Pagina 1 din 1
Intrebare in legatura cu diluanti
Postat 28 September 2009 - 04:58 PM
Am vazut pe forum cateva topicuri in care se zicea despre D506 si D509. Acuma... posibil sa fiu eu mai batut in cap si ma prind mai greu asa ca as vrea sa fiu sigur de o treaba. Pentru vopsit cu aerograf, cu vopsele acrilice e ok vre-un diluant dintre cei 2 (sau macar pentru curatat aerograful dupa folosire)? Mersi mult.
Postat 28 September 2009 - 05:17 PM
Nici unul!
Acrilicele se dilueaza cu apa, izopropilic, white spirt ...
Tamiya si Gunze Sangyo sunt un fel de strutocamila. Se poat dilua si cu diluant nitro.
Toate aceste informatii au fost scrise si prin forum. Ma rog! Inghesuite printre topicurile cu machete.
Bafta!
Acrilicele se dilueaza cu apa, izopropilic, white spirt ...
Tamiya si Gunze Sangyo sunt un fel de strutocamila. Se poat dilua si cu diluant nitro.
Toate aceste informatii au fost scrise si prin forum. Ma rog! Inghesuite printre topicurile cu machete.
Bafta!
Postat 28 September 2009 - 05:34 PM
Multumesc pentru raspunsuri. tibi22: folosesc vopsele Tamiya si momentan am X - 20A pt subtiat vopselele, dar eram curios daca se gaseste si ceva mai ieftin... si se pare ca se gaseste
Aceasta postare a fost editata de AcidCod3: 28 September 2009 - 05:44 PM
Postat 28 September 2009 - 07:24 PM
Si eu folosesc vopsele Tamiya acrilice. Diluantul x 20 este bun, dar mai bun este diluantul de la www.xaba.ro Mr. Color Thinner de la Gunze Sangyo. Pentru curatat acrilicele astea merge de la apa ( sa zicem pentru grosul vopselei ramase) pina la alcool isopropilic, diluant Nitro sau D 20 ( pentru curatarea finala ).
Postat 28 September 2009 - 08:34 PM
X20 de la Tamiya este alcool izopropilic 98%. Alcool izopropilic se gaseste in cantitati pana la 1L la magazinele care comercializeaza componente electronice, de ex.
Diluantul de la Gunze e un diluant pentru lacuri, similar cu Nitro-ul, si destul de volatil (cu mentiunea ca nu ataca plasticul).
Diluantul de la Gunze e un diluant pentru lacuri, similar cu Nitro-ul, si destul de volatil (cu mentiunea ca nu ataca plasticul).
Postat 28 September 2009 - 08:42 PM
cartula, la 28 Sep 2009, 21:34, a spus:
X20 de la Tamiya este alcool izopropilic 98%. Alcool izopropilic se gaseste in cantitati pana la 1L la magazinele care comercializeaza componente electronice, de ex.
Si doar ca o completare: acrilicele Tamiya nu se dilueaza cu apa.
Bafta!
Postat 29 September 2009 - 09:46 AM
http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Vop...i-avansati.html Ar trebui putin actualizat, dar merge inca!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1