Forum Machete,Modelism,Hobby: ,,Batranul''...ZiL-157(sc.1:72) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

,,Batranul''...ZiL-157(sc.1:72)

#1 Useril este offline   sabou stefan 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 24 September 2009 - 02:16 PM

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

#2 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 24 September 2009 - 08:10 PM

Camion celebru si aratos ZiL-157.
Nu-i un pic cam lasat pe stanga? Parca si un pic prea inamolit pe roti.

#3 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 24 September 2009 - 10:17 PM

Mamă !!!! Cam pronunţată uzura pentru mine. Gusturile nu se discută, dar pe vremuri de mult apuse, o asemenea întreţinere pentru maşină era subiect de anchetă!
P.S. Nici o urmă de nostalgie! O o.k. maşina, dacă ţie îţi place.

#4 Useril este offline   sabou stefan 

• Membru deplin

Postat 24 September 2009 - 10:24 PM

,,Batranul'' ZiL nu e chiar atat de uzat , cat mai degraba ,,murdar''! Nici nu e de mirare :friends: Vine din ,,misiune''! Imagine postata

#5 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 24 September 2009 - 10:43 PM

Foarte frumos ca a fost "surprins" dupa misiune.
Problema este ca o cantitate atat de mare de noroi (fie umeda , fie uscata) nu va ramane nicicum asa pe roti.

#6 Useril este offline   sabou stefan 

• Membru deplin

Postat 24 September 2009 - 11:01 PM

Vezi postareaflo, la 24 Sep 2009, 22:43, a spus:

Foarte frumos ca a fost "surprins" dupa misiune.
Problema este ca o cantitate atat de mare de noroi (fie umeda , fie uscata) nu va ramane nicicum asa pe roti.

Nici o problema :friends: !Ii fac o ,,baita'' si va arata cam asa:
Imagine postata

#7 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 24 September 2009 - 11:07 PM

Îi sta mai bine neimbaiat :friends:

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 24 September 2009 - 11:13 PM

Vezi-ti de treaba si nu il spala.
O sa ne imaginam ca tocmai a trecut prin "incercarea vietii lui" din care a iesit victorios.
Tu faci machete pentru tine sau pentru noi -privitorii ?

#9 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 24 September 2009 - 11:18 PM

Foarte frumos caminoul. O intrebare si niste sfaturi daca imi permiti.

Stingatorul era oare rosu, recunosc ca la vehicule moderne nu ma prea pricep.

La cum vad eu lucrurile...noroiul a fost chiar noroi nu e asa ?

Si da camionul arata mult mai bine curat.

Ce as face eu : banuiesc ca nu ai pigmenti pentru modelism dar mergi la un magazin pentru artisi sau o libararie si cumpara doua batoane pastel culoarea pamintului. Atentie nu batoane cerate pentru ca nu ai ce face cu ele. Apoi cu un cutit razi batonul pina obtii pudra. Cele 2 nuante le depui numai intre crampoanele cauciucului nu si pe partea laterala (decit foarte putin) si binenenteles pe janta. Fixezi pigmentii cu un pic de diluant (white spirit) care este lasat sa cada de pe o pensula bine imbibata. Uite nu stiu din pacate daca ai aerograf...dar daca ai fa din banda adeziva 2 masti cu compasul care sa urmeze traiectul stergatoarelor de parpriz si lipestele pe geam. Dupa care cu aerograful as apica 2 nunante de pamint foarte diluate dispuse in partea inferioara la camionului si bineteles putin pe parbrizul pe care ai mastile respective. Cele 2 nuante aplicate cu aerograful teoretic trebuie sa stea etajate cea mai inchisa inferior si ce mai deschisa superior facind trecerea spre verdele inmatricularii. Vad asta ca si un minim ....mai departe numai artistu din fiecare mai stie cit vrea :)

Spor la modelit !

Aceasta postare a fost editata de orogos: 24 September 2009 - 11:20 PM

#10 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 21-March 08

Postat 25 September 2009 - 01:14 AM

dragut model.
in primul rand te felicit pentru initiativa. eu m-am impotmolit de 2 luni l senilele uni sherman la 1:72 de la um si nu am mai facut nimic. ca e mult namol sau putin nu pot eu sa spun. mie imi place, arata foarte dur cu puternic. ar putea sa aiba si mai mult namol pe roti daca ai surprins spre exemplu iesirea dintr-un sol foarte namolos. ar fi draguta o diorama cu scoaterea shermanuluialuia de la MM din prut. :friends: Acolo pun pariu ca nu ar mai comenta nimeni cantitatea de namol.
De asemenea si comentariile negative sunt bune pentru ca ne largesc orizonturile si ne fac sa progresam.

#11 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 25 September 2009 - 07:26 AM

Stefan, problema nu e ca e noroios. Problema este ca se ingroapa detaliile si e pacat. O varianta ar fi asta: cumpara de la un magazin de materiale oxid de fier (la punguta, nu costa mult) galben, negru si alb. (ala negru si alb nu e de fapt oxid de fier dar vinzatorii tot asa ii zic). Amesteca oxid galben (o lingura de ex) cu oxid negru (un virf de cutit) , amesteca-l bine de tot (daca ai putea sa-l bagi intr-o risnita ar fi si mai bine). O sa obtii un praf de culoarea pamintului. Daca schimbi un pic proportiile sau mai adaugi putin alb vei mai obtine o nuanta de "pamint". Cu o pensula "freaca" macheta cu praful obtinut, asa uscat cum este, in partile de jos si in spate, acolo unde se depune praful si noroiul. Apoi pune in aerograf niste benzina de brichete sau terebentina si sufla pe unde ai dat cu oxid. Praful in plus va fi suflat de aerul sub presiune iar benzina o sa-ti fixeze pigmentul ramas de macheta. Asa stratul de pigment va fi suficient de subtire cit sa nu ingroape detaliile. Acolo unde vrei sa ai si textura (noroi mai gros) , nu sufla cu aerograful ci ia o pensula rotunda , inmoai-o in benzina respectiva si atinge usor oxidul in asa fel incit sa absoarba singur benzina din pensula. Apoi lasa sa se usuce. Daca ai bani, cumpara pigmenti MIg si fixer (tot Mig) si fa acelasi lucru.
Atentie:
- daca macheta e vopsita cu vopsea pe baza de email, terebentina o sa-ti atace vopseaua
- nici vaporii de benzina (terebentina) nici praful de oxid suflat in aer , nu sunt din cale afara de sanatoase

#12 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 25 September 2009 - 08:41 AM

de asemenea,cred ca lopetzile si tarnacoapele alea de se vad in poza ar da bine si pe modelul tau.na ca tzi-am 'modificat' viziunea despre perfect...

#13 Useril este offline   sabou stefan 

• Membru deplin

Postat 25 September 2009 - 01:58 PM

Salut prieteni!
Multumesc pentru sfaturi ! :friends: Va promit ca am sa tin cont de ele! :good:
@AdiP:
Eu fac machete pentru mine , ;-) dar vreau sa vi le arat si voua ,,privitorilor'' , asa cum cred ca procedeaza si ceilalti colegi de pe acest forum! :hi:

#14 Useril este offline   sabou stefan 

• Membru deplin

Postat 23 October 2009 - 09:30 PM

,,Batranul ZiL'' a fost achizitionat , de la fosta Armata a Uniunii Sovietice , de Igor , ,,taietorul de lemne''. Acum e folosit pentru transportul lemnelor de foc , de la padure , catre diversi clienti :
Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
:rolleyes:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi