Pagina 1 din 1
,,Batranul''...ZiL-157(sc.1:72)
Postat 24 September 2009 - 11:18 PM
Foarte frumos caminoul. O intrebare si niste sfaturi daca imi permiti.
Stingatorul era oare rosu, recunosc ca la vehicule moderne nu ma prea pricep.
La cum vad eu lucrurile...noroiul a fost chiar noroi nu e asa ?
Si da camionul arata mult mai bine curat.
Ce as face eu : banuiesc ca nu ai pigmenti pentru modelism dar mergi la un magazin pentru artisi sau o libararie si cumpara doua batoane pastel culoarea pamintului. Atentie nu batoane cerate pentru ca nu ai ce face cu ele. Apoi cu un cutit razi batonul pina obtii pudra. Cele 2 nuante le depui numai intre crampoanele cauciucului nu si pe partea laterala (decit foarte putin) si binenenteles pe janta. Fixezi pigmentii cu un pic de diluant (white spirit) care este lasat sa cada de pe o pensula bine imbibata. Uite nu stiu din pacate daca ai aerograf...dar daca ai fa din banda adeziva 2 masti cu compasul care sa urmeze traiectul stergatoarelor de parpriz si lipestele pe geam. Dupa care cu aerograful as apica 2 nunante de pamint foarte diluate dispuse in partea inferioara la camionului si bineteles putin pe parbrizul pe care ai mastile respective. Cele 2 nuante aplicate cu aerograful teoretic trebuie sa stea etajate cea mai inchisa inferior si ce mai deschisa superior facind trecerea spre verdele inmatricularii. Vad asta ca si un minim ....mai departe numai artistu din fiecare mai stie cit vrea :)
Spor la modelit !
Stingatorul era oare rosu, recunosc ca la vehicule moderne nu ma prea pricep.
La cum vad eu lucrurile...noroiul a fost chiar noroi nu e asa ?
Si da camionul arata mult mai bine curat.
Ce as face eu : banuiesc ca nu ai pigmenti pentru modelism dar mergi la un magazin pentru artisi sau o libararie si cumpara doua batoane pastel culoarea pamintului. Atentie nu batoane cerate pentru ca nu ai ce face cu ele. Apoi cu un cutit razi batonul pina obtii pudra. Cele 2 nuante le depui numai intre crampoanele cauciucului nu si pe partea laterala (decit foarte putin) si binenenteles pe janta. Fixezi pigmentii cu un pic de diluant (white spirit) care este lasat sa cada de pe o pensula bine imbibata. Uite nu stiu din pacate daca ai aerograf...dar daca ai fa din banda adeziva 2 masti cu compasul care sa urmeze traiectul stergatoarelor de parpriz si lipestele pe geam. Dupa care cu aerograful as apica 2 nunante de pamint foarte diluate dispuse in partea inferioara la camionului si bineteles putin pe parbrizul pe care ai mastile respective. Cele 2 nuante aplicate cu aerograful teoretic trebuie sa stea etajate cea mai inchisa inferior si ce mai deschisa superior facind trecerea spre verdele inmatricularii. Vad asta ca si un minim ....mai departe numai artistu din fiecare mai stie cit vrea :)
Spor la modelit !
Aceasta postare a fost editata de orogos: 24 September 2009 - 11:20 PM
Postat 25 September 2009 - 01:14 AM
dragut model.
in primul rand te felicit pentru initiativa. eu m-am impotmolit de 2 luni l senilele uni sherman la 1:72 de la um si nu am mai facut nimic. ca e mult namol sau putin nu pot eu sa spun. mie imi place, arata foarte dur cu puternic. ar putea sa aiba si mai mult namol pe roti daca ai surprins spre exemplu iesirea dintr-un sol foarte namolos. ar fi draguta o diorama cu scoaterea shermanuluialuia de la MM din prut. Acolo pun pariu ca nu ar mai comenta nimeni cantitatea de namol.
De asemenea si comentariile negative sunt bune pentru ca ne largesc orizonturile si ne fac sa progresam.
in primul rand te felicit pentru initiativa. eu m-am impotmolit de 2 luni l senilele uni sherman la 1:72 de la um si nu am mai facut nimic. ca e mult namol sau putin nu pot eu sa spun. mie imi place, arata foarte dur cu puternic. ar putea sa aiba si mai mult namol pe roti daca ai surprins spre exemplu iesirea dintr-un sol foarte namolos. ar fi draguta o diorama cu scoaterea shermanuluialuia de la MM din prut. Acolo pun pariu ca nu ar mai comenta nimeni cantitatea de namol.
De asemenea si comentariile negative sunt bune pentru ca ne largesc orizonturile si ne fac sa progresam.
Postat 25 September 2009 - 07:26 AM
Stefan, problema nu e ca e noroios. Problema este ca se ingroapa detaliile si e pacat. O varianta ar fi asta: cumpara de la un magazin de materiale oxid de fier (la punguta, nu costa mult) galben, negru si alb. (ala negru si alb nu e de fapt oxid de fier dar vinzatorii tot asa ii zic). Amesteca oxid galben (o lingura de ex) cu oxid negru (un virf de cutit) , amesteca-l bine de tot (daca ai putea sa-l bagi intr-o risnita ar fi si mai bine). O sa obtii un praf de culoarea pamintului. Daca schimbi un pic proportiile sau mai adaugi putin alb vei mai obtine o nuanta de "pamint". Cu o pensula "freaca" macheta cu praful obtinut, asa uscat cum este, in partile de jos si in spate, acolo unde se depune praful si noroiul. Apoi pune in aerograf niste benzina de brichete sau terebentina si sufla pe unde ai dat cu oxid. Praful in plus va fi suflat de aerul sub presiune iar benzina o sa-ti fixeze pigmentul ramas de macheta. Asa stratul de pigment va fi suficient de subtire cit sa nu ingroape detaliile. Acolo unde vrei sa ai si textura (noroi mai gros) , nu sufla cu aerograful ci ia o pensula rotunda , inmoai-o in benzina respectiva si atinge usor oxidul in asa fel incit sa absoarba singur benzina din pensula. Apoi lasa sa se usuce. Daca ai bani, cumpara pigmenti MIg si fixer (tot Mig) si fa acelasi lucru.
Atentie:
- daca macheta e vopsita cu vopsea pe baza de email, terebentina o sa-ti atace vopseaua
- nici vaporii de benzina (terebentina) nici praful de oxid suflat in aer , nu sunt din cale afara de sanatoase
Atentie:
- daca macheta e vopsita cu vopsea pe baza de email, terebentina o sa-ti atace vopseaua
- nici vaporii de benzina (terebentina) nici praful de oxid suflat in aer , nu sunt din cale afara de sanatoase
Arata acest topic
Pagina 1 din 1