cumpar adeziv pentru machete din plastic
Postat 19 October 2009 - 10:05 PM
Vreau un adeziv care sa topeasca plasticul......nu adeziv care se adauga peste plastic......
Daca are cineva o solutie va rog........
Postat 20 October 2009 - 07:50 AM
Postat 20 October 2009 - 08:36 AM
Eu folosesc de scurta vreme adezivul Tamiya Extra Thin Cement. Adezivul are pensula foarte ascutita, lucru care permite introducerea adezivului in crapaturi sau parti care stau aproape unite. Lichidul fiind extrem de fluid intra in orice capatura. Dupa aprox. 4 - 5 secunde de la aplicare unesc cele doua parti si le fixez cu banda adeziva. Adezivul dizolva bine plasticul, am reusit sa unesc parti care dupa slefuire nu mai arata niciun semn ca piesa a fost din doua sau trei piese. Unde folosesc adezivul asta nu mai am nevoie de chit! ( Imi pare rau ca nu am cumparat acest adeziv de la buna'nceput)
Din pacate nu cunosc si nu am niciun produs de la Amodel, nu stiu daca machetele lor sunt din stiren sau alt plastic. Tu ai facut ceva modele asa ca poti evalua cit de cit.
Postat 20 October 2009 - 09:27 AM
O alta caracteristica inetersanta a adezivului lichid Model Master este faptul ca dizolva Superglue – sau alti adezivi pe baza de cianoacrilat. De ex. in cazul lipiturilor rasina-rasina sau rasina-plastic, prima data aplic adezivul MM pe ambele fete, si abia dupa cianoacrilatul (ex. Picatura). Rezultatul este o priza mai buna, respectiv incetinirea procesului de fixare, ramanand timp pentru alinierea corecta.
Postat 20 October 2009 - 09:30 AM
Vali
Aceasta postare a fost editata de Vali: 20 October 2009 - 09:31 AM
Postat 20 October 2009 - 04:14 PM
Postat 09 November 2009 - 11:58 PM
bel, la 6 Nov 2009, 12:21, a spus:
Mmmmm asta nu prea se gaseste pe oriunde.....si este scumpicel
Incearca la o firma de design sau facut reclame poate te ajuta.....si eu caut de ceva timp (am scris la o firma dar nu mi au raspuns-probabil cantitatea ceruta de mine era prea mica)
Intre timp pana ma specializez pe plexi raman la sticla si silicon transparent (acvarii pentru machete)
Postat 10 November 2009 - 11:05 AM
Citeaza
Poti folosi cu succes si Nitrosolv. Se usuca repede si, daca scapi ceva pe linga, ramina doar o pata lucioasa.
Pentru lipituri lungi se foloseste, fie lipici ce se usuca mai greu (cel de la Revell cu ac), fie te folosesti de capilaritate. Pui in contact cele doua piese, le fixezi cu ceva (banda adeziva, inel de cauciu etc) si, cu o pensula fina, pui din loc in loc o picatura de Nitroslv sau MM 3999. Capilaritatea isi face treaba cu prisosinta!
Pentru patu transparente sa poate folos lipiciul special de la Revell ( Revell 39606 Contacta Liquid Special), nu ataca plasticul, ci lipeste prin masa lui (masa lipiciului). E drept, se lucreaza mai greu cu el, fiind destul de viscos! Mai poti folosi cu succes Aracet (din ala bun, ce se face transparent la uscare).
P.S. Stirenul se dizolva in acetona, probabil ce ai folosit este "acetona" pentru oja de pe ungii! Aia nu prea e ...acetona!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 November 2009 - 11:06 AM