Forum Machete,Modelism,Hobby: cumpar adeziv - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumpar adeziv pentru machete din plastic

#1 Useril este offline   setal 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 24-November 08
  • Interests:Modelism

Postat 19 October 2009 - 10:05 PM

Caut sa cumpar un adeziv pentru machete din plastic. Tocmai am cumparat un AN 26 de la Amodel si spre surprinderea mea nu merge lipit cu acetona....este un soi de plastic mai moale.
Vreau un adeziv care sa topeasca plasticul......nu adeziv care se adauga peste plastic......

Daca are cineva o solutie va rog........

#2 Useril este offline   xaba 

• Membru senior
  • Postari: 681
  • Inregistrat: 29-September 08
  • Interests:Aviatie

Postat 20 October 2009 - 07:50 AM

Adezivul lichid Model Master ai incercat? Ar mai fi cele de la Gunze, care au viscozitatea putin mai mare (sunt mai putin lichide) dar se aplica cu pensula - dupa care urmeaza Revell Contacta (si mai putin lichida) care vine intr-un recipient cu tub tip ac de siringa.

#3 Useril este offline   setal 

• Membru senior

Postat 20 October 2009 - 08:25 AM

o sa vad daca merge adezivul lichid de la Model Master.......sa vaz de unde gasesc sa cumpar.....

stie cineva daca seamana cu legendarul dicloretan?????

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 20 October 2009 - 08:36 AM

Salut,

Eu folosesc de scurta vreme adezivul Tamiya Extra Thin Cement. Adezivul are pensula foarte ascutita, lucru care permite introducerea adezivului in crapaturi sau parti care stau aproape unite. Lichidul fiind extrem de fluid intra in orice capatura. Dupa aprox. 4 - 5 secunde de la aplicare unesc cele doua parti si le fixez cu banda adeziva. Adezivul dizolva bine plasticul, am reusit sa unesc parti care dupa slefuire nu mai arata niciun semn ca piesa a fost din doua sau trei piese. Unde folosesc adezivul asta nu mai am nevoie de chit! ( Imi pare rau ca nu am cumparat acest adeziv de la buna'nceput)
Din pacate nu cunosc si nu am niciun produs de la Amodel, nu stiu daca machetele lor sunt din stiren sau alt plastic. Tu ai facut ceva modele asa ca poti evalua cit de cit.

#5 Useril este offline   xaba 

• Membru senior
  • Postari: 681
  • Inregistrat: 29-September 08
  • Interests:Aviatie

Postat 20 October 2009 - 09:27 AM

Am lucrat multa vreme cu adezivul lichid Model Master si, in general, am fost multumit. Am avut o singura problema, legata de cantitatea aplicata. La piesele mari (ex. semifuselaje la 1/48) a fost nevoie de 3-4 aplicatii cu pensula pentru ca toata suprafata de contact sa fie “lipiciosa” (in sensul ca la prima trecere, pana cand am ajuns la capatul conturului, in locul unde am inceput, plasticul a “inghitit” adezivul fara ca suprafata sa devina lipiciosa). Dupa terminarea machetei (slefuit, vopsit, aplicat decaluri etc), la aproximativ 1-2 ani, am observat ca liniile de lipituri au devenit vizibile din nou, pentru ca solventul adezivului s-a evaporat complet, iar plasticul s-a “subtiat”. In consecinta, atentie la cantitatea aplicata in cazul adezivelor care dizolva plasticul.

O alta caracteristica inetersanta a adezivului lichid Model Master este faptul ca dizolva Superglue – sau alti adezivi pe baza de cianoacrilat. De ex. in cazul lipiturilor rasina-rasina sau rasina-plastic, prima data aplic adezivul MM pe ambele fete, si abia dupa cianoacrilatul (ex. Picatura). Rezultatul este o priza mai buna, respectiv incetinirea procesului de fixare, ramanand timp pentru alinierea corecta.

#6 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 20 October 2009 - 09:30 AM

Vrei ceva ieftin,mult si excelent pentru lipit plasticul? Du-te la magazinul de chimicale si cumpara-ti o sticla de 500ml de diluant D 209(nitro)! Te dotezi cu o seringa de plastic si o pensula fina.Tragi cu seringa din stica diluant si picuri pe pensula cate picaturi vrei. Experimenteaza si vei vedea sudura de plastic care tine o viata! Spor!
Vali

Aceasta postare a fost editata de Vali: 20 October 2009 - 09:31 AM

#7 Useril este offline   setal 

• Membru senior

Postat 20 October 2009 - 12:35 PM

Multumesc mult de raspunsuri.....
O sa incerc initial cu D209 Nitro.....sa vad cum merge.....

Aceasta postare a fost editata de setal: 20 October 2009 - 12:36 PM

#8 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 20 October 2009 - 01:57 PM

Am eu ceva dicloretan, pot sa-ti dau o sticluta daca vrei.Vorbim pe mess....

#9 Useril este offline   setal 

• Membru senior

Postat 20 October 2009 - 04:14 PM

Vezi postareatomcat, la 20 Oct 2009, 14:57, a spus:

Am eu ceva dicloretan, pot sa-ti dau o sticluta daca vrei.Vorbim pe mess....

pastreaza-l acolo ca e marfa rara......

am luat un kg de D209 si merge perfect
cel mai tare adeziv..........ieftin si bun cu 10 lei ai adeziv de plastice pentru 2-3 ani de zile

#10 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 20 October 2009 - 05:50 PM

Ok, mersi de info, deci ii bun si D209 la lipit...

#11 Useril este offline   bel 

• Membru senior
  • Postari: 173
  • Inregistrat: 07-April 09

Postat 06 November 2009 - 12:21 PM

ce adeziv sa folosesc pentru plex, fara sa matuiesc?

#12 Useril este offline   setal 

• Membru senior

Postat 09 November 2009 - 11:58 PM

Vezi postareabel, la 6 Nov 2009, 12:21, a spus:

ce adeziv sa folosesc pentru plex, fara sa matuiesc?

Mmmmm asta nu prea se gaseste pe oriunde.....si este scumpicel
Incearca la o firma de design sau facut reclame poate te ajuta.....si eu caut de ceva timp (am scris la o firma dar nu mi au raspuns-probabil cantitatea ceruta de mine era prea mica)
Intre timp pana ma specializez pe plexi raman la sticla si silicon transparent (acvarii pentru machete)

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 November 2009 - 11:05 AM

Citeaza

nu cunosc si nu am niciun produs de la Amodel, nu stiu daca machetele lor sunt din stiren sau alt plastic.
Amodel foloseste exact acelasi tip de plastic ca si celelate firme.
Poti folosi cu succes si Nitrosolv. Se usuca repede si, daca scapi ceva pe linga, ramina doar o pata lucioasa.
Pentru lipituri lungi se foloseste, fie lipici ce se usuca mai greu (cel de la Revell cu ac), fie te folosesti de capilaritate. Pui in contact cele doua piese, le fixezi cu ceva (banda adeziva, inel de cauciu etc) si, cu o pensula fina, pui din loc in loc o picatura de Nitroslv sau MM 3999. Capilaritatea isi face treaba cu prisosinta!
Pentru patu transparente sa poate folos lipiciul special de la Revell ( Revell 39606 Contacta Liquid Special), nu ataca plasticul, ci lipeste prin masa lui (masa lipiciului). E drept, se lucreaza mai greu cu el, fiind destul de viscos! Mai poti folosi cu succes Aracet (din ala bun, ce se face transparent la uscare).
P.S. Stirenul se dizolva in acetona, probabil ce ai folosit este "acetona" pentru oja de pe ungii! Aia nu prea e ...acetona! :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 November 2009 - 11:06 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi