Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#121 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 12 October 2005 - 04:15 PM

am numarul unu si doi dublura. le doreste cineva?

#122 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 12 October 2005 - 04:21 PM

Blue-Max, la Oct 12 2005, 04:59 PM, a spus:

PROTESTEZ !!
Iarasi voi bucurestenii sunteti mai "jmecheri" decat restul tarii !! :-D

Maine nu cred ca am timp, dar daca reusesc sa-mi fac poimaine pun poze, in premiera cu piesele din primul numar si ce mi este pe acolo :-) . Numerele 2 si 3 le las pe saptamana viitoare.
Cei care vor veni la intalnire, vor avea ocazia sa le si pipaie. :-D
Daca eu nu ajung, sigur ajunge Pletila cu ele. :bang:
Bafta!

#123 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 12-January 05

Postat 12 October 2005 - 04:41 PM

As dori si eu sa primesc asa o corabie dar cred ca va fi imposibil ca revista sa ajunga in Chisinau. O alternativa ar fi ca fratele meu care locuieste in timisoara sa ma ajute sa o procur. Dar nu vreau sa il fugaresc pe la ghisee, de aceia m-ar satisface un abonament ca el doar sa primeasca revista

#124 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 12 October 2005 - 05:15 PM

Oleg, daca lucrurile vor merge bine (cam 2 saptamani mai trebie rabdare) si Timisoara se va afla printre urmatoarele orasele unde va apare revista. Este o discutie care inca se poarta ca si cea cu abonamentele.
Edy inca nu poate promite nimic pentru ca studiul nu s-a terminat.
Sigur ca abonamentul este solutia sigura doar ca este vorba si de sume. De la numarul 2 in sus, numerele costa 13 RON/ bucata. Pe ce perioada sa se faca abonamentul? Lunar? Trimestrial? Semestrial? Acasa? La chioscul de unde cumperi (cum spunea Radub)?
Romania este alta tara, alt nivel de trai, alt nivel de cultura, alte mentalitati. Este posibil ca nimic din experienta castigata de firma afara sa nu fie valabil si in Romania.
Din cauza asta, nici pentru Edy nu-i usor si lucreaza cu date nu cu intentii bune din partea noastra.
Noi reprezentam unul sau mai multe puncte de vedere care nu seamana nici macar cu cele de pe RHC sau a celor de pe RHC, adica tot in Romania asa ca lucrurile nu-s tocmai simple.
Noi vorbim cam dupa margine si din pozitia asta e usor sa spunem "fa ca mine ca asa e mai bine".
Si ca incheiere pentru mine pe ziua de azi - maestre Cartula, un milion de puncte din partea mea pentru interventie. Mi-a mers la casa sufletului.
Bafta!

#125 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 12 October 2005 - 05:32 PM

horia, la Oct 12 2005, 05:15 PM, a spus:

am numarul unu si doi dublura. le doreste cineva?

Le-asi fi dorit eu daca faceai anuntul mai din timp sau daca-mi raspundeai la mesjul pe care ti l-am trimis pe 28 septembrie. Pentru ca n-ai raspuns, am coniderat ca nu poti si am procedat pe mai departe in consecinta. Scuza-ma daca am gresit undeva.
Bafta!

#126 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 12 October 2005 - 09:13 PM

Mie personal , initiativa mi se pare laudabila.Aceasta revista promite mai mult decit unica si cea mai speciala revista de modelism din Romania adica :"Modelism"

De asemenea mi se pare ca va lamentati prea mult la tastatura , in loc sa incercati sa va procurati revista (asta , daca sunteti cu adevarat interesati).Nu este greu deloc sa rezolvi o astfel de problema.
In cel mai rau caz puteti face o excursie cu microbuzul la Giurgiu. :bang:

In cel mai rau caz daca revista se opreste la numarul 5 sau 7 sau 25, cei care au procurat-o vor avea planul si citeva din piesele importante in constructia uniu navomodel.Niste coaste si o chila se pot taia usor sau se poate executa din calup de lemn tot corpul dupa care se " asezoneaza" cu piesele pe care le ai deja.Cu putina munca se pot face si cele lipsa, asa ca un modelist poate sa suplimenteze lipsa pieselor si sa scoata un navomodel destul de frumos.Vointa sa fie...

Personal ma indoiesc ca revisata se va opri foarte curind si sunt convins ca voi reusi sa string toate, sau aproape toate numerele.

Pentru toti cei care se ocupa de existenta acestei reviste mesajul meu este urmatorul: Faceti o treaba excelenta! Nu va lasati intimidati!

#127 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 12 October 2005 - 09:50 PM

Citeaza

Le-asi fi dorit eu daca faceai anuntul mai din timp sau daca-mi raspundeai la mesjul pe care ti l-am trimis pe 28 septembrie. Pentru ca n-ai raspuns, am coniderat ca nu poti si am procedat pe mai departe in consecinta. Scuza-ma daca am gresit undeva.
Bafta!

ai procedat bine doar ca la vremea acea eu am inteles ca ai dori sa-ti trimit eu in fiecare saptamana revista ceace mi se parea cam incomod.bafta!

#128 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 13 October 2005 - 08:16 AM

horia, la Oct 12 2005, 10:50 PM, a spus:

ai procedat bine doar ca la vremea acea eu am inteles ca ai dori sa-ti trimit eu in fiecare saptamana revista ceace mi se parea cam incomod.bafta!

Stai linistit ca este OK.
Fiecare are problemele lui pe care le cunoaste cel mai bine.
Oricum, exact asta este metoda prin care ajung pentru moment in posesia revistei. Ba chiar ceva mai bine. Spre exemplu, vineriri vine cineva din Giurgiu sa aduca numerele 2 si 3 pentru mine si Pletila. Prieten de prieten de-al lui Pletila. Numarul 1 pentru mine si Pletila l-am facut rost eu cu ajutorul uni prieten de prieten de-al meu (nici unul dintre cei doi prieteni ai nostrii nu este modelist).
Asa ca eu si prietenul Pletila am rezolvat problema pana la numarul 100 indiferent daca revista va apare sau nu in Bucuresti cu toate ca incep sa fiu increzator ca va apare si in Bucuresti, Timisoara, etc. :bang:
Multumesc prietene Pletila ca atunci cand ai facut rost de reviste te-ai gandit si la mine.
Multumesc frumos si celorlalti doi prieteni care ne-au ajut si care ne vor mai ajuta.

Bafta!

#129 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 13 October 2005 - 10:41 AM

crios, la Oct 12 2005, 03:15 PM, a spus:

Pe ce perioada sa se faca abonamentul? Lunar? Trimestrial? Semestrial? Acasa? La chioscul de unde cumperi (cum spunea Radub)?

Trebuie o forma de abonament.
In cazul revistei de care vorbeam eu, abonamentul se poate face direct de la distribuitor. Abonamentul se face pe toata durata seriei adica 100 numere. Revista vine acasa o data pe luna, 4 numere intr-un pachet (un plic gros captusit cu folie din aia cu bule). Banii sunt luati din contul bancar o data pe luna cand e trimis pachetul. Am avut abonamenul de felul asta pana cand mi-a venit un pachet cu o piesa distrusa. Am incercat sa iau legatura cu distribuitorul si am primit doar raspunsuri evazive si tot felul de scuze. Am pierdut mult timp cu emailuri si telefoane. Eventual mi-au trimis ce imi trebuia. Dupa aia mi-am zis ca nu are nici un rost sa imi bat capul cu problemele astea, am intrerupt abonamentul si mi-am facut un cont cu magazinul local. In felul asta, cand mi-a lipsit un numar i-am lasat pe cei de la magazin sa isi bata capul. Si ei ca agenti comerciali au avut mereu mai mult succes la distribuitori in special pentru ca ei stocau mai multe reviste de genul asta.
Va spun fara nici o urma de indoiala (si nu caut nod in papura): fara abonament, e imposibil sa te bazezi pe "noroc la chiosc"- nu ai nici un fel de protectie in cazul pieselor stricate si sunt multe sanse sa ratezi numere apoi ajungi cu o colectie incompleta. (Dupa ce cheltuiesti 13 RON X 99 de numere, astia sunt destul de multi bani pentru ceva incomplet.)
Radu

#130 Useril este offline   EDY 

• Membru deplin
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 30-September 05

Postat 13 October 2005 - 04:26 PM

crios astept comentarii despre noua ta achizitie :-D sa imi zici ceva despre produs. :bang:

edy

#131 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 08:25 AM

Vorbeam aseara cu Pletila despre revista si zicea cam asa - ce mi-asi fi dorit o asa publicatie pe vremea cand m-am apucat de nave.
Cei ma vechi, nu uitati vremurile acelea in care nimeni nu-ti spunea ce si cum si daca mureai langa el.
Cand revista va aparea si in orasele voastre [sper eu (nu ca in al meu ar fi aparut)] nu aveti cum sa n-o vedeti. Revista este prinsa de un imens carton cu imagini color pe ambele fete si pe care, in partea stanga se afla prinsa partea scrisa iar in partea dreapta se afla piesele.
La fiecare numar exista un tutorial scris si cu imagini care explica pentru incepatori ordinea si cum sa faci fiecare operatie in parte.
Publicatia explica destul de clar inca de la primul numar ca este vorba despre o singura macheta - Galionul San Juan Bautista.
Exista in revista si un dictionar explicativ ai termenilor si poza machetei cu denumirile catargelor si panzelor.
Macheta este un kit din lemn care mai are piese metalice si panzele din panza toate piesele fiind gata de montat. Cele din lemn mai necesita finisaje si pe alocuri foarte mici ajustari.
Foarte interesant este ca (asa cum bine am intuit inca de la inceput) corabia poate fi finalizata cu succes si de catre cineva care n-a facut nici un fel de macheta sau kit in viata lui.
Nu va faceti griji pentru ca diferente intre lucrari vor exista in functie de experienta fiecarui, un machetist gasind solutii mai interesante decat cele date de producator. Eu unul as face mici modificari in ceea ce priveste inbracarea puntilor.
Mai este ceva care poate duce la abordari diferite ale machetei si anume faptul ca se dau elemente de interior (bucatarie, depozite cala, balast). Asta permite o abordare (sectiune longitudinala) deosebit de interesanta unde imaginatia si priceperea machetistului isi poate spune cuvantul.
Revin la inbracarea puntii cu fasiutele de furnir pe care le da producatorul. Parerea mea este ca aceasta inbracare nu trebuie facuta nici la momentul si nici in felul in care spun instructiunile si asta nu pentru ca nu ar fi corect ci pentru ca pot apare discontinuitati ale scandurii de-a lungul puntii (am vazut asta si intr-o poza facuta intr-un stadiu mai avansat al lucrarii).
Planuri. Planuri nu vor fi de genul celor pe care navalistii le stiu. Nu vor fi planuri de forme. In fond nici nu trebuiesc coastele (gresit traduse aripi) sunt taiate la CNC ca si chila (grest tradusa carena).
Ce pot spune cu siguranta este ca va iesi o corabie superba care va taia respiratia celor care va vor vizita apartamentul.
Am sa mai revin cu detalii dar momentan sunt nevoit sa "sar afara".
Bafta!

#132 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 09:44 AM

Exista posibilitatea ca lumea care n-a cumparat revista sa se gandeasca cam cat de mult va avea de lucru dupa achizitionarea ultimului numar gandindu-se ca abia atunci va avea toate piesele.
Fals!
Constructia machetei se poate face, pas cu pas dupa achizitionarea fiecarui numar astfel ca la maxim 2 saptamani (in functie de timpul fiecaruia) corabia va fi gata.
Sincer nu cred ca munca saptamanala depaseste 2 ore. Exceptie va fi atunci cand se va construi si monta capelatura. Asta este intotdeauna o o peratie meticuloasa si de durata.
Revin la punte si la cum ziceam eu ca vad inbracarea aceateia.
Puntea va fi facuta din mai multe bucati, fiecare inbracata cu fasii de furnir.
Producatorul zice ca sa se lipeasca fasiile dupa care sa trasezi capetele, din 70 in 70 mm, intercatate, cu un creion.
Dupa cum ziceam, aici se poate gresi. Bucatile care vor face trecerea la cealata parte din punte (35 mm - jumate din lungimea scandurii) sa nu aibe continuitate. Si daca au continuitate tot se va vedea ca acolo este altceva.
Solutia- taierea fisiilor de furnoir la 70 mm lungime si lipirea lor pe suprafata bucatii de punte cu exceptia suprafetei care va face trecerea de la o bucata a puntii la alta. Aici lipirea fasiilor se va face dupa unirea bucatilor din punte. In acest fel puntea va parea ca este continua de la un cap la altul.
In ceea ce priveste calitatea pieselor, aceasta este excelenta. Si cele din lemn si cele metalice.
In ceea ce priveste partea de text, publicatia in sine, parerea mea este ca aveti si ce sa cititi.
Gata si....
Bafata!

#133 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 14 October 2005 - 09:58 AM

crios, la Oct 14 2005, 09:25 AM, a spus:

Publicatia explica destul de clar inca de la primul numar ca este vorba despre o singura macheta - Galionul San Juan Bautista.

E cumva un vas japonez :bang: primul construit de ei (la 1613) in stil vest-european ? Ca altceva cu numele asta ca si corabie nu am gasit ?!

#134 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 10:20 AM

Nu era un vas japonez nici pe departe atata timp cat facea "Drumul indiilor".
O sa incerc sa caut si alte surse de informare ca sa-ti pot povesti mai mult.
Revista in sine este protejata de legea copyright-ului.
Bafta!

#135 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 11:01 AM

Blue-Max, la Oct 14 2005, 10:58 AM, a spus:

E cumva un vas japonez :-D primul construit de ei (la 1613) in stil vest-european ? Ca altceva cu numele asta ca si corabie nu am gasit ?!

Numele ar trebui sa-ti dea de gandit ca este spaniol.
Si cand te gandesti ca unele voci tipau ca n-au nevoie si de istorie :bang:
Bafta!

#136 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 14 October 2005 - 11:13 AM

Galionul nu este prin excelenta spaniol?

Crios, m-ai facut sa ma gandesc serios sa cumpar revista.

#137 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 11:31 AM

OlafTheViking, la Oct 14 2005, 12:13 PM, a spus:

Galionul nu este prin excelenta spaniol?

Categoric! Spaniolii l-au inventat.

Citeaza

Crios, m-ai facut sa ma gandesc serios sa cumpar revista.

Principala problema care s-a pus si aici si pe RHC a fost daca se merita cumparata.
Parerea mea (inca de la inceput am sustinut asta) este ca se merita pe deplin.
Ieri seara n-am facut altceva decat sa ma conving ca cel putin pentru mine nu este o "investitie" proasta.
Bafta!

PS Pe masura ce voi intra in posesia numerelor, voi reveni cu detalii constructive acolo unde eu personal vad altfel lucrurile fata de cum le-a vazut fabricantul.

#138 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 12:19 PM

crios, la Oct 14 2005, 12:01 PM, a spus:

Blue-Max, la Oct 14 2005, 10:58 AM, a spus:

E cumva un vas japonez  :bang:  primul construit de ei (la 1613) in stil vest-european ? Ca altceva cu numele asta ca si corabie nu am gasit ?!

Numele ar trebui sa-ti dea de gandit ca este spaniol.

Mi-e teama ca te inseli putin :-D
Uita-te la link-ul urmator:
http://japanese-wars...sta.iqnaut.net/

Acolo zice clar, ca a exista SI o nava japoneza, denumita initial Date Maru, care a purtat numele asta ( San Juan Bautista) si era de tipul galion spaniol.
Deci galioane spaniole au construit si altii, nu numai spaniolii .... :idea:

#139 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 01:15 PM

Galioane au inceput sa construiasca spaniolii. Nimeni n-a zis ca n-au facut si altii.
Asta despre care vorbim acum nu are pe el pe el steaguri japoneze.
Despre cel japonez nu stiu mare lucru, dar intuitia mea imi spune ca daca ar fi fost in romania se numea Sfantul Ioan Botezatorul si nu San Juan Bautista. Spaniola mai stiu ceva, cu japoneza stau mai prost dar cred eu ca ar fi avut acelasi nume tradus in japoneza asa ca probabil se numea cam cum se aude cand cade o cratita pe trepte de beton.
Pot sa-ti spun (daca nu-ti aduci aminte ce zicea Horia despre) ca in publicatie vei avea intreaga istoie a velierelor de la inceputuri pana in prezent.
Daca cumva te gandesti ca am sa ma apuc sa scriu ce este tiparit prin revista, iti mai spun inca o data ca as incalca legea copyright-ului. Cred ca esti convins ca n-am sa fac asta.
Bafta!

#140 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 14 October 2005 - 02:29 PM

Nu e nici o problema crios. Stai linistit ! Nu trebuie sa scrii nimic in + sau - :bang:
Eu doar am vrut sa aflu ceva in plus despre aceasta corabie, am luat google-ul i-am dat numele in cauza si mi-a dat numai link-uri spre aceasta corabie japoneza. Cam ciudat, nu ?! Aaa, au mai fost cu numele asta niste orase, organizatii, biserici, misiuni religioase, toate prin America Latina sau .... prin zone unde se vorbeste spaniola.
Dar nici o legatura spre o corabie spaniola ... :-?
Asta-i tot !
:-D

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou