Forum Machete,Modelism,Hobby: Lac / Varnish acrilic Vallejo - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lac / Varnish acrilic Vallejo

#1 Useril este offline   gigione 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 13 October 2009 - 05:05 PM

Bun gasit tuturor,

Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii privind folosirea lacurilor acrilice Vallejo.Nu reusesc sa le utilizez sub nici o forma.Lacul l-am diluat cu apa in proportie de 1/1 si aplicat cu aerograful.Dupa lacuire modelul arata ca si cand l-as fi stropit cu lapte.Unde gresesc, dilutia,presiunea sau faptul ca sunt "handicapat" ? :hug:

Cu stima si consideratiune.

#2 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 13 October 2009 - 05:47 PM

Salut,

Ultima varianta cade. :hug: In general, pentru lacuri ti-as sugera sa folosesti cele la spray, sunt mai usor de utilizat, cel putin in cazul meu. Revenind la Vallejo, iindicat ar fi sa folosesti diluantul lor. E vorba de Model Air? Vezi ca si in cazul asta exista un diluant. Aceste vopsele sunt dedicate folosirii cu un aerograf, ar fi bine sa te orientezi asupra lor. Foloseste un raport de 1/3 diluant/vopsea si seteaza aerograful intre 1 si 1,5. Acrilicele de la Vallejo sunt, dupa parerea mea, foarte bune, dar necesita atentie si multa practica.

Aceasta postare a fost editata de Degrelle: 13 October 2009 - 05:52 PM

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 13 October 2009 - 08:33 PM

In primul rind, acrilicele Vallejo nu se dilueaza cu apa! Diluantul este cel pe care-l vezi mai jos.
Faptul ca lacul sau vopseaua arata ca laptele stropit pote avea mai multe cauze, una care cred eu este distanta mare la care ai lucrat, iar a doua poate fi exact faptul ca lacul nu sa diluat bine cu apa!
Ar fi de mai mare ajutor daca ai posta o fotografie sa vedem cum arata suprafata lacuita!
Legat de lacul la doza de spray de care zice Degrelle, merge si varianta asta dar la inceput trebuie sa dai straturi subtiri altfel solventul din lac nu are timp sa se usuce repede si incepe sa iti atace vopseaua de pe macheta. Desigur depinde si de lac, unul care este cit de cit safe si este folosit de mai multi aici pe forum este lacul Sinto. Vezi ca sunt mai multe topice despre acest lac. Cauta si citeste!
Succes!

PS. Diluantul l-am cumparat de la machete.ro sau mai bine zis Magazinul Ultra Pro din Bucuresti...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08920.JPG

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 13 October 2009 - 09:04 PM

#4 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 13 October 2009 - 09:44 PM

Salutare! Vallejo se dilueaza foarte bine cu apa, eu n-am avut niciodata probleme. Acum, n-am inteles eu prea bine: "laptele" apare doar cand ai dat cu lacul sau ramane si dupa uscare? Pentru ca atunci cand le dai chiar seamana cu laptele, e normal. Insa dupa uscare dispare albeata si ramane doar stratul normal de lac, incolor , mat sau lucios. Daca ramane insa si dupa uscare... :hug:

#5 Useril este offline   gigione 

• Membru senior

Postat 14 October 2009 - 07:57 PM

Va multumesc pentru sfaturi.As fi dorit sa postez niste poze cu lacul aplicat pe o macheta de probe dar intre timp am reusit sa rup duza de la aeorgraf. :hug: Lacul aplicat inainte de eveniment l-am sters.Dupa ce primesc duza va arat cat de "meserias"sunt.
Lacurile pe care le detin in prezent,sunt:
-Lac Revell - pe asta cat de cat am reusit sa-l aplic.
-Lac Sinto(la tub) - merge perfect pe suprafete metalice.Pe plastic l-am probat pe o macheta veche de aproape 10-15 ani.A mers foarte bine.In schimb pe o macheta vopsita de 2 zile si un decal aplicat pe aceeasi suprafata si lasat la uscat alte 2 zile, lacul s-a comportat cu totul altfel.S-au scorojit si vopseaua si decalul.
- Lac acrilic Vallejo - cu asta n-am avut nici un rezultat bun.Cred ca l-am diluat prea mult cu apa sau trebuie sa folosesc diluant special.
In aceste conditii ar trebui sa mai exersez cu lacurile Revell si/sau sa-mi cumpar si lac acrilic la tub.
O sa va tin la curent cu progresele facute.
Inca o data va multumesc tuturor.

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 14 October 2009 - 09:45 PM

Vezi postareagigione, la 14 Oct 2009, 20:57, a spus:

Va multumesc pentru sfaturi.As fi dorit sa postez niste poze cu lacul aplicat pe o macheta de probe dar intre timp am reusit sa rup duza de la aeorgraf. :hug: Lacul aplicat inainte de eveniment l-am sters.Dupa ce primesc duza va arat cat de "meserias"sunt.
Lacurile pe care le detin in prezent,sunt:
-Lac Revell - pe asta cat de cat am reusit sa-l aplic.
-Lac Sinto(la tub) - merge perfect pe suprafete metalice.Pe plastic l-am probat pe o macheta veche de aproape 10-15 ani.A mers foarte bine.In schimb pe o macheta vopsita de 2 zile si un decal aplicat pe aceeasi suprafata si lasat la uscat alte 2 zile, lacul s-a comportat cu totul altfel.S-au scorojit si vopseaua si decalul. => Vezi, exact ce ti-am scris mai sus, probabil ai dat mult dintr-o mana si solventul si-a facut de cap.
- Lac acrilic Vallejo - cu asta n-am avut nici un rezultat bun.Cred ca l-am diluat prea mult cu apa sau trebuie sa folosesc diluant special. => Trebuie diluat, cel mai bine cu diluantul propriu. Vallejo sustine pe site ca vopselele si lacurile lor pot fi diluate si cu apa dar isi pierd din calitate.
In aceste conditii ar trebui sa mai exersez cu lacurile Revell si/sau sa-mi cumpar si lac acrilic la tub. => Exista un lac acrilic bun pe care-l folosesc din cind in cind - Gunze Sangyo Top Coat la doza de spray. Se livreaza in toate cele trei variantele : Gloss - lucios, Semi gloss - semi lucios si matt. Ia legatura cu xaba, poate are sau poate iti aduce. Lacul este pe baza de apa si nu ataca nici vopseaua si nici decalurile. Este cel mai sigur dintre lacuri. Are doua dezavantaje: 1. ca toate acrilicele varianta lucioase are un timp mai indelungat de uscare. Lacul se usuca fara sa lipeasca in citeva minute, dar o uscare beton obtii dupa citeva zile. 2. Pretul - este mare.
O sa va tin la curent cu progresele facute. Succes!
Inca o data va multumesc tuturor.

#7 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 12-March 09

Postat 15 October 2009 - 07:45 AM

cu ce ai reusit sa stergi lacul vallejo dupa ce se uscase? vreau sa revopsesc si eu un tanc care are 2 straturi de lac vallejo.

PS. eu folosesc in mare parte doar vopsele de la vallejo si sunt foarte multumit de ele! lacul si vopselele le diluez fie cu apa distilata fie cu diluantul de la vallejo , odata am incercat si cu nitrosolvent ! nu am avut problema intalnita de tine . Atata timp cat le diluezi doar cu unul din cele mentionate mai sus nu apar reactii adverse, dar daca combini nitrosolv cu diluant sau cu apa distilata , vopseaua se branzeste !
Laculurile folosite de mine sunt din gama Game Color , dar eu le-am dat cu aerograful , deci a treb sa le diluez destul de mult ca au o consistenta mult mai mare decat cele din gama Air !

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 October 2009 - 08:22 AM

Nu am lucrat niciodata cu lacuri de la Vallejo, dar inclin sa cred ca ai folosit un diluant inadecvat si in dilutie prea mare.
Legat de lacul Sinto, incearca sa-l dai cu aerograful, e mai usor de controlat cantitatea depusa. Eu folosesc de ani buni numai lac Sinto si niciodata nu am avut probleme!!!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 15 October 2009 - 08:23 AM

#9 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 15 October 2009 - 08:45 AM

Salut,
Folosesc mult lacurile satin si mat de la Vallejo. Chiar daca cel mat nu e din seria "Model Air", care-i prediluat, le introduc pur si simplu in cupa aerografului prin picurare. Apoi suflu la o presiune de 1.3-1.5.
Intotdeauna a mers foarte bine si sunt multumit de cum arata. Atentie sa sufli miscind mina si nu de la apropiere, de pe la 15 cm.
Spor,
Bill :hug:

Aceasta postare a fost editata de Bill: 15 October 2009 - 08:46 AM

#10 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 15 October 2009 - 09:00 AM

Personal am folosit lac Sinto o vreme pina cind am observat ca virgula crapa dat peste uleiuri. Chiar daca uleiurile erau BINE uscate. Nu este exclus sa fi gresit eu pe undeva. De o vreme folosesc Vallejo acrilic mat. Se dilueaza cu apa fara probleme. Ca de altfel toate vopselele acrilice Vallejo. Daca e dat in strat subtire cu aerograful, nu are aspect laptos. Daca apuca sa balteasca e laptos dar NUMAI pina se usuca. Il recomand calduros. Nu este lipsit de importanta sa fie BINE agitat inainte de aplicare.

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 15 October 2009 - 09:03 AM

#11 Useril este offline   gigione 

• Membru senior

Postat 15 October 2009 - 01:26 PM

Vezi postareamagica, la 15 Oct 2009, 05:45, a spus:

cu ce ai reusit sa stergi lacul vallejo dupa ce se uscase? vreau sa revopsesc si eu un tanc care are 2 straturi de lac vallejo.

PS. eu folosesc in mare parte doar vopsele de la vallejo si sunt foarte multumit de ele! lacul si vopselele le diluez fie cu apa distilata fie cu diluantul de la vallejo , odata am incercat si cu nitrosolvent ! nu am avut problema intalnita de tine . Atata timp cat le diluezi doar cu unul din cele mentionate mai sus nu apar reactii adverse, dar daca combini nitrosolv cu diluant sau cu apa distilata , vopseaua se branzeste !
Laculurile folosite de mine sunt din gama Game Color , dar eu le-am dat cu aerograful , deci a treb sa le diluez destul de mult ca au o consistenta mult mai mare decat cele din gama Air !

Lacul nu apucase sa se usuce cand l-am sters si cred ca nici nu erau sanse.Poate din cauza ca il diluasem prea mult.Am folosit o carpa pe care o aveam la indemana,cred ca era imbibata cu diluant.
In cazul tau nu cred ca te pot ajuta cu vreun sfat.Poate confratii de pe forum.

#12 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior

Postat 23 October 2009 - 09:22 AM

Vezi postareagigione, la 15 Oct 2009, 14:26, a spus:

Lacul nu apucase sa se usuce cand l-am sters si cred ca nici nu erau sanse.Poate din cauza ca il diluasem prea mult.Am folosit o carpa pe care o aveam la indemana,cred ca era imbibata cu diluant.
In cazul tau nu cred ca te pot ajuta cu vreun sfat.Poate confratii de pe forum.

nu stie nimeni cum sa pot indeparta lac acrilic vallejo ?

#13 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 23 October 2009 - 03:09 PM

Peste ce tip de vopsea ai aplicat lacul (enamel, acrilic, laquer) ?

#14 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior

Postat 23 October 2009 - 03:26 PM

Vezi postareatibi22, la 23 Oct 2009, 16:09, a spus:

Peste ce tip de vopsea ai aplicat lacul (enamel, acrilic, laquer) ?

peste vopsea acrilica vallejo. da conteaza? lacul e cel ce protejeaza vopseaua :rolleyes:

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 October 2009 - 05:46 PM

Citeaza

nu stie nimeni cum sa pot indeparta lac acrilic vallejo ?
Incearca cu alcool izopropilic.

Citeaza

Peste ce tip de vopsea ai aplicat lacul (enamel, acrilic, laquer)
Parerea mea: ar trebui sa meraga peste oricare din vopsele (cu retineri pentru laquer), uscate bine.

#16 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior

Postat 23 October 2009 - 06:11 PM

Vezi postareaZ-mare, la 23 Oct 2009, 18:46, a spus:

Incearca cu alcool izopropilic.
Parerea mea: ar trebui sa meraga peste oricare din vopsele (cu retineri pentru laquer), uscate bine.

multumesc, am sa incerc ! am folosit doar acrilice de la vallejo (atat vopselele cat si varnish) . sunt uscate de vre-o 2 luni :drinks:. nu imi place rezultatul si vreau sa revopsesc !

PS. vre-o sugstie de unde sa gasesc alcool izopropilic? :rolleyes:

#17 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 23 October 2009 - 06:24 PM

Vezi postareamagica, la 23 Oct 2009, 19:11, a spus:

multumesc, am sa incerc ! am folosit doar acrilice de la vallejo (atat vopselele cat si varnish) . sunt uscate de vre-o 2 luni :drinks: . nu imi place rezultatul si vreau sa revopsesc !

PS. vre-o sugstie de unde sa gasesc alcool izopropilic? :rolleyes:

Daca nu gasesti iti dau io vreo 250 ml.

#18 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 23 October 2009 - 07:03 PM

Alcool izopropilic gasesti in unele magazine care vind piese electronice sau la firme care fac depanari radio - tv sau computere.
Eu sint de parere ca alcoolul iti va lua jos si vopseaua. Fa o proba.

Big Z : ai dreptate, vopselele laquer ( Tamiya din spray ) se curata frumos cu alcool izopropilic. Am citit pe un forum ca alcoolul izo curata si pina vopseaua auto! Inca nu am incercat dar voi face proba intr-o zi...

#19 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior

Postat 29 October 2009 - 05:39 PM

Vezi postareatomcat, la 23 Oct 2009, 18:24, a spus:

Daca nu gasesti iti dau io vreo 250 ml.

am facut rost de 5 l :whistle: de alcool izopropilic de la fratele masterpuskyn :lol: . daca mai sunt doritori sa anunte si vedem cum trimit !

PS. multumesc tomcat

Aceasta postare a fost editata de magica: 29 October 2009 - 05:40 PM

#20 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 29 October 2009 - 09:30 PM

Vezi postareamagica, la 29 Oct 2009, 17:39, a spus:

am facut rost de 5 l :whistle: de alcool izopropilic de la fratele masterpuskyn :lol: . daca mai sunt doritori sa anunte si vedem cum trimit !

PS. multumesc tomcat

Wow!5 l., si io care ziceam ca is taricean cu 1 l. (primit de la un prieten)...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi