p 47 thunderbolt 1/48 academy
Postat 27 September 2009 - 11:57 AM
planuiesc o minidiorama, impreuna cu niste figurine icm si poate niste accesorii tamyia
in principiu ar mai fi mult lucruri de facut. din poze mi-au sarit in ochi niste imperfectiuni la cockpit (bordul trebuie revopsit in negru), apoi completat decalurile si dunga oliv de pe fuselaj, pus trenurile de aterizare, corectat excesul de verde de pe burta etc.
Postat 27 September 2009 - 08:06 PM
Interesanta macheta faci! Este unul din avioanele care imi lipseste din "dotare" si doresc sa-l cumpar de la parc models.
Daca nu te superi, vreu sa te ajut cu citeva ponturi dar totodata trebuie sa si critic (constructiv!) la greselile pe care le-ai facut! Problemele pe care trebuie sa le eviti data viitoare la macheta pe care o vei construii sunt incercuite cu culori diferite!
- rosu : presupun ca macheta asta ai vopsit-o cu o vopsea din doza de spray. Din cite vad eu vopseaua ti-a atacat plasticul si are acea textura ciudata ne fiind neteda! Acest lucru iti poate face probleme la decaluri!
Solutie pe viitor - grund Tamiya alb fin! (neaparat!) vopsit pina ai acoperit macheta complet. Lasat 2 - 3 zile (sau mai mult) pentru a se intarii dupa care poti aplica in straturi subtiri orice vopsea din doza de spray!
- albastru : presupun ca ai incercat sa faci "preshading" din pensula. Este ok dar dilueaza vopseaua mai bine si dupa uscare poti da usor cu un smirghel fin la ud!
- verde : imbinarile nu sunt OK, este bine ca imbinarile sa nu se vada. Presupun ca ai acest lucru si la aripi si ampenajul vertical. Aici trebuie sa chituiesti si sa slefuiesti pina este neted. De asemenea trebuie sa regravezi panourile ( acolo unde trebuie! ).
Poza de pe intrados : din cite se vede in poze, ai vopsit si in afara baii trenuilui de aterizare. Puteai folosii banda adeziva ptr. zugravit pentru a masca partile care nu trebuiau sa capete culoarea.
Pentru decaluri sa folosesti pe viitor un lac acrilic, aplici cu pensula!
Intrebare : cit ai lasat decalurile in apa? Cind le-ai transferat pe model erau pe hirtie sau pluteau in apa?
Spor la noile proiecte!
Tibi
Postat 27 September 2009 - 09:14 PM
@tibi : stiu ce am gresit. am grund tamyia dar nu l-am folosit la avionul asta, am grunduit cu altceva. la trenul de aterizare o sa modific,am vopsit cu un spray verde apoi am corectat culoarea, asta oricum era pe checklist la probleme de rezolvat, nu lasam asa.
referitor la imbinare, am folosit chit si am smirgheluit de 2 ori dar tot a ramas. e greu de mascat complet
decalurile pluteau in apa dupa 20-30 de secunde. in plus sunt foarte subtiri si riscul de a le strica este foarte mare.
stiu ca sunt multe de zis dar oricum prin greseli invata omul. cu fiecare pas gresit mai inveti ceva nou si data viitoare nu mai repeti eroarea. hopefully exista si acest forum care e plin de oameni ok care dau sfaturi constructive.
Postat 27 September 2009 - 09:23 PM
Ref. chit, lasa chitul 3 zile sa se usuce si dupa aceea poti slefuii. Am observat ca daca lasi chitul numai o zi la uscat nu ai facut nimic!
Decalurile nu au voie sa pluteasca in apa!!! Pui hirtia in apa 10 secunde dupa care o scoti si o pui pe o bucata de servetel de hirtie. Dupa alte 10 - 15 secunde impingi decalul cu degetul. Daca se misca este gata de aplicare pe model. Vezi ca pe sit gasesti un tutorial foarte bun al lui Z-mare. Citeste-l, te va ajuta mult!
Nu trebuie sa te scuzi, eu vreau sincer sa te ajut dar si eu mai invat inca multe !
Succes!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 27 September 2009 - 09:23 PM
Postat 27 September 2009 - 09:51 PM
Postat 28 September 2009 - 08:19 AM
octav_x, la 27 Sep 2009, 22:14, a spus:
De cele mai multe ori instructiunile de vopsire date de Italeri si Revell sunt eronate, pune o intrebare aici si cum siguranta vei fi lamurit.
Nu strica sa arunci si o privire la "capra vecinului" (ex ARC)
Spor la treaba!!!
Postat 28 September 2009 - 09:26 AM
Citeaza
Citeaza
d
Citeaza
Postat 28 September 2009 - 10:08 AM
Z-mare, la 28 Sep 2009, 10:26, a spus:
Ai dreptate! Se vede imbinarea la P 47! Scuzi, scuzi! P 47 Thunderbolt si aici : P 47 Thunderbolt - bot