Forum Machete,Modelism,Hobby: p 38 lightning - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

p 38 lightning trumpeter 1/32

#1 Useril este offline   steelnox 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 02-December 08

Postat 21 September 2009 - 11:09 AM

cu greu am reusit sa termin acest kit. poate ca primul kit la care am lucrat intensiv.
am folosit doar instructiunile ce au venit in cutie. vopsele au fost de la revell majoritatea si cele metalice de la MM.
astept sfaturi si sugestii.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0479.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0500.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0505.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0506.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0512.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0535.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0645.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0658.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0654.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0662.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0686.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0670.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0683.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0669.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0689.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0691.JPG

#2 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 21 September 2009 - 11:19 AM

Salut!

De lucrat l-ai lucrat f.bine! Poate ai mai putea face niste poze in care sa se vada toata macheta!

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 21 September 2009 - 12:26 PM

Frumos, dar cum ti-au scapat astea???? :pardon:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: p0500.JPG

#4 Useril este offline   steelnox 

• Membru deplin

Postat 21 September 2009 - 02:03 PM

Vezi postareaZ-mare, la 21 Sep 2009, 13:26, a spus:

Frumos, dar cum ti-au scapat astea???? :pardon:

ei...mi-au scapat din graba si din nerabdare. data viitoare voi fi mai atent. cert e ca aceste lucruri numai un ochi cu experienta le putea vedea...
multumesc.

#5 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 21 September 2009 - 02:34 PM

A iesit fain.

Daca imi permiti, o serie de observatii care sper sa ajute pe cei care mai fac machete de P-38...

- Culoarea de interior e mult prea deschisa, verdele de interior e mai inchis, si n-are echivalente in "green zinc chromate"-urile de la Revell sau MM. Verdele in cauza era o combinatie de galben si negru, si era in consecinta oliv.
- franele de sub aripa stau inchise la sol. Erau actionate electric, nu 'se lasau'.

#6 Useril este offline   steelnox 

• Membru deplin

Postat 21 September 2009 - 03:02 PM

Vezi postareacartula, la 21 Sep 2009, 15:34, a spus:

A iesit fain.

Daca imi permiti, o serie de observatii care sper sa ajute pe cei care mai fac machete de P-38...

- Culoarea de interior e mult prea deschisa, verdele de interior e mai inchis, si n-are echivalente in "green zinc chromate"-urile de la Revell sau MM. Verdele in cauza era o combinatie de galben si negru, si era in consecinta oliv.
- franele de sub aripa stau inchise la sol. Erau actionate electric, nu 'se lasau'.

asta inseamna ca la mai toate avioanele americante trebuie sa le schimb culoarea din interior?
sincer, nu am stiut cum trebuie sa stea dive-flapsurile alea, le-am pus deschise pentru a se vedea ca exista.
si inca un lucru: din lipsa de experienta nu am apilcat nici un wash sau prewash de frica sa nu stric macheta, am aplicat doar niste "farduri" de la tamyia pentru evacuarea de la motor.

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 21 September 2009 - 07:08 PM

Citeaza

sa le schimb culoarea din interior?

http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2004..._colours_us.htm si urmatoarele doua.

#8 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 21 September 2009 - 07:27 PM

Nu vad de ce ai schimba culoarea celor pe care le-ai construit pana acum. Doar tine cont pe viitor... Nu-i concurs sau ceva, si nici nu vad de ce n-ai mai aprecia o macheta acum ca stii ca are o culoare incorecta. Nu asta-i scopul interventiei.

Oricum, mai sunt amanunte destule, doar ca acum, cand e gata, nu prea se mai poate face o critica 'constructiva'. Dar ti-as spune ca un pic mai multa atentie la finisarea imbinarilor pe viitor ar ajuta foarte mult la aspectul final.

#9 Useril este offline   steelnox 

• Membru deplin

Postat 21 September 2009 - 07:35 PM

Vezi postareacartula, la 21 Sep 2009, 20:27, a spus:

Nu vad de ce ai schimba culoarea celor pe care le-ai construit pana acum. Doar tine cont pe viitor... Nu-i concurs sau ceva, si nici nu vad de ce n-ai mai aprecia o macheta acum ca stii ca are o culoare incorecta. Nu asta-i scopul interventiei.

Oricum, mai sunt amanunte destule, doar ca acum, cand e gata, nu prea se mai poate face o critica 'constructiva'. Dar ti-as spune ca un pic mai multa atentie la finisarea imbinarilor pe viitor ar ajuta foarte mult la aspectul final.

concret, unde sa fiu atent la imbinari?

@Zmare: informatii de calitate acolo, insa...cum obtin totusi culoarea de interior de care am nevoie?

#10 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 21 September 2009 - 07:48 PM

Steelnox:

- mi-au sarit in ochi imbinarile dintre partea superioara si cea inferioara ale fuselajului, din zona cabinei. Se vad rau. Respectivele imbinari nu sunt pe linii de panou, si deci nu trebuie sa se vada nimic la imbinarile in cauza.
- tot in ochi mi-au sarit coafele elicei, se vede imbinarea foarte rau

Ref. la culoare: Ori o potrivesti la ochi dupa poze, ori cauti ceva apropiat/echivalente. Cauta dupa US Interior Green. Exista la destui producatori. Chiar si MM are email in nuanta asta, doar ca e extrem de greu de gasit. Din pacate, n-as putea sa-ti spun ce echivalenta are la Revell, nu folosesc.

#11 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 21 September 2009 - 08:31 PM

Salut Steelnox,

Culoarea interior green poti cumpara de la Xaba chiar din Cluj de la tine!!!
Cumpara Gunze Sangyo GS H 058 : xaba.ro

Are si diluantul care iti trebuie la el.
Succes!

#12 Useril este offline   steelnox 

• Membru deplin

Postat 21 September 2009 - 08:46 PM

Vezi postareacartula, la 21 Sep 2009, 20:48, a spus:

Steelnox:

- mi-au sarit in ochi imbinarile dintre partea superioara si cea inferioara ale fuselajului, din zona cabinei. Se vad rau. Respectivele imbinari nu sunt pe linii de panou, si deci nu trebuie sa se vada nimic la imbinarile in cauza.
- tot in ochi mi-au sarit coafele elicei, se vede imbinarea foarte rau

Ref. la culoare: Ori o potrivesti la ochi dupa poze, ori cauti ceva apropiat/echivalente. Cauta dupa US Interior Green. Exista la destui producatori. Chiar si MM are email in nuanta asta, doar ca e extrem de greu de gasit. Din pacate, n-as putea sa-ti spun ce echivalenta are la Revell, nu folosesc.

am inteles. voi fi mai atent la imbinari. trebuie sa recunosc ca imbinarile mi-au luat cel mai mult timp.

@tibi22: voi cumpara de la xaba.ro daca e in cj. am vazut ca e acrilica, n-am mai folosit pana acum. sper sa nu am probleme.

multumesc de sfaturi.

#13 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 21 September 2009 - 08:48 PM

Nu vei avea probleme. Vopseaua este buna! Dar sa cumperi si diluantul aferent. Vorbeste cu xaba!
Uite, asa arata vopseaua.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07640.JPG

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 21 September 2009 - 08:51 PM

#14 Useril este offline   steelnox 

• Membru deplin

Postat 21 September 2009 - 09:11 PM

Vezi postareatibi22, la 21 Sep 2009, 21:48, a spus:

Nu vei avea probleme. Vopseaua este buna! Dar sa cumperi si diluantul aferent. Vorbeste cu xaba!
Uite, asa arata vopseaua.

pai arata cu totul altfel decat cele de la MM sau revell.
voi vorbi cu xaba.
merci.

#15 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 21 September 2009 - 09:16 PM

In ce sens arata cu totul altfel? :pardon: Daca te referi la faptul ca-i acrilica, Gunze-ul acrilic, ca si acrilicele de la Tamiya, se apropie mai mult de emailuri decat de acrilicele clasice, asa ca nu-ti face griji ca ai probleme cu ele, sunt vopsele bune. Cum o sa folosesti doar la interior, chiar n-ai probleme. Foarte mult timp am fost adeptul emailurilor, insa la interioare acrilicele merg perfect.

#16 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 21 September 2009 - 09:59 PM

OK deci se aplica si pentru un B-25. Sa inteleg ca arunc green zinc chromate si iau de la xaba interior green. Nu de alta dar macheta a costat vreo 230 roni si nu vreau sa o busesc.
Nu vreau sa fiu carcotas dar in instructiunile de la Italeri green zinc chromate e dat de la MM. De fapt problema e alta, MAI E VREO GRESEALA de genu asta sau altu,in instructiuni?
Green zinc chromate la ce se foloseste? adica unde e pe bune aceasta culoare (asta de curiozitate) :pardon:

#17 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 21 September 2009 - 10:25 PM

GZC-ul de la MM e varianta moderna, standardizata. Nu merge la NIMIC din WW2.

Apropos, Italeri are o tona de chifle la instructiunile de vopsire pentru avioanele de prin WW2. Asta datorita faptului ca vopselele lor au fost facute sa fie compatibile cu FS595b, standardul american postbelic. Pentru aviatie moderna sunt SUPER vopselele lor, dar cand incearca sa potriveasca o culoare moderna cu cele din WW2 ies niste chestii dementiale uneori.

Vezi site-ul de l-a postat Z-Mare, e pe scurt dar destul de OK discutata problema culorilor US WW2.

Cand zici de ex. B-25, sa stii ca un B-25B nu-i vopsit la fel cu un B-25J... Ceva ani diferenta intre ele, alte standarde. Trebuie sa fii ceva mai specific.

#18 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 22 September 2009 - 02:12 AM

Nu arunca vopselele revell. Le poti folosi la altceva si/sau amesteca si obtine ceva apropiat de ce doresti. Asa cumbine a zis Cartula, nu-i concurs si o faci in primul rand pt tine.
Nici culoarea pusa deja nu-i de aruncat. Fa un wash cu negru si brun (tus sa zicem) le amesteci cu un lac acrilic si cu putin detergent de vase si festelesti prin baia trenului si alte locuri inca accesibile. Amestecul fiind transparent va crea un filtru pt culoarea de baza. Fa incercari pana ajungi la ceva asemanator cu culoarea de ti-a aratat-o Tibi.

#19 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 26 September 2009 - 07:13 AM

Vezi postareaDGDaniel, la 21 Sep 2009, 22:59, a spus:

Sa inteleg ca arunc green zinc chromate si iau de la xaba interior green.
Green zinc chromate la ce se foloseste? adica unde e pe bune aceasta culoare (asta de curiozitate) :friends:

Dupa cum ti-a zis si Cartula, daca te uitai pe site-ul postat de Z, aflai ca GZC este altceva decat Interior Green.

#20 Useril este offline   steelnox 

• Membru deplin

Postat 26 September 2009 - 09:13 AM

multumesc de sfaturi. planuiesc sa fac o macheta de la zero ghidat de cei priceputi de pe forum. am vazut ca se poarta si rezultatul este nemaipomenit.

Aceasta postare a fost editata de steelnox: 26 September 2009 - 09:15 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi