Forum Machete,Modelism,Hobby: Panther Type G Early Version(Tamiya 1/35) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panther Type G Early Version(Tamiya 1/35)

#1 Useril este offline   Jucaush 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 09-September 09

Postat 06 October 2009 - 07:50 PM

Uitandu-ma de ceva vreme buna pe la lucrarile altora, mi-am zis sa ma apuc si eu de o "capodopera" de-a mea cu toata frica acumulata admirand operele de arta ale multor dintre voi, sunt sigur ca mai am mult pana sa reusesc sa fac totul bine, de la lipire pana la vopsire, oricum ... e prima data cand fac asa ceva, am tot timpul din lume ...
Trecand la subiect ... lucrarile la kit nu sunt destul de avansate, nu am facut altceva decat sa lipesc zimmeritul din PE de la Eduard si sa lipesc subansamblul galetilor(sper ca e denumirea corecta)
Motive as avea foarte multe sa ma plang, fiind la inceput nu am alte scule in afara de un cutter si o pila ... dar incet, voi aduna tot ce am nevoie(astept sfaturi, pareri ... ce ar trebui sa imi iau, de unde, stiu ca sunt niste persoane foarte ajutatoare ... asa ca am incredere in voi)
mai jos atasez cateva poze la care se vor vedea clar defectele de incepator

acum stadiul in care se afla "lucrarile"

apropo, unghia rosie nu e a mea ... e o fata foarte focoasa si frumoasa, pasionata si ea de modelism, ii multumesc pe aceasta cale pt poze ...
acum nelamuririle mele:
la blindajul inclinat, din fata tancului, la chestia aia pe unde iese mitraliera, bucata din pe de zimmerit nu se prea potriveste, ce anume tre sa fac acolo ?

P.S. multumiri lui tgr si AdiP ca m-au suportat pana acum cu toate mesajele mele (si celorlalti pe care i-am mai stresat prin intermediul PM)

P.S2. sa imi fie scuzant limbajul total paralel cu modelismul, dupa cum ziceam , sunt la inceput ... tot ce stiu e lipici, cutter si pila

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_1108.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1110.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1111.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1112.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1114.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1115.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1140t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1143t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1146t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1147t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1148t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1149t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1150t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1151t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1152t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1153t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1154t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1158t.jpg

#2 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 12-March 09

Postat 06 October 2009 - 08:27 PM

salut , si pe mine tot de putin timp "ma prins" microbul ! asa ca am sa iti zic cate ceva din ce am aflat si eu.

1. cu privire la instrumente necesare, pntru inceput eu am luat de la italeri set de 3 pile foarte bune la vre-o 12 RON , pensete tot de la Italeri . iti treb una pentru piesele mici si una pentru decaluri ( cu varful foarte ascutit ) de pe hobbyx . hartie abraziva granulatie foarte fina de la 600 in sus, vezi sa fie "water proof" , scripe pe spatele ei , asta o folosesti intodeauna cu apa pentru a ramane o suprafata foarte fina . hobby knife de la magazinul lui Olaf , e foarte bun la debavurat , dar merge si cutterul ! cutting board tot de la mag de la Olaf , are unele foarte ieftine , parca 25 Ron format A4 . iti cam ajunge pentru inceput :D
2. vopsele pensule pigmenti...asta e in functie de ce preferi , email, acrilice ! eu le-am incercat pe ambele , dar imi plac mai mult acrilicele , in special cele de la vallejo ! sunt mai pretentioase cand le dai cu aerograful , dar merita zic eu! pigmenti poti lua de la magazinele cu articole pentru zugravit - oxid de fier rosu , negru , galben si iti faci tu amestecuri in diferite proportii (in jur de 5 RON 300-500 g)! eu am mai luat de la parcmodels patinatori (acelasi lucru ) si de la Olaf , pigmenti de la Vallejo ! pensule de la magazine de pictura ! pentru pigmenti eu folosesc terebentina , ca sa fixez pigmentii , se pot folosi si alte produse. terebetina o gasesti tot la magazinele pentru pictura , in jur de 15 RON 250 ml.
3. in legatura cu Panther-ul tau , sincer eu nu am lucrat cu zimmerit din acela din parti metalice , e mai pretentios in special pe suprafetele rotunde ! eu am un tiger I late la care am achizitionat zimerit Atack din rasina ! din ce am vazut eu in pozele postate de tine , zimmeritul in zona mitralierei e format din proiectia in plan a unei semisfere, cred ca ar trebui sa incerci intai sa lipesti (cositoresti, nu cred ca va tine cu lipici tip "superglue") muchiile de imbinare si apoi sa ii dai o forma rotunda dupa macheta , dar e doar o idee !
4. daca ai inceput lucrul la macheta , ti-ai stabilit si o inmatriculare? ajuta sa iti alegi un tanc anume !
am sa urmaresc "post-ul" tau . spor la lucru ! :hi:

#3 Useril este offline   Jucaush 

• Membru deplin

Postat 06 October 2009 - 08:36 PM

Vezi postareamagica, la 6 Oct 2009, 20:27, a spus:

4. daca ai inceput lucrul la macheta , ti-ai stabilit si o inmatriculare? ajuta sa iti alegi un tanc anume !
am sa urmaresc "post-ul" tau . spor la lucru ! :hi:

chiar nu m-am gandit la asta magica, Olaf, ce magazin are ? ca ai mentionat de mai multe ori despre el ...
in ceea ce priveste inmatriculare ... am zis ca e ceva cam aiurea ... dat fiind faptul ca nu am aerograf , m-am gandit sa il vopsesc cu pensula, si tot eu m-am gandit in mintea mea de incepator ... ca ar fi mai usor sa il fac in camuflaj de iarna ... cu var din ala, zic ca nu s-ar vedea atat de tare urmele lasate de pensula

acum astept parerea ta , in ceea ce priveste ideea mea mareata de a-l face alb :) ... si daca ma poti ajuta la o inmatriculare, numai bine ... astept niste poze, ca eu habar n-am unde sa caut !
multam mult pt sprijin magica :friends: ... si chiar nu se observa ca esti incepator si tu in ale modelismului, chiar m-am uitat la ce ai facut pana acum, si ma gandeam cat de frumos si atent lucrezi , si cate chestii stii despre modelism, dupa cum bine ai observat, eu sunt total pe din-afara :-)

#4 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 12-March 09

Postat 06 October 2009 - 08:52 PM

vezi PM

#5 Useril este offline   Jucaush 

• Membru deplin

Postat 09 October 2009 - 09:13 PM

din pacate, in urma cu 2 zile mi s-a stricat computerul ... asa ca nu am mai avut timp sa fac nimic la panther ... acum, dupa ce am aflat "diagnosticul" problemei ... am aflat ca voi ramane si fara bani, voi amana putin lucrarile , o saptamana - doua ... nu stiu sigur

numai bine, si scuze ...
Tibi

#6 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 15 October 2009 - 03:01 PM

N-ai pt. ce. :hug:

Citeaza

la blindajul inclinat, din fata tancului, la chestia aia pe unde iese mitraliera, bucata din pe de zimmerit nu se prea potriveste, ce anume tre sa fac acolo ?

Poti sa o desprinzi de acolo, o incalzesti la flacara sa arda tot superglue-ul de pe ea, si cu ocazia asta devine putin mai maleabila si reincerci aplicarea.Preseaza-o bine pana se unesc suprafetele.
Alta solutie ar fi sa faci tu zimmerit-ul acolo cu chit tamiya(rasina aia epoxidica).
Alta chestie ar mai fi sa chituiesti toate imbinarile zimmerit-ului.Adica sa nu mai existe goluri.
Oricum din poze, pare bine.Trebuie sa mai insisti cu finisarea prin unele locuri.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 15 October 2009 - 03:05 PM

#7 Useril este offline   Jucaush 

• Membru deplin

Postat 08 November 2009 - 05:07 PM

cu mare intarziere ... mici progrese ... de vina sunt problemele ivite pe parcurs
de aici nu pot sa zic ca mai am multe de facut, aplicarea chitului , care nu stiu cum o voi face ... e primul meu model, daramite sa fac si alte chestii aditionale ... dar incet, il voi termina ... nu e graba :)
apoi vopsirea in sine, care tot asa, va fi o premiera :)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_1238s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1239t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1240t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1241t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1242t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1243t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1247t.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1249t.jpg

#8 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 08 November 2009 - 10:17 PM

Arata bine!
Zimmerit-ul l-ai aplicat bine.Pe unde lipseste poti completa cu TAMIYA PUTTY SMOOTH.
Asteptam vopsirea.
Parca la blindajul frontal ar fi o problema dar nu vad prea bine in poze.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 08 November 2009 - 10:19 PM

#9 Useril este offline   Jucaush 

• Membru deplin

Postat 08 November 2009 - 10:47 PM

Vezi postareatgr, la 8 Nov 2009, 22:17, a spus:

Arata bine!
Zimmerit-ul l-ai aplicat bine.Pe unde lipseste poti completa cu TAMIYA PUTTY SMOOTH.
Asteptam vopsirea.
Parca la blindajul frontal ar fi o problema dar nu vad prea bine in poze.

da, chestia a fost ca , bucata blindajului frontal fata , partea superioara a zimmeritului din pe de la eduard a fost mai lunga ... si in istetimea mea ... am zis sa dau cu pila de unghii acolo, sa incerc sa o mulez de cealalta parte ... mna, mai am multe de invatat si de experimentat :)

#10 Useril este offline   Jucaush 

• Membru deplin

Postat 08 November 2009 - 11:27 PM

Vezi postareaJucaush, la 8 Nov 2009, 22:47, a spus:

da, chestia a fost ca , bucata blindajului frontal fata , partea superioara a zimmeritului din pe de la eduard a fost mai lunga ... si in istetimea mea ... am zis sa dau cu pila de unghii acolo, sa incerc sa o mulez de cealalta parte ... mna, mai am multe de invatat si de experimentat :)

sa mi se scuze formularea "blindajului frontal fata" ... ma gandeam la avioane :) , incerc sa vorbesc si eu mai sofisticat si dau cu batul in balta

#11 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 08 November 2009 - 11:41 PM

Zimm-ul tău arată ca nou, adică nu are mici porţiuni sărite, aşa cum se vede la maşinile utilizate în luptă.
Părerea mea...

#12 Useril este offline   Jucaush 

• Membru deplin

Postat 08 November 2009 - 11:46 PM

Vezi postareateh, la 8 Nov 2009, 23:41, a spus:

Zimm-ul tău arată ca nou, adică nu are mici porţiuni sărite, aşa cum se vede la maşinile utilizate în luptă.
Părerea mea...

m-am gandit la asta ... dar daca imi zici tu cum sa fac sa para ciupit ... te "ajut" cu cea mai mare placere, bucatile de zimmerit erau din metalul ala atat de ciudat, nu stiu ce e ... si de aia am zis ca nu am habar cum sa il fac sa para ciudat, astept sfatul tau :), eventual ajutorul ... daca tot esti din suceava

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi