Forum Machete,Modelism,Hobby: SIRIUS - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SIRIUS

#1 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 26 September 2009 - 01:51 AM

De la ultima mea postare a trecut ceva timp, dar l-am folosit la maxim lucard cateva modele pe care le voi rezenta
SIRIUS
KIT ZVEZDA scara 1/100
despre kit tot ce pot sa spun ca este unul mediu ca complexitate, iar calitatea kit-ului medie spre OK
O mica istorie si descriere a navei
Nava britanica cu aburi Sirius a fost construita in anul 1837 de catre Robert Menzies & Sons din Leith, pentru comertul costal al companiei St George Steam Packet.
In anul 1838 nava Sirius, avand la bord 40 de pasageri si 38 de membri ai echipajului, a parcurs distanta de la Cork la New York in 18 zile si 10 ore, navigand cu o viteza medie de 7 noduri.
Sirius a devenit astfel primul vas care a traversat Atlanticul alimentat exclusiv cu aburi.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_003_m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_004_m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_005_m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_006_m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_007_m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_008_m.jpg

#2 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 26 September 2009 - 12:20 PM

Felicitari Corsar :friends:
Arata foarte bine macheta realizata de tine,desi nu le am cu navele,fiind mai mult cu ''capu-n nori'' :hi: ,urmaresc cu interes si celelalte categorii
Acum cateva luni mi-am zis sa-mi comand si eu un kit de nava si am ales Cutty Sark de la Academy 1/350,cand termin proiectele actuale asi vrea sa incep lucrul la aceasta macheta
Inca o data felicitari si spor!
Numai bine :good:

#3 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 26 September 2009 - 10:03 PM

faina treaba ai facut acolo...demult ma rodeau degetele sa comand si eu un exemplar...mai ales ca ma batea gandul sa-l fac RC...tocmai in aceasta idee poti sa ne dai niste dimensiuni ale vasului...din cate stiu eu in realitate avea 33 de metri lungime...si cum scara e 1/100...vin 33 de cm. dar celelalte dimensiuni nu le stiu.

Se daca se poate poti posta cateva poze cu zbaturile

multumesc

#4 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Interests:navomodelismul

Postat 27 September 2009 - 08:03 AM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 26 Sep 2009, 23:03, a spus:

faina treaba ai facut acolo...demult ma rodeau degetele sa comand si eu un exemplar...mai ales ca ma batea gandul sa-l fac RC...tocmai in aceasta idee poti sa ne dai niste dimensiuni ale vasului...din cate stiu eu in realitate avea 33 de metri lungime...si cum scara e 1/100...vin 33 de cm. dar celelalte dimensiuni nu le stiu.

Se daca se poate poti posta cateva poze cu zbaturile

multumesc

daca vrei sa-tzi faci un model cu zbaturi r/c, tzi-ar trebui un model ceva mai mare,datorita faptului ca navele cu zbaturi au pescajui (de obicei)mic.prima data vezi cu ce vei echipa viitorul model(emitzator, receptor,accu,motor...)si abia apoi stabileste scara de constructzie a modelului."succesuri"...

#5 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 27 September 2009 - 03:26 PM

merci pentru aprecieri

Claudiu dupa cum se poate vedea in poza, nu prea pot sa-ti dau niste dimensiuni exacte, nava find in acea carcasa, cutiuta care cu greu o desfac ....dar pot sa-ti spun ca nava are 51 cm lungime, latimea navei la nivelul puntii find de 8,6 cm. Zbaturie au cam 2 cm, si cu aparatori si ce mai este pe acolo nu depaseste 3 cm
Ar fi fan un model din asta RC, dar trebuie schimbat mecanismul de prinderea zbaturilor, si zbaturile facuta din alt ceva.....

Bafta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0121_m.jpg

#6 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 27 September 2009 - 08:51 PM

@gobi71...multumesc pentru precizari...dupa cum zice si corsarul nostru de aici, daca macheta are 51 de cm pe lung si 8 pe latime, s-ar preta la o mica modificare...in privinta sistemelor, aici e de folosit nanoservo-uri si un reductor la zbaturi. Dar mai studiem problema

#7 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 28 September 2009 - 02:11 PM

paaaii... ca sa nu deviem de la subiectul topicului,(deja am facut-o!)cand consideri oportun acest lucru,deschizi un topic la 'discutzii libere',shi aberam acolo cat vrem...corsar, scuze de off-topic.

#8 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 28 September 2009 - 08:25 PM

eu doar vroiam niste poze mai apropiate cu zbaturile, daca se poate...si niste dimensiuni...sper ca nu sunt off-topic.

Una peste alta frumoasa nava si la mai multe

#9 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 29 September 2009 - 11:00 AM

poze de aproape cu zbaturile am sa fac, dar dimensiuni e greu, chiar daca desfac cutia....dar am sa dau niste dimensiuni aproximative asa cum se poate masura zbatul montat...

atat cat se vorbeste de nava sirius...eu nu consider ca postarea este off-topic

bafta la toti

#10 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 30 September 2009 - 08:56 AM

Ar trebui avut in vedere ca totusi prima nava cu aburi care a traversat Atlanticul a fost ,,Savanah'' in 1819. E drept ca era un velier dotat cu masina cu aburi si zbaturi iar masina nu a fost folosita pe toata durata traversarii fapt datorat neancrederii navigatorilor fata de noutatile tehnice ale vremii, in speta masinile cu abur. Abia peste 19 ani ,,Sirius'' efectueaza traversada, dupa cum se sustine, folosind doar masina cu abur, dar si Sirius era tot un velier asa ca unele guri rele zic si in cazul sau ca ar fi unele dubii. Poate mai curand meritul de exclusivitate ar reveni lui ,,Great Western'' care a facut acelasi lucru la o diferenta de doar 6 ore de Sirius si avea toate capacitatile tehnice de a face acest lucru.
In anale, dupa cum spui si tu, e retinut ca ,,faptas'' Sirius dar tinand cont ca dintotdeauna au fost in joc mari interese financiare la subsolul marilor competitii, cred ca adevarul e undeva pe la mijloc.
Spor!

#11 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 30 September 2009 - 09:24 AM

nu te contrazic traian, nu sunt in tema cu asa ceva, iar sursa de informare la cele spuse de mine este asta

#12 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 30 September 2009 - 03:11 PM

Vezi postareacorsar, la 30 Sep 2009, 10:24, a spus:

nu te contrazic traian

Nici eu nu te-am contrazis, varianta oficiala e cea expusa de tine. Mi-am permis doar un mic comentariu pe aceasta tema.
Spor!

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 28 Sep 2009, 21:25, a spus:

daca se poate...si niste dimensiuni...

Daca o sa dai un clic acolo in postarea nr.11 o sa gasesti si niste dimensiuni pe care apoi le poti raporta la imaginile postate ca sa obtii si altele
Spor!

#13 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 30 September 2009 - 04:00 PM

m-am abtzinut sa fac vreo afirmatzie, dat fiind faptul ca amintirile s-au estompat, si imi era teama sa nu fac vreo greseala.in 'epopeea navelor',editata prin '78,la capitolul prima nava care a traversat(...)este trecuta 'savannah'.daca docomentele ulterioare au demonstrat altceva, mi se pare oportun ca , cei ce stiu exact cum au stat lucrurile,sa ne povesteasca si noua, asha, pentru acuratetzea informatziilor ce shad in creierul fiecaruia...

#14 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 30 September 2009 - 05:50 PM

eiiii......nu vad eu pe savanitii aia care spun ca nava aia sau aia a fost prima, sa scrie ceva aici, :hi: eu am incredere deplina in ceaia ce a spus traian, eu am aratat doar de unde am luat informatia, dar ca sa nu mai fie discutii pe tema asta am sa fac si o macheta de Savanah si schimbam titlu topicului in primele nave care au trecut atlanticul cu tractiunie....
:friends:
P.S.
stie cineva daca si cine face kit de Savanah ?

#15 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 30 September 2009 - 07:22 PM

eiiii.... corsar, eu ma gandeam nu la savantzii aia, ci la modelishtii care deja au cetit despre subiectu' asta shi sunt mai bine informatzi decat noi, ceilaltzi...exemplu(demn de urmat)este degrelle,care se pare a cetit muuuuulte hartzoage pana a aflat toate cele despre a lui nava.care e sensu forumului, daca nu punem intrebari din astea, capcana :friends: , shi nu discutam nici un subiect shi doar ne marginim la a privi...

#16 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 30 September 2009 - 08:43 PM

scuze.....sincer nu m-am prins de capcana..... :friends:
cat despre kit-ul de Savanah am vorbit serios daca exista sau nu

bafta

#17 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 30 September 2009 - 08:57 PM

ma refeream la tema. 'capcana 'trebuia sa aiba ghilimele...nu le-am pus din cauza vitezei...scuze!

#18 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 01 October 2009 - 08:00 AM

Gobi iti multumesc, eu intotdeauna gasesc la fel de placuta investigatia istorica, pe langa constructia kit-ului. Nu cred ca e deformare profesionala, sunt convins ca multi fac la fel. Corsar felicitari pentru nava, arata excelent! In alta oridine de idei, o sa-mi permit sa citez dintr-o carte deja amintita (Alexandru Retinschi, Epopeea Navelor, editia a II-a revizuita si adaugita). Prima editie a fost, cu mana pe inima, cartea care m-a apropiat de nave si mare pentru totdeauna, una din cartile copilariei mele. Editia a II-a am gasit-o de curand la un anticariat. Dar sa revenim si sa vedem ce spune cartea, cu precizarea ca vorbim de o aparitie din 1979:
"La 20 mai 1819 nava "Savannah" de 380 t, prevazuta cu roti cu zbaturi de aproape 5 m diametru, puse in miscare de o masina de 72 CP, dar si cu vele, pleaca din portul New York spre Liverpool. Dupa o calatorie de 609 ore, in care masina cu abur a fost folosita doar 99 ore, din teama justificata de a nu ramane fara combustibil, dar si din dorinta de a nu rata o intrare spectaculoasa in port, nava ajunge la Liverpool".
"In anul 1838 nava "Sirius", lunga de 24 m, de 410 t prevazuta cu o masina de 320 CP strabate Atlanticul, plecand de la Londra la New York (cu o escala la Cork), numai cu ajutorul aburului. "Sirius" este urmat, doar dupa 6 ore, de "Great Western", nava de aproape 1800 t".

Aceasta postare a fost editata de Degrelle: 01 October 2009 - 08:02 AM

#19 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 01 October 2009 - 09:35 AM

Vezi postareaDegrelle, la 1 Oct 2009, 08:00, a spus:

...
"In anul 1838 nava "Sirius", lunga de 24 m, de 410 t ....

Daca ne luam dupa cele spuse de wikipedia...

Name: SS Sirius
Operator: St. George Steam Packet Co. Cork, Ireland
Builder: Robert Menzies & Sons, Leith, Scotland
In service: 1837
Fate: Wrecked and sunk off Ballycotton, Ireland on 16 January 1847
General characteristics
Class and type: Steam merchant ship
Tonnage: 703 tons
Displacement: 1,995 tons
Length: 200 ft (60.9 m)
Beam: 25 ft (7.62 m)
47 ft (14.3 m) across wheels
Draught: 15 ft (4.5 m)
Propulsion: Two masts
One funnel
Two side-wheels
1 x 2 cylinder side-lever by Wingate & Co. 600hp
Capacity: 40 passengers
Crew: 36

sursa: http://en.wikipedia....S_Sirius_(1837)

...dupa cum scriu tot cei de la wikipedia, intradevar SS Savannah a fost prima nava care a traversat Atlanticul, propulsata de forta aburului si a vantului http://en.wikipedia....nah_(steamboat) dar aceatsa nava nu poate fi considerata "vapor" ...intrucat din proiectare, constructie a fost un velier, caruia i s-a montat ulterior (experimental) un motor cu aburi. Oricum masina cu aburi a fost demontata la intoarcerea din acest voiaj, ramanand pana in 1821, velier. In schimb SS Sirius, din constructie a fost proiectat sa aibe o masina cu aburi si vele ajutatoare.

Ca atare dupa cum se poate vedea Savannah a fost prima NAVA care a traversat Atlanticul, ajutata de forta unui motor cu aburi iar Sirius a fost primul VAPOR CU ABURI care a traversat Atlanticul, ajutat de forta vantului.

Aceasta poveste seamana cu primul zbor...fratii wright sau Vuia...si atunci vin completarile

#20 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 01 October 2009 - 10:55 AM

Adevarul istoric e cel relatat de Degrelle si de care am amintit si eu. Referirea la performanta de traversare a Atlanticului, in cazul nostru, nu e facuta la un vapor ci la folosirea unei masini cu abur. Notiunea de vapor a fost generalizata in momentul folosirii exclusiv a masinii cu ,,vapori'' pentru propulsie. In privinta performantei in sine, Claudiu are dreptate cu analogia. Faptic, dupa parerea mea, Savannah e prima care a traversat folosind o masina cu aburi, dar nu pe tot parcursul, Sirius a fost prima care a traversat folosind masina pe tot parcursul dar nu poate fi probat ca nu a folosit si velele iar Great Western a facut aceeasi treaba cam in acelasi timp cu Sirius dar dispunea de toate capacitatile tehnice ale vremii pentru a o face fara vele care de altfel raportate la dimensiunile navei nu aveau o eficienta prea mare, deci aprecierea e cam ,,in coada de peste'' si ramane de luat de bun ceea ce e specificat in analele istorice (dupa bunul simt al fiecaruia).
CORSAR - nu am intalnit pana acum decat varianta moderna (kit) a Savannah dar nu inseamna ca nu ar putea fi. Sunt sigur ca mult mai documentati decat mine in domeniu, de exemplu Dragos, si nu cred ca e singurul, ar putea sa iti dea o informatie.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi