Forum Machete,Modelism,Hobby: Acetat de etil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Acetat de etil Unde se poate cumpara?

#1 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 24 September 2009 - 12:08 PM

Salutare,

Am citit zilele trecute pe modelversium.de un articol interesant legat de lipirea machetelor cu acetat de etil ( sper ca am facut traducerea corecta din germana ). Eu folosesc de regula adeziv Tamiya, cel cu capac alb care are o pensula mai lata. Cu acesta pensula dar si adezivul, nu imi permite o lipiri curata atunci cind vreau sa imbin aripi cu fuselaj spre exemplu. Sunt tare curios daca lipirea pieselor functioneaza asa cum imi imaginez. De aceea as face niste teste dar nu gasesc acest produs in oras.

Stie cineva unde se poate obtine ?

PS acesta este articolul : http://www.modellver...zeuge/130-.html

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 24 September 2009 - 12:21 PM

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 24 September 2009 - 12:55 PM

Tibi,

Tamiya are si un "extra thin cement". Incearca-l.

Toti SOLVENTII pentru lipire functioneaza dupa acelasi principiu, adica intra prin capilaritate in imbinare si topesc plasticul la suprafata de contact, realizand lipitura.

Solventi accesibili:
- nitrodiluantul. Merge, dar nefiind foarte volatil, ataca plasticul si in jurul suprafetei, daca e aplicat cu ceva gen pensula
- cloroform (triclormetan). Solutia 'traditionala' de lipit plastice. Nu se prea mai gaseste.
- diclormetan. Asta e solutia actuala, si cam toate solutiile de pe piata sunt defapt asa ceva. Se gaseste sub multe nume:
MEK-PAK (pe vremuri era chiar MEK, doar ca MEK-ul e cam toxic)
EMA Plasticweld (asta il iau eu de la Cammett, il folosesc de ceva ani)
Ambroid Pro Weld (asta-i mai mult in US)

Solutia care e descrisa acolo e interesanta, e o substanta de adaugat la lista. Nu stiu unde se poate gasi usor...
Comparand strict tehnic, e o substanta mai volatila decat cele de mai sus.

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 24 September 2009 - 01:16 PM

Mersi Cartula pentru raspuns!
Stiu de Tamiya Thin Cement si este cel mai accesibil pina la urma. Dar eu am fost curios daca gasesc aceast acetat de etil. Culmea ca tipul zice ca prin Germania se gaseste si in farmacii dar da si sit-ul unde se obtine substanta asta. Aici la noi cind spui acetat de etil unii se uita la tine asa : :pardon: iar alti asa : :-D

OK. Cred ca renunt la idee si merg pe adezivul Tamiya!
Salutari,
tibidouasdoi

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12668
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 September 2009 - 12:12 PM

http://ecomold.bizoo.../Acetat-de-etil

#5 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 September 2009 - 02:42 PM

Vezi postareaZ-mare, la 25 Sep 2009, 13:12, a spus:

La adresa data de tine se poate cumpara acest produs... dar la cantitati minime de 10 litri ( 4 EUR fara TVA / KG ), daca cumperi 20 litri pretul este 2 EUR / Kg.
Pretul este bun, dar ce sa fac cu atita zeama???? :friends:

#6 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 25 September 2009 - 04:14 PM

foooaaaarte foarte multe machete... :friends:

#7 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 26 September 2009 - 03:52 PM

Sau un group build de portavion scara 1:1... :friends:

Scurta intrebare si de la mine: de unde pot sa cumpar si ce anume sa cer pentru lipit partile transparente? M-am cam saturat de improvizatii, si ma asteapta niste Tupolev-uri!

#8 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 26 September 2009 - 05:48 PM

Vezi postareaKamob 50, la 26 Sep 2009, 16:52, a spus:

Sau un group build de portavion scara 1:1... :friends: = cel putin 1000 de machetisti! :hi:

Scurta intrebare si de la mine: de unde pot sa cumpar si ce anume sa cer pentru lipit partile transparente? M-am cam saturat de improvizatii, si ma asteapta niste Tupolev-uri!

Aracet care devine transparent sau Microscale Kristal Clear!

#9 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 26 September 2009 - 11:14 PM

Tibi, poti cauta Acetatul asta la firme care lucreaza cu plexiglas - Plexirom, Geplast.
Gasesti firmele pe net bagand numele, gasesti adresa, le faci o vizita cu basca in mana si cu o sticluta in buzunar. S-ar putea sa te lipesti.
Eu am avut acetat de butil, cam acelasi lucru. Nu-i asa impresionant. Mai nou acetatul de butile si cred si de etil se foloseste la fabricarea dizolvantului pentru oja femeiasca. Cica pt a inlatura efectele nocive ale acetonei....Oha ! Acetona e substanta urmarita (procesul fabricarii unor droguri) si cu acetatele e mult mai simplu.
Faza e ca in dizolvantul de oja e diluat cu apa/hidro.

#10 Useril este offline   masterpuskyn 

• Nou venit
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 29-August 09

Postat 27 September 2009 - 07:33 PM

salut,lucrez in industria ambalajelor alimentare,iar unul din solventii folositi la diluarea vopselurilor pentru rotogravura este acetatul de etil.(nu l-am incercat pe machete in schimb pot sa-ti spun ca topeste paharele de unica folosinta in cateva secunde)
1. daca ai drum prin Ploiesti te servesc eu ca intre machetisti ;) (din pacate prin posta sau curier nu cred ca-ti pot trimite).
2. daca te ajuta cu ceva iata 2 dintre furnizorii de astfel de solventi DRUCKFARBEN ROMANIA SRL (au fabrica in Magurele- Ilfov) si SUN CHEMICAL SRL sunt si in Bucuresti dar si in Sibiu

#11 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 27 September 2009 - 08:21 PM

Mersi wurger si masterpuskyn! Am sa caut la Sibiu pentru ca acolo am ceva relatii si pretini! :friends:

#12 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 27 September 2009 - 08:27 PM

Vezi postareatibi22, la 26 Sep 2009, 18:48, a spus:

Aracet care devine transparent sau Microscale Kristal Clear!

Si cam pe unde se gaseste in stare naturala asemenea echipament, prin Bucuresti? :friends: Ca Sf. Goagla nu e cooperant la ora aceasta...

#13 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 27 September 2009 - 08:39 PM

Microscale Kristal Clear am cumparat de "afara", dar spre surpinderea mea este un aracet!
Mai poti folosii si lac acrilic ( Tamiya ) sau chiar Future.
Am mai cautat pentru tine un produs : Revell Contacta Clear si este pe stoc la Revell.ro => http://www.revell.ro...p?prod=14030012

Nu stiu cit este de bun. Daca ai rabdare pina maine seara, am sa vorbesc cu un tip din Austria (www.superbox.at) care vinde produse Revell si am sa-l intreb daca merita banii! OK?!

#14 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 27 September 2009 - 09:35 PM

Draga Tibi
Interesanta problema..dar eu cred ca tine mai mult de faptul si in ce cantitate aplici adezivul...tamya nu am folosit dar cel Revell sau Testors sint foarte OK.
Revell Conacta Clear il folosesc si eu de exemplu ca sa lipesc senilele tip bucata cu bucata. Flaconul vine cu o pensula destul de lata asa ca nu cred ca este foarte diferit de cel de la Tamya...adezivul in schimb e foarte ok. Eu il aplic cu o pensula subtire ieftina pe care o sacrific dupa ce lipesc senilele la un blindat astfel obti o aplicare foarte controlata pentru ca ceea ce da Revell (pensula atasata de capac) este foarte grosiera. Pentru aplicari foarte controlate ale adezivului folosesc Contacta de la Revell cel cu tija metalica este foarte ok. Iar daca vrei sa mergi si mai departe sau sa incerci o alta metoda de ce nu incerci sa aplici adezivul cu o scobitoare de exemplu inmuiata in lipici. Personal nu cred ca are rost acum sa incerci sa reinventezi roata intrucit Revell Contacta Clear nu are nici cea mai mica problema cu suprafetele transparente in sensul ca nu opacizeaza ca si cei de tip ciano-acrilat iar daca il aplici cu o pensula foarte subtire in cantitati mici ...e ok.

#15 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 27 September 2009 - 09:48 PM

Contacta Clear-ul de la Revell e doar adeziv pentru PVC. Vascos, si nu tocmai usor de folosit.

PS: de ani de zile lipesc partile transparente EXCLUSIV cu cianoacrilati. Chestiile de gen aracet sunt bune doar daca partea transparenta se potriveste absolut perfect peste tot, caz insa foarte rar. Secretul la folosirea de cianoacrilati fara a 'afuma' transparenta e simplu:
- CA foarte fluid, NU din cel ieftin din tub de tabla. Se gasea pe la Bison un CA profi foate fluid
- NU se aplica pe piese si dupa aia se inchida. Se pune piesa pe pozitii, si DIN EXTERIOR, prin capilaritate, se aplica CA-ul. Se tine pana face priza.

Ideea e ca, aplicand DOAR din exterior, nu se creeaza vapori la interior si nu apar probleme. Si, repet, nu cianoacrilat ieftin la tub metalic. Ala-i de lipit pisica.

#16 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 27 September 2009 - 10:07 PM

CA de la Bison are timp de uscare un pic mai lung decit cel ordinar din tub metalic ?....recunosc nu am folosit pina acum CA dar cei `ordinari` nu imi plac pentru ca nu am nici 0.3 sec sa pozitionez piesa. Bine la rasini sau fotoincizii nu ai de ales.

Aceasta postare a fost editata de orogos: 27 September 2009 - 10:08 PM

#17 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 28 September 2009 - 08:14 AM

Salut orogos!

Eu nu incerc sa reinventez roata sau metodele de lipire.Titlul topicului, nu are deaface cu Revell Contacta Clear. Daca citesti atent fiecare postare ai sa vezi ca a fost cineva cine a intrebat de chestia cu lipitul pieselor transparente. Chiar daca a deviat de la subiect, eu am raspuns si am incercat sa ajut scriind de aracet, Microscale K.Clear si Revell Contacta Clear. Cu toate ca sunt chestii demult inventate :friends: fiecare lipeste cu ce crede ca este mai potrivit metodelor sale! Cartula foloseste ciano acrilat, multi vor spune ca nu face bine. Dar daca el stapineste bine folosirea adezivului si rezultatul este foarte bun cred ca nu mai este nimic de spus.

Si da, folosesc Microscale Kristal clear din trei motive :
1 - devine lafel de transparent ca si plasticul ( cupola ); ( vezi P 51 D Mustang )
2 - lipeste bine si pe suprafete vopsite fara a le deterioara;
3 - lipitura este usor elastica ( lucru bun la machete auto ! ) si este ideal pentru lipit faruri, stopuri, parbrize etc.

Numai bine!
Tibi

#18 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 28 September 2009 - 07:18 PM

Va multumesc mult de raspunsuri! :friends:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou