Forum Machete,Modelism,Hobby: Adevarata imagine a Wehrmacht-ului - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Adevarata imagine a Wehrmacht-ului 1/72 Caruta O gloaba putere

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 15 October 2009 - 10:56 PM

un vehicul atipic pentru temutul Wehrmacht, insa asa arata cu adevarat aceasta armata, statisitcile precizand faptul ca 80% din transportul terestu al armatei germane in WWII a fost hipo tractat.....

Nu cred ca aveti prea des ocazia sa vedeti astfel de "calesti", insa sper sa va placa....Mie mi-a placut foarte mult fotografia din care am incercat sa copiez vehiculul in cauza.
Avand in vedere faputl ca nici un producator nu il realiza, a trebuit sa il "scratch-build".... La aceasta operatiune, un aport substantial l-a avut si Wurger, care mi-a dat o importanta mana de ajutor si caruia ii multumesc si pe aceasta cale..... Sper sa ii si placa cum am pictat modelul, eu personal sunt foarte multumit de martoga...:hug:

Evident, este o caruta ordinara luata de un soldat din wehrmacht de la un biet taran, probabil undeva pe frontul de est (ddupa gardul din spate). Calul, probabil a fost luat odata cu caruta, nu prea are aspect militar, mai mult o corcitura destul de uratica....

Calul si figurina sunt Preiser insa amandoua au fost intens modificate pentru a se apropia cat mai mult de cei ce apareu in poza.

Desi poate la prima vedere pare un model simplu, atat montarea cat si pictarea au neceistat cam multa munca intrucat am incercat sa reproduc cam tot ce se vedea in imaginea de atunci la cal, caruta si soldat.

Sper sa va faca placere acest model si orice sugestii sau critici sunt bine venite....

Cristian Florescu

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 15 October 2009 - 11:23 PM

Omule esti un artist,poate ca eu nu vad imperfectiunile (poate nici nu sunt) ca alti colegi de forum cu experienta,si nici nu vreau sa le caut.
Ceea ce vad imi incanta privirea !!!

S-U-P-E-R-B :hug: :-P

Altceva nu mai este de adaugat !
Spor si numai bine :rofl:

#3 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 15 October 2009 - 11:38 PM

:hug: :-P :rofl: :hi: :hi: :hi: :hi:

Este plina de viata si imi place foarte mult!!!! Scandura pe care sta nenea este tip-top... parca e... scandura...

Poti sa ne dai cateva detalii despre materialele folosite? Ma intereseaza in mod special cele doua frie.

Felicitari Cristiane! Exceptional!

#4 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 15 October 2009 - 11:48 PM

Vezi postareaaxor, la 16 Oct 2009, 00:23, a spus:

Omule esti un artist,poate ca eu nu vad imperfectiunile (poate nici nu sunt) ca alti colegi de forum cu experienta,si nici nu vreau sa le caut.
Ceea ce vad imi incanta privirea !!!

S-U-P-E-R-B :-P :rofl:

Altceva nu mai este de adaugat !
Spor si numai bine :hi:

Multumesc pentru mesaj si aprecieri axor, imi pare bine ca iti place atat de mult... :hug:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 15 October 2009 - 11:51 PM

#5 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 October 2009 - 12:03 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 16 Oct 2009, 00:38, a spus:

:hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

Este plina de viata si imi place foarte mult!!!! Scandura pe care sta nenea este tip-top... parca e... scandura...

Poti sa ne dai cateva detalii despre materialele folosite? Ma intereseaza in mod special cele doua frie.

Felicitari Cristiane! Exceptional!

Intr-adevar, in ciuda faptului ca e doar o amarata de caruta si un on in ea, si mie mi-a placut tocmai acest aspect in imaginea de referinta, este ceva simplu dar plin de viata. Din acest motiv am si vrut sa o reproduc la 1/72....

Ai remarcat bine, am curbat putin scandura sub dosul soldatului (este din plastic moale Italeri)... :rofl: Fraiele sunt din plastic tras la cald iar sforile de jos din lita. Din plastic tras la cald este si harnasamentul de la cap. Am ales aceasta solutie pentru ca si gulerul l-am facut din plastic tare (partea de jos taiata dintr-o bucata mai lata, partea de sus tot fir de plastic tras la cald insa foarte gros). Calul este tot din plastic tare, inca un motiv pentru a folosi acest material).

In ceea ce priveste materialele folosite, in link-ul de mai jos sunt descrise in amanunt si plus o imagine din timpul constructiei....

Multumesc mult, sunt bucuros ca iti place. Regret putin ca imaginile nu au iesit chiar asa cum doream eu, am facut pozele foarte repede cat timp a dormit fimiu, neavand timp sa setez foarte bine luminile..... In realitate arata un pic mai bine.......:-P

Uite si link-ul, si daca este nevoie de lamuriri suplimentare, cu mare placere.... :hug:

http://www.braillescalecomp.com/showgaller...a840674a5091fec

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 16 October 2009 - 12:09 AM

#6 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 16 October 2009 - 12:39 AM

Cristiane, foarte ingenios. M-am uitat inca o data la cal... este pictat foarte fain... aproape juri ca este la 1/35.
Doar o mica sugestie referitoare la fraie... indoaie fraiele peste piciorul stang sa simulezi ca sunt din piele.
Ma bucur foarte mult de fiecare data cand vad atata talent pus in aplicare.

Astept cu nerabdare sa vad urmatoarele lucrari. :hug:

#7 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 October 2009 - 07:25 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 16 Oct 2009, 01:39, a spus:

Cristiane, foarte ingenios. M-am uitat inca o data la cal... este pictat foarte fain... aproape juri ca este la 1/35.
Doar o mica sugestie referitoare la fraie... indoaie fraiele peste piciorul stang sa simulezi ca sunt din piele.
Ma bucur foarte mult de fiecare data cand vad atata talent pus in aplicare.

Astept cu nerabdare sa vad urmatoarele lucrari. :rofl:

Ai perfecta dreptate cu fraiele, ele au fost lipite de bancuta in spatele soldatului, curbate peste piciorul acestuia, insa in timpul sedintei foto din pacate s-au dezlipit. Am remarcat mult prea tarziu si nu am mai avut timp sa fac altele, fimiu trezindu-se.... :hi:
Deh, asta este, trebuie acoperite si sarcinile de familie.... :hi:
Calul si mie imi place foarte mult cum a iesit, este preferatul meu de aici. L-am pictat ca pe o adevarata corcitura, cap maro, corp sur si picioare negre.... :hug: Cel mai greu este de facut sur-ul, am folosit 4 culori si doua uleiuri pentru a il obtine, insa sunt multumit de rezultat.... :-P

#8 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 16 October 2009 - 09:15 AM

Superb.Ce vopsele folositi pentru uniformele germane?

#9 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 October 2009 - 09:24 AM

Vezi postareaRazvan, la 16 Oct 2009, 10:15, a spus:

Superb.Ce vopsele folositi pentru uniformele germane?

Multumesc. Ptr uniforme folosesc Humbrol 66, spalare si umbre cu Ivory black si weathering cu Humbrol 29

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 October 2009 - 09:48 AM

:hug: :-P

#11 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 16 October 2009 - 10:23 AM

Foarte reusit!!!! :-P :hug:

#12 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 October 2009 - 10:31 AM

Vezi postareaZ-mare, la 16 Oct 2009, 10:48, a spus:

:hi: :hi:

Multumesc mult.... :hug:

Vezi postareadani, la 16 Oct 2009, 11:23, a spus:

Foarte reusit!!!! :hi: :rofl:

Ths... :-P

#13 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 16 October 2009 - 10:32 AM

:hug: Super realizare, pictarea calului ti-a iesit foarte bine. La cum a fost armata germana inclin sa cred ca (in foto de referinta) pe oblon este un "decal" dreptunghiular, semn de arma sau nazyvineta.
Minidiorama este interesanta, pana la ea traiam cu impresia ca toti nemtii erau cunoscatori de arta si de pian.
Probabil doar la aceasta rezolutie a pozelor se vede ca (pardon) calul nu musca din zabala, sper sa am ocazia sa-l vad Live.
Daca vrei sa continui in aceasi directie, are wurger o poza cu mult namol si atelaj de doi (doi cai, doi nemti).
:-P

#14 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 October 2009 - 10:56 AM

Vezi postareaalexie, la 16 Oct 2009, 11:32, a spus:

:hi: Super realizare, pictarea calului ti-a iesit foarte bine. La cum a fost armata germana inclin sa cred ca (in foto de referinta) pe oblon este un "decal" dreptunghiular, semn de arma sau nazyvineta.
Minidiorama este interesanta, pana la ea traiam cu impresia ca toti nemtii erau cunoscatori de arta si de pian.
Probabil doar la aceasta rezolutie a pozelor se vede ca (pardon) calul nu musca din zabala, sper sa am ocazia sa-l vad Live.
Daca vrei sa continui in aceasi directie, are wurger o poza cu mult namol si atelaj de doi (doi cai, doi nemti).
:hi:

Multumesc mult alexie, si intr-adevar, pe langa obisnuitele recenzii ale seturilor de figurine, am decis sa incerc sa promovez si imaginea calului in randul armatei german in WWII. In fapt, Wehrmacht-ul a folosit cei mai multi cai in istoria razboaielor omenirii. La scara 1/72 aceasta realitate este slab reliefata, poate unii producatori vor acorda o mai mare atentie acestui subiect.... :-P

Asa ca vor mai urma in viitor si alte carute si cavalerie/infanterie calare... :hi:

Si mie cel mai mult imi place cum a iesit calul, este preferatul meu chiar daca este o corcitura obisnuita si nu un super cal... :rofl: Arata ca cei folositi de o anumita etnie de pe la noi.... :hi: :hug:

#15 Useril este offline   modelfan 

• Membru senior
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 16 October 2009 - 06:20 PM

ca de obicei ma rupe pictarea vulturului la 1/72,omul tau nu avea nicio decoratie?
o caruta pe o singura osie este din rasina produsa de minimali cod 006 si cele de la wespe pe care cred ca le ai deja.

#16 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 October 2009 - 11:58 PM

Vezi postareamodelfan, la 16 Oct 2009, 19:20, a spus:

ca de obicei ma rupe pictarea vulturului la 1/72,omul tau nu avea nicio decoratie?
o caruta pe o singura osie este din rasina produsa de minimali cod 006 si cele de la wespe pe care cred ca le ai deja.

Multumesc mult si de data aceasta nu avea decoratie, era simplu carutas... :hug:
O stiu pe cea de la minimali si pe alte cateva tot in rasina...
Pe cele de la wespe le am chiar de la tine, vor urma si ele la un moment dat tot folosind cai Preiser sau Revell...
In plus mai am cred ca tot de la tine bucataria hipo tractata de la Miniaturas Alemany, in metal. Si aia ar cam trebui facuta mai ales ca are si cativa soldati, deci recenzie scrie pe ea..... :-P

#17 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 17 October 2009 - 11:24 AM

Felicitari pentru realizare mai ales tinand cont de scara! :hug: :-P :rofl:

#18 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior