Forum Machete,Modelism,Hobby: revell U99 1/125 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

revell U99 1/125 out of the box

#1 Useril este offline   Volans 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 31-January 06

Postat 20 October 2009 - 09:11 AM

De mult imi doream sa fac macheta unui submarin german ww2, de cand am vizionat prima data *Das Boot*, (film pe care vi-l recomand calduros, fiind poate cel mai bine realizat film despre submarine). Vazand a ....5-a oara seria completa am decis sa iau masuri. Care masuri s-au concretizat in prima mea *barcuta*, macheta ar vrea sa reprezinte un u-boot type VII B, anume U99, unul dintre cele mai faimoase, comandat de celebrul *as* Otto Kretschmer ( http://en.wikipedia....Otto_Kretschmer ), la bordul caruia a obtinut mare parte din succesul sau. U99 a fost scufundat pe 17 martie 1941, Kretschmer si mare parte din echipaj au fost luati prizonieri, reusind astfel sa supravietuiasca razboiului, ceea ce alti peste 30.000 de *submarinisti* germani n-au reusit.
Macheta: destul de corecta ca dimensiuni si forma, cu un numar mic de piese raportat la dimensiunile finale. Totusi piesele sunt pline de bavuri, eliciile de exemplu trebuie literalmente "sculptate" dintr-un bloc de plastic suplimentar. Macheta poate fi usor imbunatatita cu detalii scratchbuild (date fiind dimensiunile relativ mari), lucru pe care din pacate n-am avut rabdare sa-l fac. De asemenea, schema de vopsire este discutabila, gasind informatii contradictorii, aparent totusi gri-ul inchis in care este vopsita opera vie ar avea limita superioara deasupra tancurilor de balast.... balustrada de pe punte va fi refacuta, ea fiind in realitate alcatuita din doua sectiuni unite intre ele cu un cablu de otel.... lacul mat de la sinto mi-a "nins" barcuta... si cate si mai cate, asa ca astept criticile.... cu placere A!! si fantele de trecere libera a apei ar fi trebuit cu siguranta deschise....
Crucea de cavaler este facuta din pvc moale din acela folosit pentru reclame, marginile din stiren tras la cald, iar ribbonul din panglica "de matase" pentru lumanarile de nunta, vopsite cu marker permanent.
Una peste alta este o macheta usor de facut, careia cineva mai priceput i-ar putea face cu adevarat "dreptate".

Pentru "incalzire": http://www.youtube.c...h?v=ATEjQhdfA8U

pozele:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Volans: 20 October 2009 - 09:16 AM

#2 Useril este offline   Fritzx88 

• Membru senior
  • Postari: 154
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Filatelie

Postat 20 October 2009 - 10:06 AM

Super tare!! De unde ai facut rost de crucea aia de fier????

#3 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 20 October 2009 - 10:36 AM

Vezi postareaFritzx88, la 20 Oct 2009, 11:06, a spus:

Super tare!! De unde ai facut rost de crucea aia de fier????

Volans a scris in text:
Crucea de cavaler este facuta din pvc moale din acela folosit pentru reclame, marginile din stiren tras la cald, iar ribbonul din panglica "de matase" pentru lumanarile de nunta, vopsite cu marker permanent.

#4 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 20 October 2009 - 01:03 PM

cand vei achizitiona urmatorul chit, oricare ar fi ala, cumpara tot de la revell doua borcanase cu rabdare si unge bine bine macheta, inainte sa o termini :hug: ...acuma sigur regreti, dar e tardiv.nu de alta, dar ti-a iesit bine scufundacu'.(imi plac urmele de rugina...)

#5 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 27 October 2009 - 09:55 AM

Super scufundacu!Cum ai realizat urmele de rugina?Ma intereseaza pentru ca si Britannicul(la care lucrez de long,long time)avea ruginica din belsug!
Imi place mult cum ti-a iesit :rolleyes: :drinks:
Spor in continuare!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi