul le-a donat/vandut spaniolilor galeonul, sau a fost redenumit ramanand in continuare proprietatea lui.
Max, se pare ca ceva dreptate a avut ala pe site.
Mai sap!
Bafta!

PS M-am grabit un pic cu traducerea sarind peste destul de multe pasaje carora nu le-am dat inportanta la inceput. Povestea este mai ampla. Am sa revin cu amanunte dupa ce termin de tradus intreg artcolul pe care l-am gasit (e in spaniola).
Inca o data bafta!

#143 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 14 October 2005 - 05:07 PM

crios, la Oct 14 2005, 05:43 PM, a spus:

Max, se pare ca ceva dreptate a avut ala pe site.
Mai sap!
Bafta!

Si eu odata cu el, nu ?! :hammer:
Mai, mai, of, of !!

PS: gata, m-am hotarit ! Daca pun mana pe corabia asta, eu o voi face sub inmatriculare japoneza :bang: , heavy weathering, etc. :hammer:

PPS: asa-i crios, japonezii au vandut-o la spanioli pana la urma ...
"April 1618 the ship arrived to the Philippines, where She was sold to the Spanish government there, with the objective of building up defenses against the Dutch."
Interesanta povestea .... :idea:

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 14 October 2005 - 05:17 PM

#144 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 05:19 PM

Nu te grabi Max ca inca n-am terminat de tradus dar se pare ca japonezul a facut galionul pentru un spaniol care ramasese perpedes prin zona. Inca nu ma pronunt ca mai am mult de tradus si vreau sa inteleg exact cum a fost treaba.
Sti ca sunt obiectiv asa ca am sa spun exact ce am gasit.
Bafta!

PS Ti-ai citit e-mailul pe gmail?

#145 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 15 October 2005 - 07:51 AM

Galionul
In secolul al XIV-lea apar primele mentiuni referitoare la un astfel de nava cu panze.
Deosebirile intre galion si caraca erau pe vremea aia foarte mici.
Linia galeonului devine mai fina o data cu trecerea timpului. Pastreaza totusi castelele inalte de la pupa si prova si au intre 2 si 4 catarge.
Dimensiunile sunt diverse dar cele mai frecvent intalnite sunt 28m lungime cu 9m latime.
Velatura galioanelor este velatura mixta cu vele patrate pe trinchet (catargul din prova) si catargul mare si cu vela triunghiulara pe artimon (catargul din pupa).
Destinatia principala a galionului era ca nava de transport/comert dar, era dotat cu tunuri pentru a se putea apara de eventualele atacuri ale piratilor.
Portughezii au fost cei care se fac "vinovati" de aparitia galioanelor de linie urmati la ceva vreme de catre spanioli care le-au folosit in mai toate bataliile.
In general galionul avea trei catarge dar spre exemplu "Great Harry" a avut patru, iar "Le Grand Francois" a avut chiar cinci catarge.
Galioanele aveau si un mare defect inca din constructie. Din cauza amplasarii prea inalte a puntii inferioare, centrul de greutate ajungea prea sus lucru care ducea la instabilitate in echilibru a navei. Deficienta asta a facut ca unele galioane sa se scufunde fara a avea gauri de apa.
Filip al II-lea s-a folosit de galioane atunci cand a facut "Invincibila Armada" Erau galioane de mic tonaj constituite in "flotilele de aur si argint" . Erau denumite "Flotile de aur si argint" pentru ca aveau rolul prponderent de a trensporta spre "casa" bogatiile pradate de corabii. Acest tip de nava a fost majoritar in in flota lui Filip al II-lea.
In anul 1577, la Deptford, englezii construiau "Revenge", nava amiral a lui Francisc Drake in campania inpotriva "Invincibilei Armada". "Revenge" era un galion de 500t si care avea patru catarge.

Sursa de inspiratie: "Epopeea navelor"- Alexandru Retinschi - editura"Albatros"/1972

#146 Useril este offline   EDY 

• Membru deplin
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 30-September 05

Postat 15 October 2005 - 12:13 PM

da crios sambata se mai si munceste :bang: ma bucur ca ti-a placut revista noastra si corabia. in ceea ce priveste istoria acestei corabii si istoria velierelor in general cred in continuare ca este benefica pentru orice cititor.

respect baieti!

edy

#147 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 16 October 2005 - 04:23 PM

Horia mai e valabil anuntul tau cu revistele?

#148 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 16 October 2005 - 06:53 PM

imi pare rau dar nu!

#149 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 October 2005 - 07:53 AM

Daca, revista va apare si in alte orase nu stiu dar, daca va apare fiecare va sti deja de la numarul doi daca va continua sau nu si asta dupa vizionarea CD-ului.
Dupa cel veti vedea veti sti sigur daca vi se pune sau vi es ia ("pata")
Cam asa arata dupa primele trei numere:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: lateral2.jpg

#150 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 October 2005 - 07:54 AM

Puntea de sus este pusa doar ca sa vad cum se inbina pentru ca piesele de fixare probabil vor fi in nr.4

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: lateral1.jpg

#151 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 October 2005 - 07:55 AM

Inca n-am lacuit nimic. Vreau sa caut niste lacuri potrivite ca nuante cu ce vreau sa iasa in final.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: spate.jpg

#152 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 October 2005 - 07:56 AM

Puntea inferioara este fixata definitiv.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: punte_inferioara.jpg

#153 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 October 2005 - 07:59 AM

Dupa ce am vizionat CD-ul am estimat lucrarea cam la 600 de ore de munca efectiva asa ca pentru cei care vor avea revista sa nu lase lucrarea la sfarsit pentru ca pot iucra si in timpul achizitionarii.
Ancorele au venit o data cu nr.1, metal fireste.
Bafta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ancore.jpg

#154 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 12-January 05

Postat 17 October 2005 - 08:15 AM

interesanta corabioara...

cred ca lemnul va trebui sa fie prelucrat cu ceva vopsele, lacuri care vor reda cit mai real ca ea este facuta din lemn.

Acestea vor fi si ele incluse in set?

#155 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 October 2005 - 08:31 AM

Ma indoiesc profund ca vor fi incluse.
In mod normal dupa instructiunile lor, lac ar trebui folosit inca de la primul numar si cum nu este inclus in primul numar nu cred ca va fi inclus nicaieri.
Oricum, achizitionarea lacului sau baitului nu constituie o problema.
Bafta!

#156 Useril este offline   EDY 

• Membru deplin

Postat 17 October 2005 - 04:23 PM

buna din nou. am vazut ce se scrie pe forumul rhc si vroiam sa va intreb ce parere aveti de revista (cei care au cumparat-o).chiar credeti ca este la nivel de incepatori si de pionieri? voi pareti mai in cunostinta de cauza si aveti mai multe cunostinte despre modelism sau cel putin asa am vazut asa ca astept comentarii....

edy :bang:

#157 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 October 2005 - 05:12 PM

Citeaza

chiar credeti ca este la nivel de incepatori si de pionieri?

Ceea ce este dat vis-a-vis de a construi este pentru incepatori.
Unul care n-a facut asa ceva si vrea sa faca va putea sa faca galionul doar dupa indicatiile date de fabricant.
Chestia care se spunea acolo despre calitatea pieselor, pot sa sun (inca o data) ca sunt taiate cu CNC-ul cu freza nu cu laser. Ajustari se faca doar pe ici si colo la inbinari folosind un pic de smirghel.
Si daca tot vorbea cineva pe acolo despre calitatea pieselor ar trebui sa stie ca acele coaste nu sunt finisate pentru ca este o operatie care se face atunci cand toate coastele sun montate pe intreaga chila. Atunci se face pasuirea pentru ca inbracarea cocii sa nu dea abateri de forma.
Bafta si ...... Edy, nu mai lua toate prostiile in seama.

#158 Useril este offline   Moxanu 

• Membru senior
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-September 05

Postat 18 October 2005 - 12:50 PM

Se pare ca temerile unora par sa se materializeze ... :-x
Am cumparat azi numarul 4. S-a introdus in revista si un anunt pe o foaie A5 prin care se anunta intreruperea colectiei. Se pare ca datorita modernizarii si a unor imbunatatiri ...
La paragraful urmator '... cu speranta ca aceasta va fi temporara.'
Daca se suna la numarul dat si-si lasa numele, adresa, nr. de telefon va primi gratuit numerele 5 si 6 cand se va publica din nou.

#159 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 18 October 2005 - 01:43 PM

Moxane, nu cred ca este cazul sa intrii in panica. :bang:
Priveste partea buna a lucrurilor. Vei avea numerele 5 si 6 gratuit.
Bafta!

#160 Useril este offline   EDY 

• Membru deplin

Postat 18 October 2005 - 01:50 PM

da asa este revista se intrerupe momentan pentru a pune unele lucruri la punct cum ar fi distributia revistei in tara si problema abonamentelor care implica mai multe cum ar fi perioada pe care se face abonamentul si daca se face abonament cum se distribuie revista pentru ca nu incape in cutia postala :bang: si apoi dupa ce facem schimbarile de rigoare...revenim.
oricum sunt multe de calculat astfel incat nimeni sa nu fie dezamagit.
va tin la curent cu orice schimbare si va anunt din timp cand o sa fie republicata si unde.

edy

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic